![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#4726 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chodzi o to, że w gruncie rzeczy fanboje Androida wcale nie są lepsi.
Zamienią wady w zalety, a na końcu usłyszysz, że co tu porównywać, skoro androida można mieć za 500zł. A skoro nie umiesz zrobić roota i wgrać cyanogenmoda to po prostu nie potrafisz go używać i wykorzystać możliwości... Najważniejsze że posiadacze Androidów to światły lud wybierające dla siebie to co najlepsze, a nie to co te owce które nawet klawiatury nie mogą zmienić. Większość z nich przy tym siedzi na windowsie gdzie może zmienić jedynie tapetę i jakos im to nie przeszkadza. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.05.2012 o godz. 12:20 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#4727 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gdzie masz fragmetacje samego systemu?
juz pisalem co jest pofragmentowane
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#4728 |
Jukebox Hero
Fragmentacja systemu?
Czy wszystkie obecnie sprzedawane urządzenia mają ICS? Nie. Wszystkie obecnie sprzedawane produkty Apple maja iOS5.1.1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4729 |
ZnakJaworznickiegoBikera
no i?
system jest krojony pod kazda sluchawke wiec gdzie tu fragmentacja? to aplikacje maja problem bo je trzeba robic pod milion telefonow
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#4730 |
Jukebox Hero
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś
![]() btw Bawię się właśnie nowiuśkim tabletem Tracer Ovo z czystym Androidem 4.0.3 Fajny ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.05.2012 o godz. 16:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4731 | |||||||||||||||||||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Cytat:
Osoby ze słabszymi grami albo wcale nie odpalą gry, albo uruchomią na najniższych detalach i rozdzielczości. Wybór == fragmentacja. Co prawda jest coś takiego jak nadmierna fragmentacja, jednak nikt nie zmusza Cię do kupienia urządzenia które nie ma przyszłości. Ludzie właśnie mają problem w tym, że od urządzenia za 500zł wymagają tego co kosztuje na rynku 4-5x tyle. No i później narzekania jaki ten ANDROID jest badziewny - identyfikują urządzenie z systemem. Cytat:
Cytat:
Taki Hero od HTC wyprodukowany w 2009r posiada GPU: Adreno 130 http://www.gsmarena.com/htc_hero-2861.php Skoro użytkownik wybrał, model bez GPU to wiedział na co się decyduje. Cytat:
Obecnie jak sprawdzaliśmy jest chyba 4 proporcje. Wystarczy zatem zrobić cztery grafiki w rozdzielczościach HD i odpowiednio skalować je w dół. Jest to oczywiście dodatkowa praca, jednak nie przesadzajmy, że to tragedia. Cytat:
Kali może? Cytat:
Oby Tizen(MeeGo) się rozwinął i był konkurencją. Polecam obejrzeć filmik, który wyżej wrzuciłem a zobaczysz co mam na myśli. Cytat:
Root to utrata gwarancji. Tutaj się akurat nie dziwię, bo bardzo łatwo można uceglić telefon. Błąd podczas flashowania FW i masz bricka. Podsumowując, Android bez roota, i zrootowany potrafi więcej niż iP z JB i bez - to jest FAKT. Cytat:
Cytat:
Tak czy siak. Jeżeli Apple by zablokowało urządzeniom z JB dostępu do sklepu było by to jak dla mnie niezgodne z prawem. Oczywiście możesz mieć swoje błędne zdanie na ten temat ![]() Moje jest takie i go będę bronił, bo uważam, że mam rację. Cytat:
Wiesz, że nie które modele smartfonów z Androidem są droższe niż iP? ![]() Jak dla mnie porównywanie produktów Apple do mercedesa jest nietrafione. Cytat:
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=4212 "Rewolucyjnych" zmian nie ma. Jest ewolucja. Cytat:
Zaraz pewnie powiesz, że Pani Kazia z warzywniaka nie będzie potrafiła sobie wgrać. Racja nie będzie, jednak taka Pani Kazia nawet nie zauważy różnicy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jednak w przypadku Androida samemu można zaktualizować system, wiem nie jest to to samo co oficjalna aktualizacja, jednak nie zostajesz do końca z niczym. Cytat:
Android nie jest idealny, w wielu kwestiach mógłby być lepszy. Nigdy tego nie twierdziłem. Jednak w przypadku Androida, gdy oficjalne wsparcie się zakończy, to mam wsparcie nieoficjalne. Cytat:
Dla mnie 4-4.3" jest odpowiednią wielkością. Jeżeli komuś pasuje 3.5, 3.7 to kupuje urządzenie o takiej wielkości. W przypadku iPhona nie masz wyboru, albo Ci pasuje 3.5" i go kupujesz, albo Ci nie pasuje i go kupujesz i uznajesz, że to najsłuszniejszy rozmiar. Chcąc kupić słuchawkę z Androidem, MASZ WYBÓR. W przypadku iPhona wyboru nie masz. Cytat:
Cytat:
Nie mam nic w porównywaniu topowej słuchawki z Androidem, do iPhona. Jednak porównywanie słuchawki za 500zł, do tej za 2500zł jest bez sensu. Cytat:
Cytat:
Po drugie, w przypadku Androida mogę zmienić większość rzeczy w systemie bez roota. Cytat:
Tylko to że używam obecnie Windowsa to mój świadomy wybór, a nie wybór firmy która go zrobiła. I tak na koniec, uważam się za fana androida, nie fanatyka. Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#4732 |
Jukebox Hero
Najwyraźniej mamy odmienne zdanie. Jak na wiele innych tematów
![]() Fragmentacja != wybór. Nie przekonasz mnie. Tworząc gre na PC nie tworzysz jej pod żaden procesor ani pod żadną kartę. Tworzysz ją pod API, ściślej pod DirectX. To na czym user będzie to odpalać, ile kasy na to przeznaczy i jaki komfort mu wystarczy to już jego sprawa. Nie musisz przygotowywać paru wersji. Fragmentacja była pare lat temu, kiedy każda karta miała swoje API (np 3dfx miało glide). Co do Wildfire to tłumaczyłem Ci nie raz, że HTC zapomniało użytkowników poinformować o braku GPU. Użytkownicy oraz portale nawet jeszcze rok po premierze nie wiedzieli co Wildfire ma w środku, na przykład: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=963127 Trzeba być dość obeznanym w technice żeby domyślić się, ze napis "MSM7225" oznacza mniej więcej tyle że Ardeno200 nie ma, choć reszta 72xx, w tym 7225A takie coś posiada. "Wystarczy dodać nowe grafiki". To wcale nie takie proste. Fajnie jak producent jeszcze istnieje i nie pobiera za nowe wersje dodatkowych opłat. A jeżeli tak nie jest? Chcesz odpalić program z 2008 roku, producent się zwinął i co? Problem. Na temat gwarancji, modów i JB oczywiście mamy odmienne zdanie. Użytkownik oczywiście ma prawo modyfikować urządzenie jak chce. Ale producent ma prawo (żeby nie powiedzieć obowiązek) zaprzestania świadczenia usług jeżeli użytkownik nie respektuje regulaminu. Które prawo tego zabrania? Jak się nie umie czytać warunków korzystania z AppStore czy innej usługi to trzeba sobie kupić okulary, albo zwrócić produkt tam gdzie się go kupiło, a nie dręczyć producenta swoim widzimisie. "Nieoficjalne wsparcie" to nie wsparcie. To tak jakby sie cieszyć, że mam Auto Casco, bo choć ubezpieczyciel nie wypłaci mi ani złotówki to szwagier mi wyklepie auto za darmo. Nie wiem gdzie porównywałem słuchawkę za 500zł do iP. Chyba tak nigdzie nie było. Raczej odnosiłem się do całych platform. Fota wrzucona dla brechty z użytkowników Apple. Bezsensowna i głupia. Tworzycie taki klimat dyskusji a potem się dziwicie że nikt nie chce dyskutować. Wiem że najdroższe modele Fiata mogą być droższe od najtańszego BMW, ale to nie czyni z Fiata marki "premium". Nie uniemożliwia to mu jednak z drugiej strony tworzenie aut wyższej klasy. Apple jest informatyczną marką premium. Możnaby powiedzieć, że "to widać, słychać i czuć" ![]() Co ma wsparcie kart do wsparcia systemów? Nic. A kto tu mówi o wsparciu systemów? Ja tu mówie o wsparciu telefonu. Gotowego urządzenia sprzedawanego w sklepie o którym producent zapomina rok po premierze. Wiem że to nie wina systemu, ale aktualnie ANI JEDEN producent z Google na czele nie ma takiego supportu jak Apple. Więc ogólnie mówiąc cała platforma Android ma gorsze wsparcie. Co byś nie kupił. Android jest otwarty i za darmo, ICS pójdzie spokojnie nawet na Wildfire. To że stare słuchawki nie mają nowego systemu to TYLKO brak dobrej woli producentów. I niestety dotyczy wszystkich. Wybór iOS przez użytkowników jest również świadomy. Tak jak Twój wybór windowsa. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.05.2012 o godz. 19:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4733 | |||||||||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
No ale zostawmy to, ja uważam tak, Ty tak i już. Każdy ma prawo do tego aby mieć swoje zdanie. Cytat:
http://developer.android.com/guide/t...ics/index.html Cytat:
Cytat:
Oczywiście nie mogę się cofnąć do czasu premiery WIldfire i zajrzeć na stronę HTC żeby zobaczyć co podali w specyfikacji, jednak mogę odnieść się do tego co napisałeś. Z tego co widzimy to ten chipset może obsłużyć GPU do: Adreno 200 http://www.qualcomm.com/chipsets/snapdragon Jednak NIE MUSI. Dalej, wchodzimy na stronę GSM Arena i mamy coś takiego: http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=3337 Na chwilę obecną strona pokazuje brak GPU dla Wildfire. Niestety nie mogę się cofnąć do roku 2010 aby zobaczyć jak wyglądała strona HTC. Jeżeli faktycznie napisali w specyfikacji, że posiada GPU to było to oszustwo. Jeżeli jednak nie podali to nie widzę niczego dziwnego. Nie podali - nie ma. Cytat:
Jeżeli natomiast nie ma nowszej wersji, to aplikację odpalisz. Jeżeli stosunek rozdzielczości grafik, nie będzie odpowiadał twojej to będziesz miał najprawdopodobniej tylko piksele - chyba, że aplikacja nie wyświetli się na całe okno. Cytat:
Cytat:
btw. JB w USA jest LEGALNY. Jak mi nie wierzysz możesz sobie sprawdzić w necie. Cytat:
Twój przykład jest wzięty z kosmosu bo nie pasuje do sytuacji. Cytat:
Żeby nie być gołosłownym to przykład fanatyzmu: http://myapple.pl/content/3227-wojny...opozniona.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jednak uzytkownicy Androida mają, może nieoficjalnie ale mają koło ratunkowe. Nieoficjalne ROMy. Wiem, że dla Ciebie to nic, jednak zawsze to jakiś ratunek, aby mieć najnowszego Androida. Nie akceptuję jednocześnie tego, że wiele modeli ICSa nie dostanie z powodów finansowych - firmy wolą sprzedać to samo w innym papierku... Wiele osób wybiera iPhona bo uważają, że będą miały +100 pkt do lansu na dzieli. Czy obejrzałeś filmik, który zamieściłem? Jeżeli nie to zobacz (całe 5 części) i podziel się refleksjami. Z chęcią podyskutuję, bo temat fragmentacji i wsparcia myślę, że został już wyczerpany. Nie ma sensu pisać non stop tego samego innymi słowami.
![]() |
![]() |
#4734 |
Jukebox Hero
Głupotami to chyba Ty się troche popisałeś
![]() Problem w tym że przy SoC GPU się zazwyczaj nie podaje, bo jest częścią procesora. Wystarczy napisać jego nazwę. A specyfikacja techniczna nie jest do końca znana, np. troche czasu zajęło użytkownikom odkrycie że Kaiser (MSM7201) ma na pokładzie Imageona. 99% populacji nazwa MSM7225 kompletnie nic nie powie o możliwościach telefonu, jak więc dokonać wyboru? Dziś czasy się nieco zmieniły, GPU stał się bardzo ważnym elementem telefonu (dzięki np Angry Birds). Podejrzewam że nie powinny się już pojawiać nowe smarty bez tej jednostki (zwłaszcza z ICS) a ona sama jest już wyraźnie wypisywana w specyfikacji. Ma się ku lepszemu, ale Androidowi zajęło to bite 5 lat w stosunku do iOS (tam GPU jest wymagane i już). Co do JB to nie odwracaj kota ogonem. Owszem prawo jest najważniejsze ale to chyba Ty powinieneś podać paragraf który zakazuje Apple (czy Microsoftowi, Sony, Facebookowi, Google) banowanie swoich użytkowników za łamanie regulaminu. Żeby coś było niezgodne z prawem najpierw trzeba je złamać. JB prawa nie łamie. Ban też nie. Czyżby remis? Napisz pięć powodów dla których Mercedes jest premium. Psują się i rdzewieją, nie są ani najszybsze, ani najpiękniejsze (kwestia gustu), ani najbardziej niezawodne. Ale jednak są premium. Tu nie ma co udowadniać. Apple to jedna z najdroższych, najbardziej rozpoznawalnych i najbardziej pożądanych marek w branży IT, a jej produkty powszechnie uznaje się za najbardziej stylowe, modne, szpanerskie i innowacyjne. I nie ma co tupać nogami, że tak nie jest, bo ja akurat ich nie lubie i wole Androida. Filmiku nie obejrzałem, bo to 5 części po 15 minut. Byłem dziś za to w ogrodzie botanicznym i porobiłem zdjęcia ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.05.2012 o godz. 22:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4735 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
czy sam android jest pofragmentowany? NIE JEST
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4736 |
Jukebox Hero
A czy system może być pofragmentowany? Czy Windows 7 jest pofragmentowany?
Chodzi o fragmentacje platformy którą ten system obsługuje. W fragmentacji chodzi właśnie o to, że aplikacje trzeba przygotowywać pod x możliwych niezgodnych ze sobą konfiguracji sprzętowych. Na Androidzie wszystko psują 2 rzeczy: wersje systemu i rozdzielczość. Czasem jeszcze brak GPU (ale mam nadzieje że w dobie tanich fajnych procesorów jak AllWinner A10 oraz Angry Birds to już przeszłość). To nieprawda, że pierdylion rozdzielczości jest konieczny aby tworzyć różne wielkości ekranu - można kupić LCD 32 cale FullHD i 50 cali FullHD. Jest wybór? Jest. Gęstość upakowania pikseli jest parametrem który rzadko interesuje użytkownika zwłaszcza przy wartościach retiny. Z 320ppi spokojnie można zdjechać nieco w dół i to byłoby najrozsądniejsze co Apple może teraz zrobić zwiększając iPhone. Zgadzam się wybór to świetna sprawa, ale należy go robić rozsądnie i z wyczuciem. Zbyt duży wybór bardziej szkodzi niż pomaga. @andy nie wiedziałem że aplikacje sa kupowane dożywotnio ze wszystkimi update. Fajnie ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 21.05.2012 o godz. 08:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4737 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
O matko, a te znowu drą koty o gupie telefony.
![]() A kiedyś była Noka 6310i i było tak pięknie! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4738 |
ZnakJaworznickiegoBikera
i 3310!
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4739 | |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
Może właśnie dlatego nie jestem fanboyem żadnej marki, ponieważ telefon służy mi do: telefonowania, wysyłania SMSów, czasem MMSów, jak chcę komuś coś na szybko pokazać. Nie służy mi do: robienia fotek, które miałbym komuś pokazywać jako dobre zdjęcia bo żaden obiektyw wielkości łebka od szpilki nie jest w stanie zrobić dobrego zdjęcia, żeby nawet matryca miała pierdylion Megapixeli Nie służy mi do: słuchania muzyki, bo na słuchawkach to można tylko co najwyżej odsłuchać jakiś kawałek, żeby stwierdzić, czy chcę go posłuchać na głośnikach, czy nie. Oczywiście ktoś wychowany na Apple może słuchać na brzęczykach i tak różnicy nie zauważy. Nie służy mi do: przeglądania internetu i korzystania z :"serwisów społecznościowych". Do korzystania z internetu to ja mam stacjonarkę i laptopa, a protezy w rodzaju smartphone czy - nie daj Boże - tablet, nie są mi do tego potrzebne. Z żadnych fejsów, ani tym podobnych nie korzystam bo nie czuję takiej potrzeby. Dlaczego więc miałbym się z kimś bić i udowadniać, że maszyna firmy X za 3000 PLN jest lepsza/gorsza od maszyny firmy Y za 3001 PLN? Uważam, że wszystkim fanboyom przydało by się więcej rozsądku i czasem zadanie sobie pytania: "po cholerę mi te 84564873948945 funkcji, skoro korzystam z 4? Czy już nie czas trochę otrzeźwieć i popatrzeć z politowaniem na specjalistów od marketingu, wciskającym nam za straszne pieniądze kolejne zabaweczki z tekstem "musisz to mieć"? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4740 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chocia***380;by po to, ***380;e nie musz***281; ze sob***261; taszczy***263; plecaka z lapkiem i pierdzie***263; ***380;e mi bateria padnie, kiedy przegl***261;dam np.: nasze forum.
Przyk***322;adów mo***380;na mno***380;y***263; w niesko***324;czono***347;***263;, ale po co? Wys***322;ane z mojego MT11i |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|