![]() |
instalacja DVD2DVD-r
po zainstalowaniu tego programu przy pierwszym uruchomieniu wyskakuje mi blad "install a ASPI Driver first" o co chodzi
|
zacinajacy sie dzwiek
witam
Mam problem przerobilem dvd2dvd-r 1.81 + cce 297.00.23 koncert U2 Na DVD stacjonarnym obraz Ok , ale dzwiek ma czkawke (zacina sie). Odtwarzane na kompie wszystko gra. Co to moze byc |
Czyli nie myliłem sie, film wchodzi z dd5.1 wogóle bez kompresji, po co ładowac to do cce?
Na płytkę wejdzie Ci max 4.36(4.37)GB i NIC więcej. |
Cytat:
Dźwięk DD 5.1: 381 MB Dźwięk DD 2.0: 219 MB Napisy: 2 MB Mam takie pytanie: czy na płytach mieści się 4,7 GB materiału filmowego czy może 4,5 GB? Bo zauważyłem, że nigdy film nie ma np. 4,6 GB tylko np. 4,3 GB. :| - gdy ustawi się więcej w Shrinku pojawia się czerwony pasek. |
Cytat:
Ciemne sceny - to akurat działają na plus jeśli chodzi o "kompresowalność". |
Ale im więcej passes tym lepsza jakość? Jeśli tak, to na pewno masz extra niezależnie od telewizora. Powiedz, jakie ustawienia dałeś, bitrate, które opcje włączyłeś i jak długo Ci się to robiło - na jakim komputerze.
|
Cytat:
z DTS jeszcze nie próbowałem. |
Cytat:
Cytat:
Słuchajcie, mam coś takiego, że po ustawieniu 4 passes w DVD2DVD-R nadal widzę na telewizorze kompresję! Dodam, że zgrywam film Underworld, który ma dużo ciemnych scen - czerwony strasznie kontrastuje. Czy ktoś już zgrywał ten film i jak sobie poradził? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Oznaczenia nazwy ściężki dźwiękowej można zmienić w ifoedit. Tak można CCE wykożystać też w tej metodzie http://www.cdrinfo.pl/artykuly/duet-dvd/ |
Zrobiłem ponowny encoding i zadziałało, ale mam pewne problemy: w uzyskanej wersji brakuje dźwięku DTS, jest tylko Dolby Digital mimo, że zaznaczyłem ją w programie. I druga sprawa: dźwięk polski na płycie jest oznaczony jako angielski - czy można coś na to poradzić?
I drugie moje pytanie: czy można CCE wykorzystać w innych programach tego typu? W końcu DVD2DVD-R wcale nie jest super-programem, to CCE odwala świetną robotę. |
Cytat:
|
Mam taki problem: w DVD2DVD-R po skończeniu w IfoEdit multiplexingu nie robi nic więcej. Nie wiem czy to już koniec, bo w logu DVD2DVD-R nie ma napisu FINISHED (posiadam v1.8.1). Czy to już koniec?
Skopiowałem na wszelki wypadek pliki, które powstały w katalogu DVD na dysku. Jednak brakuje mi tam plików IFO i BUP - są same VOBy - konkretnie 5 sztuk. Czy to tak powinno wyglądać czy może brakuje mi plików IFO? Proszę o pomoc :| Pliki w katalogu DVD: VTS_01_1.VOB VTS_01_2.VOB VTS_01_3.VOB VTS_01_4.VOB VTS_01_5.VOB |
stabilna hm no mam tera z2.67.0023 i filmy sie normalnie robi z tym ze na dvd2dvdr w ver 1.81 musze potestowac te nowe dvd2ddr
|
Cytat:
|
no to ladnie
w kazdym razie dzieki |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:08. |