![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.12.2004
![]() |
Właśnie przeglądam płytki CD-R które są w moim posiadaniu w poszukiwaniu tego nędznego RAW-DAO. Sprawdzę po kilka płyt z każdego rodzaju (kilka filmów, gier, programów, itp.) i jeśli będą tam płyty RAW to BenQ raczej odpada...
EDIT: No niestety płytki tego typu zajmują dość dużo miejsca w mojej kolekcji co wstępnie eliminuje ten napęd w potyczce z Toshibą. Ostatnio zmieniany przez zalev : 16.12.2004 o godz. 20:06 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.03.2003
![]() |
[QUOTE=zalev]Widzę, że niestety już pojawiają się w miarę duże problemy, a napęd posiada jeszcze tak niewiele osób...
Ja dalej nie mogę się zdecydować czy Toshiba SD-R5372 czy BenQ DW1620 ![]() Hej, zależy co chcesz robić tą palareczką. Jeżeli myślisz o robieniu kopi zapasowych zabezpieczonych gier, programów ( czasami chociażby) to popatrz na to : http://www.clonyxxl.net/moderatori/l...32a719a7ceca8e Wprawdzie nic jeszcze nie powiem na temat mojej Toshiby (dopierow w sobotę ją podłączę - prawdopodobnie ). Później jakiś czas musi mi posłużyć abym mógł obiektywnie się o niej wypowiedzieć.Narazie z tego co wyłowiłem z róznych opisów wynika iż jest to wredna maszynka jeżeli nie chce się zainwestować w lepsze nośniki. Mnie to osobiście nie przeszkadza.Nie interesuje mnie ilość tylko jakość. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#64 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.12.2004
![]() |
W sumie to te kilka(naście) płytek nie sprawi większego problemu jeśli zostawię sobie w kompie jeszcze mojego wysłużonego BTC BCE 4012IM do odczytu tego czego nie będzie czytał BenQ.
Toshiba to jak dla mnie jedna wielka niewiadoma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
A czy wogole ktos ma procz Sławka tego Benka ?
Ja bym za bardzo na opinni jednego uzytkownika nie polegal. Skoro to taki boski naped, to czemu ma problemy z RAW-DAO ? W sumie to chyba kazda gierka w tym trybie byla nagrywana ![]() Bo przeciez podstawowym trybem w programach do powielania (Alkohol, CDRWin i inne) jest wlasnie RAW-DAO. SAO to jest dobre do nagrywania plikow z dysku przez Nero ![]() Oczywiscie ze nagrywarka DVD nie bedzie jedynym napedem w kompie. Ale jak sie trafi gierka do skopiowania ? A czasem sie trafia... Z tego co juz wyczytalem Toshiba na "4 owieczki" jesli chodzi o kopiowanie zabezpieczen. Niestety moje napedy (CDRW Plextor oraz DVD Asus) nie maja az takich parametrow. Ledwo co daja sobie rade ze starym Safediskiem 2.0. Wiec oczywiste jest, ze gierki bede zgrywal i nagrywal w nagrywarce DVD ! Nie bedzie to czesto, ale jednak. Poza tym nie rozumiem opinii, ze Beneq ma doskonala jakosc zapisu, a Toshiba nie ma. Skad niby to wiadomo ? Testowal to juz ktos ? To raczej Toshiba jest bardziej znana i doswiadczona firma jesli chodzi o napedy optyczne. A jakis "beneq" - co to wogole za firma, skad ona sie wziela ? Czy ktos rok temu o niej slyszal ? Nie mowie ze to firma zla... ale jakie ona ma doswiadczenie w produkcji napedow optycznych ? Szczegolnie w porownaniu z Toshiba ![]() I mam nadzieje, ze jeszcze W TYM ROKU zobaczymy na stronie oczekiwany od prawie 2 miesiecy test tego napedu ![]() ![]() Juz sie dowiedzialem ![]() BenQ to byly ACER. Zmienili nazwe tak samo jak LG to byly Goldstar. I slusznie, bo Acer nie kojarzyl sie nigdy z dobra jakoscia. Firme Acer stawialo sie na rowni z innymi koreanskimi koncernami jak Samsung czy Goldstar (teraz LG). Jakos mi sie wierzyc nie chce, ze obecnie Acer (tzn BenQ) taki sie zrobil "king of quality". Ostatnio zmieniany przez DanielP : 16.12.2004 o godz. 23:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Nero 6.6.0.1 vs Toshiba SD-R5372
Cytat:
Po uruchomieniu Nero Burning Rom wyskakuje mi komunikat : "przeszukiwanie magistrali SCSI oraz IDE proszę czekać..." i tak można sobie czekać i czekać ... Miał ktoś podobny problem? Jakieś lekarstewko? ![]() Przez Nero StartSmart wchodzę i wszystko jest OK.Nagrywarka jest rozpoznawana. System WinXP Pro SP.1 Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.10.2003
![]() |
Witam
jak jest podpięta do płyty?? sama na taśmie?? czy z innym napędem a może aspi jakie... są wgrane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() To moze najpierw zobacz czy dziala jako samodzielny naped ? A dopiero potem łącz nagrywarki "w pary" ![]() Zdarza sie ze dyski tarde roznych firm tez sie nie za bardzo lubia... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Cytat:
TEAC CD-W524E NEC ND-2500A Matshita UJ-850S Ostatnio zmieniany przez Koolo : 21.12.2004 o godz. 19:07 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Jesli tylko w Nero sa problemy to moze wystarczy poczekac na nowa wersje.
A to Nero z netu, czy z plytki dolaczonej do nagrywarki ? Mozliwe ze ta wersja Nero nie "zna" tego napedu ? A inne programy dzialaja ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.08.2004
![]() |
Dinx sprawdź sterowniki ASPI, to powinno pomóc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.08.2004
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Toshiba Satellite A100-294 problem SD i aparat cyfrowy | zene_k | Off topic | 12 | 07.03.2007 09:08 |
Toshiba SD M1712-problem | Adam72 | Napędy optyczne DVD | 1 | 24.12.2005 23:03 |
Martwa Toshiba SD R5372B | madmax2 | Napędy optyczne DVD | 1 | 28.12.2004 00:37 |
Toshiba SD R5272 nie chce wypalać filmów! | Marcin Sakowski | Napędy optyczne DVD | 2 | 06.08.2004 09:31 |
Toshiba sd r2102-nieudana zmiana biosu | colourman | Napędy optyczne CD | 0 | 27.01.2004 13:42 |