Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

ed hunter 24.09.2012 20:47

Ja widzę, że ona uciekła z jakiegoś filmu rysunkowego. :]

andy 24.09.2012 20:44

Ilość załączników: 1
I kolejna perełka :D

Załącznik 60376

andy 24.09.2012 20:04

Cytat:

No jak co wnosi? Ty coś insynuujesz, że ktoś czegoś nie pamięta. I niby kto? Fanboje z imaginacji nowojorskich markietierów? :)
Czy ja wszystko muszę tłumaczyć jak 5 letniemu dziecku? Podsumowując, chodziło mi o to że Ci co powinni być pamiętani nie są.

Cytat:

Nie czytałeś ANSI C Dennisa Ritchie i Briana Kernighana?
Powiedz, że żartujesz.
Nie bo nie uczyłem się programowania w C. Jakoś nie dla mnie "programowanie blisko metalu", wolę wysokopoziomowe rzeczy jak C++, czy Java ;)

Cytat:

andy, to jest pozycja którą nawet humaniści czytają. Podobnie jak Harela czy Knutha. Serio. A co dopiero informatycy.
Przestań pisać takie głupoty. Fakt, na C zbudowany jest praktycznie cały internet i komputery, jednak nie dla mnie takie programowanie - jak już wspomniałem preferuję języki obiektowe.
Oczywiście gdyby trzeba było użyć czystego C, to pewnie bym problemów nie miał. Bo gdy nauczysz się idei programowania to nauka kolejnego języka to zazwyczaj pestka ;)

Cytat:

No to co oni wnieśli, skoro nie czytałeś i chwalisz się jakimiś studiami? O Jobsie też nie przeczytasz i będziesz mówił, że nic nie wniósł. O czym w ogóle ta rozmowa? Niesamowite.
Nie muszę czytać książki o C aby wiedzieć co te osoby wniosły. Jedno nie wynika z drugiego.

Tak między nami to z książek nie programistycznych a związanych z IT przeczytałem min. W obronie wolności Stallmana i biografię Billa G. To drugie to akurat z nudów.

---

Jak myślicie, manipulacja? Czy to prawda? ||

pali 24.09.2012 01:07

No jak co wnosi? Ty coś insynuujesz, że ktoś czegoś nie pamięta. I niby kto? Fanboje z imaginacji nowojorskich markietierów? :)

Nie czytałeś ANSI C Dennisa Ritchie i Briana Kernighana?
Powiedz, że żartujesz.

andy, to jest pozycja którą nawet humaniści czytają. Podobnie jak Harela czy Knutha. Serio. A co dopiero informatycy.

No to co oni wnieśli, skoro nie czytałeś i chwalisz się jakimiś studiami? O Jobsie też nie przeczytasz i będziesz mówił, że nic nie wniósł. O czym w ogóle ta rozmowa? Niesamowite.

//edit
jutro o filmie

andy 24.09.2012 00:55

@pali i co to wnosi do tematu? Pokazując oba tytuły o Jobsie chciałem pokazać jak można na nim zarobić.

Co do wymienionych obu Panów, to nie czytałem nic od nich. Jednak to niczego nie oznacza. Obaj wnieśli więcej do IT niż Jobs do Marketingu.
Szkoda tylko, że bardziej pamięta się dzisiaj o Jobsie niż o nich. Cóż, celebryci zawsze byli na wierzchu.

@pali podzielisz się w końcu spostrzeżeniami o filmiku, który obejrzałeś? :) Jestem ciekawy jak to ugryziesz - tylko proszę nie rób sobie z tego jaj, i staraj się sensownie odnieść.

demek 24.09.2012 00:40

rok 2020

jakie kupy robil SJ - bestseller murowany

M@X 24.09.2012 00:32

Ksiazka zamowiona, dziekuje za informacje.

pali 24.09.2012 00:26

ANSI C to ja czytałem, jak Ty do przedszkola chodziłeś, pierwsze wydanie, potem drugie WNT i choć mi dawno temu ktoś te książki ukradł, to doskonale pamiętam połowę spisu treści, więc mi tu nie imputuj ;) Pierwsze wydanie dość cienkie w szarej okładce, drugie rozszerzone w czerwonej, kredowej.

O Karpińskim od RAM w Bajtku czytałem jak ssałeś smoka, więc jak wyżej.

A Franciszka Karpińskiego czytałeś? Pewnie nie. I jak tu chcesz rozmawiać o wspomnieniach, no jak....

andy 24.09.2012 00:04

Ilość załączników: 2
@mgit, tu chodzi o to że Apple zawłaszcza pewne technologie, które nie są jej(w tym wypadku potrzebuję potwierdzenia) i je patentuje jako swoje.
Potem tacy jak my dyskutujemy ostro zamiast robić coś bardziej twórczego.

-------

Btw. W tamtym roku mieliśmy taką o to książkę o genialnym sprzedawcy SJ:

Załącznik 60372

Teraz pojawiła się kolejna propozycja:
Załącznik 60373

Idę o zakład, że za rok pojawi się coś w stylu: nieopublikowane rozmowy telefoniczne SJ.

Szkoda, że o takich ludziach się nie pamięta - http://gadzetomania.pl/2012/09/23/wi...hodowal-swinie

Lub http://www.in4.pl/news_Zmar%C5%82_tw...chie,23813.htm

No ale to nie byli celebryci, więc może dlatego...

mgit 23.09.2012 23:46

Co ko***324;cowego odbiorcy obchodzi jak***261; wtyczk***281; ma dane urz***261;dzenie ....

Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2

woitas 23.09.2012 17:36

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1223475)
[...]

P.S. Dlaczego nikt nie skomentuje tego co napisa***322;em wcze***347;niej o wtyczce zasilaj***261;cej urz***261;dzenia Apple? [...]

Bo ka***380;dy ma na to wyj***ne? :p

Wys***322;ane z mojego MT11i

andy 23.09.2012 15:14

Cytat:

Napisany przez pali
Tak, "ośmieszyli się". Bo na mapie coś się powaliło.

Cytat:

Ale Google ma podobne bugi w tych mapach.

Co nie zmienia faktu, że jest to narzędzie tak niesamowite i wspaniałe, że do dziś trudno mi uwierzyć, że istnieje.

EOT, bo to jest oczywista oczywistość
Po pierwsze to nie się coś powaliło, a ich mapy w obecnej formie to nawet nie beta. Błędów mają tak wiele, że jeszcze sporo minie zanim zaczną być realną konkurencją dla map Google.

Po drugie, wielokrotnie tłumaczyłem już dlaczego tak głośno komentowane są wpadki Apple.
Tak się dzieje zawsze, gdy ktoś głośno krzyczy jakie to amejzing ma produkty. W przypadku wpadki głos krytyki jest równie głośny.
Apple zawsze głośno krzyczy o swojej za***istości - jest ok. Gdy ktoś równie głośno krzyczy o ich wpadkach to już ok nie jest?

P.S. Dlaczego nikt nie skomentuje tego co napisałem wcześniej o wtyczce zasilającej urządzenia Apple?
@pali odnośnie filmiku odpisz tutaj a nie mi bezpośrednio.

pali 23.09.2012 14:55

Ale Google ma podobne bugi w tych mapach.

Co nie zmienia faktu, że jest to narzędzie tak niesamowite i wspaniałe, że do dziś trudno mi uwierzyć, że istnieje.

EOT, bo to jest oczywista oczywistość

andy, a Tobie potem odpiszę, filmik o który prosiłeś na jabberu - obejrzałem

Patrix 23.09.2012 14:51

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1223464)

Drwisz? A co, ogarniasz cały temat, który się pod tym kryje?
Tak bardzo za wszelką cenę chcieli wykopać Google to mają.
To niepodobne do ich amejzingu i estetyki.
I to jest w słuchawie za 2500,- bezczelność :>

pali 23.09.2012 14:44

Google też się ośmieszył, bo na Czomolungma jakieś kwadraty jak widzę.
Już zwijają interes i ma zamiar Googla wykupić Bułgarskie Wydawnictwo Kartograficzne.

Jak można pisać takie głupoty, skąd się biorą te koszmary, wypłosze, raszple z drutu jak mawiał Adaś. Miauczyński.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:58.