![]() |
otóż to nawet nie chodzi o zakup Sobrusa lecz ogólną tendencje do kupowania największego dziadostwa oszczędzając te 50 groszy, ale później się za to obrywa utratą danych, z czasem fatalnym odczytem takiego nośnika, a co ostatnio obserwuje na forum to najbardziej obrywają napędy bo nie chcą nagrywać na najgorszym g..... nawozie na rynku.
Niedawno znajomy który finansowo stoi bardzo dobrze kupił płyty za 99groszy, jakieś totalne noname z widoczną niedbałością wykonania nośnika. Oczywiście podniecony nowym napędem nagrywał na max prędkości wychodząc z założenia ze skoro tyle pisze na nośniku to tyle będzie nagrywał(a chyba nawet nie bylo na nich napisu z jaką prędkością max nagrywać-srebrne z obydwu stron). Płyty po nagraniu do niczego się nie nadawały (zresztą przed nagraniem też). A te które się nagrać udały padły po 2 tygodniach. Więc też nigdy nie pojmę zakupu tego co w ogóle nie powinno być w handlu chyba że nie chodzi o dane lecz tylko nagrywanie dla samego nagrywania niezależnie od efektów końcowych. Jak by tak przetrzepać posty na forum to by połowa wyleciała gdyż dotyczą tandetnych nośników i z tym związanych problemów. :klnie: |
Cytat:
Nigdy nie zrozumiem jakie procesy zachodzą w mózgu człowieka kupującego taki syf bo na pewno nie chodzi o cenę (0,50 zł różnicy). |
mam problem z sd-r5372 i InCD. za nic nie moge sformatowac plyty (ani CDRW ani DVD-RW). mam najnowsza wersje InCD ze strony Ahead. Program wywala błąd od razu po wcisnięciu "formatuj", z komunikatem "nagrywarka odpowiada nieprawidlowo na polecenie zapisu". czy ktos wie jak to rozwiązać? sprawdzałem na firmware TU31 oraz TU53. Z moja poprzednia nagrywarka (CDRW LG52x) dzialalo bez problemu.
wg specyfikacji sd-r5372 obsluguje packet writing, poza tym InCD jest dodawany do nagrywarki (ja akurat kupilem OEM :( ) wiec wszystko powinno dzialac. InCD nie ma problemu z zobaczeniem nagrywarki. Co do reszty moich wrazen to sa bardzo pozytywne. Jakosc nagrywanych plytek CD jest wyzsza niz w mojej poprzedniej spawarze LG (konsola dreamcast zaczela nagle czytac bez problemu tanie niefirmowe plytki ktorych dotad zupelnie nie widziala). DVD nie mam z czym porownac, ale udalo mi sie wypalic kilka plyt z ktorymi problem mieli moi koledzy (manta dvd-r 4x - STRASZNY SYF OMIJAJCIE Z DALEKA - niektore plytki byly porysowane jeszcze w zafoliowanym pudelku pomijam tragiczna jakosc nosnika!!! a cena 2zl za sztuke!!! w cake!!!) |
Cytat:
1) tego dnia akurat rodzina podjęła wobec mojej osoby krucjatę antykomopową, 2) mój niespełna 3 - letni synek usilnie skakał po mnie w trakcie podłączania spawary, a efekt jego skoków przypominał skutki trzęsienia ziemi o skali 9 Richtera, 3) ponieważ miałem problem z wkręcenie śubek (non stop wypadały)zwyzywałem spawrę ( a jednak do rzeczy martwych nalezy mieć poprawna postawę emocjonalną, niby martwe, a potrafią sie odwdzięczyć), 4) wczesniej tak sie udawało, to dlaczego teraz nie :bicz: Suma summarum efekt był taki jak pisałem wyżej. Pozdr. |
Jeżeli miałeś dwie toshiby podpięte to z całą pewnością to było przyczyną. Też gdzieś czytałem że raczej powinno się mieć tylko jeden napęd podpięty podczas flashowania a w tym wypadku mało że dwa to ejszcze jednego producenta :-o .
|
Cytat:
Wcześniej tak przypuszczałem. Teraz po lekturze Twojego postu mam prawie pewność. |No cóż człowiek uczy się całe życie. Pozdr. |
No nagrałem pierwszą cd platinium na toshibie, nagrało ładnie(ocena na oko :) )
Owszem troche czasu jej zajmuje "zatrybienie" nośnika ale nie jest to rzecz upierdliwa po tym jak przesiadłem się z zabytkowej nagrywarki TEAC CD-W54E, ale gdy już załapie płytkę to przeglądanie jej zawartości jest bardzo szybkie . Rozumiem ze na toshibie nie da sie sprawdzić jakości nagranej płyty? Napęd faktycznie cichy nie wydaje z siebie żadnych dziwnych dźwięków. Tyle mogę powiedzieć po 2 wypaleniach nośnika oraz oglądnieciu 3 filmów dvd. |
Cytat:
doświadzcenia super ,DVD+R u mnie widac nawet jako 12X(biosTU53) ale to juz inny temat o prędkosci nagrywania.... Pozdrawiam |
JA jeszcze nic na niej nie nagrywałem dzisiaj mysle zrobic jakies pierwsze nagrywanie na dvd, niestety z płyt udało mi się dopaść tylko platinium x8 wolał bym jakies verbatimy. Jakie macie doświadczenia z platinium dvd x8 na toshibie?
|
Cytat:
Mnie się udało - instalacja przebiegła pomyślnie. Wypaliłem już parę płyt i wszystko gra OBY TAK DALEJ. ... a właśnie ? ... wczoraj skopałem dwie płytki 800MB. Więcej nie próbowałem. Ciekawe czy to ma związek z biosem ? Narazie nie wiem. Płytki były dobre - TDK. Co do instalacji biosu to gdzieś przeczytałem że napęd do którego wgrywamy bios powinien być podpięty sam, pod jedną taśmę jako master, pod drugi kontroler IDE. No dobrze jest mieć jakiś UPS na wypadek nagłego zaniku prądu - no ale o tym to wszyscy chyba wiedzą. |
czyli ta toshiba jest bardzie samsung czy samsung bardziej toshiba bo jak to pierwsze to raczej niezadobrze dla toshiby . w takim wypadku to chyba wybiore nec'a a miala byc toshiba :(
|
Cytat:
|
Coś tam pisze na naklejce toshiba samsung blablabla mam nadzieje ze samsung robił tylko oobudowe :)
|
Cytat:
Podsumowując z kombinacjami z tym npędem trzeba się wstrzymać do czasu, jak wyjdzie oprogramowanie umożliwiające reanimację sprzętu, a na to trzeba czasu i spopularyzowania Toshiby. Pozdr. P.S. Wyobraźcie sobie, nowy napęd , nawet nie zdążyłem nagrać żadnej płyty i taki numer. Ze względu na kulturę nie napiszę ile i jakich słów używałem. |
czy to prawda ze toshiba ta jest robiona przez samsunga :(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:00. |