![]() |
Panowie od niedawna jestem na forum i cholera coś mi szwankuje wyszukiwarka. Chciałbym sobie skompresować film w CCE, ale z menu. Jak ? Jeśli było to już na forum to prosiłbym o pokierowanie mnie linkiem. Z góry serdecznie dziękuje.
|
Wiecej RAMu napewno nie zaszkodzi, pewnie cos pomoze ale nie spodziewalbym sie cudow.
|
właśnie gdzieś przeczytałem że każdy komp powinien być wyposażony w 512 mb, ja mam 256 :( i celeron 1200, a gdy zaczynam rip filmu to wyskakuje mi 3/4 godziny ;( mam nadzieje ze zwiększenie pamięci pomoże, bo na nowego procka i co sie z tym łączy wymiana płyty głównej nie mam kasy :(
|
gdzieś słyszałem coś podobnego, że im więcej pamięci tym szybciej będzie się film kopiował (ja mam 521MB i film przeważnie mi się zgrywa 18 min.)
|
a ja mam takie pytanko: czy jak ripuje dvd w shrinku to czy dorzucenie nowej pamięci do kompa (256 mb) spowoduje że ripowanie będzie zabierało mniej czasu czy ripowaniem zajmuje się tylko procesor i to jego wymiana zmniejszy czas ripowania?
mam nadzieje ze ktos zrozumial o co mi chodzi ;) |
Cytat:
pozdrawiam |
przerobilem cala polska edycje, moje spostrzezenia sa nastepujace.
napisy sa zrobione na odwal sie i kazde trzeba poprawiac w scenarzyscie. robilem ostatnia wersja programu. zadne bledy mi nie wyskakiwaly. wszsytko wyszlo miodzio |
Cytat:
|
witam
czy ktos juz uporal sie ze slynnym problemem "Internal Error. Input Stream buffer too small. Please inform Derrow." przerabiam wlasnie LOTR 1 SSE i cus takiego mi wywala pozdrawiam |
I jeszcze takie pytanie. Bitrate Viewer pokazuje mi takie informacje..
Quantscale: Nonlinear Scan type: ZigZag Frame type: Interlaced A czytal;em gdzies w tym watku, ze jak jest ZigZag to powinien byc tez progresive. Co o tym myslec? Przerabial ktos Druzyne pierscienia w wersji rozszerzonej? Jakie opcje zaznaczaliscie? Pozdrawiam |
Mam maly problemik, bo robilem Wladce Pierscieni i mi wywalil blad bufora. Sciagnalem sobie progrmik ReJig i wszystko fajnie, ale jakie pliki mam mu wrzucic. Jesli chodzi o Video to mam dwa jeden 4,19 GB i drugi taki sam tylko z dopiskiem NEW i ma 3,19 chyba. Co do dzwieku to tez sa 2 jeden normalny, a drugi checked. Co mam tam powsadzac mu ? Z gory dzieki,
pozdrawiam. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Chlopaki, prosze o szybka odpowiedz, bo juz sie pogubilem chyba..
Num. of picture read: 1 Stream type: MPEG-2 MP@ML CBR Resolution: 720*576 Aspect ratio: 4:3 Generic Framerate: 25.00 Nom. bitrate: 8000000 Bit/Sec VBV buffer size: 112 Constrained param. flag: No Chroma format: 4:2:0 DCT precision: 8 Pic. structure: Frame Field topfirst: Yes DCT type: Frame Quantscale: Nonlinear Scan type: ZigZag Frame type: Progressive Czy to dobre ustawienia ? |
chlopaki mam problem ... kilka filmow wysypuje sie z takimi bledami
Cytat:
|
Po co takie akcje odwijac z napisami jak mozna poprostu "apgejtnąć" wersje programu do 1.8.4 nie ma z nią problemów (przynajmniej ja nie mam)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:50. |