Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

woitas 10.04.2005 15:04

właśnie widziałem reklamę filmu "the interpreter" (tłumaczka) z s. penn i n. kidman.
zapowiada się smakowicie :)

Edwardo 10.04.2005 17:14

a ja zasalem kolejny film bez literek...kurde no... Miasteczko Salem z 1979 roku na podsawie powiesci S.Kinga.

no ale nie powstrzyma mnie to przed ogladaniem, zaraz zaczynam.

acha, wczoraj polecialy Pręgi polskiej produkcji.

moja opinia:
dawno tak dobrego dramtu made in Poland nie widzialem.
ogladalo sie poprostu szybko, z zapartym tchem.

woitas 10.04.2005 19:05

właśnie jestem świeżo po obejrzeniu sin city.
Adaptacja kilku albumów z komiksowej serii Franka Millera. Obserwujemy trzy równoległe i zazębiające się historie toczące się w Basin, nazywanym Miastem Grzechu.

dawno nie widziałem czegoś tak dobrego.
fabuła, sposób realizacji, efekty - genialna robota.
wg mnie to najlepszy film roberta rodriguez'a.
może i pojawią się w tym roku filmy, które kasowością przebiją sin city, ale to jest prawdziwe arcydzieło.
może tak epokowe, jak matrix?

wg mojej skali 9,5/10 (bo to kinówka :P).

AleX69 10.04.2005 19:44

Cytat:

Napisany przez woitas
...może i pojawią się w tym roku filmy, które kasowością przebiją sin city, ...

jesli chodzi o box-office (kasowosc) to wydaje mi sie ze juz dawno mamy tegorocznego zwyciezce ... :D
STAR WARS, EPISODE 3: REVENGE OF THE SITH

M@X 10.04.2005 23:29

O tak, na Star Wars III ide do kina, nie ma bata. Ma byc najbardziej mroczny i idealnie laczyc obie trylogie!

@Edwardo : moim zdaniem "Pregi" sa wybitne, na pewno sa lepsze polskei filmy, ale jak na debiut to calkiem przyzwoicie... BTW : Czy ktos dysponuje duza filmoteka Zbyszka Rybczynskiego?

Lukash 11.04.2005 01:39

i tak najlepsza trylogia wszechczasów jest Back To The Future:D

andrzejj9 11.04.2005 06:38

Cytat:

Napisany przez M@X.666
O tak, na Star Wars III ide do kina, nie ma bata. Ma byc najbardziej mroczny i idealnie laczyc obie trylogie!

Taaa... ma być... Cholera, jakoś Lucasowi po poprzednich częściach przestałem wierzyć.. ciekawie, dlaczego?

woitas 11.04.2005 09:53

może dlatego, że te części reżyseruje sam lucas?
przecież epizody 4-6 miały różnych reżyserów, co trylogii wyszło na dobre.
ale zobaczymy.
trailer zapowiada się znakomicie.
poza tym, po przegięciu z mrocznym widmem, lucas wziął się poważnie do roboty i atak klonów wyszedł nieporównywalnie lepijej.

ps. niestety, poza star wars i kronikami riddick'a ostatnio nie wyszło nic wielkiego z sf :|

Edwardo 11.04.2005 11:22

Cytat:

Napisany przez M@X.666
moim zdaniem "Pregi" sa wybitne, na pewno sa lepsze polskei filmy, ale jak na debiut to calkiem przyzwoicie...

nom, nie mowie nie.
poprostu dawno nie ogladalem tak dobrego filmu polskiego.

M@X 11.04.2005 13:29

woitas : chyba sie przeslyszalem... porownujesz Riddicka do Star Wars? Ja balbym sie do nich porownywac Pitch Blacka, o "Kronikach..." nie wspominajac... O "Riddicku" zaraz ludzie zapomna, a Gwiezdne Wojny trwaly, trwaja i trwac beda :D!

@Edwardo : polecam rowniez "Ono" Malgorzaty Szumowskiej jak i "Mojego Nikifora" Krzysztofa Krauzego! Dobre polskie filmy!

Tribunal 11.04.2005 14:01

Najlepszy z fimów polskich to jest MIś:p

woitas 11.04.2005 14:19

Cytat:

Napisany przez M@X.666
woitas : chyba sie przeslyszalem... porownujesz Riddicka do Star Wars? Ja balbym sie do nich porownywac Pitch Blacka, o "Kronikach..." nie wspominajac... O "Riddicku" zaraz ludzie zapomna, a Gwiezdne Wojny trwaly, trwaja i trwac beda :D!

@Edwardo : polecam rowniez "Ono" Malgorzaty Szumowskiej jak i "Mojego Nikifora" Krzysztofa Krauzego! Dobre polskie filmy!

nie porównuję.
chodziło o to, że to bodajże jedyne w ostatnich latach filmy sf nakręcone z dużym rozmachem.
takich produkcji jest niestety jak na lekarstwo.

Ziele 11.04.2005 14:24

Cytat:

Napisany przez M@X.666

Widze że lubisz besztać ludzi którzy tylko coś nie tak powiedzą na temat SW. Najpierw ja teraz woitas. Normalnie to tak jak powiedzieć przy moherowym berecie że Radio Maryja jest be, a zaraz zwyzywa.

woitas 11.04.2005 15:10

nie przejmuj się.
nie warto.

wracając do tematu, oglądałem wczoraj criminal :D
info: http://www.filmweb.pl/Criminal,-,Wie...,Film,id=98330
film zrobił na mnie pozytywne wrażenie dobrą obsadą i nieźle zakręconą intrygą.

andrzejj9 11.04.2005 16:01

Cytat:

Napisany przez woitas
może dlatego, że te części reżyseruje sam lucas?
przecież epizody 4-6 miały różnych reżyserów, co trylogii wyszło na dobre.
ale zobaczymy.
trailer zapowiada się znakomicie.
poza tym, po przegięciu z mrocznym widmem, lucas wziął się poważnie do roboty i atak klonów wyszedł nieporównywalnie lepijej.

ps. niestety, poza star wars i kronikami riddick'a ostatnio nie wyszło nic wielkiego z sf :|

Widzisz, ale być lepszym od dna, nawet dużo lepszym to żadna chwała.. A Atak Klonów, mimo, że zdecydowanie lepszy od Mrocznego Widma wcale nie był dobry. Był to film, który można było obejrzeć, ale nie wnosił nic nowego, a właściwie od pewnego momentu po prostu nudził. I to nie, że nie spełnij oczekiwań jako kolejna część Gwiezdnych Wojen. On po prostu nie spełnił oczekiwań jako film. Był słaby i tyle..

Co nie znaczy, że część kolejną z góry skazuję na porażkę. Wręcz przeciwnie, mam nadzieję, że powstanie w końcu coś, co jeśli nie dorówna, to przynajmniej zbliży się do poprzedników, które ogląda się z przyjemnością nawet dziś :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:02.