Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

JacoM 27.02.2006 23:25

Witam

Nie wiem czy ktos wspominał ale Peter Jackson znowu wywinął fajny numerek ze swoim filmem a mianowicie ten sknera krecil 3 filmy na raz
Sa juz 3 czesci King Konga!!
Druga ma podtytul "The Son Of Kong" a trzecia "In Wolves Lair" ale bedzie puszczal raz na rok :/ (skad my to znamy??;))
Ogladalem fajny dokument o tym jak krecono filmy, bedzie duuzo fajnych potworkow duzoo Esesmanow i takie tam
no nic czekamy...

s_tuden_t 01.03.2006 21:34

przed chwila obejrzalem film "hooligans" i jak sie zapewne z nazwy domyslacie jest to film o kibicach, huliganach.

myslalem, ze wiekszosc czasu film bedzie pokazywal jak sie kibice naparzaja i tu mile zaskoczenie... owszem, jest kilka dosyc brutalnych scen (i jesli ktos tego nie trawi niech nie traci czasu) ale film posaiada rowniez dosyc ciekawa fabule. pokazuje chlopaczka, ktorego wyrzucili z harwardu i po przyjezdzie do londynu (celem odwiedzenia siostry) trafaia w takie wlasnie towarzystwo.

ogolnie film mi sie podobal. milosnikom tego typu filmow szczerze polecam!

Burt 02.03.2006 17:27

Hooligans - fajny film,ale mogli obsadzić główną rolę innym aktorem,bo Frodo mi tam nie pasuje.

B@rtek 02.03.2006 18:58

Jak w niebie - bardzo fajny film :taktak:
Mnie sie podobal :)

7,5 - no może 8/10 :D

s_tuden_t 03.03.2006 10:22

Cytat:

Napisany przez Burt
Hooligans - fajny film,ale mogli obsadzić główną rolę innym aktorem,bo Frodo mi tam nie pasuje.

mozliwe, ze obsadzenie tej roli innym aktorem sprawilo by lepsze wrazenie jednak nawet frodo zagral ta role calkiem niezle! :)

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Jak w niebie - bardzo fajny film :taktak:
Mnie sie podobal :)

7,5 - no może 8/10 :D

film faktycznie fajny. szczegolnie gdyby ktos chcial go obejrzec z dziewczyna (moja wybranka byla zachwycona!) ;)

B@rtek 03.03.2006 17:41

Wczoraj oglądałem Hostel i powiem tylko, że to dno :| :taktak:
Wiedziałem, że taki będzie, bo to film Quentina Tarantino :>

Polecam jeszcze Widmo z ostatnio oglądanych :)

Dzisiaj będę oglądał:

Dom woskowych ciał
Dominion
Lęk
Marzyciel
Martwica mózgu
Sex is zero

:)

Matievoo 03.03.2006 18:23

Kiedy wyjdzie wersja polska filmu"Jan Paweł II" ?
Bo czekam specjalnie na tą wersje!

M@X 03.03.2006 21:26

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Wczoraj oglądałem Hostel i powiem tylko, że to dno :| :taktak:
Wiedziałem, że taki będzie, bo to film Quentina Tarantino :>

Nie bluznij! Zgadzam sie ze Hostel to dno totalne, ale to ze reklamuje sie go nazwiskiem Quentina jest co najmniej zalosne - Quentin jest tam tylko wspolproducentem, co oznacza ze wylozyl pieniadze na ten film ,a tak poza tym nie mial z nim NIC wspolnego! Filmy Quentina (do tej pory cale cztery!) sa dzielami wybitnymi, ale Hostel sie z pewnoscia do nich nie zalicza!

Smartek 03.03.2006 21:35

Cytat:

Napisany przez M@X
Nie bluznij! Zgadzam sie ze Hostel to dno totalne, ale to ze reklamuje sie go nazwiskiem Quentina jest co najmniej zalosne - Quentin jest tam tylko wspolproducentem, co oznacza ze wylozyl pieniadze na ten film ,a tak poza tym nie mial z nim NIC wspolnego! Filmy Quentina (do tej pory cale cztery!) sa dzielami wybitnymi, ale Hostel sie z pewnoscia do nich nie zalicza!

inna sprawa to to, ze Quentina trzeba zrozumiec by polubic :)
i tak tez Pulp Fiction wywarlo na mnie bardzo pozytywne wrazenie, a Kill Billa po dzien dzisiejszy nie moge zrozumiec :)..

koles ma swoj styl - trza mu przyznac.. :respect:
pozdro ;)

Divxtom 03.03.2006 21:58

Cytat:

Napisany przez Matievoo
Kiedy wyjdzie wersja polska filmu"Jan Paweł II" ?
Bo czekam specjalnie na tą wersje!

Premiera kinowa już dzisiaj... a jak miałeś szczęście to mogłeś załapać się na pokazy przedpremierowe w Krakowie i Wadowicach ;)

andrzejj9 03.03.2006 23:19

heh.. ja przed chwilą na TVN obejrzałem Matrixa dwójkę. No i cóż, chcąc coś dobrego o tym filmie powiedzieć, raczej bym milczał, więc tylko napiszę, że dla mnie jakieś 3/10, ale to raczej za pojedyncze sceny bo film jako całość do oglądania się nie nadaje. Gdyby nie sława jedynki, to chyba ten film byłby głównym faworytem do złotych malin i innych tego typu 'wyróżnień'..

WARDEN 03.03.2006 23:32

hmmm tak z glowy to ciezko:

wielki szu
ziemia obiecana
lalka
kroniki riddicka
malena
mechaniczna pomarancza
przekret
meet joe black
ghost in the shell 1 i 2
siedem
pump up the volume
5 element
equlibrium
a knight's tale
desperado ( NIE 2 - porazka )
maverick
banditas
hackers
matrix - ale kto tego nie widzial ? ( 2 i 3 to ja passs )
pierwsze 3 czesci gwiezdnych wojen najlepiej NIE POPRAWIONE (bez jabby wilkosci hana solo :/ ) ( znaczy nie te z "disneyem" tylko stare 3 czesci ) :D
american psycho
... nie pamietam wiecej ale jest troche fajnych filmow....

Smartek 03.03.2006 23:37

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
..

to chyba z Maksem musisz pogadac :taktak:

B@rtek 04.03.2006 00:05

Właśnie oglądałem 3 filmy i tak:
"Dom woskowych ciał" i musze przyznać, że mi się podobał 7,5/10 :)
Jeszcze bardziej będzie sie podobał tym, którzy lubią Paris Hilton :>
"Martwica mózgu" nawet nie będę komentował 1/10 :taktak:
"Marzyciel" nie oglądałem całego, bo nie lubię takiego kina, więc nie oceniam :nie:

Aktualnie oglądam Dominion :)

Burt 04.03.2006 00:14

Widział ktoś ''Siriana'' albo ''Good night and good luck''Zastanawiam się czy warto iść na nie do kina?Reklamy wyglądały obiecująco.
@Bartek1989 o czym jest ''Dominion''?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:19.