Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   JAKĄ NAGRYWARKE KUPIC (Temat dla nowych użytkowników i nie tylko ) (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-nagrywarke-kupic-temat-dla-nowych-uzytkownikow-nie-tylko-56850/)

aL1En 28.11.2005 11:16

może mi ktoś wytłumaczyć "słaba jakość zapisu" - http://cdrlab.pl/article_strona_2361_11.html

przecież Plextor PX-716A to jedna z tych bardzo dobrych nagrywarek czyż nie ? czytam tak sobie ten test, a tu takie coś ;O

KC42 28.11.2005 11:10

Cytat:

Napisany przez OWEr
A co powiesz Sławku na PANASONIC DMR ES20, ona jest nieco droższa, ale jeżeli są jakieś zasadnicze różnice między ES10, a ES20 to jestem w stanie kupic tą drugą. Mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z czasepm zapisu, sa rodzaje takie jak:

Tryb XP śr. 1h na płytę 4,7GB
Tryb SP śr. 2h na płytę 4,7GB
Tryb LP śr. 4h na płytę 4,7GB
Tryb EP śr. 8h na płytę 4,7GB

Czy na tym trybie EP, gdzie mozna nagrac sr. 8h jest obraz w miare dobry,czy biale mrowki graja z czarnymi :haha:

Ale nie ma opcji nagrania 90 minut a większość filmów trwa w tym przedziale czasowym

slawekj 27.11.2005 23:40

Cytat:

Napisany przez OWEr
A co powiesz Sławku na PANASONIC DMR ES20, ona jest nieco droższa, ale jeżeli są jakieś zasadnicze różnice między ES10, a ES20 to jestem w stanie kupic tą drugą. Mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z czasepm zapisu, sa rodzaje takie jak:

Model ES20 dodatkowo ma wejście DV z funkcją automatycznego nagrywania scen. Pozostałe funkcje tak jak model ES10.

Jest 5 trybów zapisu:
XP - High picture quality,
SP - Standard,
LP - Long,
EP - Extra long,
FR - Flexible (jakość nagrania w zależności od ilości wolnego miejsca na nośniku)

:)

OWEr 27.11.2005 21:32

i w ogole co oznaczaja te skroty :cool:

OWEr 27.11.2005 16:27

Czy na tym trybie EP, gdzie mozna nagrac sr. 8h jest obraz w miare dobry,czy biale mrowki graja z czarnymi :haha:

slawekj 26.11.2005 23:22

Cytat:

Napisany przez OWEr
JAka polecicie nagrywarke stacjonarna,cena do 950zlociszy

Panasonic DMR-ES10
http://panasonic.pl/oferta.php?prod=2524

:)

OWEr 26.11.2005 23:08

nagrywarka stacjonarna

JAka polecicie nagrywarke stacjonarna,cena do 950zlociszy

legion 26.11.2005 22:14

Cytat:

Napisany przez Destiny311
Chcialbym kupic nagrywarke dvd, nie zalezy mi na nagrywaniu dvd-ram (choc bylby to mily dodatek). Zalezy mi na tym by dobrze czytala zabezpieczone plyty. Zastanawiam sie nad:
LG GSA-4167B
Benq 1640
oraz
Samsung SH-W162

Normalnie bym nie wybieralbym samsunga ale slyszalem ze sh-w162 to udany model i co wazne dla mnie, dobrze spisuje sie przy "walce" z zabezpieczeniami.
Jesli ktos posiada ja prosze niech powie jak sie spisuje. Drugie pytanie to jak sobie LG i Benq radzi z zabezpieczeniami?

jezeli chcesz samsunga brac to nie poleca a jezeli interesuje cie cos lepszego to ja osobiscie polecam Benq chodz Pionek jest niczego sobie :D

Destiny311 26.11.2005 19:43

Chcialbym kupic nagrywarke dvd, nie zalezy mi na nagrywaniu dvd-ram (choc bylby to mily dodatek). Zalezy mi na tym by dobrze czytala zabezpieczone plyty. Zastanawiam sie nad:
LG GSA-4167B
Benq 1640
oraz
Samsung SH-W162

Normalnie bym nie wybieralbym samsunga ale slyszalem ze sh-w162 to udany model i co wazne dla mnie, dobrze spisuje sie przy "walce" z zabezpieczeniami.
Jesli ktos posiada ja prosze niech powie jak sie spisuje. Drugie pytanie to jak sobie LG i Benq radzi z zabezpieczeniami?

MetalSlug 25.11.2005 18:28

Cytat:

Napisany przez Stef
witam. ja bede w ten weekend kupowac nagrywarke dvd i chcialbym sie was doradzic.
jako ze mam neca 2500,ktory ma daremna korekcje bledow, pzrez co odczyt plytek porysowanych jest prawie niemozliwy, chce kupic cos co mi to umozliwi-ja chce odczyt praktycznie wsztskiego, nawet tego porysowanego. chcialbym tez cos, co ma light Scribe.
zastanawialem sie nad LG 4166 , liteona sobie odpuszcze, bo jest wybredny,ale co z HP i benq?

Właśnie sobie kupiłem LG 4166B z LS i chyba się obrażę na tego producenta. O ile nagrywarka jest identyczna jak 4167B (czyli trochę badziewniejsza od poprzednich modeli) to LS ma gorszy niż LiteON albo BenQ. Zresztą zobaczę drugi egzemplarz i ocenię. Wszystko umieszczę w wątku: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...433#post560433

Stef 25.11.2005 17:32

witam. ja bede w ten weekend kupowac nagrywarke dvd i chcialbym sie was doradzic.
jako ze mam neca 2500,ktory ma daremna korekcje bledow, pzrez co odczyt plytek porysowanych jest prawie niemozliwy, chce kupic cos co mi to umozliwi-ja chce odczyt praktycznie wsztskiego, nawet tego porysowanego. chcialbym tez cos, co ma light Scribe.
zastanawialem sie nad LG 4166 , liteona sobie odpuszcze, bo jest wybredny,ale co z HP i benq?

Raferti 25.11.2005 09:38

HP 840i - dopiero testuje... - za wiele nie mogę w tej chwili napisać, plusem dla mnie jest technologia lightscribe. Nie robi problemu nawet w najdziwniejszych kieszeniach usb. Jak przetestuje to napisze więcej. Zapis DVD-RAM (z tego co się zorientowałem jest to faktycznie LG ze znaczkiem HP). Na razie sprawia dobre wrażenie - do tej pory nie mam z nią problemów - jednak do tej pory nagrywałem na firmowych dvd. Na razie porównuje ją do Pioniera 110D, którego także posiadam. Test jakości zapisu płyt wychodzą zbliżone.

Pionieer 110D - super nagrywareczka - dobra jakość zapisu płyt - u mnie jedynie ma wielki "-" za brak współpracy z kieszenią USB jaką mam - za diabła nie mogę jej zmusić do pracy z kieszenią którą posiadam. Jednakże do kompa jak najbardziej polecam. dobra korekcja błędów - nie mam problemów z odczytaniem starych płytek. Jest w miare cicha. Nagrywa prawie na wszystkim.

LiteOn 1653S - bardzo wybredna nagrywarka - lubi przeważnie firmowe płyty, szybki zrzut danych z płyt dvd. Głośna - traktor, wyje niemiłosiernie. Współpracuje z kieszeniami usb.

aL1En 24.11.2005 22:22

a kiedy premiera tej nagrywarki i orientacyjna cena ?

SpeedFreaK 24.11.2005 20:48

PX740A to oem BenQ DW1640. Też miałem ten dylemat, postawiłem na PX716A. Na Twoim miejscu poczekałbym na PX760.

aL1En 24.11.2005 20:21

Mam do was pytanie, chciałbym zakupić sobie nagrywarkę Plextor'a teraz pytanie, który model ? jest jakiś Plextor PX-740A kosztuje 270 zł ale to chyba coś uboższego, to najlepiej brać Plextor PX-716A ? tylko coś trudno dostępny jest ;(

Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58.