![]() |
Ilość załączników: 1
|
@max
jesli bedziesz mial IP5 bedziesz zwyklym hipokryta. a wiesz dlaczego ? |
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
To są właśnie szczegóły, które sprawiają że iPhone jest mniej intuicyjny. Cytat:
Każda firma ma takie wpadki. Są błędy, które leżą latami. Oczywiście w żaden sposób nie bronię, bo jak dla mnie to niezły fail.. Cytat:
Co do listu to chyba ten jest w miarę prawdziwy: Załącznik 60408 Cytat:
Pisałem już wielokrotnie dlaczego tutaj z mojej strony lądują tylko wpadki - o Apple zawsze pisało się tylko pozytywnie, co było strasznie nierzetelne. Nikomu nie zabraniam wklejać pozytywnych aspektów, pokazywania zalet. Zobacz na moje posty w temacie dotyczącym androida, obok próby prostowania co większych głupot wrzucam różne ciekawostki, które pokazują jak wiele z tego systemu można wyciągnąć. Zrobiłem temat o przydatnych aplikacjach na ten system. Czy zabraniam tego użytkownikom Apple? Cytat:
Pytanie tylko dlaczego jak ktoś to wskaże palcem jest nazywany od hejterów? Cytat:
Jednak o Apple zawsze pisało się pozytywnie. Napisałeś o wadzie to zaraz wiadro pomyj lądowało na twojej głowie. Jeżeli nie potrafisz tego dostrzec to trudno, nie zamierzam Cię przekonywać. Tak w ogóle to zauważyłem fajną rzecz: Nie posiadasz np. iP ale go krytykujesz wady (raczej konstruktywnie) to są komentarze że hejter, nie ma a ocenia, nie stać go itp. Gdy sobie kupisz i krytykujesz jego wady to pojawiają się komentarze - to po co kupowałeś, było wybrać "plastikowego androida". Nie ważne co zrobisz to zawsze będziesz hejterem... Wybacz ale jeżeli ktoś nie potrafi dostrzec wad i ponad wszystko będize bronił firmy, która zrobiła ten produkt to jest dla mnie chorym człowiekiem. Cytat:
Nikomu nie bronię prostować, ani wklejać pozytywnych rzeczy. Cytat:
Żadna inna firma nie potrafi tak zmielić mózgów swoich klientów żeby oni bronili jej nie ważne cze mają racje czy nie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko wiele konkurencyjnych telefonów DLA MNIE jest lepsza od najnowszego produktu od Apple. Mam swojego htc już rok. 50% obudowy to aluminium(czy jak to się tam zwie). Kolor ciemny, jak dla mnie to brąz. Zero zarysowań, zero pęknięć. Jak widać nie wszystkie aluminium mają wady na starcie, i nie wszystkie się rysują po kilku dniach. Miałem problem na początku - obudowa nie była dobrze spasowana. Jednak zostałą wymieniona(przejścia z serwisem Regenersis.pl który oszukuje ludzi opisałem w innym temacie). Jednak ani razu nie spotkałem się że to normalne i nie ma się czym przejmować. Ba nawet w Dellu miałem sprawę załatwioną w ciągu 2 dni - wymiana całej płyty głównej i ewentualny zwrot jeżeli tak zechcę (zakup przez neta). Oczywiście zwrot był możliwy nawet po wymianie płyty głównej. Jak widać w przypadku Apple jest zupełnie inaczej ;) Ile było opisanych przypadków wymiany zasikanych iPadów? Ludzie wymieniali po kilka razy aby dostać urządzenie bez wady. O iMakach nie wspomnę. Można zrozumieć jednostkowe przypadki gdzie po prostu model nie jest takiej jakości jak być powinien. Ale jak skomentujesz wymianę matrycy po 4-5 razy? I problem pozostaje. Jeżeli komuś taki komputer służy do pracy to więcej czasu leży w serwisie niż u niego. Na szczęście u siebie mam serwis (naprawa u klienta) dzięki czemu nawet przy takiej wpadce mam urządzenie naprawione w ciągu 2 dni. Cytat:
U siebie mam muzykę lokalnie na dysku podpiętym do routera i kiedy chcę mogę sobie coś wrzucić na telefon. Szybkość, wygoda. Aha, i lepiej kupić coś na CD jeżeli są normalne ceny i zripować to do formatu FLAC. Nie dość, że masz produkt fizycznie na półce to możesz go przesyłać między urządzeniami bez najmniejszego problemu. Cytat:
Sam problem jest jednak dosyć poważny. Mnie natomiast inne rzeczy zastanawiają. Co zrobić z aplikacjami, które zakupiłem w Google Play i ich nie używam? Np. SetCPU(obecnie większość kerneli na to pozwala). Powinna być np. opcja zwrotu do sklepu - kasa jest zwracana. Oczywiście nie tak, że 100%. Ale np. po 40 dniach zwracane jest 50%, po 100 i więcej tylko 30%. Ewentualne przeniesienie własności na inne konto(w przypadku Google aplikację możemy zainstalować na dowolnej ilości urządzeń w obrębie tego samego konta). -------- Czyli Apple podaje wyniki laboratoryjne? Cytat:
----- Wygląda na to że CPU Apple A6 jest taktowany częstotliwością 1.3GHz a nie jak podawali 1GHz. http://www.phonearena.com/news/Apple...als_id34918#1- SGS3 bije w wydajności CPU A6 ;) http://browser.primatelabs.com/android-benchmarks http://browser.primatelabs.com/ios-benchmarks |
Ja się M@Xa zapytam, te poprzednie ajfony to wiszą oprawione w ramki?
|
Cytat:
|
Cytat:
A jeszcze zapytam - M@xiu - a co z twoimi dotychczasowymi akcesoriami, których masz pewnie pokaźną kolekcję? Bo coś mi sie zdaje, że z używaniem ich z IP5 może być pewien problem... |
Zobaczymy co Orange zaproponuje w grudniu. Przerazilem sie, bo deklarowalem ze kupie jak wersja 32 GB spadnie do akceptowalbych dla mnie 2500 PLN. O dziwo, w moim wariancie kontraktu Orange proponuje mniej-wiecej taka cene o.O...
No ale... To jeszcze kilka miesiecy... Zdaze odpowiedziec sobie na najistotniejsze przy wyborze telefonu pytanie: "Czarny czy bialy?" :szczerb: |
od ajfona 1 nie jestem w stanie zamówić, tak mi ręce drżą z podniecenia, że nie daję rady.
|
To ja tylko chciałem zapytać - to jak tam koledzy z tym iPhonem 5? Kto kupuje? Kto już zamówił?
|
Telefony muszą się rysować, to jest postęp!
|
Tylko nie wiadomo czy Schiller odpowiadał, czy normą jest iPhone rysujący się 10 minut po wyjąciu z pudełka, czy iPhone po przeciągniąciu go za samochodem 10 kilometrów po asfalcie.
News sugeruje, że na to pierwsze. Ale nie ma zadnego potwierdzenia w cytatach. Jest jedno zdanie Schillera, w dodatku ciachnięte. |
Ale panie kliencie, prosimy się nie unosić... to normalne, że nasze nowe samochody mogą być porysowane - ale, proszę posłuchać, nasz proces produkcji sprawia, że często farba dobrze nie przylega czy powstają odpryski na masce, to jest naturalne! Ale co, że najdroższe samochody produkujemy i one nie powinny tak wyglądać po zakupie? No wie pan, technika się zmienia, nasze najnowocześniejsze samochody na świecie mają świetne silniki, piękną linię, są lżejsze od poprzednich modeli, a że porysowane... za 999,99 $ sprzedajemy taki magiczny długopis, który ładnie to panu zamaluje. Że drogo, no wie pan... to tylko ułamek ceny pomalowania auta, a będzie jak nowy!
|
Istotnie, pierwsze zdanie abstract newsa można rozumieć jak mówisz,
ale już z body newsa wynika, że rysy pojawiają się wnet po rozpoczęciu użytkowania. Na pozór drobna różnica, ale: zarysowany produkt w pudełku raczej jest odstępstwem od współczesnych standardów, a produkt szybko rysujący się raczej normą. Czyli news do bani. Każdy przeczyta co chce przeczytać. |
Nie podoba mi się, że artykuł zmienia znaczenie słów Schillera.
Nawet jego cytat jest urwany, być może wyrwany z kontekstu. Cytat:
Chętnie bym zobaczył całość rozmowy. I nie moge zrozumieć, jak można aluminium zarysować wyciągając z pudełka. Co oni robią z tymi telefonami :wow:? A może iPhone 5 wcale nie jest aluminiowy tylko z pomalowanego plastiku? Wiadomo że aluminium jest bardziej miękkie od hartowanej stali. Autor newsa ameryki nie odkrył. Ale czy telefony faktycznie są i powinny być z hartowanej stali? To nie miecz samurajski... Mój jest z plastiku ... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:41. |