![]() |
dla fanów fantastyki obowiązkowo Outlander
|
Cytat:
lubię filmy w których wykorzystane są różne sztuki walki ale ten to jakiś american pie z pitami piszczącymi za ciulmi lejacymi się po mordach .Na dodatek kolesie którzy 'niby' coś potrafią trzymają poziom kolesi którzy chodzą rok na boks tajski :sciana: , a cały film opleciony w lukrowaną amerykańską papkę z "bardzo NIEbanalną historyjką" zdecydowanie nie polecam! |
Cytat:
Filadelfia też o gejach, a jak ostatnio oglądałem, to po raz 20. stwierdziłem, że to film wspaniały! I ta muzyka!!! :) ;) |
:peace: Film jest Japoński i o Japończykach :haha: nic nie mam przeciwko ''kochających inaczej" Filadelfii nie oglądałem - chodzi o to że w tym filmie -Tabu- który jest o Japońskich Samurajach i dzieje się w Feudalnej Japonii , i Z racji filmu o tych Japońskich Samurajach , którzy jak przystało na Japońskich Japończyków powinni z tymi swoimi Japońskimi mieczami ( po Japońsku Katanami) powinni :ciąć , siekać , zabijać , mordować itd.-Ale ci Japońscy Samuraje tego nie robią, lub robią tego mało-po prostu ten Japoński film o Japońskich samurajach-mówi o innym spojrzeniu na życie biednego Japońskiego samuraja , który poza służeniem swemu Japońskiemu panu nie ma innych przyjemności.:D I jak doszedłem do końca tego Japońskiego filmu o samurajach , dziejącego się w feudalnej Japonii-pomyślałem że muszę zobaczyć go jeszcze raz , aby zrozumieć o co chodzi? czemu tak to sie skończyło, a nie inaczej.:fiu:
|
Cytat:
|
Batman Gotham Knight
Świetna animacja. Mroczny klimat Gotham. Mocna rzecz. |
Walkiria / Valkyrie - obejrzałem i podobało mi się. jak dla mnie zasługuje na ocenę 8,5/10...
|
The Day The Earth Stood Still
Obejrzałem wczoraj i... nie jest to dzieło sztuki, ale na pewno nie jest tak zły, jak niektórzy piszą. Spokojnie można obejrzeć i to obejrzeć z przyjemnością, a że jest miejscami trochę naiwny i generalnie bardzo uproszczony trudno - to odróżnia filmy wybitne od takich, przy których można po prostu przyjemnie spędzić czas. Choć fakt, że potencjał został tu kompletnie niewykorzystany, bo pomysł był niezły (choć nie obecnych twórców) i jak dla mnie bardzo na czasie, i generalnie można z tego było zrobić coś więcej - film z przesłaniem. Tego nie ma, została dość płytka hollywoodzka produkcja, ale z tych 'oglądalnych' ;) Natomiast bardzo rozczarowała mnie rola syna Willa Smitha. Tak, jak w Pogoni za Szęściem był naprawdę dobry, tak tutaj po prostu beznadziejny. Aż przykro się jego występy oglądało i ujemnie wpływało to na odbiór całego filmu. Ja rozumiem, nazwisko i w ogóle, ale w tym filmie był zdecydowanie najsłabszą postacią i to bardzo rzucało się w oczy. 6,5/10 |
rocknrolla - brytyjski humor w brytyjskim filmi kryminalnym :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Polecam Frost/Nixon 8,5/10. Proponuję przed obejrzeniem tego filmu zerknąć na Wszyscy ludzie prezydenta aby mieć jasny obraz na wydarzenia w czasach afery watergate.
|
Cytat:
a wlasnie obejzalem Sex Drive - glupie jak but, przewidywalne jak... amerykanskie filmy :D , ale posmiac sie mozna, tak z 6/10, ale tylko raz sie da to obejzec :P |
przeca na koncu jest napis, ze "wracamy w the real rocknrolla" czy jakos tak :D
|
Polecam Zmierzch, oglądnąłem w kinie jak dla mnie 9.5/10 film na podstawie książki, możliwa kontynuacja w przyszłości.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44. |