![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#5011 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Apple sprzeda***322;o w USA 5,7 miliona tabletĂłw, Samsung 37 tysi***281;cy... ^_^
Wys***322;ane z mojego MT11i |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#5012 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przeciętny Amerykanin nie wie gdzie jest Europa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5013 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5014 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak!
![]()
![]() |
#5015 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
http://biznes.interia.pl/raport/kryz...e,1819423,5429
Appliści, co Wy na to? Oczywiście, mamy w Polsce wolność wyznania, ale może warto po prostu zarejestrować Applizm jako religię i wtedy będzie jasna sytuacja?
![]() |
#5016 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie uważacie że przesadzacie z nagonką na Apple?
Może niektórzy powinni się zarejestrować w sekcje antyappleizmu? Albo zorganizujcie Wyprawę Applową, gdzie posiadaczy iPhone będziecie palić na stosie, jeżeli nie nawrócą się na wiarę w jedynie słusznego Androida. Bo jest lepszy i jedyny dobry. A jego wyznawcy (nie owce) dokonują świadomego wyboru - mogą mieć od Google albo od Google. Mogą mieć też pocztę w dowolnej domenie, o ile jest to domena google.com Wszystko jest dobre o ile pochodzi od Google, źródła dobrych pomysłów i wszystkiego za darmo. Amen. Przeczytałem nawet całość tego marnego tekstu i nie bardzo rozumiem co autor chciał przekazać. Że widzi świat w krzywym zwierciadle? A może jest psycholem? Gdyby się uparł mógłby pewnie o zarządzanie sektą posądzić własną fryzjerkę ![]() Która nie nazywa się fryzjerkę, ale stylistką. I jest ubrana w uniform. Wysyła pracownice do seminarium L'oreal, a jej lokal, tzn świątynia stylu, jest otwarta codziennie od 8 do 18. To straszne. Faktycznie ubolewam nad losem sprzedawców apple. 12 dolarów za godzinę czyli 7300zł miesięcznie za pracę nie wymagającą żadnych kwalifikacji, tylko podawanie tego co klient i tak chce kupić, a w razie pytań trzeba znać aż trzy modele oparte o ten sam system - to rzeczywiście wyzysk straszny oraz niewolnictwo XXI wieku. Zapłaczmy nad ich losem. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.08.2012 o godz. 11:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5017 | |
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Dlatego w tym temacie zamierzam wspominać o każdej wpadce, każdym durnym pomyśle. Jeżeli to komuś przeszkadza to jego problem. Nie mam nic przeciwko użytkownikom sprzętu marki Apple, natomiast mam wiele przeciw fanatykom i tej firmie. Po drugie nigdy nie twierdziłem, że Google jest święte. Jednak porównując go do Apple uważam, ze wypada o wiele lepiej - oczywiście każdy może mieć na ten temat inną błędną opinię ![]() Tak poważnie to nie zabraniam nikomu pisać o wadach Windowsa, Linuksa, Androida, pluszowych misiów itd. Wisi mi to jeżeli ten ktoś potrafi poprzeć swoje argumenty czymś więcej niż "bo tak jest". W innym przypadku zamierzam podjąć dyskusję z taką osobą i pokazać jej, że się myli. Co do samego tekstu zacytowanego przez Yossiego to sam nie wiem, dziwnie mi się go czytało.
![]() |
![]() |
#5018 | |
Jukebox Hero
Osobiście nie spotkałem się nigdy z zakazem krytyki Apple ani żadnego innego urządzenia elektronicznego. Było Atari vs Commodore, Amiga vs ST, Playstation vs Saturn i wciąż się nic nie zmieniło.
Oczywiście nie zabraniam nikomu sie "produkować", jeżeli ktoś lubi tracić czas na bzdety, tym bardziej że poziom wklejanych tekstów jest często bardzo niski. W powyższym tekście nie ma ani jednego konkretnego argumentu, tylko bełkot mający pokazać Apple w złym świetle. A nawet tak ostatnio popularne "wpadki patentowe" po bliższym obejrzeniu okazują się w 70% wymysłem pismaków. To nie jest śmieszne, to jest manipulacja. Cytat:
![]() Google NICZYM nie różni się od apple. Jedynie sposobem pozyskiwania grubych pieniedzy. Już nie raz udowadniało, że nie liczy się ze słabszymi, a jeżeli coś "wspiera" - robi tylko po to aby uzyskać dostęp do nowych regionów gdzie może uzyskać praktyczny monopol na usługi. I to raczej na jego zyski w internecie pracują miliony wolontariuszy z ruchu FOSS, którzy nie dostają za to złamanego grosza. Jeżeli już ktoś ma ochote coś propagować czy bronić, to zdecydowanie lepiej być za GNU/FOSS, niż za Google. Oni przynajmniej rzeczywiście mają jakiś szczytny cel. Nawiasem mówiąc Apple ma wciąż duży wkład w open source, że wymienie tylko WebKit, CUPS czy Clang, nie jest więc tak 100% zamknięta. Polecam lekturę: http://www.apple.com/opensource/ Nie jest tak trudno w typowej dystrybucji Linuksa znaleźć coś od Apple. Z kodem od Google jest trudniej, poza oczywiście Chrome. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.08.2012 o godz. 11:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5019 | ||
Forumator
![]() |
Cytat:
Cytat:
Warto zauważyć, ze dałem tylko jedno - ironiczne i prześmiewcze - zdanie komentarza do tego artukułu. Jeśli mój zart kogoś uraził to przepraszam, Do meritum tego tekstu w ogóle sie nie odniosłem.
![]() |
![]() |
#5020 |
Jukebox Hero
Nie odwracaj kota ogonem. Apple też nie lubię więc obrażać się nie zamierzam.
Sam zacząłeś temat "religijny", ja tylko proszę o więcej pomyślunku zanim się coś wklei. Najpierw "tylko" prowokujesz wklejając marnego arta, a potem przepraszasz za głupi żart. I czemu to ma służyć? ![]() No tak fanatycy Google mają inne argumenty. "Nie jest idealny ale jest lepszy". Tak czy inaczej sprowadza się do tego, że "moja racja jest najmojsza, a Twoje jest gorsze od mojego". Można powiedzieć, że Android jest uberemejzing. I jeszcze "zrobie wszystko żeby to udowodnic, wytkne każdą wpadkę, wydam każdy cent, jestem gotów pójść na wojnę ...."... Gdzieś to już słyszałem ![]() Problem w tym że o argumentach merytorycznych wiele mówią, a mało ich przytaczają (wiem - fanatycy Apple też nie są lepsi bo wszystko jest emejzing i nie ma o czym mówić) Najważniejsze żeby pokazać że ma sie najfajniejszy rower na osiedlu. Właśnie wyczytałem że rower sąsiada ma o 2% mniej wytrzymałą ramę! PWNED!!! ![]() edit btw Jeżeli kogoś interesuje moja prywatna opinia, to dla mnie jako produkt końcowy zdecydowanie i tylko Android. No i ... co z tego? ![]() Moge oczywiscie podyskutować dlaczego tak zarówno z fanatykami Apple jak i Google - ale od razu mówię że dyskusja by była merytoryczna i bardzo krótka ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.08.2012 o godz. 12:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5021 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() burżuj ![]()
![]() |
![]() |
#5022 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
A na golasa strzyże?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5023 | |
logged out
CDRinfo VIP
Odpowiedź w stylu Apple
![]() http://www.phonearena.com/news/Apple...essage_id33424 Cytat:
![]() |
![]() |
#5024 |
Jukebox Hero
no to tym bardziej nie poprawią, skoro mogą wypromować swoją usługę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5025 |
Forumator
![]() |
Chciałbym postawić dość śmiałą hipotezę.
Uważam mianowicie, że od śmierci Jobsa, firma Apple nie bardzo wie, w którym kierunku ma iść. Według mnie - SJ nie był ani genialnym inżynierem ( nie jestem pewien, czy w ogóle był inżynierem), ani genialnym wizjonerem, natomiast na pewno był genialnym sprzedwacą. Po jego śmierci firma nie jest chyba do końca pewna co i jak ma sprzedawać, zamiast tego koncentruje się na rozwijaniu działu prawnego i pozywaniu w procesach sądowych wszystkich i za wszystko. Tymczasem technologicznie, zaczyna coraz bardziej odstawać od konkurencji.
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|