![]() |
Hej! jak zainstalowałem dvd2dvdr to gdy uruchamiam wyskakuje mi: install ASPI driver first. O co chodzi ?
|
Cytat:
|
Witam.
Ja zawsze odznaczam pole upper... Zrobilem chyba ze 30 filmow i jest ok. Bitrate Viewer czasami pokazuje, ze pole to powinno byc zaznaczone, ale ja to ignoruje. pozdro. |
Cytat:
|
Ja bym sie nie przejmował.
Stosuję jedną zasadę. Nie zmieniam nic w ustawieniach DvD-DvdR. Aczkolwiek jest parę filmów (naprawdę nie wiele), które tym programem nie pójdą. Jak sie upieram (w takim wypadku) to stosuję TMPGenc, który jest znakomity. Choć więcej pracy - niestety. BitRate Viewer czasem "oszukuje". |
Upperfield
Wiem że o tym juz było pisane nie raz ale wczoraj to nie wypaliło w jednym filmie. Czy jak bitrate viewer wskazuje że jest "Field topfirst: Yes" czy mam ustawić w DVD2DVDr opcje Upperfield czy nie zaznaczać tej opcji
|
Witam
Potrzebuje waszej pomocy ! Przygotowalem film za pomoca dvd2dvd-r, cce, ifoedi095, i niestey dzwiek jest przesuniety wzgledem obrazu (koniec rozmowy, a aktor rusza jeszcze ustami). Co robic ? Z gory dziekuje za cenne informacje Pozdrawiam |
@JarasMSR
Jakas lipa, albo cos zle robie, albo DVD Fab poprostu wywala menu :( |
DVDFab zrobi Ci to bez problemu.
|
Mam maly problem, przerobilem mase instrukcji i nie spotkalem "przepisu" na takie przerobienie dvd jakie mnie interesuje. Mam koncert zajmuje ok. 8GB. Okolo 4GB zajmuje sam koncert, i okolo 4GB dodatki, chcialby przerobic to na 2 plyty DVD, jedna z koncertem a druga z dodatkami, z zachowaniem menu na obu plytach, take wiec nie trzeba nic reencodowac tylko najpierw wywalic dodatki a dal drugiej plyty wywalic koncert glowny. Moglby ktos cos poradzic, albo nakierowac na jakies artykul. Probowalem po chamsku w shrinku wywalic dodatki bedz reencodowania, ale nie wiedziec czemu koncert zajmuje 4GB a shrink robi z niego 5GB (za duzo na plyte).
|
Cytat:
|
A ja jestem jak zawsze przeciwnikiem MENU. Podobnie jak dodatki, zabiera Ci to w cenne megabajty, które CCE mógłby zużyć dla poprawienia jakości samego filmu. Dlatego jestem zwolennikiem DVD2DVDR (ONLY MOVIE). Menu czy dodatki - a gdzie ja to będe oglądał i po co ???
Jabba |
Właśnie opanowałem sobie taką metodę jak tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57222
Polecam, efekt oszałamiający :) Pozdro, |
Cytat:
Pozdrawiam ;) |
W takim razie może @CobraVerde pomoże :)
Pozdr, |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:52. |