Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

sobrus 27.10.2011 18:56

Tak jest w Androidzie 4.0 (telefon Galaxy Nexus). Nazywa się to Face Unlock.
Istnieją tylko podejrzenia że da się to obejść posługując się zdjęciem właściciela...
Google zaprzecza...

Kris 27.10.2011 18:45

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1187529)
Demek pytał raczej o wykorzystywanie przez appla bezsensownego prawa patentowego w US, które umożliwia opatentowanie pierdnięcia. Applowi się w sumie nie dziwię, ale to już drobna przesada chyba.

Dobry pomysł - pierd w telefon, żeby go odblokować...

k***a

Trzeba opatentować i napisać do konkurencji Apple, żeby wykupili licencję! :D

A na poważnie, to gdzieś widziałem filmik, który pokazywał odblokowanie telefonu na podstawie skanu twarzy użytkownika.

M@X 27.10.2011 17:54

Cieszy jak jasna cholera. Bo iPhone byl pierwszym produktem, w ktorym opisana funkcja sie pojawila. Jesli nie, to czekam na nazwy, zdjecia i daty - ja juz nie bede udowadnial, ze nie jestem wielbladem, zwlaszcza ze Bartez juz udowodnil (o czym nie wiedzialem), ze WM 6 powstal po iPhone, a UX WM 5 wolal o pomste do nieba ;-)...

demek 27.10.2011 17:01

no mnie nie dziwi, ze wystapili o patent czegos czego nie wymyslili

dzwi mnie, ze go dostali

Reetou 27.10.2011 16:59

Demek pytał raczej o wykorzystywanie przez appla bezsensownego prawa patentowego w US, które umożliwia opatentowanie pierdnięcia. Applowi się w sumie nie dziwię, ale to już drobna przesada chyba.

demek 27.10.2011 16:58

nie kpij jahol

dobrze wiesz co mialem na mysli

yahol 27.10.2011 16:54

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1187520)
Niewiele obiektywizmu w tym temacie, ale nadrabiasz za wszystkich :-)!

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1187525)
m@x i cieszy cie to

Obiektywizm, ogólnie jest taka rzadkością, ze cieszy każdego rozsądnego człowieka, gdy występuje, niezależnie od miejsca i tematu.
Takoż zdrowy rozsadek :)

demek 27.10.2011 16:40

m@x i cieszy cie to?

M@X 27.10.2011 16:28

Jak ja Cie lubie czytac, sobrusie :-)! Niewiele obiektywizmu w tym temacie, ale nadrabiasz za wszystkich :-)!

http://www.redmondpie.com/apple-fina...ide-to-unlock/ :-)

sobrus 27.10.2011 16:14

Jasne, jak ktoś nie opluwa Apple to jest od razu jego miłośnikiem.
Powiedziałbym nawet więcej - możne nawet Bartez jest Wyznawcą?
Ja to już pewnie jestem tajnym pracownikiem Apple Polska wynagradzanym za swoje posty ||

Chociaż nie posiadam żadnego produktu tej firmy i posiadać nie zamierzam, bo ANI JEDEN mi nie odpowiada.
Najbliżej byłby iPod, gdyby nie to że nie posiada podstawowej możliwości odgrywania Vorbis i FLAC.

W związku z tym że MI nie odpowiada mam obowiążek mówienia o nim źle, nawet jeżeli miałbym kłamać?
Na prezentacji iPhone Jobs mówił moim zdaniem prawdę. iPhone był rewolucją i gdyby nie Android i pare inspirujacych się firm - to do tej pory nie miałby praktycznie konkurencji.

A laptop Sony ma prawo kosztować 10tys zł, bo to PC - a PC może kosztować ile chce.
http://www.komputronik.pl/product/13..._Z21M9E-B.html
MacBook Air za 5700 to jednak jest spore przegięcie i przepłacanie ...o nie nie damy sie nabrać ;)
http://www.komputronik.pl/product/13...C965PL-A_.html

yossi 27.10.2011 16:02

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1187515)
A łączenie tych dwóch funkcji, jest na forum niedopuszczalne :)

Ja myślę, ze po prostu ze zwykłej ciekawości i chęci poznania, warto spróbować sprzętu "innego" z innym systemem i z innymi funkcjami. Tak,zwyczajnie z czystej ciekawości (nawiasem, ciekawość jest naturalna potrzeba każdego człowieka i częścią rozwoju).

Choć,z niejaka przykrością przyznaje, psioczenie na Apple tez rozwija - poznawczo. Nikt tyle nie wie o Apple niż jego przeciwnicy, nawet najzagorzalsi fani :)

Oj niedobrze yahol - po raz kolejny muszę się z Tobą zgodzić, a od tego boli mnie głowa.
- "łączenie tych dwóch funkcji, jest na forum niedopuszczalne" bo ja wiem :> chyba nie ma przeciwwskazań, wystarczy tylko uczciwie powiedzieć
- warto spróbować sprzętu "innego" z innym systemem i z innymi funkcjami. - 100% racja - Warto! Ja zawsze próbuję innych rozwiązań niż te, które aktualnie mam w domu i używam. Dlatego też wypróbowałem uczciwie iPnone4 (nie 4S bo nie miałem okazji)
- Tak,zwyczajnie z czystej ciekawości (nawiasem, ciekawość jest naturalna potrzeba każdego człowieka i częścią rozwoju). - święta racja - 100% zgody. Myślę, że 99% wynalazków ludzkości to właśnie wynik zdrowej ciekawości
- Nikt tyle nie wie o Apple niż jego przeciwnicy, nawet najzagorzalsi fani - no i tu będzie z mojej strony mała prowokacja: fani nie wiedzą bo nie dopuszczają do siebie myśli, że cokolwiek może być nie tak - dopiero jak jakiś hejter im coś wytknie, to wtedy - pod kołderkę - przy latarce - sprawdzają po cichutku, że rzeczywiście nie działa i się nie da. Ale w świetle dziennym nikt z nich tego nie przyzna. I nie będę tu cytować najbardziej typowych argumentów typu .... nie, nie będę - Ty sam wiesz :>

yahol 27.10.2011 15:48

Cytat:

Napisany przez yossi (Post 1187514)
Bartez:
Wnioskując z Twoich wpisów jesteś nie tylko Adminem, ale również "miłośnikiem" Apple?

A łączenie tych dwóch funkcji, jest na forum niedopuszczalne :)

Ja myślę, ze po prostu ze zwykłej ciekawości i chęci poznania, warto spróbować sprzętu "innego" z innym systemem i z innymi funkcjami. Tak,zwyczajnie z czystej ciekawości (nawiasem, ciekawość jest naturalna potrzeba każdego człowieka i częścią rozwoju).

Choć,z niejaka przykrością przyznaje, psioczenie na Apple tez rozwija - poznawczo. Nikt tyle nie wie o Apple niż jego przeciwnicy, nawet najzagorzalsi fani :)

yossi 27.10.2011 15:39

Bartez:
Wnioskując z Twoich wpisów jesteś nie tylko Adminem, ale również "miłośnikiem" Apple?

ed hunter 27.10.2011 13:52

No nie stać mnie, ale kawy mi się chciało, byłem obok... zawahałem się... ale mówię wejdę, najwyżej wezmą mnie za bezdomnego i sypną groszem. :szczerb:

yossi 27.10.2011 11:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1187471)
Byłem raz w Starbucksie, kawa świetna, pozy nie do z niesienia. Aż wyjąłem swojego LG za 300 złotych. :szczerb:

Mój Ty bohaterze! Ty to masz jaja! Nie zlinczowali Cię?

A poza tym to Cię nie stać!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:04.