Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

mensir67pl 02.02.2009 10:32

dla fanów fantastyki obowiązkowo Outlander

- Deckard - 02.02.2009 17:34

Cytat:

Napisany przez XeqSdeFaP (Post 1000376)
Never Beck Down - Bardzo fajny film :) oglądałem chyba z 3 razy i za każdym razem mi się podobał. Oczywiście jeżeli ktoś lubi walki. Polecam gorąco. Film warty obejrzenia

za twoją opinią skonsumowałem owy film i wymiotuję do teraz :rzygi:
lubię filmy w których wykorzystane są różne sztuki walki ale ten to jakiś american pie
z pitami piszczącymi za ciulmi lejacymi się po mordach .Na dodatek kolesie którzy 'niby' coś potrafią
trzymają poziom kolesi którzy chodzą rok na boks tajski :sciana:
, a cały film opleciony w lukrowaną amerykańską papkę z "bardzo NIEbanalną historyjką"

zdecydowanie nie polecam!

ed hunter 02.02.2009 18:13

Cytat:

Napisany przez onimusza666 (Post 1000575)
Trzeba urodzić się chyba chińczykiem aby zrozumieć filmy tego typu(dom latających sztyletów,przyczajony tygrys ukryty smok)każdy ma swoje gusta-nie mówię że to jakaś rewelacja-ale mi się nie podobał.Z kolei ja nie przepadam za komediami(nie mam wielkiego poczucia humoru) a czasem je oglądam-nie mówię o jakiś *****nych komediach typu Ace Ventura-tylko zwykłych filmach z lekką dawką humoru.
Wczoraj zacząłem oglądać z kolei Japoński film o samurajach pod tytułem Tabu-mało w nim się dzieje(walki) chodzi o problem gejostwa w oddziale milicji ,początkowo go od czasu do czasu przewijałem-bo nic się nie działo - a gdy doszedłem do końa to pomyślałem że muszę obejrzeć go jeszcze raz , aby zrozumieć o co chodzi.

Czyli co? Chińskie filmy bez grawitacji są o gejach? :blink: To już nic nie rozumiem...

Filadelfia też o gejach, a jak ostatnio oglądałem, to po raz 20. stwierdziłem, że to film wspaniały! I ta muzyka!!! :)

;)

DejaVu 02.02.2009 18:37

:peace: Film jest Japoński i o Japończykach :haha: nic nie mam przeciwko ''kochających inaczej" Filadelfii nie oglądałem - chodzi o to że w tym filmie -Tabu- który jest o Japońskich Samurajach i dzieje się w Feudalnej Japonii , i Z racji filmu o tych Japońskich Samurajach , którzy jak przystało na Japońskich Japończyków powinni z tymi swoimi Japońskimi mieczami ( po Japońsku Katanami) powinni :ciąć , siekać , zabijać , mordować itd.-Ale ci Japońscy Samuraje tego nie robią, lub robią tego mało-po prostu ten Japoński film o Japońskich samurajach-mówi o innym spojrzeniu na życie biednego Japońskiego samuraja , który poza służeniem swemu Japońskiemu panu nie ma innych przyjemności.:D I jak doszedłem do końca tego Japońskiego filmu o samurajach , dziejącego się w feudalnej Japonii-pomyślałem że muszę zobaczyć go jeszcze raz , aby zrozumieć o co chodzi? czemu tak to sie skończyło, a nie inaczej.:fiu:

ed hunter 02.02.2009 23:11

Cytat:

Napisany przez onimusza666 (Post 1000800)
:peace: Film jest Japoński i o Japończykach :haha: nic nie mam przeciwko ''kochających inaczej" Filadelfii nie oglądałem - chodzi o to że w tym filmie -Tabu- który jest o Japońskich Samurajach i dzieje się w Feudalnej Japonii , i Z racji filmu o tych Japońskich Samurajach , którzy jak przystało na Japońskich Japończyków powinni z tymi swoimi Japońskimi mieczami ( po Japońsku Katanami) powinni :ciąć , siekać , zabijać , mordować itd.-Ale ci Japońscy Samuraje tego nie robią, lub robią tego mało-po prostu ten Japoński film o Japońskich samurajach-mówi o innym spojrzeniu na życie biednego Japońskiego samuraja , który poza służeniem swemu Japońskiemu panu nie ma innych przyjemności.:D I jak doszedłem do końca tego Japońskiego filmu o samurajach , dziejącego się w feudalnej Japonii-pomyślałem że muszę zobaczyć go jeszcze raz , aby zrozumieć o co chodzi? czemu tak to sie skończyło, a nie inaczej.:fiu:

niemożliwe? :P

mjq666 07.02.2009 10:51

Batman Gotham Knight
Świetna animacja. Mroczny klimat Gotham. Mocna rzecz.

woitas 17.02.2009 16:55

Walkiria / Valkyrie - obejrzałem i podobało mi się. jak dla mnie zasługuje na ocenę 8,5/10...

andrzejj9 17.02.2009 17:10

The Day The Earth Stood Still

Obejrzałem wczoraj i... nie jest to dzieło sztuki, ale na pewno nie jest tak zły, jak niektórzy piszą. Spokojnie można obejrzeć i to obejrzeć z przyjemnością, a że jest miejscami trochę naiwny i generalnie bardzo uproszczony trudno - to odróżnia filmy wybitne od takich, przy których można po prostu przyjemnie spędzić czas. Choć fakt, że potencjał został tu kompletnie niewykorzystany, bo pomysł był niezły (choć nie obecnych twórców) i jak dla mnie bardzo na czasie, i generalnie można z tego było zrobić coś więcej - film z przesłaniem. Tego nie ma, została dość płytka hollywoodzka produkcja, ale z tych 'oglądalnych' ;)

Natomiast bardzo rozczarowała mnie rola syna Willa Smitha. Tak, jak w Pogoni za Szęściem był naprawdę dobry, tak tutaj po prostu beznadziejny. Aż przykro się jego występy oglądało i ujemnie wpływało to na odbiór całego filmu. Ja rozumiem, nazwisko i w ogóle, ale w tym filmie był zdecydowanie najsłabszą postacią i to bardzo rzucało się w oczy.

6,5/10

nimal 17.02.2009 17:21

rocknrolla - brytyjski humor w brytyjskim filmi kryminalnym :)

Matefusz 17.02.2009 18:41

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1005305)

Soundtrack do tego filmu jest rewelacyjny! :spoko:

demek 17.02.2009 21:32

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1005305)

czekam juz na druga czesc :D

Matefusz 17.02.2009 21:43

Polecam Frost/Nixon 8,5/10. Proponuję przed obejrzeniem tego filmu zerknąć na Wszyscy ludzie prezydenta aby mieć jasny obraz na wydarzenia w czasach afery watergate.

nimal 18.02.2009 00:27

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1005402)
czekam juz na druga czesc :D

ma byc? cool :spoko:

a wlasnie obejzalem Sex Drive - glupie jak but, przewidywalne jak... amerykanskie filmy :D , ale posmiac sie mozna, tak z 6/10, ale tylko raz sie da to obejzec :P

demek 18.02.2009 10:05

przeca na koncu jest napis, ze "wracamy w the real rocknrolla" czy jakos tak :D

scalak77 18.02.2009 12:02

Polecam Zmierzch, oglądnąłem w kinie jak dla mnie 9.5/10 film na podstawie książki, możliwa kontynuacja w przyszłości.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44.