![]() |
Witam ja rowinez mam problem. po demuxowaniu gdy dvd2dvdr przechodzi do cce ten wywala se na pierwszym wlasciwym pasie na 4 %. film to LOTR 1 SEE disc1 . probowal takze big3 to zrobic ale tez sie wywala :/
gdzie lezy problem i jak go rozwiazac drodzy forumowicze |
witam ma problem
niby wszystko ok ale przed koncem wywala mi komunikat authoring failed i wyskakuje mi okno DVD other.............cos niby mam wskazac ale nie wiem co??? |
Cytat:
Cytat:
|
Zle sie zrozumielismy,trafil w rozmiar ktory ustalilem na poczatku ,jednak film po obcieciu napiso i pozostawieniu tylko ang lektora i polskich napisow zajmowal 4,86 gb , co zrobic by jescze troche go zmniejszyc???sa jakies sterowania jakoscia filmu itp zeby minimalnie zmniejszyc jego rozmiar???
I drugi pytanie,ile srednio trwa kompresowanie takiego filmu???z tego co widzialem jak to idzie to 8 h pewnie nie starczy,jest jakis program ktory robi to szybciej???czy moze ja cos zle robie ze ten proces tak dl;ugo trwa??? |
Cytat:
|
no i jeszcze jedno..powiedzcie szczerze ile taki proces calego zgrywania srednio trwa, bo zaczolem i przerwalem ...mysle ze 8 h by mi nie starczyło ...chyba ze zle cos robilem...jet jakas mozliwosc zeby orginalne 9 gb dvd zgrac szybciej???? na plytke 4,7 gb>>>>???
|
trudno mi powiedzieć gdyż nigdy nie robiłem filmu tym programem.
|
a czy dvd2dvd-r nie robi plikow mniejszych od 4,7?nie da sie tym jakoś sterować? tzn ,zmniejszyć jego jakość zeby jego rozmiar zmmniejszyl sie powiedzmy o 200 mb?
|
Cytat:
Lepsza jakosc wychodzi za pomocą tego drugiego tylko że on ma zwyczaj robic wynikowe pliki duzo mniejsze niz 4.35. DVD Shring robi 4.35 , a jakość znowu nie jest taka zła, trzeba by było sie dobrze przyjrzeć . |
Ok Wielkie dzieki, z tym ze teraz pojawił sie nastepny drobny problem,chiałem zrobić kopie za szybcy za wsciekli,zeby wszedl na jedna plytke wywalilem wszystkie lektory,zostawiajac jeden,z napisami to samo,pojemnosc filmu zmniejszyla sie w ten sposob do 4,8 gb a plytka ma przeciez 4,7 gb,pytanie moje...czy da sie jakos jescze zmniejszyc rozmiar tego pliku..co jescze moge wywalić zeby film miescil sie na jedna plytke dvd?
|
Cytat:
|
Mam problem, a mianowicie chcialem przegrać orginalny film z dvd na dvd:),zainstalowałem odpowiednie oprogramowanie i doszedłem do posta 4,okroiłem film i kiedy klikam na zakładke GO w log-u programu wyskakuje mi komunikat The choosen HDD does not support Files > 4gb???? co z tym zrobić?
|
Witam serdecznie
od jakiegś czasu bawię się programem DVD2DVDr- wystko ok- bez problemów Niedawno zakupiłem nowy sprzęt i zainstalowałem programik i CCE. FILM - Król Artur. Dałem 10 przebiegów i.. komputer uporał się z tym w 8 godzin ! To chyba nieźle - wcześniej robił mi po 15 godzin 7 przebiegów Procesor AMD 64 3500, 1 GB RAM. Ale mam problem : skompresoany film chodzi- dźwięk, obraz zgrywaja się. Napisy też ok ALE: sam obraz- tak na komputerze jak i na TV jest powiększony- tak jak gdyby był włączony zoom. Gdy jednak na komp. włączyłem sam VOB ( nie cały film) obraz miał zachowane poprawne proporcje. Co może byc tego przyczną? Dodam tylko, że w samym programie w ustawieniach iDCT dałem raz 32bit MMX a innym razem 64 bit-Floating Point. Niestety rezultat był ten sam- obraz z "zoom'em". |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:23. |