![]() |
Tak na początek - http://www.engadget.com/2013/12/23/a...o-review-2013/
1.) Akapit Performance. 2.) Z zapowiadanych 1200MB/s w SSD jest zaledwie 900. 3.) Wielkość urządzenia. Po prostu NIE MA MOWY aby przy pracy 24h/7dni to się nie przegrzało. Stacje robocze są do pracy ciągłej. 4.) Zasilacz 450W!? Jedna grafika bierze 200W. Może podzespoły są ograniczone? Jak braknie mocy to i wydajność spadnie tak jak to w przypadku innych urządzeń, które mają np. niedostatecznie dobrze rozwiązane chłodzenie? 5.) Niewymienialność większości podzespołów. 6.) Profesjonalny serwis jak w Dell czy HP. Widzisz profesjonalną firmę, która kupi takie urządzenie? Przestój dwa tygodnie jest nie do pomyślenia. W przypadku Della masz serwisanta na miejscu następnego dnia. 7.) Mac Pro zaczyna się od 13k w PL. Za 6 rdzeni zapłacisz 17k. Ludzie którzy na takich maszynkach pracują pewnie tarzają się ze śmiechu. Mac "Pro" nie jest stacją roboczą. To mocny desktop. Apple nie mogąc konkurować w tym segmencie tworzy nowy, gdzie zbierze bandę fanatyków którym wygląd maszyny liczy się bardziej niż jej wydajność na której się zarabia w tym wypadku. Jeżeli macie doła i troszeczkę czasu to polecam zapoznać się z tym wpisem - http://myapple.pl/content/5722-nowy-...-dostepne.html oraz komentarzami :D |
upakowania calosci w puszke po piwie, co moze potencjalnie utrudniac wymiane elementow, rozbudowe i z powodowac grzanie sie - takie byly pierwsze glosy po pokazie nowego Maca Pro
|
Cytat:
Czego dotyczą zarzuty? |
równasz maca do malucha? :D czeka Cię sto batów :P
|
Ponoć nowy Mac Pro ma tyle wspólnego ze stacjami roboczymi, co maluch z samochodami WRC :D
|
Cytat:
|
Najgorzej jak aktor zagra w jednym filmie Niemca, a w innym Żyda...
Niektórzy aktorzy sprzedali się do tego stopnia, że w drugiej części filmu wystepują po przeciwnej stronie konfliktu niż w pierwszej!.... |
Cytat:
Aktor X zagrał w serialu "M jak miłość" to nie może już zagrać w "Na wspólnej"? Czy aktor musi być ideologicznie powiązany z jakąkolwiek marką? :hmm: Myślałem, że aktorzy grają w dowolnych filmach, sztukach w teatrze i reklamach... |
Jakich zasad LOL to jest AKTOR za to mu placa i z tego zyje on zawodowo udaje i tylko GRAL SJ w filmie biograficznym :spoko:
|
Cytat:
|
Hihi dobre , aktor to aktor placa to robi za co placa , swoja droga to uwazam ze byl najlepszy w butterfly effect ;)
|
Yossi, jaki szacunek? O czym ty mówisz? To jest jego praca... Dzisiaj gra Jobsa, jutro klienta Lenovo a pojutrze Zdzicha z "Na Wspólnej".
|
Cytat:
jednak, tym razem, muszę wziąć w obronę tę grupę niepełnosprawnych, którzy doznali kolejnej traumy, całkiem niezasłużenie. Uważam, że pan AK powinien był zachować minimum przyzwoitości i po zagraniu postaci najlepszego sprzedawcy komputerów na świecie nie powinien był brać udziału w reklamie konkurencyjnych produktów. Oczywiście, to nie jest zabronione, ale istnieje coś takiego jak moralność, szczególnie w odniesieniu do "osoby występującej w serialu" (celowo nie używam określenia "aktor", bo pan AK aktorem nie jest). Niestety, wszyscy wiemy, że "pecunia non olet". Dlatego też sugeruję, żeby appliści nie robili sobie z pana AK kolejnego bożka, ponieważ jego "kręgosłup moralny" jest mocno wątpliwy. Według mnie, jeśli się bierze 2 mln $ za każdy odcinek "Dwóch i pół" ( którego - poza amerykańskimi nastolatkami młodszymi - nikt JUŻ nie ogląda) to zwykła przyzwoitość nakazuje powstrzymanie się od reklamowania produktów największego wroga Apple. P.S. Nabożeństwa w wykonaniu ś.p. Steva Jobsa bardzo chętnie oglądałem, podobnie jak reportaże ze zgromadzeń Świadków Jehowy (uwaga - nie mam nic do tej sekty), ale one przynajmniej były ciekawe z punktu widzenia psychomanipulacji. Bo Steve Jobs to był KTOŚ !!! Myślę, że "osoba występująca w serialu"- pan AK zrobił wielką krzywdę wszystkim applistom. Że tak sobie żartobliwie zacytuję moją ulubioną kreskówkę: "nie będziesz tu szmaciarzu szargać świętości". P.S. 2 Ciągle nie mogę zrozumieć jak to jest, że appliści stale zgadzają się na darmowe testowanie kolejnych wersji beta systemów operacyjnych Apple. Forma wydaje niestabilne, nietestowane wersje, a fanatycy ochoczo je kupują , instalują, a następnie wylewają swoje żale na forach. Co nie przeszkadza im twierdzić, że mają najlepszy OS i najlepszy sprzęt na świecie. Przykładem są choćby komentarze wyznawców pod tematem http://myapple.pl/content/5680-aktua...-dostepna.html |
Jobs reklamuje konkurencję ;)
|
Ilość załączników: 1
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:33. |