Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Reetou 27.10.2011 11:34

Czuję, że przy najbliższej bytności w Stanach opatentuje siusianie na stojąco i w pierwszej kolejności pozwę do sądu wszystkich pracowników japka.

demek 27.10.2011 11:23

http://www.purepc.pl/urzadzenia_mobi..._w_konkurencje

jupi

ed hunter 27.10.2011 11:07

Byłem raz w Starbucksie, kawa świetna, pozy nie do z niesienia. Aż wyjąłem swojego LG za 300 złotych. :szczerb:

yossi 27.10.2011 10:45

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1187461)
Zaraz... to tylko ja wiedziałem że Siri nie działa poza USA? :>
A po cóż powiedzmy Francuzowi Siri, skoro nawet po francusku nie gada?

Jak to po co???
A jak siedzisz w Starbucksie to jak inni odróżnią Twój IP4 od IP4S?

sobrus 27.10.2011 08:51

Zaraz... to tylko ja wiedziałem że Siri nie działa poza USA? :>
A po cóż powiedzmy Francuzowi Siri, skoro nawet po francusku nie gada?

yossi 27.10.2011 08:34

Coś dla wielbicieli Siri:
http://www.internetzona.pl/2011/10/1...lemy-poza-usa/

Bez komentarza.

demek 26.10.2011 17:42

masz racje wm 6* pojawil sie w orbicie 2

w orbicie 1 byl jeszcze 5, na ktory tez nakladki byly. nastepnym razem doprecyzuje :)

http://www.gsmarena.com/htc_p3300-1693.php

htc udostepnialo nawet upgrade do 6.0. poczatek roku 2007

sensowne UI byly juz na wm5. oczywiscie digitizer nie byl tak dobry jak ajfonie ale obsluga moim wcale nie malym palcem nie byla zbyt trudna. w orbicie 2 w ogole nie uzywam sticka...zawsze mozna zgonic, ze mam dobre oko i dobrze trafiam;-)

Bartez 26.10.2011 17:11

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1187377)
dalsza czesc odpowiedzi dotyczy ui. w apple nie ma nic nowego, przesuwane ekrany, bylo w winmobile 6.1 i nakladkach graficznych, podobnie jak ikonki w samym menu.

Eee? Przecież Win Mobile 6.1 pojawił się jakoś w połowie 2008 roku. Telefony, czy PocketPC z tym systemem pewnie jeszcze później. IPhone był rok wcześniej już na rynku.

Druga sprawa, to o ile UI w IP był dopracowany, cukierkowy i aż chciało się z niego korzystać, o tyle UI w WM 6, czy 6.1 to masakra, już nie mówiąc o programowaniu tego. User experience nie da się w ogóle porównać. Sensowne kontrolki firm zewnętrznych obsługujące touch screen pod WM pojawiły się pod koniec 2009 roku. IP był wtedy lata świetlne z przodu.

demek 26.10.2011 16:05

@bartez
bylem pewien, ze samego iphona pokazali niedlugo przed premiera.

dalsza czesc odpowiedzi dotyczy ui. w apple nie ma nic nowego, przesuwane ekrany, bylo w winmobile 6.1 i nakladkach graficznych, podobnie jak ikonki w samym menu.

i to zdaje sie tobie juz pokazywalem a na pewno juz podawalem z nazwy

yossi 26.10.2011 15:46

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1187295)
yossi, poza tym jadem masz coś jeszcze konkretnego do napisania?

Chociaż przez moment postaraj się być obiektywny. Ja próbuję dojść do tego, kto się na kim mógł wzorować i szukam wiarygodnych źródeł.

Gdyby nie android to pewnie by się nawet do tego poziomu nie zbliżyli ;)

"Stosunek generała Peckema do podwładnych, zarówno oficerów, jak i szeregowców, cechował duch tolerancji i pobłażliwości. Często mawiał, że jeżeli jego podkomendni wychodzą mu naprzeciw w pół drogi, to on wychodzi im naprzeciw jeszcze dalej, w wyniku czego, jak zawsze dodawał z przebiegłym śmieszkiem, spotkanie nie dochodzi do skutku. General Peckem uważał się za estetę i intelektualis*tę. Jeżeli ktoś się z nim nie zgadzał, generał Peckem wzywał go do obiektywizmu"
Joseph Heller - Paragraf 22.

Bartez 26.10.2011 11:49

yossi, poza tym jadem masz coś jeszcze konkretnego do napisania?

Chociaż przez moment postaraj się być obiektywny. Ja próbuję dojść do tego, kto się na kim mógł wzorować i szukam wiarygodnych źródeł.

Cytat:

Napisany przez sobrus
Dojście do poziomu iP zajęło Samsungowi 4 lata i obecnie są nie do odróżnienia dla laika.

Gdyby nie android to pewnie by się nawet do tego poziomu nie zbliżyli ;)

yossi 26.10.2011 11:41

Powszechnie wiadomo, że Apple (a osobiście SJ) wymyśliło również:
- koło
- ogień
- przekładnię zębatą
- pastę do zębów
- papier toaletowy
... itd.
tylko z braku w owych czasach wystarczającej ilości prawników umiejących pisać, nie zdążyło tego opatentować, ale to nic straconego, da się jeszcze nadrobić.
Niedługo pokażę zdjęcie egipskich hieroglifów z czasów IX dynastii, gdzie na frontonie świątyni Amona widać wyraźnie nadgryzione jabłko.

sobrus 26.10.2011 11:40

Ale nawet gdyby, to F700 nie jest iPhonem, a SII - owszem.
F700 ma rozsuwaną klawiaturkę, matowe wykończenie i zgrzebne czarno-niebieskie menu.
Apple mogłoby sie na nim wzorować w sensie układu ikonek, czy też jednego przycisku, ale ich design poszedł dalej i wygląda na to że wyprzedził epokę.
Dojście do poziomu iP zajęło Samsungowi 4 lata i obecnie są nie do odróżnienia dla laika.

Pomijam kwestia takie jak interfejs multitouch, z gestami szczypania, rozciągania itd, bo w tamtym czasie królowało Windows Mobile na rysiki lub symbian na przyciski. A teraz to standard.
I choć nie mam SII to założe się że też to ma, a F700 miało?

Bartez 26.10.2011 11:37

A jednak nie była to tylko zapowiedź, ale dokładna prezentacja, jak będzie wyglądał nowy IPhone. No więc demek, kto w końcu był pierwszy wg Ciebie? Chyba, że przed F700 Samsung coś pokazał, na czym Apple by się mogło wzorować?

Cytat:

i juz mowilem, ze podarzanie za apple to guzik a nie prawda. mowilem juz wczesniej co bylo wczesniej...

ale widac w tylku to miales
To co mówiłeś to jedno, a to jakie znajduję fakty, to drugie. Jeżeli masz coś, co potwierdzi, że Samsung był pierwszy, to podaj jakiegoś linka do wiarygodnego źródła. Być może coś przegapiłem, jeżeli już dawałeś, nie było mnie 2 tygodnie.

demek 26.10.2011 11:23

@bartez

zapowiedzieli, samsung pierwszy pokazal telefon. a skoro iphone jest podobny to.... uj mnie to interesuje, niech zmieniaja wyglad.

teraz sie sami o to czepiaja

i juz mowilem, ze podarzanie za apple to guzik a nie prawda. mowilem juz wczesniej co bylo wczesniej...

ale widac w tylku to miales

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:42.