![]() |
Cytat:
A tego to juz nie wiem. Zabraklo mi cierpliwosci na czytanie 37 stron forum. Musial bys zapytac CobraVerde. On bedzie wiedzial czy mozna. Pozdro. |
A czym mogę to zrobić wykorzystując rekompresję z CCE ? Może zrobić same .vob w CCE i potem authoring jakoś by przenieść całe menu? Próbował ktoś tak? Jakiś helpik :)
Pozdr, |
Cytat:
Sorki ale nie zrobisz tego za pomocą DVD2DVDR |
Witam,
przejrzałem ten wątek ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. A więc jak zrobić rekonwersję w DVD2DVD-R tak aby zostawić całą strukturę płytki (tzn. menu, dźwięk) tylko przekompresować .vob'y na mniejszy bitrate z CCE. Zrobiłem płytkę zaznaczając wszystko i nie mam menu a ścieżki dziękowe i napisy są ale poprzestawiane w stosunku do orginału. Orginalne .iso ma 6.48 GB i po rekompresji jakośc wyszła bardzo dobra, mieści się na 4.7 płytce tylko nie mam menu :) Pomóżcie jak go dorobić w DVD2DVD-R by była kopia wierna, tylko video zrekompresowane. THX Pozdr, |
Witam raz jeszcze.
Oczywiście odpowiedź była na forum. Sorki :) |
Ilość załączników: 1
Witam. Właśnie zaczynam zabawę tym programen, tel że w wersji 1.4.9.
Na razie jest ok, ale po skończeniu ripowania pojawił się log http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...hmentid=&stc=1 Czy tak jest ok? |
Witam!
jestem tu nowy i chciałem zadac pytanie czy tylko w ten sposób da sie przegrać film DVD ja mam taki z gazet chciałbym go skopiować ale usunać przy tym reklamy przy pomocy jakich programów moge to zrobić, powiedzmy jak najszybciej bez ripowania filmu na dysk. mam zrobiony obraz w alkocholu ale tego nie da się nagrać na DVD bo wyskakuje bląd (coś zenie da się załadować obrazu). poradzcie co zrobic w moim przypadku. |
Skad moge pobrac wersje 1.8.4 ?
|
Co trzeba zrobić żeby DVD2DVD-R zostawił menu filmu a resztę dodatków wywalił?
|
Nie jest aż tak mocny w te klocki ale nasuwa mi się jedno:
- brak kodeka albo musisz zainstalować nowszego avisyntha zalecenie: zainstaluj sobie avsedit v.1.0 i sprawdź w czym tkwi problem beżpośrednio poglądająć skrypt "preview.avs" może pozbyłeś się pluginów ?? a może coś innego?? na pewno będziesz bliżej rozwiązania! |
Nie bede zakladal nowego tematu, a podepne sie tutaj.
Probuje nagrac plik avi jako dvd wg tego opisu: http://www.divx.howto.pl/modules.php...owpage&pid=101 ale wywalal mi bledy i nie wiem od czego to. Podglad LOGa: Kod:
WNASPI32.DLL 4.71.2.0Kod:
AVISource: couldn't locate a decompressor for fourcc yv12 W czym tkwi problem? |
Cytat:
A jak pozbyć się CCE logo ? Spytajcie Muła lub Osła. Jabba |
jak zrobic zeby nie wyswietlala sie ta rekalma cce po zripowaniu filmu lub co trzeba zrobic przed zeby sie jej nie bylo????????
|
Gelo_5 mam pytanie czy po tych wszystkich zabiegach o kturych napisales normalnie wyswietlane jest menu na ekranie??
i skad wziasc ta wersje 1.4.4 bo na tej strnce po niemiecku wogule nie moge sie polapac i nigdzie indziej jej nie znalazlem |
Witam.
Mam pytanko, napewno wyda sie wielu z was glupie ale nie moge sobie poradzic,z matrycami to moje pierwsze kroki, jak i kompresja DVD: Czy matryce wgrywamy do programow np: dvd2dvd-r dvdRB czy do enkodera CCE.Czytalem na forach ze do CCE za pomoca CCE Patchera,sciagnalem tego CCE Patchera i matryce jawora z rozszezeniem .xcm (Jawor_1CD_Matrix.xcm) jednak ten patcher nie widzi tej matrycy.Szukalem innych w necie ale oprocz tego znajduje same "cukierki" do CCE ,jesli ktos bylby tak uprzejmy i podal linka do tego Patchera bylbym wdzieczny, a moze powinienem poszukac matrycy z inny rozszezeniem, jesli tak to z jakim?.I jeszcze jedno pytanie czy musze miec odpowiedniego Patchera do danej wersii CCE czy jest to obojetne.Mam CCE w wersii 2 70.01.05 Z gory dzikeuje za pomoc. Pozdrawiam. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:54. |