Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Ogame - kosmiczny rts online (https://forum.cdrinfo.pl/f25/ogame-kosmiczny-rts-online-47841/)

andrzejj9 13.02.2005 12:49

Cytat:

Napisany przez knydel
Widzę andrzej, że jednak sie skusiłes :)))

No w sumie tak i cały czas zastanawiam się, co ja robię :) Przecież w tej grze nic się nie dzieje. To nie jest w ogóle gra - to jest tylko i wyłącznie pożeracz czasu.. A jedyne, czym można tutaj konkurować, to właśnie czasem spędzonym przy komputerze...

I po co ja to robię? :)

Ormianin 13.02.2005 13:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No w sumie tak i cały czas zastanawiam się, co ja robię :) Przecież w tej grze nic się nie dzieje. To nie jest w ogóle gra - to jest tylko i wyłącznie pożeracz czasu.. A jedyne, czym można tutaj konkurować, to właśnie czasem spędzonym przy komputerze...

I po co ja to robię? :)

ja robie tak, zaloguje sie, wybuduje co mam wybudowac, i sie zaraz wylogowuje, po kilku godzinach wracam i tak od poczatku, przeciez nie bede siedzial i patrzyl sie jak cyferki mi leca... czy ktos juz postawil ta satelite sloneczna? daje to jakas korzysc energetyczna czy tez lepiej inwestowac w elektrownie mam juz na 11 poziomie sloneczna

kraluk 13.02.2005 13:35

No teraz dzisiejsze statsy:D

Punkty 13 (Miejsce 2159 z 6289)
Kopalnia metali: 9lvl
Kopalnia krysztalow: 5lvl
Syntezator deuterium: 3lvl
Elektrownia sloneczna: 9lvl
Fabryka robotow: 1lvl

@Andrzejj9, pytasz po co to robisz??? Odpowiedź jest prosta, żeby wzmocnić sojusz CDRinfo.pl:)

/edit
Nasz sojusz jest z powrotem na 34 miejscu i mamy już ponad 1k punktów:D :jupi:

siwy_mw 13.02.2005 13:48

Cytat:

Napisany przez Ormianin
. czy ktos juz postawil ta satelite sloneczna? daje to jakas korzysc energetyczna czy tez lepiej inwestowac w elektrownie mam juz na 11 poziomie sloneczna

tez sie zastanawiam ? ale dzis postawie to sie dowiemy :piwo:

woitas 13.02.2005 13:51

mam trochę inną taktykę.
zostawiam otwarte okienko z autoodświerzaniem co 5 min.
dzięki temu nikt mnie nie opędzluje, bo będzie mnie widział jako online :P

fakt - buduję co potrzeba i zostawiam to na kilka godzin.

ps. Ilosc energii wytwarzanej przez satelite obliczana jest wedlug wzoru: MaxTempPlanety/4+20
no i satelity łatwo zestrzelić.
opłaca się je budować w poźniejszym etapie.

DreamCrusher 13.02.2005 13:53

satelita daje +50 energii, lepiej inwestowac w tradycyjna elektrownie

imola 13.02.2005 14:00

Cytat:

Napisany przez zuk4u
satelita daje +50 energii, lepiej inwestowac w tradycyjna elektrownie

Satelita daje coś koło 30, zalezy jak planeta jest daleko od słońca, u mnie dają 36, 50 to teoretyczna wartość, która nie jest osiągana. W zakładce surowce, zmiejsz produkcję energii z satelity a potem zwiększ na 100 z powrotem i kliknij przelicz, to sie okaże ile produkuje.
A czy się opłaca, elektrownia słoneczna na 12 lvl kosztuje 6,5k metalu i prawie 3k kryształu, a satelita tylko 2k kryształu.

andrzejj9 13.02.2005 14:02

Cytat:

Napisany przez woitas
mam trochę inną taktykę.
zostawiam otwarte okienko z autoodświerzaniem co 5 min.
dzięki temu nikt mnie nie opędzluje, bo będzie mnie widział jako online :P

fakt - buduję co potrzeba i zostawiam to na kilka godzin.

ps. Ilosc energii wytwarzanej przez satelite obliczana jest wedlug wzoru: MaxTempPlanety/4+20
no i satelity łatwo zestrzelić.
opłaca się je budować w poźniejszym etapie.

A w czym to autoodswieżanie ustawiasz? Da się w Operze?

Loczek 13.02.2005 14:08

Witam. Dostelem raport "Jedna obcy flota z planety Marta19 [1:116:4] zostala dostrzezona w poblizu twojej planety Wieczna Kraina [1:272:11] . Szanse na kontrwywiad: 0 %".
Czy moze mi ta flota cos zrobic ?
Mam 2 wyrzutnie rakiet i jedno dzialko laserowe. Czy moga one stawic opor najezdzcy ?
Czy jesli zakosza mi mineralow bede o tym poinformowany ?

imola 13.02.2005 14:11

Cytat:

Napisany przez Loczek
Witam. Dostelem raport "Jedna obcy flota z planety Marta19 [1:116:4] zostala dostrzezona w poblizu twojej planety Wieczna Kraina [1:272:11] . Szanse na kontrwywiad: 0 %".
Czy moze mi ta flota cos zrobic ?
Mam 2 wyrzutnie rakiet i jedno dzialko laserowe. Czy moga one stawic opor najezdzcy ?
Czy jesli zakosza mi mineralow bede o tym poinformowany ?

Tak, najpierw dostaniesz raport z bitwy, pomiędzy flotą a twoją obroną, jak możesz to dostaw jedno działko. Czy mają szansę? Zależy co do ciebie leci.

MacGyver 13.02.2005 14:11

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A w czym to autoodswieżanie ustawiasz? Da się w Operze?

Klikasz prawym na stronie i wybierasz Oświerzaj co.. (tam ustawiasz czas odświerzania - będzie dotyczył tylko tej strony)

DreamCrusher 13.02.2005 14:12

@imola:
no faktycznie, teraz tez mam 36

@Loczek
u mnie juz flota z tej planety 2x latala i nic

imola 13.02.2005 14:14

Cytat:

Napisany przez zuk4u
@imola:
no faktycznie, teraz tez mam 36

@Loczek
u mnie juz flota z tej planety 2x latala i nic

Przelot floty to sposób na jej obronę, gdy się jest offline. Wybiera się jakiś odległy zakatek, ustawia się minimalną prędkość, kierunek tam i z powrotem i już. Jak się wraca do kompa to flota jest z powrotem,a w czasie ruchu nie można atakowac floty.

Loczek 13.02.2005 14:15

Cytat:

Napisany przez imola
Tak, najpierw dostaniesz raport z bitwy, pomiędzy flotą a twoją obroną, jak możesz to dostaw jedno działko. Czy mają szansę? Zależy co do ciebie leci.

No to niezle :)

imola 13.02.2005 14:15

Cytat:

Napisany przez Loczek
No to niezle :)

Lub to tylko przelot jak napisałem wyżej.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:35.