![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#3496 | |
Gość
|
Cytat:
Błagam, nie używaj tego językowego koszmarka , PLS! - "umożliwia zbijanie kokosów poprzez drogie apki..." Ostatnio zmieniany przez yossi : 14.10.2011 o godz. 13:26 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3497 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A czemu nie mieliby tanim kosztem poprawić swojego sprzętu ? Jak mu dodadzą to co userzy często na forach wytykają (że nie ma) to się sprzeda jeszcze lepiej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3498 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to poprawiaja go, ale dalej mając na uwadzę że to telefon dla określonego jak to sie teraz mówi "targetu" i poprawiają go w określonym kierunku.
Wiele ulepszeń z naszego punktu widzenia to zagrożenie dla firmy. Po co ułatwiać wymianę danych z Androidem? Lepiej, żeby posiadacz Androida następnym razem nie popełnił tego błedu i kupił iPhone (bo jego kolega raczej Androida nie kupi, skoro się uwiązał). Tak samo Windows nigdy nie doczekał się obsługi linuksowych systemów plików, a M$ nigdy nie udostępnił specyfikacji formatów DOC i XLS. Choc nas to zraża, im się w globalnych rozrachunku opłaca. Kowalski sie nie zastanawia. Musi napisać dokument do pracy więc kupuje Windows i Worda. Nie pyta i nie kombinuje - nie ma na to czasu ani nerwów. Chce żeby działało "tak jak w pracy" i ten spokój (a nie użeranie się z Linuxem) jest dla niego jest wart te pare stówek więcej. Tańszego modelu też być nie może, bo jeżeli będzie wystarczająco dobry - to nikt nie kupi droższego. A jeżeli będzie wystarczajaco słaby - to konkurencja (która jest bardzo dobra) po prostu go rozniesie. Pomijam, że prestiż high-endowej marki ucierpi. Lepiej skupić się na jednym i zrobić go dobrze. Myśle że Apple już dobrze sprawdziło co im się dodać opłaca, a co nie. I gdyby coś im się opłacało, to z pewnością już by to było zaimplementowane. Im się opłaca dodać Siri. Z pewnością to trudniejsze i droższe, niż dodatnie obsługi BT. Ale jeżeli zadziała - opad szczęk i wzrost sprzedaży murowany, jeszcze wiecej zazdrosnych posiadaczy HTC i jeszcze więcej uwiązanych fanów. Oni tak działają, my nie musimy ich uczyć. Ze mną jako CEO pewnie by splajtowali lata temu ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.10.2011 o godz. 13:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3499 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak w ogóle to znamy się? Jeżeli udzielałeś/aś się wcześniej to warto by napisać pod jakim nickiem. Cytat:
Miej jednak na uwadze, że takie urządzenia istniały już dużo wcześniej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupując "masową" lodówkę mam się liczyć z tym, że będzie niskiej jakości, bo jest masowa? I mimo, że dałem za nią np. więcej niż za inne? Co za głupie myślenie... Cytat:
Tylko kupując produkt danej firmy mam gdzieś ich marketing, dla mnie liczą się suche fakty. Cytat:
Pisząc, że użytkownicy Apple nie mają alternatywy chodziło mi nie tylko o sklep ale i o iTunes, o wgrywanie muzyki itp itd. Biblioteki w systemie to ciekawa rzecz (używam w programie AIMP), jednak to powinien być tylko dodatek. Użytkownik powinien mieć dalej kontrolę nad plikami. Dopóki Apple będzie zdania, że we wszystkim wie lepiej od osoby, która będzie używała ich urządzenia nigdy sobie ich sprzętu nie kupie. Cytat:
Zauważ też, że kiedyś ceny takich urządzeń były większe i nie każdy mógł sobie pozwolić na takie urządzenie. Cytat:
![]() Technologia wcześniej czy później zostanie rozwinięta - każdego roku uczymy się coraz więcej o AI. Pomyśl sobie, że jedziesz do domu zmęczony i mówisz do telefonu "chciałbym sobie zrobić spagetii". Telefon łączy się z lodówką, ta sprawdza czy ma potrzebne produkty i jeżeli nie ma zamawia ze sklepu. Produkty zostają dostarczone zaraz po tym jak wchodzisz do domu. ![]() Do tego należy dodać proces przygotowania posiłku gdzie będziesz miał pokazane przez przykładowe wideo jak przygotować posiłek. Cytat:
Cytat:
![]() To jest właśnie przewaga Androida, że nie musisz się oglądać na producenta/operatora u którego kupiłeś telefon. Cytat:
Jeżeli chodzi o ceny to tak, urządzenie z Androidem można kupić tanio jednak nie oszukujmy się, że taki sprzęt będzie płynnie i wydajnie chodził... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie to straszny fail. Co do BT w iPhon to nie da się wysłać kontaktu, czy pliku... Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o FT to Apple wykorzystała dostępne standardy więc nic dziwnego, że jakość jest bardzo dobra - dla mnie zamknięte protokoły komunikacji jak Skype powinny wyginąć. Cytat:
iP sztucznie ogranicza twoje możliwości więc nie posiadanie BT do przesyłu plików, czy kontaktów jest ewidentną wadą telefonu. Cytat:
W swoim Androidzie też mogę to zrobić to co napisałeś, ale dodatkowo mogę wysłać zdjęcie po BT. Cytat:
Cytat:
Idź na miasto i się zapytaj 1000 osób o to w jaki sposób przesłały plik do 5MB z telefonu na telefon, lub kontakt. Cytat:
A co jak będę chciał szybko na uczelni wysłać pdf'a z notatkami? ![]() Cytat:
Nie twierdzę, ze układanie multimediów w biblioteki jest złe, jednak chcę mieć też wgląd jak te pliki się układają na dysku. Cytat:
Może sam z BT nie korzystam dzień w dzień jednak nie wyobrażam sobie, że mogę w każdej chwili przesłać coś tą drogą.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym swojego smarta, jak i XPERIA Arc, SGS II, Desire uważam za urządzenia o świetnym wyglądzie. Poniżej fotki (nie rendery): ![]() ![]() ![]() ![]() Takich smartfonów można by pokazać o wiele więcej... Cytat:
Szybki dostęp do opcji, wyszukiwanie zależne od kontekstu - np. książka z kontaktami, spis aplikacji, wyszukiwanie w konkretnym programie (np. KeePass), przycisk wstecz, home - naciśnięcie i przytrzymanie pokazuje ostatnio uruchomione aplikacje. Jak dla mnie te funkcje są cholernie mocno przydatne. P.S. Podzielam opinię yossiego, aby nie używać określenia "idealny" do produktów które nie są idealne. To tak jak by użyć określenia podróbka do telefonu, który podróbką nie jest.
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 14.10.2011 o godz. 14:11 |
||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3500 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko zwróccie uwagę w jakim kontekście ja tego słowa użyłem.
Dla mnie iPhone idealny też nie jest, ja bym wolał Androida za 1000zł. A to o czymś świadczy ![]() Ale ja to ja, nie jestem "targetem" tego urządzenia. Co do smartphone, to Kowalskiemu nie wystarczy zwykły telefon, bo Kowalski umie palcem pokazać i odpalić Angry Birds czy wydusić pryszcz. Oraz oczywiście wydać pieniądze w Markecie. A na zwykłym telefonie sie nie da ![]() Palmtopa z kolei potrzebuje może 5% społeczeństwa... a pewnie nawet i tyle nie. Stare smartfony były dla tej mniejszości, nowe są dla ogółu i mają znacznie większe szanse na sukces. PS. Dla mnie zarówno iPhone jak i Android to właściwie zwykły telefon z możliwością uruchamiania dodatkowych programów. Bo doskonale udają zwykły telefon, czego o Windows Mobile powiedzieć nie mozna. Android jest na linuksie i przez to ma ukryty potencjał, ale iOS jest (jak mi się zdaje) dla PDA mniej więcej tym czym konsole są dla pecetów. I jedno i drugie odpala gry, ale w różny sposób. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.10.2011 o godz. 14:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3501 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3502 | ||||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
Nie oszukujmy się ale takie osoby kupuje smartfona dla lansu. Cytat:
-------- Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 14.10.2011 o godz. 16:17 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3503 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
Cytat:
wbrew pozorom z maxem da sie pogadac, vel wczoraj przy piwie, o applu, androidzie, wm...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3504 |
logged out
CDRinfo VIP
Czy to prawda, że system Siri w iP będzie wymagał połączenia z internetem tzn. zapytania są przesyłane do serwerów Apple tam analizowane i do telefonu jest zwracana odpowiedź?
![]() |
#3505 |
ZnakJaworznickiegoBikera
posrednio
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3506 |
logged out
CDRinfo VIP
![]()
![]() |
#3507 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Przesłane przez speaktoitvideo dnia 30 mar 2011
hmmmm ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3508 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mało seksowne, żeby nie powiedzieć brzydkie. Nie to jak Siri.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3509 |
ZnakJaworznickiegoBikera
ale mialo byc mega innowacyjnie...a nie jest
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3510 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no tak, nie jest piękne jak w filmach SF, ale działa (chyba)
![]()
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|