![]() |
Bartku, wszyscy to wiedza, tylko jak widac nie wszyscy moga sie z tym pogodzic... ;-)
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
F700 pokazali w lutym 2007, a zaczęli sprzedawać w listopadzie.
IPhone został ogłoszony w styczniu 2007, a zaczęli sprzedawać w czerwcu 2007. Poza tym F700 miał wysuwaną klawiaturę, której Apple się pozbył. Gdzie tu podobieństwo? Myślisz, że w kilka miesięcy zmienili całkiem projekt, bo zobaczyli, co pokazał Samsung? Szczerze w to wątpię. Tak jak pisze sobrus, jak by na to nie patrzeć, to reszta podążą za Apple, jeżeli chodzi o wygląd i UI aplikacji, a nawet sposób dystrybucji oprogramowania. Edit: "Jobs unveiled the iPhone to the public on January 9, 2007 at the Macworld 2007 convention at the Moscone Center in San Francisco" - nie wiem, co w tym przypadku oznacza unveiled, ale jeżeli pokazał gotowy produkt już w styczniu, to dla mnie sprawa jest jasna, kto był pierwszy. |
no jak kto
skoro f700 pokazli pol roku przed iphonem... a przeciez wielu ludzi mowi, ze to apple nadalo kierunek a tak nie jest... |
No więc kto..., skoro telefony wyglądają identycznie.
|
ale o czym ty piszesz? bo nie zrozuialem ni w zab.
f700 pokazali na duzo przed iphonem. co do ip4 i ipada...owszem sa podobne produkty ale nie mozna mowic, ze apple zainicjowalo taki wyglad... |
Mówisz o F700?
F700 miał interfejs przypominający układem iPhone, zgadza się. Wygląd miał też podobny, Nie przeczę. Ale UI choć podobny układem - nie był jednak taki sam (m.in F700 miał menu praktycznie monochromatyczne). I teraz Samsumg po czterech latach ewolucji interface z F700 ma po prostu kopię menu iPhone znanego od 4 lat? WFT? Wszystkie drogi prowadzą do Apple czy jak? Chyba stać ich na wynajęcie grafików i zaprojektowanie czegoś bardziej oryginalnego? Co do wyglądu to tak, iPhone jest zrzynką z F700, jednak przeprojektowano go na glossy black. Oczywiście SII też jest już glossy black, bo jednak ciut ładniejsze od F700 .... Poza tym (wikipedia) F700 - the phone was first introduced at the 3GSM World Congress that was held in February 2007 iPhone - It was announced on January 9, 2007 (introduced June, ale w dwa dni go nie zrobili ;)) Przy czym iPhone nawet ten z 2007 roku bardziej niż F700 przypomina SII, który was announced by Samsung on February 13, 2011 |
a wiesz, ze samsung pol roku przed pokazaniem pierwszego iphona mial telefon z jednym guzikiem na srodku? coz, juz malo kto pamieta...
|
A w czym się zmienił? Mały lifting może miał, w szczegóły nie wchodze. To stareńki iP 3G
http://appleiphones.pl/wp-content/up...2010/06/22.jpg |
ale sobrus w czym sie ten wyglad appla nie zmienil?
|
A potem samsung się dziwi, że go Apple pozywa do sądu ....
|
Andy ale do czego tu się odnosić. Samsung SII wygląda jak dwie krople wody z telefonem Apple, którego design nie zmienił się od wieków.
Coincidence? ;) Przez grzeczność i dla świętego spokoju mogli przynajmniej zmienić kolory i ikonki. Ja bym się wstydził wypuszczać coś takigo w 2011 roku. Ja bardzo słabo pamietam ZX Spectrum, ale Atari 65XE i C64 owszem :) |
Aż zobaczę yosssi Twoją dziewiczość...
Wstydzisz się! edit: Pisałem ten edit kilkanaście minut temu ale mnie wydaliło. Nie tak miało być. Nie kasuje poprzedniego wpisu. Jestem młody i też pamiętam ZX kasety i duperele zwiazane z tym Pozdrawliaju! Ja toże bagażowy! |
Cytat:
Jestem starym człowiekiem, który pamięta jeszcze ZX Spectrum+ I zaprawdę powiadam Wam młodzieńcy i IT dziewice - jestem wstrząśnięty. |
iPoszlo w iChmure
:D |
Nowe srajbuki:
Nowe MacBook Pro 13***8243;:
################# Tragiczna w skutkach synchronizacja iCloud z Outlookiem (Nie wiem jak Wy, ale ja mam niesamowitą polewke :rotfl:) http://antyweb.pl/tragiczna-w-skutka...d-z-outlookiem P.S. Do zarzutów sobrus'a odniosę się wkrótce :D ;p |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:04. |