![]() |
Chciałbym nawiązać do posta Cougara w sprawie Matrixa. Poradziłem sobie z tym problemem w następujący sposób. Ponieważ miałem już zrobioną kopię bezpieczeństwa z przesuniętymi napisami - wykorzystałem ją.
Zgrałem zawartość na twardziela i zdemupliksowałem. Otrzymałem wszystko osobno w tym skompresowany film, audio i złe napisy, które od razu skasowałem. Następnie wziąłem orginał i zgrałem zawartość Decrypterem na dysk. Uruchomiłem Shrinka i co widzę ??? Ciekawostkę. Pięć plików z filmem każdy waży ponad 5 Gb. :) Nic to, nie przejmujemy się. Zgrałem Shrinkiem (wybierając jeden z tych plików) orginał (bez kompresji !!!!!!!!) uprzednio wycinając to co niepotrzebne. Z otrzymanego materiału zdjąłem VobSub'em napisy, a następnie Sub2Sup przerobił mi je na pliki potrzebne do authoringu. Zatem authoring, podmiana koloru napisów, Get VST i mam prawidłową kopię z synchronicznymi napisami. Ten sposób jest najszybszy gdy ma się już wcześniej skompresowany materiał, choćby ze złymi napisami. Jeżeli nie, to jestem przekonany, że zadziała metoda: najpierw Shrinkiem bez kompresji z wycięciem niepotrzbnych elementów, a potem normalnie DvD2DvD-R. A jak się komuś nie chce to samym Shrinkiem z kompresją ok 91%. Nie powinno być zbyt wielkiej różnicy między orginałem, a kopią. Ufff, ale się rozpisałem. Pozdrawiam........ |
Problem
Po skończeniu pracy cce pojawia się taki problem:
"Internal Error. Input Stream buffer too small. Please inform Derrow." Przeszukałem posty, był już ten problem zgłaszany, ale pozostał bez odpowiedzi. Może ktoś jednak wie o co w tym chodzi? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdzie można znaleść napisy polskie do filmów z serii hustler?może ktośzna jakieś linki
|
Ilość załączników: 1
Witam!
Próbuję zrobić kopię (oczywiście zapasową) Shreka 2 z wszystkimi dodatkami i jakoś mi się nie udaje. Robię wszystko wg instrukcji i nic :| Program zgłasza błąd po wejściu do IfoEdita. Może wie ktoś co jest nie tak? W załączniku screen |
Cytat:
Myślę, że wersja DVD2DVDR 1.81 jeszcze tego nie umie, może wersje następne będą miały możliwość wyboru kompresji z przeplotem. Co ciekawe nikt się nie wypowiedział jak sobie z tym filmem poradzić :) |
Wielkie dzieki za rade, juz zrobilem to Shrinkiem :)
Nie zmienia to jednak faktu ze DVD2DVD-R ma problemy z Matrixem. A konkretnie z napisami... |
Nie bardzo rozumiem, jesli wchodzi bez rekompresji dlaczego to robisz w dvd2dvd-r? Proponowałbym DVDShrinka.
|
Witam
Chce wykonac kopie Matrixa pierwszego. Po obcieciu zbednych sciezek audio, podpisow i napisow koncowych film miesci sie na DVD-R bez kompresji. Wszystko ustawiam w DVD2DVD-R (oczywiscie bez enkodowania) i efekt jest taki ze napisy przy koncu filmu wyprzedzaja audio o okolo 5 sekund :ysz: To samo jest gdy wlacze enkodowanie. Widzialem ze na zagranicznych forach ludzie tez maja problemy z napisami w tym filmie, lecz nie znalazlem rozwiazania. Mozna cos z tym zrobic? |
ale niezarejestrowanej wersji i tak byś nie chciał używać, bo dorzuca w prawym dolnym rogu filmu logo swoje...
|
[QUOTE=Gelo_5]...3.CCE/Cinema Craft Encoder/ do pobrania z linku 2 /oczywiście wersja trial- ponieważ jest to program płatny, ale chyba..../
Ja osobiście pracuję na ver.1.4.4 DVD2DVD oraz ver.2.66.01.07 CCE... No tak - bardzo fajnie - całkiem dobry przewodnik, tylko nie uwzględniono jednego, a potem jako doświadczeni userzy się dziwicie, że greenhorny takie jak ja mają pytania. Otóż wyczytałem gdzieś, że że wersja trial pozwala na 14dni działania. A co po tym czasie. Czy da się odinstalować i zainstalować od nowa i będzie działać, czy trzeba zmieniać system i dopiero instalować? Pzdr. |
u to kijowo :(
|
Nie da rady.
|
a ja mam pytanko czy da sie zrobic resume jak nam sie komp zawiesi podczas kompresji !? co wtedy ? thx za odpowiedz.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:22. |