Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

SX1 26.01.2005 20:20

mam pewien problem bo nie wiem co wybrac, czy NEC 3520A czy Pioneer 108 ?? ten drugi jest drozszy o 30 zł ale to nie problem, zytalem o NECu ze slabo odczytuje plyty ale czy to jest duzy problem dla zwykleg uzytkownika? moze to tylko expertom przeszkadza i w normalnym uzytkowniu nie ma zadnego problemu?? o Pioneerze niestety nic nie udalo mi sie nigdzie znalezc w PL jak sobie radzi czy lepiej od NECa czy gorzej...jak to jest? czy lepiej nagrywa Pion od Nec? i czy lepiej odczytuje? bo sam nie wiem ktory z nich wybrac... ktos mi pomoze w wyborze ? :) bede wdzieczny

kataryniarz 26.01.2005 16:06

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ten LG chyba najbardziej mi się podoba - ale dalej nie wiem jak jest z tą korekcją błędów - bo to jest dla mnie bardzo ważne...

Przekonasz sie po zakupie ;)
A tak powaznie korekcja bardzo dobra :)

Przed zakupem przejrzyj jeszcze to: <zobacz> i <zobacz>

Crasher 26.01.2005 15:56

Tylko rok? Pamietam, ze na cd dawali nawet 50 lat...

legion 26.01.2005 15:26

Cytat:

Napisany przez Crasher1
No wlasnie, a jak to jest z trwaloscia dobrze nagranej markowej plyty...?

Pozdrawiam

roznie z nia bywa trudno powiedziec moze to byc rok ale to zalezy od jakosci nosnika :D

Pagerus 26.01.2005 15:00

Cytat:

Napisany przez Yacko
Bierz BENQ 1620 w cenie Litka dostaniesz (270 zł).Poczytaj wątek o BENQ 1620, przejrzyj zachodnie fora dyskusyjne, obejrzyj wykresy.Ten napęd to obecnie czołówka pod względem jakości nagrywarek DVD.

W tych sklepach co u mnie wchodzą w grę chyba nie lubią BENQ'a - bo w żadnym z nich go nie ma... Ten LG chyba najbardziej mi się podoba - ale dalej nie wiem jak jest z tą korekcją błędów - bo to jest dla mnie bardzo ważne...

Yacko 26.01.2005 14:51

Bierz BENQ 1620 w cenie Litka dostaniesz (270 zł).Poczytaj wątek o BENQ 1620, przejrzyj zachodnie fora dyskusyjne, obejrzyj wykresy.Ten napęd to obecnie czołówka pod względem jakości nagrywarek DVD.

icemac 26.01.2005 14:45

Cytat:

Napisany przez Pagerus
A co? Ten Nec 3520 jest lepszy???

LOTERIA jak trafisz taki sprzet bedziesz mial

Pagerus 26.01.2005 14:42

Cytat:

Napisany przez kataryniarz
40zl wiecej (podaje za proline.pl) za spokoj i wieksze mozliwosci - to chyba nie duzo? :idea: ...kurcze kuszaca cena NEC-a 3520 ;)

Przynajmniej nie powiekszysz grona uzytkownikow 1653 piszacych: "nie pali/czyta takich, a takich plyt" :piwo:

A plytki DVD-RAM chyba tak szybko nie beda taniec :'( Za male jest zapotrzebowanie w Polsce i chyba stad tak wysoka cena.

A co? Ten Nec 3520 jest lepszy???
Co do płytek DVD-RAM sądzę, że z pewnością będą tanieć - tak jak wszystko w przyrodzie :D

kataryniarz 26.01.2005 14:22

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Pewnie mimo wszystko zadecyduje niższa cena Litka...

Ale z kolei będą napewno tanieć te płytki DVD-RAM... czyżby więc jednak LG? :haha:

40zl wiecej (podaje za proline.pl) za spokoj i wieksze mozliwosci - to chyba nie duzo? :idea: ...kurcze kuszaca cena NEC-a 3520 ;)

Przynajmniej nie powiekszysz grona uzytkownikow 1653 piszacych: "nie pali/czyta takich, a takich plyt" :piwo:

A plytki DVD-RAM chyba tak szybko nie beda taniec :'( Za male jest zapotrzebowanie w Polsce i chyba stad tak wysoka cena.

Pagerus 26.01.2005 13:47

Cytat:

Napisany przez icemac
platinumy 8x sa od RICOH i ladnie je pali tez litek

a co do plytek to spojrz tez na ich trwalosc :tak!:

DVD-RAMy to chyba za tanie nie sa

kazdy wybor z biegiem czasu okaze sie jakos nie trafiony

No niestety masz rację - każdy zakup kiedyś okazuje się nie trafiony...
Pewnie mimo wszystko zadecyduje niższa cena Litka...

Cytat:

Napisany przez kataryniarz
Niestety ma racje...

Ale z kolei będą napewno tanieć te płytki DVD-RAM... czyżby więc jednak LG? :haha:

Crasher 26.01.2005 13:27

No wlasnie, a jak to jest z trwaloscia dobrze nagranej markowej plyty...?

Pozdrawiam

kataryniarz 26.01.2005 13:23

Cytat:

DVD-RW LG GSA-4163B czy DVD-RW LITEON SOHW-1653S.
Zdecydowanie LG, ale jesli nie potrzebujesz DVD-RAM polecam Benq 1620 :)

Cytat:

Niestety ma racje...

icemac 26.01.2005 13:10

platinumy 8x sa od RICOH i ladnie je pali tez litek

a co do plytek to spojrz tez na ich trwalosc :tak!:

kazdy wybor z biegiem czasu okaze sie jakos nie trafiony

Pagerus 26.01.2005 12:58

Cytat:

Napisany przez icemac
ja bym wzial benq 1620, lub litka 1653

wszystko i tak jest zalezne od tego na jaki egzemplarz trafisz, moj 451 ladnie pali i jestem zadowolony jak to napisal VIZZARD "litek to nie mistrzostwo swiata" i kazdy naped ma wady i zalety.

jak sie pali na markowych plytkach to chyab zaden nie ma problemow, no jedynie jak jest uszkodzony palnik, ale to juz inna bajka :tak!:

A ten LG jest zły? Ma dodatkowo obsługę DVD-RAM (nagrywa x5) - to całkiem miły dodatek za niezbyt dużą dopłatą :) Interesuje mnie najbardziej korekcja błędów - no i zapis płyt Platinum, Esperanza (+)...

icemac 26.01.2005 12:52

ja bym wzial benq 1620, lub litka 1653

wszystko i tak jest zalezne od tego na jaki egzemplarz trafisz, moj 451 ladnie pali i jestem zadowolony jak to napisal VIZZARD "litek to nie mistrzostwo swiata" i kazdy naped ma wady i zalety.

jak sie pali na markowych plytkach to chyab zaden nie ma problemow, no jedynie jak jest uszkodzony palnik, ale to juz inna bajka :tak!:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:19.