![]() |
Nie widziałem, żeby ktoś wspominał, więc na wszelki wypadek wspomnę ja:
Czarnobyl - miniseria HBO, film jest mocny, w tej chwili jest najlepiej ocenianym serialem na IMDB. Naprawdę warto. |
avengers infinity war - byłem widziałem, wersja jak zawsze jedyna wg mnie godna obejrzenia - 2d z napisami
co tu dodać, bez spoilerów, zakończenie pewnego wątku jak tytuł wskazuje, trochę humoru - pośmiałem się :) no i sceny bitwy lepsze niż bitwa z gry o tron, primo wszystko było widać, secundo była tam jakaś strategia, jak ktoś nie oglądał to nie czytać spoilerów, na prawdę mówiąc tylko 3 słowa można zepsuć sobie film :) |
Cóż, dupy nie urywa, całkiem przegięte chwilami, już to widziałem u Bournea, akcja jest, zwroty akcji też, ale tylko krajobraz się zmienia :szczerb: ma swój zimowy szwedzki nastrój, główna rola zagrana dobrze, a oczami obłędnie. Żelki szły jak woda, więc nie jest źle. :P
|
Zabukowałem sobie miejscówkę na Dziewczynę w Sieci Pająka, podobno dobra rozrywka.
Dzisiaj bilecik za 16,50, a coś do szeleszczenia kupię w Biedronce. ;) |
Cytat:
Wysłane z mojego moto x4 przy użyciu Tapatalka |
Młody Koterski wyporządniał przy kobiecie i dziecku, już chyba nie zamawia towaru na wory. :D
Misz Masz, czyli Kogel Mogel 3, zapowiada się nieźle, dupy nie urwie, ale będzie lekko, fajnie i zabawnie, wczoraj była sytuacja patowa w ostatnim nocnym ujęciu, 20 minut nie można było zrobić bez rżenia aktorek w bliskim ujęciu, w końcu reżyser też zaczął rżeć i tak zostało. :D |
nowy Koterski, czyli "7 Uczuć", byłem wczoraj, idźcie :taktak:
znowu gorzki dramat przez pryzmat komedii, świetna Muskała, Figura, Dorociński, kurcze nawet młody Koterski udźwignął rolę Adasia Miauczyńskiego :spoko: |
Cytat:
Co będzie delikatnie skalpelem - siekiera się sprawdza :szczerb: |
Przemogłem się, wziąłem kule do rąk (kolano trzeba oszczędzać)
i poszedłem na Kler. Dziesiąta rano, sala pełna na 3/4, prawie brak młodzieży, średnia 40+. Mocny, przygnębiający, wciska w fotel, nie daje odetchnąć, cały Smarzowski, nie bawi się skalpelem, od razu siekierą :sciana: Idźcie koniecznie, dawno nie widziałem tak pesymistycznego filmu, znikąd nadziei :( |
Jako że ostatnio oglądam po 4-5 filmów co jakiś czas to mogę polecić
Kids (1995) - niby jest stary ale pewne jego części są ponadczasowe, jak ktos był "dobrze wychowany" to może trochę szokować, na mnie nie zrobił wielkiego wrażenia, typowa patologia i tyle. Juice (1992) - nie wiem czemu ale lubię filmy z murzynami :D Ten jest dobry, fajne lokalizacje i gra aktorów tylko nie wiem czemu postać grana przez 2Paca okazała się tym s****ielem co zabija wszystkich Dodatkowym plusem filmu (dla mnie) są sprzęty z lat 90, gramofony, boomboxy itp. bardzo klimatycznie ;) Snatch (2000) - pokręcony cholernie ale dobrze się ogląda, kozackie dialogi i historia, jak ktoś lubi filmy typu zabili go i uciekł to polecam National Lampoons Senior Trip (1995) - troche zapomniany a szkoda, taka typowa amerykańska komedia, coś w stylu American Pie ale mniej kiczowate. Przyjemnie się ogląda i niektóre sceny bardzo śmieszne Heat (1995) - ładnie wyreżyserowany, fabuła dość typowa ale przedstawiona przystępnie, 3 godziny zlatują szybko. Good Will Hunting (1997) - baardzo fajny główny bohater, dobre dialogi ma i ogólnie wczułem się w niego w trakcie oglądania, podoba mi się ten patent ze spotkaniami z terapeutą i jak on go na początku traktuje i jak to się zmienia . Jedynie zakończenie mi tu nie pasuje bo jest zbyt pro - systemowe. Powinien był wyjechać i ogarnąć sobie zarabianie na swój sposób, bez korporacji i rządu, skoro jest taki mądry. |
Tekściory są mocne, ale podobno jest to głębsza rzecz, nie w stylu Vegi, a w stylu Smarzowskiego. :> Trailer myli. :D
|
Cytat:
|
W Poznaniu dziś 22 seanse w Cinema City
W Krakowie 19 w Multikino :D |
Jak tam, ktoś się wybiera na film KLER?
Z miejscami - to wręcz jak kolejki z PRL :D |
Ja od siebie polecam film Contratiempo. Hiszpański film, trzyma w napięciu do samego końca.
|
Warto pooglądać filmy sprzed lat 80-tych. Jest bardzo dużo ciekawych pozycji, które robią wrażenie. Ja stosuję klucz wg. aktora/aktorki, czyli patrzę co mieli np.: Michael Douaglas, Robert Redford, Robert De Niro, Al Pacino, Jack Lemmon, Audrey Hepburn, Harrison Ford itp.
Jak mam na kogoś fazę, wszyscy w domu na mnie krzyczą bo ciągle widzą tą samą twarz :) Dużo filmów jest zupełnie nieznanych, części nawet nie da się łatwo znaleźć, bywa że i wcale. Trud włożony w znalezienie przeważnie jednak się opłaca. |
Tak jest.
A skoro o tym mowa, od dawna chciałem nadrobić zaległości w filmach z okresu przed 1980r. Późniejsze generalnie mam ogarnięte w co ważniejszych tytułach, ale przed tym rokiem tylko najbardziej klasyczne klasyki, a i to być może nie wszystkie. |
Polecam film "Żądło" z roku 1973, stare ale świetne kino :spoko:
|
Megan Leavey (2017) polecam :spoko:
|
koniecznie zobaczcie "3 billboardy za Ebbing"
rewelacyjny film,w klimacie coś z Fargo coś z Pulp Fiction. W tym filmie nic nie jest tym czym się wydaje, znakomita rola Frances McDormand. :spoko: |
Baby Driver :spoko:
|
Cytat:
|
Exterminator, idźcie, dawno nie widziałem tak świetnej polskiej komedii,
sala ryczała za śmiechu, mało się nie posikałem, świetne role.:spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Również byłem i polecam. Są sceny 2 lub 3 bardzo mocne.
|
Life (2017)
|
Cytat:
Bylem na filmie ze znajomymi i jest zaje bisty kazdemu sie podobal, ale jest kilka warunkow zeby go zakumac ;) a. dorosnac do niego b. posiadac dzieci i rodzine c. film jest raczej skierowany do kobiet d. znac realia swiata i wiedziec jaki on rzeczywiscie jest, bo taki jest i nic tego nie zmieni. |
córuś wyciągnęła mnie na horror "It" w/g powieści Stephena Kinga.
Powiem wam, że dawno nie widziałem tak świetnie nakręconego horroru,:spoko: zobaczcie nie pożałujecie, dziecięce role niektóre wręcz wybitne :taktak: |
Blade Runner 2049 - bardzo dobrze nakręcony,nie ma chwili żeby coś się dłużyło czy akcji było za dużo, ujęcia na duży plus, efekty - nie przesadzone na duży plus,muzyka- tu się bałem ,że nikt nie dorówna Vangelisowi - muzyka na duży plus.
Ryan Gosling dał rade - to do tych ,którzy twierdza że to pizduś Mimo różnicy lat trzyma klimat :spoko: moim zdaniem ten film to dowód na to ,że można zrobić udaną kontynuacje dobrego filmu sprzed lat Jedyny minus to otwarte zakończenie pozwalające kręcić kolejne części Tym osobom ,które boją się kontynuacji hitów sprzed lat mogę śmiało polecić wypad do kina [ uzbroić się w coś na ząb ] |
Cytat:
|
Zasadź! :tak!:
|
Może mu zasadzić? Kurde na IE też mi zepsuł.
|
To nie opera, to Maxiu - u mnie na lisie to samo.
|
@MAXiu
zmień kodowanie, bo coś cudzysłowy się ***...psują Cytat:
|
Vega kręci filmy tak szybko, że nawet nie ma szans, żeby zauważył, że coś mu nie wyszło. :szczerb:
|
Nie ma opcji żeby Władek położył Pitbulla. Jak się tak stanie, to będzie nowy internetowy tekst: Pasikowski skończył się na ...
|
Wszyscy poszli âbo Vegaâ, ale zniesmaczonych po wyjściu było więcej. Reżyser chwali się drugim najlepszym otwarciem, ale na kolejny film po zobaczeniu tego czegoś już nie pójdę. I nie tylko ja.
Żeby się jeszcze nie okazało, co jest realne, że Pasikowski zrobi lepszego âPitbullaâ niż Vega âBotoksâ ;-) |
Cytat:
Na ten Botoks to chyba wszyscy poszli... |
Byłem na "Botoksie". Nie idźcie na to. To bardzo zły film jest.
Bardzo dobrzy aktorzy zagrali do bardzo złego scenariusza. |
|
Cytat:
|
Działa. Było.
Po https trzeba w ustawieniach przeglądarki włączyć 'niebezpieczną zawartość' albo jakoś podobnie to się nazywa. Po http działało domyślnie. W np. IE sam pyta, czy odtworzyć - wystarczy zaakceptować. Każda akceptacja jest jednorazowa. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Nie usuwaj wiadomości, na którą padła odpowiedź / grzeniu |
piękna akcja Holendrów, osuszyli kawałek morza
i wydobyli wrak Wellingtona, polskiego dywizjonu bombowego 305, oczy mi się spociły :taktak: |
Jestem mordercą
DeepWater Horizon Autopsja Jane Doe |
obejrzałem wreszcie nowych 7 Wspaniałych,
miałem obawy, że polegnie w porównaniu z oryginałem :sciana: ale nie, jest naprawdę świetny, motyw zemsty osobistej to nowość, ale naprawdę udźwignął :spoko: choć oczywiście do 7 samurajów Kurosawy, żaden się nie umywa. :nie: |
Władca Pierścieni :D
|
Lepsza to moze byc 2 czesc, tu sie za duzo nie dzieje.
|
Qrde, świetna ta Jaga, chyba lepsza od Bazyliszka :spoko:
Bagiński rulez :) |
panowie,
już w piątek Jaga, najnowszy odcinek "legend polskich" Bagińskiego :spoko: |
Kurde, do Sicario się dzisiaj zebrałem i... dawno się tak nie wynudziłem. Zdjęcia, muzyka, wszystko pięknie, ale scenariusz to chyba na kolanie był pisany. Naiwny, płytki, jednowątkowy, nudny, dłużący się. Tyle w skrócie, daję 5/10 i każdemu odradzam, bo osobiście uważam, że ten czas zmarnowałem i mogłem coś lepszego obejrzeć.
Wczoraj też głośnego Mustanga miałem (nie)przyjemność obejrzeć. I to kolejny film, który mi jaj nie urwał. Niepowtarzalny, niehollywoodzki, ale czy oby na pewno taki wyjątkowy i warty uwagi? No raczej nie, 6/10. |
widzieliście już Twardowsky'ego wersja 2.0
chyba lepsze od jedynki :spoko: |
M@X, dawaj namiary na dilera! :D
|
Vega robi kino po amerykańsku. Nie pssuje tutaj i wie to sądzę. Ale robi przynajmniej sgodnie z sumieniem. Ja jakoś wszystko rozumiem, łącznie z szeptaną przez Zupę pieśnią chrześcijańską, która śpiewa tuż przed tym jak czarni mają go położyć, a z czym jak widzę sporo ludzi ma problem.
|
Akurat też mam z-5500 i dźwięk w pitbullu jest do dupy. W serialu też był do dupy jeszcze bardziej jak w filmie.
W ogóle film jest bez sensu poza wątkami humorystycznymi. 3 gangsterów terroryzuje Warszawę. Obcinaja palce potem nic z tego nie ma. Linda sobie bez sensu pływa w wodzie. Takie to bez składu wszystko. Trochę tego trochę czegoś innego i wyszedł film. Strach się bać co będzie w tej nowej skoro nakręcili w kilka dni... |
Tak, oczywiście, złe głośniki, no i źle siedzimy. :rotfl:
|
Gadacie jak mój jeden znajomy. Może to kwestia głośników i poziomu głośności z jakich korzystanie? U mnie na Z-5500 jest zrozumiałe. Połowa skali, żeby sąsiedzi tez mogli pooglądać. ;-P
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
Myślę, że to może być spowodowane naużywaniem pewnego płynu. :D
|
A Grabowski tak bełkocze, że już w ogóle nie wiadomo o co mu chodzi [emoji14]
|
No dokładnie, wbrew pozorom, to Stracha najłatwiej zrozumieć. :rotfl:
|
Do tego bez polskich napisów nie idzie tego oglądać...
|
Film nakręcony jeszcze szybciej niż część druga, a już tam miałem wrażenie, że do montażu poszły często próby rejestrowane. :szczerb:
|
W przyszłą sobotę idę na trzeciego Pitbulla, nilet już kupiłem. Szczerze mówiac po części drugiej i trailerze nie mogę się doczekać!
Ciekawostka - część drugą obejrzałem kompletnym przypadkiem, jako że części pierwszej nie trawię do dzisiaj. |
A ja ostatnio w kinie ogladalem Dr Strange i polecam :) Wydaje mi sie lepsiejszy niz kilka ostatnich superbohaterowych jak kapitan ameryka, batman vs superman...ant-man...Fajny klimat, efekty i humor rowniez :)
|
Ja też obejrzałem film "Księgowy" i może nie jest to arcydzieło ale moim zdaniem bardzo przyzwoity film. Było kilka nieoczywistych zwrotów akcji, kilka ciekawych wątków i faktycznie rola stworzona dla Bena Afflecka ;)
|
Księgowy, właśnie wróciłem z kina.
Na początek trochę złośliwości, w końcu znaleziono rolę odpowiednią dla aktorskiej ekspresji Bena Afflecka, zagrał gościa z autyzmem. :rotfl: :P Film nie jest zły, nie żałuję 32 zeta na bilet, nie ma w nim nic odkrywczego, nieźle zrobiona sensacja, trochę mało akcji, ale nie wszystko jest jasne od razu, więc ogląda się z ciekawością. |
Playtime, francuska... komedia z 1967 roku, szczególnie polecam M@Xowi i innym gadżeciarzom. :P
Na pierwszy rzut oka nic się w tym filmie nie dzieje, uśmiać się ciężko, raczej taki uśmieszek przez smutek, ważny jest tak samo 3 plan, warto zwracać uwagę na najdrobniejsze szczegóły, a to co odbija się w szybach jest ważniejsze niż to co się dzieje. Dla mnie film genialny, oglądam uważnie, ale chyba zacznę od początku, bo nie miałem pojęcia, że o to chodzi. ;) |
A, czyli taki krótki redaktor. Dobrze, że nie napisałeś dziennikarz. :rotfl:
|
Skrot od "redaktor".
|
Co oznacza to red.? :D
|
Widzialem fragmenty u red. Wojewodzkiego gdy opowiadali o tym filmie A. Seweryn i D. Ogrodnik. Chce to koniecznie zobaczyc!
|
qrde, "Ostatnia rodzina" rzecz o Beksińskich, też podobno rewelacja :wow:
|
Początki ;)
|
Wesele nie było takie znowu ciężkie :)
|
M@X, złego nie miał, ale wszystkie bardzo ciężkie, aż do bólu prawdziwe.
|
Cytat:
|
Cytat:
Podejrzewam, bo jeszcze nie widziałem, że jak ktoś ma problem z innymi filmami Smarzowskiego, to tego tym bardziej nie zdzierży. |
a ja słyszałem, że film został przycięty bo ludzie mdleli. w co osobiście nie wierzę. to już nie pierwszy film na którym ponoć ktoś zemdlał. z taką psychiką bałbym się tv w ogole oglądać.
jakich recenzji by ten film nie zebrał i tak mam zamiar go obejrzeć. to tytuł obowiązkowy na ten rok. moim zdaniem każdy polak powinien go zobaczyć. zwłaszcza młodziez i gimbaza. |
panowie, czytałem recenzje, trzeba iść na "Wołyń" :taktak:
podobno wielki film Smarzowskiego, chyba jego najlepszy podobno udźwignął temat ludzie w Gdyni wychodzili wstrząśnięci z kina. |
A ja zbieram się do obejrzenia po raz nie wiadomo który filmu, do którego trzeba przywieść sobie ćwierćfunciaki z serem i pyszny napój. ;)
|
a ja wam proponuję mój ulubiony krwisty western,
czyli "dzika banda" Sama Peckinpaha :spoko: |
Hit! Według klasyfikacji imdb jest to film SF!
|
Skoro hit kinowy, to chyba warto. :>
|
Temat jest chyba jasny - filmy, które warto obejrzeć... :szczerb:
|
Smoleńsk króluje w polskich kinach
Cytat:
Czyli jak zwykle, czym więcej się gada, tym ludzie ciekawsi. |
Był ktoś na Bournie?
|
"Smoleńsk" polecajcie ten film, bo nam forum zlikwidują :)
|
Dwa nieco mniej znane filmy, które są godne uwagi, a ostatnio obejrzałem:
Sekretne życie Waltera Mitty - film Bena Stillera, który jest naprawdę dobry? Nie wierzyłem, że to napiszę ale... TAK. Naiwna, choć przyjemna w odbiorze historia. :) Er ist wieder da ("Look who's back"), czyli Hitler pojawia się w XXI wieku. Pierwsze pół godziny nieco średnie, ale później film mocno się rozkręca. Jest tu jednocześnie wszystko i nic, czego byście się spodziewali po takim filmie. Warto obejrzeć do końca. :D |
Filmy to na pewno szczerze polecam piekny umysł
|
Ostatnio jakoś nabrała mnie chęć na komedie, ale takie, które by mnie naprawę rozśmieszył, bo te amerykańskie produkcje to sie juz dawno przejadły i ich humor stał się żałosny. No i tak trafiłem na francuski film Babysitting z 2014. Świetna mimika twarzy głównych aktorów, naprawdę śmieszne teksty i zachowania, polecam.
|
Czyli były Kropki, to gość zrobił tak samo Co dzień...
|
Jak znajde to i moze ;-).
|
A pokażesz swoje dzieła? Chętnie obejrzę :)
|
To jak najbardziej JEST film. Zapoznaj sie z definicja slowa "Etiuda" ;-). Robilem cos takiego pare razy w zyciu.
Dzieki za link. Szalenie inspirujace! :spoko: |
To nie film, raczej filmik ale warto obejrzeć :) Zgadzam się w 100%.
https://www.youtube.com/watch?v=4YDL...&feature=share |
Deadpool... to staroć... już dawno w kinie było... teraz to lepiej wyczekiwać WarCraft Początek
|
Deadpool jest już z lektorem
|
@M@X spoko, pozostaje życzyć sobie żeby HD wychodziło jak najszybciej :D
@loki7777 nie lubię filmów z lektorem, nie słychać dobrze głosu aktorów i to takie sztuczne trochę jest. |
Ja rowniez, ale zaczekam na lektora. A teraz ogladam daredevila:)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:52. |