![]() |
Cytat:
|
Cytat:
:piwo: Ps.Spadam - nie ma co palić to i testów brak (albo zdrowie lepsze) ale za to fajną książkę mam więc przed snem poczytam co nie co - dawno książek nie czytałem, oj dawno - Siema :) |
Cytat:
Cytat:
Uwazam ze 3 PIF przy ECC 8/1 jest gorszym wynikiem niz PIF 10 przy ECC 8/8, choc wykres z wygladu jest gorszy. Cytat:
EDIT - tak napisalem posta z domniemanym wzorem ktory moze stosowac Nero obliczajac ocene dla Liteona, ale jak sprawdzilem na wiekszej ilosci przykladow, to sie nie sprawdzil. |
@pawelblu Zgadza się ale uważam że jeśli chodzi o ocenę ogólną to trochę dziwnie wygląda - wykres niby lepszy a ocena gorsza - skądinąd ciężko określić czy w teście 8/8 również nie byłoby lepiej - mnie te kryteria trochę niepasują , w tym względzie bardziej przychylny jest KProbe - nie wystawia ocen i daje możliwość zmiany ECC. ;)
A tu mnie ktoś wyręczył - dobry przykład do tematu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...68&postcount=1 :piwo: Hihi - kolega @psotniczek walnął ten sam link ;) Miałem nieodparte wrażenie że przed edycją tego posta za nim był już inny kolegi @pawelblu - mam chyba omamy albo posty znikają :wow: ??? |
Cytat:
|
Nie wiem ile razy bylo to juz powtarzane, ale widac zbyt malo ...
Litek w nero testuje przy ECC 8/1 benq natomiast przy ECC 8/8 - inne ustawienia, inne kryteria, inne oceny. Tak czy inaczej uzyskanie w nero wyniku ponad 97 na litku jest NIEMOZLIWE. |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Nawet przy PIF maksimum 2 trudno osiągnąć wynik 95, a ten łatwo z kolei uzyskać na Benku z wyższym PIF - szkoda że nie gromadziłem testów Litka w Nero - napewno bym to teraz ładnie uwidocznił. Poniżej coś na potwierdzenie, choć to akurat nie jest najlepszy przykład. ;) |
Ilość załączników: 2
To i ja podam coś dla porównania. Płytka TDK DVR+R DL RICOHJPN D00 palona na Lite-ON 812@832 CG5G w maju tego roku. Scan z litka zaraz po wypaleniu. Scan z BenQ 1640 BSJB dziś. Co o tym sądzicie? Płytka czyta się w stacjonarnym DVD, w jednym miejscu zauważyłem drobne pauzy w obrazie chyba tam gdzie sa granice warstw.
Pozdro, |
Cytat:
|
Panowie, już od dłuższego czasu mnie to dręczy ale jakoś nie pytałem, teraz przy okazji testu Kolegi qczu przy relatywnie wysokich wartosciach błędów i dużej ich ilości płyta otrzymuje ocenę 95 czym to jest spowodowane czy niskim jtterem czy może czymś innym ? Zauważyłem że jeśli na moim liteonie błędy PIf przekraczają wartość max 4 to płyta otrzymuje już niską ocenę np 85 pomimo tego, że w sumie jest tych błędów np 700 jak to można rozumieć ? czy jest to wina tego, że litek nie zwraca jittera ?
To na razie tyle (może to juz było wyjaśnione to sory za zamieszanie) pozdrawiam ps. i drugi przykład http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3916 tu to już masa błędów a ocena.... 96 :wow: |
Cytat:
:piwo: |
No wiec wiemy ze test nero nie byl przypadkowy ... problem roznic z pozostalymi testami pozostal ...
|
Ilość załączników: 4
Cytat:
Zamieszczam cztery testy - tak jak chciałeś płytka pomiędzy każdym z nich dochodziła do temperatury pokojowej minimum 15min. ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Ja się nawet dopatrzyłem pewnego podobieństwa do testów w Nero na Benku jeśli chodzi o błędy PIF (z PI podobieństw zero), tylko skąd te szpile na początku wykresu jeśli chodzi o Benka - a może mój Benek jest jakiś trefny ???
@pawelblu - chcesz żebym zrobił po dwa testy tej samej Platinum na Ricohu z prędkościami x4 i x8 naprzemiennie - zapewne żeby sprawdzić powtarzalność testów na Benku - czy dobrze zrozumiałem? ??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:51. |