![]() |
eee, ale to jest właściwość każdego systemu operacyjnego....
Co lepsze, Windows jest podatny na ten atak przez każdy port; atak przez USB umożliwia standardowe oprogramowanie wykorzystywane od lat przez Policję - Coffee. Przy poważnych akcjach używano chłodzenia modułów RAM (komputer należy zrestartować) Nawet TC ostrzega w instalatorze o tym ataku. W pewnym stopniu chroni przed tym proste a zmyślne urządzenie produkowane przez polską firmę Elkom, które tutaj reklamowałem kilka lat temu. Suchar straszny... a niebezpiecznik nie jest portalem newsowym.... to notki dla klientów... stąd to tam... a gimbusy... ech... |
Wielokrotnie powtarzałem jak niebezpieczne są to porty (mowa o FW i Thunderbolt)...
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
No i bańka w końcu pękła. Można się tylko dziwić, że dopiero teraz.
Kurs akcji Apple spadł poniżej psychologicznego progu 500 US$ i spada dalej. |
Czy jest możliwość wygenerowania listy aplikacji zainstalowanych w telefonie. Może to być funkcja iOS, lub aplikacja.
Ma to działać podobnie jak ShareMyApps dla Androida. |
Niektore sie da, ale to generuje dziury i narusza design.
Chociaz... Pecetowym AiO z dziurami i wszedobylskim plastikiem nic juz chyba na minus nie zaszkodzi... Tylko spojrzcie: http://pclab.pl/art51929.html W zyciu bym czegos takiego na biurku nie postawil... |
Tak to szczera prawda. Nie da się tez zawiesić na suficie.
Ciekaw jestem czy każdy komputer AIO się da powiesić, niestety brakuje informacji o tym. |
Ponieważ nie stać mnie na kupno podróbki komputera stacjonarnego za 15000 PLN, to mam pytanie.
Być może Ci, co ich stać, odpowiedzą mi na pytanie - czy to prawda, że najnowszego iMaca nie da się powiesić na ścianie, z powodu kształtu przypominającego balon o zawężonych brzegach? |
Założe się że są tacy, co sprzedadzą i zwykłego laptopa z Win z tego samego powodu.
Co oczywiście nie umniejsza śmieszności sytuacji. Nawiasem mówiąc, dysk SSD w Apple chyba nie jest normalny, tylko w formie karty prawda? Pewnie dzięki temu jest cieńszy. Dziwi mnie pęd do ludzi do posiadania jak najcieńszych urządzeń, kosztem np wymienialnej baterii czy dysku. Producenci to podsycają i wykorzystują, bo to im na rękę. Dla mnie brak tego to deal-breaker, nawet nie patrze na resztę, ale jestem w mniejszości. Badania prowadzone przez HTC potwierdzają, że klienci chcą mieć urządzenia cieńsze kosztem np. większej pojemności baterii. Co do iMaca 27'' to ilość urządzeń konkurencyjnych z i5 chyba nie jest duża. Królują energooszczędne procesory. Ale i5 jakieś by sie znalazło. Mnie najbardziej uderzyło zużycie energii. Jest bardzo duże, z czego lwią część ciągnie ekran. Nie wierzę że LED moze wziać 100W patrząc na to co znam. To wiecej niż 4 letni telewizor 32 cale IPS nie-led. Mój monitor IPS LED 23'' bierze ok 20-30... Cieszy natomiast obecność napędu optycznego (choć w tej cenie oczekiwałbym BD), dwa dyski oraz rozszerzalna pamieć. |
Ilość załączników: 1
|
No bez jaj.
Przegięli pałkę. |
tyle co zwykle, czyli towar zostal u nich.
|
Bardzo solidna robota propagandowa, ciekawe ile za to dostali. :haha:
|
Czy wspomnieli o wadach konstrukcyjnych? Chodzi o problemy z matrycą, przegrzewaniem się.
|
to sie juz nie liczy!
:czar: |
Bardzo solidna robota - porównali iMaca z i5 do maszyn o gorszych konfiguracjach. :mruga:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:13. |