Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

andy 27.12.2013 14:16

Tak na początek - http://www.engadget.com/2013/12/23/a...o-review-2013/

1.) Akapit Performance.
2.) Z zapowiadanych 1200MB/s w SSD jest zaledwie 900.
3.) Wielkość urządzenia. Po prostu NIE MA MOWY aby przy pracy 24h/7dni to się nie przegrzało. Stacje robocze są do pracy ciągłej.
4.) Zasilacz 450W!? Jedna grafika bierze 200W. Może podzespoły są ograniczone? Jak braknie mocy to i wydajność spadnie tak jak to w przypadku innych urządzeń, które mają np. niedostatecznie dobrze rozwiązane chłodzenie?
5.) Niewymienialność większości podzespołów.
6.) Profesjonalny serwis jak w Dell czy HP. Widzisz profesjonalną firmę, która kupi takie urządzenie? Przestój dwa tygodnie jest nie do pomyślenia. W przypadku Della masz serwisanta na miejscu następnego dnia.
7.) Mac Pro zaczyna się od 13k w PL. Za 6 rdzeni zapłacisz 17k. Ludzie którzy na takich maszynkach pracują pewnie tarzają się ze śmiechu.

Mac "Pro" nie jest stacją roboczą. To mocny desktop. Apple nie mogąc konkurować w tym segmencie tworzy nowy, gdzie zbierze bandę fanatyków którym wygląd maszyny liczy się bardziej niż jej wydajność na której się zarabia w tym wypadku.

Jeżeli macie doła i troszeczkę czasu to polecam zapoznać się z tym wpisem - http://myapple.pl/content/5722-nowy-...-dostepne.html oraz komentarzami :D

nimal 27.12.2013 14:08

upakowania calosci w puszke po piwie, co moze potencjalnie utrudniac wymiane elementow, rozbudowe i z powodowac grzanie sie - takie byly pierwsze glosy po pokazie nowego Maca Pro

sobrus 27.12.2013 13:13

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1270600)
Ponoć nowy Mac Pro ma tyle wspólnego ze stacjami roboczymi, co maluch z samochodami WRC :D

Hmm, aż z ciekawości zerknąłem na specyfikację ale wygląda OK.
Czego dotyczą zarzuty?

Patrix 27.12.2013 03:39

równasz maca do malucha? :D czeka Cię sto batów :P

andy 27.12.2013 00:35

Ponoć nowy Mac Pro ma tyle wspólnego ze stacjami roboczymi, co maluch z samochodami WRC :D

ed hunter 23.12.2013 18:23

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1270285)
Najgorzej jak aktor zagra w jednym filmie Niemca, a w innym Żyda...

Niektórzy aktorzy sprzedali się do tego stopnia, że w drugiej części filmu wystepują po przeciwnej stronie konfliktu niż w pierwszej!....

Kumpel grał jako statysta w Pianiście Polańskiego, tam wybierali tak: chudy, na Żyda, nie chudy, na Niemca. :D Wygrał na tym, bo zimno było jak cholera, a on sobie cały dzień w wojskowym płaszczu filcowym chodził. "Żydów" wozili na poligon w Wesołej i taplali w błocie. :D

sobrus 23.12.2013 16:08

Najgorzej jak aktor zagra w jednym filmie Niemca, a w innym Żyda...

Niektórzy aktorzy sprzedali się do tego stopnia, że w drugiej części filmu wystepują po przeciwnej stronie konfliktu niż w pierwszej!....

Berion 23.12.2013 13:47

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1269684)
Ja się jednak zgodzę - to jest kwestia pewnych zasad, a nie sprzedawania się za pieniądze. Ale każdy zasady ma własne..

Przekładając Twoją filozofię:
Aktor X zagrał w serialu "M jak miłość" to nie może już zagrać w "Na wspólnej"? Czy aktor musi być ideologicznie powiązany z jakąkolwiek marką? :hmm:

Myślałem, że aktorzy grają w dowolnych filmach, sztukach w teatrze i reklamach...

misiozol 18.12.2013 21:24

Jakich zasad LOL to jest AKTOR za to mu placa i z tego zyje on zawodowo udaje i tylko GRAL SJ w filmie biograficznym :spoko:

andrzejj9 18.12.2013 19:58

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1269658)
Yossi, jaki szacunek? O czym ty mówisz? To jest jego praca... Dzisiaj gra Jobsa, jutro klienta Lenovo a pojutrze Zdzicha z "Na Wspólnej".

Ja się jednak zgodzę - to jest kwestia pewnych zasad, a nie sprzedawania się za pieniądze. Ale każdy zasady ma własne..

misiozol 18.12.2013 16:03

Hihi dobre , aktor to aktor placa to robi za co placa , swoja droga to uwazam ze byl najlepszy w butterfly effect ;)

Berion 18.12.2013 14:54

Yossi, jaki szacunek? O czym ty mówisz? To jest jego praca... Dzisiaj gra Jobsa, jutro klienta Lenovo a pojutrze Zdzicha z "Na Wspólnej".

Yossi 18.12.2013 09:12

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1269022)
Jobs reklamuje konkurencję ;)

Ci, którzy mnie trochę znają wiedzą, że nie mam w domu ołtarzyka z portretem SJ.
jednak, tym razem, muszę wziąć w obronę tę grupę niepełnosprawnych, którzy doznali kolejnej traumy, całkiem niezasłużenie.
Uważam, że pan AK powinien był zachować minimum przyzwoitości i po zagraniu postaci najlepszego sprzedawcy komputerów na świecie nie powinien był brać udziału w reklamie konkurencyjnych produktów.
Oczywiście, to nie jest zabronione, ale istnieje coś takiego jak moralność, szczególnie w odniesieniu do "osoby występującej w serialu" (celowo nie używam określenia "aktor", bo pan AK aktorem nie jest). Niestety, wszyscy wiemy, że "pecunia non olet".
Dlatego też sugeruję, żeby appliści nie robili sobie z pana AK kolejnego bożka, ponieważ jego "kręgosłup moralny" jest mocno wątpliwy.
Według mnie, jeśli się bierze 2 mln $ za każdy odcinek "Dwóch i pół" ( którego - poza amerykańskimi nastolatkami młodszymi - nikt JUŻ nie ogląda) to zwykła przyzwoitość nakazuje powstrzymanie się od reklamowania produktów największego wroga Apple.

P.S.
Nabożeństwa w wykonaniu ś.p. Steva Jobsa bardzo chętnie oglądałem, podobnie jak reportaże ze zgromadzeń Świadków Jehowy (uwaga - nie mam nic do tej sekty), ale one przynajmniej były ciekawe z punktu widzenia psychomanipulacji. Bo Steve Jobs to był KTOŚ !!!

Myślę, że "osoba występująca w serialu"- pan AK zrobił wielką krzywdę wszystkim applistom.
Że tak sobie żartobliwie zacytuję moją ulubioną kreskówkę: "nie będziesz tu szmaciarzu szargać świętości".

P.S. 2
Ciągle nie mogę zrozumieć jak to jest, że appliści stale zgadzają się na darmowe testowanie kolejnych wersji beta systemów operacyjnych Apple. Forma wydaje niestabilne, nietestowane wersje, a fanatycy ochoczo je kupują , instalują, a następnie wylewają swoje żale na forach.
Co nie przeszkadza im twierdzić, że mają najlepszy OS i najlepszy sprzęt na świecie.
Przykładem są choćby komentarze wyznawców pod tematem http://myapple.pl/content/5680-aktua...-dostepna.html

andy 13.12.2013 12:54

Jobs reklamuje konkurencję ;)

Reetou 10.11.2013 13:50

Ilość załączników: 1
Załącznik 63661

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:33.