Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD2DVD-R Instrukcja (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd2dvd-r-instrukcja-20630/)

doli 30.09.2005 07:48

Cytat:

Napisany przez Payti
A czym mogę to zrobić wykorzystując rekompresję z CCE ? Może zrobić same .vob w CCE i potem authoring jakoś by przenieść całe menu? Próbował ktoś tak? Jakiś helpik :)

Pozdr,

A tego to juz nie wiem. Zabraklo mi cierpliwosci na czytanie 37 stron forum. Musial bys zapytac CobraVerde. On bedzie wiedzial czy mozna.
Pozdro.

Payti 29.09.2005 23:00

A czym mogę to zrobić wykorzystując rekompresję z CCE ? Może zrobić same .vob w CCE i potem authoring jakoś by przenieść całe menu? Próbował ktoś tak? Jakiś helpik :)

Pozdr,

doli 29.09.2005 22:07

Cytat:

Napisany przez Payti
Witam,
przejrzałem ten wątek ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. A więc jak zrobić rekonwersję w DVD2DVD-R tak aby zostawić całą strukturę płytki (tzn. menu, dźwięk) tylko przekompresować .vob'y na mniejszy bitrate z CCE. Zrobiłem płytkę zaznaczając wszystko i nie mam menu a ścieżki dziękowe i napisy są ale poprzestawiane w stosunku do orginału. Orginalne .iso ma 6.48 GB i po rekompresji jakośc wyszła bardzo dobra, mieści się na 4.7 płytce tylko nie mam menu :)

THX
Pozdr,

Sorki ale nie zrobisz tego za pomocą DVD2DVDR

Payti 29.09.2005 20:45

Witam,
przejrzałem ten wątek ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. A więc jak zrobić rekonwersję w DVD2DVD-R tak aby zostawić całą strukturę płytki (tzn. menu, dźwięk) tylko przekompresować .vob'y na mniejszy bitrate z CCE. Zrobiłem płytkę zaznaczając wszystko i nie mam menu a ścieżki dziękowe i napisy są ale poprzestawiane w stosunku do orginału. Orginalne .iso ma 6.48 GB i po rekompresji jakośc wyszła bardzo dobra, mieści się na 4.7 płytce tylko nie mam menu :)

Pomóżcie jak go dorobić w DVD2DVD-R by była kopia wierna, tylko video zrekompresowane.

THX
Pozdr,

doli 21.09.2005 23:01

Witam raz jeszcze.
Oczywiście odpowiedź była na forum.
Sorki :)

doli 21.09.2005 22:27

Ilość załączników: 1
Witam. Właśnie zaczynam zabawę tym programen, tel że w wersji 1.4.9.
Na razie jest ok, ale po skończeniu ripowania pojawił się log
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...hmentid=&stc=1
Czy tak jest ok?

bartmi 09.09.2005 12:23

Witam!

jestem tu nowy i chciałem zadac pytanie czy tylko w ten sposób da sie przegrać film DVD ja mam taki z gazet chciałbym go skopiować ale usunać przy tym reklamy przy pomocy jakich programów moge to zrobić, powiedzmy jak najszybciej bez ripowania filmu na dysk. mam zrobiony obraz w alkocholu ale tego nie da się nagrać na DVD bo wyskakuje bląd (coś zenie da się załadować obrazu).
poradzcie co zrobic w moim przypadku.

Qfelek 23.08.2005 18:11

Skad moge pobrac wersje 1.8.4 ?

atb3 20.07.2005 23:48

Co trzeba zrobić żeby DVD2DVD-R zostawił menu filmu a resztę dodatków wywalił?

chrisso 06.07.2005 15:25

Nie jest aż tak mocny w te klocki ale nasuwa mi się jedno:
- brak kodeka albo musisz zainstalować nowszego avisyntha

zalecenie:
zainstaluj sobie avsedit v.1.0 i sprawdź w czym tkwi problem beżpośrednio poglądająć skrypt "preview.avs"
może pozbyłeś się pluginów ?? a może coś innego??
na pewno będziesz bliżej rozwiązania!

epol 03.07.2005 17:07

Nie bede zakladal nowego tematu, a podepne sie tutaj.

Probuje nagrac plik avi jako dvd wg tego opisu:
http://www.divx.howto.pl/modules.php...owpage&pid=101
ale wywalal mi bledy i nie wiem od czego to.

Podglad LOGa:
Kod:

WNASPI32.DLL 4.71.2.0
--------------------------------------------------------
- 2005-07-03 16:58:18
- AVI to SVCD Conversion
- AVI2DVD ver. 1.2.2 build 3
Initializing
- D:\DVD\film\film.avi
Initializing finished.

Saving Subtitles ini file
- 2005-07-03 16:58:25
- Free on drive D: 9706.97 mb
- AUDIO Extraction
Undoing Nandubs 1152 BlockAlign value to 1
EGpHugeFile TGpHugeFile(D:\DVD\film\film.avi):File not open!

Rowniez w okienku Preview Video wywala mi:
Kod:

AVISource: couldn't locate a decompressor for fourcc yv12
(C:\Program Files\DVD2SVCD\TEMP\preview.asv, line 2)

Jako encodera uzywam: CCE v2.50 Trial.

W czym tkwi problem?

Jabba the Hutt 22.06.2005 17:43

Cytat:

Napisany przez Grzesiu
Gelo_5 mam pytanie czy po tych wszystkich zabiegach o kturych napisales normalnie wyswietlane jest menu na ekranie??
i skad wziasc ta wersje 1.4.4 bo na tej strnce po niemiecku wogule nie moge sie polapac i nigdzie indziej jej nie znalazlem

Przypomnę,że DVD2DVDR nie robi ŻADNEGO menu - to jest kompresja only movie Szanowni Panowie !!! Wersja obowiązująca to 1.8.4 - ta 1.4.4 jest stara co nie przeszkadza posługiwać się instrukcją do niej przy obsłudze nowej.

A jak pozbyć się CCE logo ? Spytajcie Muła lub Osła.

Jabba

Grzesiu 16.06.2005 07:50

jak zrobic zeby nie wyswietlala sie ta rekalma cce po zripowaniu filmu lub co trzeba zrobic przed zeby sie jej nie bylo????????

Grzesiu 15.06.2005 22:57

Gelo_5 mam pytanie czy po tych wszystkich zabiegach o kturych napisales normalnie wyswietlane jest menu na ekranie??
i skad wziasc ta wersje 1.4.4 bo na tej strnce po niemiecku wogule nie moge sie polapac i nigdzie indziej jej nie znalazlem

mlody_gda 06.06.2005 19:12

Witam.
Mam pytanko, napewno wyda sie wielu z was glupie ale nie moge sobie poradzic,z matrycami to moje pierwsze kroki, jak i kompresja DVD: Czy matryce wgrywamy do programow np: dvd2dvd-r dvdRB czy do enkodera CCE.Czytalem na forach ze do CCE za pomoca CCE Patchera,sciagnalem tego CCE Patchera i matryce jawora z rozszezeniem .xcm (Jawor_1CD_Matrix.xcm) jednak ten patcher nie widzi tej matrycy.Szukalem innych w necie ale oprocz tego znajduje same "cukierki" do CCE ,jesli ktos bylby tak uprzejmy i podal linka do tego Patchera bylbym wdzieczny, a moze powinienem poszukac matrycy z inny rozszezeniem, jesli tak to z jakim?.I jeszcze jedno pytanie czy musze miec odpowiedniego Patchera do danej wersii CCE czy jest to obojetne.Mam CCE w wersii 2 70.01.05
Z gory dzikeuje za pomoc.
Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:54.