Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 5, średnio 3.40. Tryby wyświetlania
Stary 05.03.2011, 14:49   #1171
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Na ogol w komputerze masz dokupione głośniki zewnętrzne.
Ja mam tez dokupione Harman Kardony. Podskoczysz mi
Może i przeskoczę bo mam Klipschy, które sprawdzają się naprawdę rewelacyjnie. Ale nie o to chodzi, które z tych rozwiązań jest lepsze - chodzi o to, że są dostępne i dają duży wybór w tym zakresie.

Cytat:
Zobaczymy. Chwilowo konkurencja jest znacznie droższa od iPada, mimo szumnych zapowiedzi.
I jakościowo, jednak słabsza.
Konkurencja nie jest droższa od Ipada (chyba jedyny model, który może być za droższy uznany to Galaxy Tab Samsunga), a jeśli chodzi o funkcjonalność jest zdecydowanie mocniejsza.

Siła Apple tradycyjnie tkwi w tym, że to.. Apple..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.03.2011, 14:53   #1172
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Konkurencyjność Apple tkwi w prostocie ludzi, a ta jest dziedziczona genetycznie.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2011, 15:40   #1173
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Kolejna tez bez poparcia? Jeżeli już piszesz coś takiego to przytocz jakieś rzeczowe argumenty bo inaczej to będzie tylko kolejna brednia.
Andy - zrozum podstawowa rzecz - nie muszę niczego udowadniać wyrażam, swoja wolna, indywidualna opinię.
Opinie użytkownika. Nie producenta, nie dystrybutora, nie faceta zajmującego się PR!
Nie interesuje mnie kto to wymyślił, co to jest, na jakim patencie to działa - to są nieistotne bzdety którymi się nie mam zamiaru zajmować.

Produkt ma być ładny, działający, prosty, funkcjonalny, multidyscyplinarny.
Jeżeli ktoś wypości na rynek produkt równoważny Apple, a do tego tańszy i prostszy - niewątpliwie go kupie, i nie będzie to nic nadzwyczajnego.

Drugie - Apple stworzyło swój mit, historie i to tez się liczy.
I tego nie możecie strawić.
No bo wyobraźmy sobie mit PC albo mitologie Samsunga Tab
Porównajmy mit niedomytego Gatesa, z mitem jabkowym Jobsa

Czujesz fazę ? - pewnie nie, bo golfy wymyślili Skandynawowie a Jobs ich okradł z pomysłu, a okularki pożyczył od Lennona, a trampki od .....
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2011, 15:47   #1174
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mit zywej osoby, a taki kult Stalina to juz zly.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2011, 19:00   #1175
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Andy - zrozum podstawowa rzecz - nie muszę niczego udowadniać wyrażam, swoja wolna, indywidualna opinię.
Każdy tutaj wyraża swoją opinię. W przeciwieństwie do Ciebie my potrafimy z tymi opiniami przedstawić RZECZOWE ARGUMENT na poparcie swojej opinii.

Cytat:
Drugie - Apple stworzyło swój mit, historie i to tez się liczy.
I tego nie możecie strawić.
No bo wyobraźmy sobie mit PC albo mitologie Samsunga Tab
Porównajmy mit niedomytego Gatesa, z mitem jabkowym Jobsa
Wiesz ja mam gdzieś kto jaki ma mit. Sam osobiście nie jestem wyznawcą ani Gatesa ani Jobsa ani ich firm ani innych. Dla mnie liczy się to co tworzą - produkty.

Cytat:
Produkt ma być ładny, działający, prosty, funkcjonalny, multidyscyplinarny.
Jeżeli ktoś wypości na rynek produkt równoważny Apple, a do tego tańszy i prostszy - niewątpliwie go kupie, i nie będzie to nic nadzwyczajnego.
Ładne i proste to bardzo względne argumenty. Jeżeli chodzi o funkcjonalny to proszę napisz czego brakuje u konkurencji. Tylko rzeczowo proszę.
Stary 05.03.2011, 19:05   #1176
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To wszystko to tylko mit. Zgadzam się.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2011, 19:26   #1177
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Andy, Ty weź przestań już... Czegoś się uczepił? Cały czas chcesz tylko jakieś dowody, argumenty... I po co? Nie rozumiesz nic z tej dziwnej dyskusji? Sprawa jest naprawdę banalna:

- są ludzie, którzy dobierają sprzęt do swoich potrzeb, tak żeby był funkcjonalny i dobrze się na nim pracowało;
- są ludzie, którzy kupują taki a nie inny sprzęt, bo im się podoba i tyle;
- są ludzie, którzy biorą sprzęt będący kompromisem dwóch powyższych cech;
- ale są też ludzie, którzy kupują sprzęt tylko dlatego, że jest drogi, a ich na to stać. I w swojej pokrętnej logice uważają, że to zwiększa w jakiś sposób ich prestiż, bo im "nie podskoczysz". Pamiętam jak kiedyś miałem klienta, który przyniósł wypisaną na kartce topową konfigurację kompa. Myślę - ładny konfig sobie dobrał. A on - "To jest komputer mojego sąsiada. Mój ma być droższy!". A jakakolwiek dyskusja przeciw takim argumentom, z taką mentalnością, nie ma sensu... A przecież obaj Twoi główni adwersarze przedstawili sprawę jasno...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2011, 19:27   #1178
yahol
Głupi Yasio

yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Talking

Cytat:
Każdy tutaj wyraża swoją opinię. W przeciwieństwie do Ciebie my potrafimy z tymi opiniami przedstawić RZECZOWE ARGUMENT na poparcie swojej opinii.
Wiesz, dotychczas myślałem, ze jednak jest inaczej.
Teraz jednak już wiem.
Te opinie jednak zachowam dla siebie, a ty nic nie tracisz, bo i tak tego nie zrozumiesz
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Stary 05.03.2011, 19:31   #1179
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ty nie zrozumiesz. Ide do pani!
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2011, 21:03   #1180
yahol
Głupi Yasio

Cytat:
Napisany przez Banana Coctail Podgląd Wiadomości
Ty nie zrozumiesz. Ide do pani!
Skarżypyta bez kopyta, język lata jak łopata!!!
Stary 06.03.2011, 09:24   #1181
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
jak mu jezyk szybko lata to dobrze...pani bedzie dobrze
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2011, 10:57   #1182
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
Andy, Ty weź przestań już... Czegoś się uczepił? Cały czas chcesz tylko jakieś dowody, argumenty... I po co? Nie rozumiesz nic z tej dziwnej dyskusji? Sprawa jest naprawdę banalna:

- są ludzie, którzy dobierają sprzęt do swoich potrzeb, tak żeby był funkcjonalny i dobrze się na nim pracowało;
- są ludzie, którzy kupują taki a nie inny sprzęt, bo im się podoba i tyle;
- są ludzie, którzy biorą sprzęt będący kompromisem dwóch powyższych cech;
- ale są też ludzie, którzy kupują sprzęt tylko dlatego, że jest drogi, a ich na to stać. I w swojej pokrętnej logice
Wiem, że są tacy ludzie. Problem w tej dyskusji jest jednak zdećko inny. Grupka osób twierdzi na prawo i lewo jak to produkty Apple nie są za***iste i najlepsze na świecie. Rzucają hasła, że ich system jest najbezpieczniejszy, najszybszy itp itd.
Gdy przychodzi do udowodnienia tego co mówią to jest wielkie ale. No bo jak ktoś ma oprzeć swoje twierdzenia na faktach? Przecież on ma racje i nie musi niczego udowadniać.

Dla mnie takie myślenie jest puste i nic nie warte.

Cytat:
uważają, że to zwiększa w jakiś sposób ich prestiż, bo im "nie podskoczysz". Pamiętam jak kiedyś miałem klienta, który przyniósł wypisaną na kartce topową konfigurację kompa. Myślę - ładny konfig sobie dobrał. A on - "To jest komputer mojego sąsiada. Mój ma być droższy!". A jakakolwiek dyskusja przeciw takim argumentom, z taką mentalnością, nie ma sensu... A przecież obaj Twoi główni adwersarze przedstawili sprawę jasno...
Na twoim miejscu bym mu wcisnął najdroższe(największa marża) podzespoły. Skoro jest idiotą to jego problem.

Cytat:
Napisany przez yahol
Wiesz, dotychczas myślałem, ze jednak jest inaczej.
Teraz jednak już wiem.
Te opinie jednak zachowam dla siebie, a ty nic nie tracisz, bo i tak tego nie zrozumiesz
Opinie bez poparcia w rzeczywistości są pustymi nic nie wartymi zdaniami. Jeżeli swoich "racji" nie możesz obronić rzeczowymi argumentami to faktycznie lepiej będzie jak przestaniesz je tutaj wypisywać.

-3627_c36d_500.png
-221214-ipad_2_vs_tablets_v2_original.jpg

Ostatnio zmieniany przez andy : 06.03.2011 o godz. 11:00
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2011, 11:57   #1183
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Porownanie bardzo ladne. Dodac do tego 65 000 apek na iPada i zestawic ze 100 na Androida i widac, ze konkurencja nie ma szans... ;-)

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2011, 12:20   #1184
andy
logged out
CDRinfo VIP

Cytat:
Porownanie bardzo ladne. Dodac do tego 65 000 apek na iPada i zestawic ze 100 na Androida i widac, ze konkurencja nie ma szans... ;-)
Ciekawe ile z tych 65k jest unikalnych i robią coś więcej niż tylko pierdzenie.

btw. Skąd wziąłeś liczbę 100 dla androida?
Stary 06.03.2011, 12:21   #1185
yahol
Głupi Yasio

Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
jak mu jezyk szybko lata to dobrze...pani bedzie dobrze
Wy to potraficie napisac swinstwa, na dowolny temet

Cytat:
Opinie bez poparcia w rzeczywistości są pustymi nic nie wartymi zdaniami. Jeżeli swoich "racji" nie możesz obronić rzeczowymi argumentami to faktycznie lepiej będzie jak przestaniesz je tutaj wypisywać.
Andy - przedstawię ci argument nie do odparcia
Jestem zadowolonym, ukontentowanym nawet, użytkownikiem Apple
I co ty na to
Rozumiesz, to co napisałem
Nie ma to nic wspólnego z fanatyzmem, sekciarstwem ani żadna rzeczą która pasuje do twojego spaczonego światopoglądu
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: