![]() |
Pokazane jak prosto można złamać iPada2.
Tego typu luki można wykorzystać do ataku na dany sprzęt. Np. w systemie iOS czy jego w jego składowych zostaje znaleziona luka przez przestępce. Luki oczywiście nikomu nie ujawnia. Tworzy odpowiednie pliki które po otwarciu dobierają się przez lukę do twojego urządzenia i wgrywają szkodliwe oprogramowanie. Urządzenie zostaje zainfekowane. Teraz przestępca ma pełną kontrolę nad urządzeniem. Bez oprogramowania typu FW czy AV urządzenie jest bezbronne :) |
Konfigurację mojego Macbooka masz w moim podpisie. Gesty Mission Control są trzypalczaste... (można to zmienić w opcjach na 4 palce) Versions będę mógł zaprezentować po paru dniach pracy z edytorem PHP i Xcode... niżej zamieszczam nieme wideo prezentujące panel preferencji gładzika w Lwie, które wykonałem teraz... "na szybko". Widać tam dostępne gesty w systemie.
|
Gadzina - jak mozesz opisz ciut blizej jak dziala Versions i czy czteropalczaste gesty przy pomocy ktorych wchodzimy do Mission Control sa wygodne w uzyciu. I przede wszystkim - jak z plynnoscia u Ciebie (jaki Mac?)?
|
Jestem ciekaw, czy do safari jest wtyczka, która zamienia standardowy pasek adresu w omnibox znany z google chrome.. bardzo się do niego przyzwyczaiłem, a chciałbym potestować przez parę dni nową odsłonę przeglądarki Apple...
|
Cytat:
Zmiana cyferki, jest (IMHO) spowodowana bardziej "strategią", niż czymkolwiek innym. Jakoś tak się składa, ze po 8 upgrade, wydawano nowy system, wiec mając Snow Leo 10.6.8 "naturalne" dla Apple jest, wydanie systemu 10.7 :) |
Jeszcze nie ma nic, jestem na etapie tworzenia serwisu www oraz aplikacji na iphone/ipad/android do jej obsługi... ;-)
Po parunastu minutach obcowania z "nowym" systemem 10.7 Lion stwierdzam... że to kolejny facelifting... :( są fajne rzeczy (pełnoekranowe aplikacje, które mają swoje oddzielne przestrzenie) launchpad jest zrobiony rewelacyjnie, tak samo jak nowe gesty trackpada... ale to powinno się*nazywać Snow Leopard 10.7 ... System póki co bardzo stabilny i bardzo szybki, całkowicie 64 bitowy (łącznie z wtyczkami Java oraz Flash). |
Gadzina - to Ty Dev? Przyznaj sie co ciekawego od Ciebie jest w App Store :-]...
|
właśnie GM miałem na myśli;-)
|
Cytat:
-DP -hack -VMW ??? Nie widzę wersji retail. Może ślepy jestem :) Sorka :) na koncie dev jest wersja Mac OS X Lion GM :) Nie zauważyłem. |
Cytat:
|
Cytat:
A gdyby rozumiał to by się nie przejął brakiem skrótu tylko zrobił nowy. Z tego powodu np Windows Phone 7 nie ma systemu plików, bo ta platforma w przeciwieństwie do WM6 jest adresowana dla noobów. WM6 wcale nie zdechło, będzie następca. Ale tylko dla rozwiązań biznesowych, gdzie obsługa urządzenia paluchem to śmiech. Nazywa się to Windows Embedded Handheld 6.5. Ale faktycznie Time Machine to fajny program :taktak: |
|
Cytat:
Jedzmy gówno... miliony much się nie mogą mylić! :szczerb: http://www.youtube.com/watch?v=7L2fsubA2-c http://www.youtube.com/watch?v=CZGIn9bpALo stare, ale aktualne... :mruga: |
Cytat:
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:13. |