Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD2DVD-R Instrukcja (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd2dvd-r-instrukcja-20630/)

Neo72 23.01.2005 18:29

instalacja DVD2DVD-r

po zainstalowaniu tego programu przy pierwszym uruchomieniu wyskakuje mi blad "install a ASPI Driver first" o co chodzi

MaTyS_72 22.01.2005 15:18

zacinajacy sie dzwiek

witam
Mam problem przerobilem dvd2dvd-r 1.81 + cce 297.00.23 koncert U2
Na DVD stacjonarnym obraz Ok , ale dzwiek ma czkawke (zacina sie). Odtwarzane na kompie wszystko gra.
Co to moze byc

Robs 18.01.2005 23:57

Czyli nie myliłem sie, film wchodzi z dd5.1 wogóle bez kompresji, po co ładowac to do cce?
Na płytkę wejdzie Ci max 4.36(4.37)GB i NIC więcej.

KaPi 18.01.2005 23:51

Cytat:

Napisany przez Robs
możecie napisać ile on waży przed kompresją? (sam film+dd5.1).

Film: 4,028 MB
Dźwięk DD 5.1: 381 MB
Dźwięk DD 2.0: 219 MB
Napisy: 2 MB

Mam takie pytanie: czy na płytach mieści się 4,7 GB materiału filmowego czy może 4,5 GB? Bo zauważyłem, że nigdy film nie ma np. 4,6 GB tylko np. 4,3 GB. :| - gdy ustawi się więcej w Shrinku pojawia się czerwony pasek.

Robs 18.01.2005 22:31

Cytat:

Napisany przez KaPi
zgrywam film Underworld, który ma dużo ciemnych scen

Jeśli sie nie mylę czas tego filmu to 120minut, przy zachowaniu ścieżki DD5.1 powinien wejść teoretycznie z minimalną kompresją, możecie napisać ile on waży przed kompresją? (sam film+dd5.1).
Ciemne sceny - to akurat działają na plus jeśli chodzi o "kompresowalność".

KaPi 18.01.2005 21:59

Ale im więcej passes tym lepsza jakość? Jeśli tak, to na pewno masz extra niezależnie od telewizora. Powiedz, jakie ustawienia dałeś, bitrate, które opcje włączyłeś i jak długo Ci się to robiło - na jakim komputerze.

KC42 18.01.2005 12:06

Cytat:

Napisany przez KaPi
Więc można czy nie można? Ja zaptaszkowałem, ale program nie dodał potem dźwięku DTS do filmu... :|

Słuchajcie, mam coś takiego, że po ustawieniu 4 passes w DVD2DVD-R nadal widzę na telewizorze kompresję! Dodam, że zgrywam film Underworld, który ma dużo ciemnych scen - czerwony strasznie kontrastuje. Czy ktoś już zgrywał ten film i jak sobie poradził?

Ja robiłem ten film ale na 9 passes i nie widzę pikselków, ale to zależy od telewizora mój akurat nie jest najlepszy.
z DTS jeszcze nie próbowałem.

KaPi 17.01.2005 17:18

Cytat:

Napisany przez KC42
Zdaje się w program DVD2DVDr nie darady zostawić DTS ale nie jestem pewny, osobiście go wywalam bo zamuje dużo miejsca.

Cytat:

Napisany przez Gelo_5
Teraz możemy "ptaszkować" to co nam jest potrzebne np. tylko dźwięk DTS, tylko napisy polskie itd.

Więc można czy nie można? Ja zaptaszkowałem, ale program nie dodał potem dźwięku DTS do filmu... :|

Słuchajcie, mam coś takiego, że po ustawieniu 4 passes w DVD2DVD-R nadal widzę na telewizorze kompresję! Dodam, że zgrywam film Underworld, który ma dużo ciemnych scen - czerwony strasznie kontrastuje. Czy ktoś już zgrywał ten film i jak sobie poradził?

KC42 17.01.2005 16:52

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez KaPi
Zrobiłem ponowny encoding i zadziałało, ale mam pewne problemy: w uzyskanej wersji brakuje dźwięku DTS, jest tylko Dolby Digital mimo, że zaznaczyłem ją w programie. I druga sprawa: dźwięk polski na płycie jest oznaczony jako angielski - czy można coś na to poradzić?

I drugie moje pytanie: czy można CCE wykorzystać w innych programach tego typu? W końcu DVD2DVD-R wcale nie jest super-programem, to CCE odwala świetną robotę.

Zdaje się w program DVD2DVDr nie darady zostawić DTS ale nie jestem pewny, osobiście go wywalam bo zamuje dużo miejsca.
Oznaczenia nazwy ściężki dźwiękowej można zmienić w ifoedit.

Tak można CCE wykożystać też w tej metodzie http://www.cdrinfo.pl/artykuly/duet-dvd/

KaPi 17.01.2005 15:51

Zrobiłem ponowny encoding i zadziałało, ale mam pewne problemy: w uzyskanej wersji brakuje dźwięku DTS, jest tylko Dolby Digital mimo, że zaznaczyłem ją w programie. I druga sprawa: dźwięk polski na płycie jest oznaczony jako angielski - czy można coś na to poradzić?

I drugie moje pytanie: czy można CCE wykorzystać w innych programach tego typu? W końcu DVD2DVD-R wcale nie jest super-programem, to CCE odwala świetną robotę.

KC42 17.01.2005 12:42

Cytat:

Napisany przez KaPi
Mam taki problem: w DVD2DVD-R po skończeniu w IfoEdit multiplexingu nie robi nic więcej. Nie wiem czy to już koniec, bo w logu DVD2DVD-R nie ma napisu FINISHED (posiadam v1.8.1). Czy to już koniec?

Skopiowałem na wszelki wypadek pliki, które powstały w katalogu DVD na dysku. Jednak brakuje mi tam plików IFO i BUP - są same VOBy - konkretnie 5 sztuk. Czy to tak powinno wyglądać czy może brakuje mi plików IFO? Proszę o pomoc :|

Pliki w katalogu DVD:
VTS_01_1.VOB
VTS_01_2.VOB
VTS_01_3.VOB
VTS_01_4.VOB
VTS_01_5.VOB

Nie powinno tak być muszą być pliki ifo i Bup, zrób to w ifoEdit opcją Create ifos

KaPi 17.01.2005 02:17

Mam taki problem: w DVD2DVD-R po skończeniu w IfoEdit multiplexingu nie robi nic więcej. Nie wiem czy to już koniec, bo w logu DVD2DVD-R nie ma napisu FINISHED (posiadam v1.8.1). Czy to już koniec?

Skopiowałem na wszelki wypadek pliki, które powstały w katalogu DVD na dysku. Jednak brakuje mi tam plików IFO i BUP - są same VOBy - konkretnie 5 sztuk. Czy to tak powinno wyglądać czy może brakuje mi plików IFO? Proszę o pomoc :|

Pliki w katalogu DVD:
VTS_01_1.VOB
VTS_01_2.VOB
VTS_01_3.VOB
VTS_01_4.VOB
VTS_01_5.VOB

bartek_st 04.01.2005 19:17

stabilna hm no mam tera z2.67.0023 i filmy sie normalnie robi z tym ze na dvd2dvdr w ver 1.81 musze potestowac te nowe dvd2ddr

Robs 03.01.2005 22:37

Cytat:

Napisany przez bartek_st
Robs mam zupelnie co innego umnie wyglada to tak jakby komp nie mial jakiegos kodeka i mam pelno różowa-fioletowych kwadratow moze to wina cce w ver 2.70.01.03

Proponuję użyć wczesniejszych/stabilnych wersji cce (zacznij od 2.50)

art.72 03.01.2005 13:57

no to ladnie
w kazdym razie dzieki

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:08.