![]() |
może mi ktoś wytłumaczyć "słaba jakość zapisu" - http://cdrlab.pl/article_strona_2361_11.html
przecież Plextor PX-716A to jedna z tych bardzo dobrych nagrywarek czyż nie ? czytam tak sobie ten test, a tu takie coś ;O |
Cytat:
Ale nie ma opcji nagrania 90 minut a większość filmów trwa w tym przedziale czasowym |
Cytat:
Jest 5 trybów zapisu: XP - High picture quality, SP - Standard, LP - Long, EP - Extra long, FR - Flexible (jakość nagrania w zależności od ilości wolnego miejsca na nośniku) :) |
i w ogole co oznaczaja te skroty :cool:
|
A co powiesz Sławku na PANASONIC DMR ES20, ona jest nieco droższa, ale jeżeli są jakieś zasadnicze różnice między ES10, a ES20 to jestem w stanie kupic tą drugą. Mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z czasepm zapisu, sa rodzaje takie jak:
Tryb XP śr. 1h na płytę 4,7GB Tryb SP śr. 2h na płytę 4,7GB Tryb LP śr. 4h na płytę 4,7GB Tryb EP śr. 8h na płytę 4,7GB Czy na tym trybie EP, gdzie mozna nagrac sr. 8h jest obraz w miare dobry,czy biale mrowki graja z czarnymi :haha: |
Cytat:
http://panasonic.pl/oferta.php?prod=2524 :) |
nagrywarka stacjonarna
JAka polecicie nagrywarke stacjonarna,cena do 950zlociszy
|
Cytat:
|
Chcialbym kupic nagrywarke dvd, nie zalezy mi na nagrywaniu dvd-ram (choc bylby to mily dodatek). Zalezy mi na tym by dobrze czytala zabezpieczone plyty. Zastanawiam sie nad:
LG GSA-4167B Benq 1640 oraz Samsung SH-W162 Normalnie bym nie wybieralbym samsunga ale slyszalem ze sh-w162 to udany model i co wazne dla mnie, dobrze spisuje sie przy "walce" z zabezpieczeniami. Jesli ktos posiada ja prosze niech powie jak sie spisuje. Drugie pytanie to jak sobie LG i Benq radzi z zabezpieczeniami? |
Cytat:
|
witam. ja bede w ten weekend kupowac nagrywarke dvd i chcialbym sie was doradzic.
jako ze mam neca 2500,ktory ma daremna korekcje bledow, pzrez co odczyt plytek porysowanych jest prawie niemozliwy, chce kupic cos co mi to umozliwi-ja chce odczyt praktycznie wsztskiego, nawet tego porysowanego. chcialbym tez cos, co ma light Scribe. zastanawialem sie nad LG 4166 , liteona sobie odpuszcze, bo jest wybredny,ale co z HP i benq? |
HP 840i - dopiero testuje... - za wiele nie mogę w tej chwili napisać, plusem dla mnie jest technologia lightscribe. Nie robi problemu nawet w najdziwniejszych kieszeniach usb. Jak przetestuje to napisze więcej. Zapis DVD-RAM (z tego co się zorientowałem jest to faktycznie LG ze znaczkiem HP). Na razie sprawia dobre wrażenie - do tej pory nie mam z nią problemów - jednak do tej pory nagrywałem na firmowych dvd. Na razie porównuje ją do Pioniera 110D, którego także posiadam. Test jakości zapisu płyt wychodzą zbliżone.
Pionieer 110D - super nagrywareczka - dobra jakość zapisu płyt - u mnie jedynie ma wielki "-" za brak współpracy z kieszenią USB jaką mam - za diabła nie mogę jej zmusić do pracy z kieszenią którą posiadam. Jednakże do kompa jak najbardziej polecam. dobra korekcja błędów - nie mam problemów z odczytaniem starych płytek. Jest w miare cicha. Nagrywa prawie na wszystkim. LiteOn 1653S - bardzo wybredna nagrywarka - lubi przeważnie firmowe płyty, szybki zrzut danych z płyt dvd. Głośna - traktor, wyje niemiłosiernie. Współpracuje z kieszeniami usb. |
a kiedy premiera tej nagrywarki i orientacyjna cena ?
|
PX740A to oem BenQ DW1640. Też miałem ten dylemat, postawiłem na PX716A. Na Twoim miejscu poczekałbym na PX760.
|
Mam do was pytanie, chciałbym zakupić sobie nagrywarkę Plextor'a teraz pytanie, który model ? jest jakiś Plextor PX-740A kosztuje 270 zł ale to chyba coś uboższego, to najlepiej brać Plextor PX-716A ? tylko coś trudno dostępny jest ;(
Pozdrawiam. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58. |