Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Burak_PL 05.09.2005 20:20

w Bladzie tez nieźle sie lał :D

andrzejj9 05.09.2005 21:04

Cytat:

Napisany przez Weron
Mi tez sie podoba jak walczy. W tym filmie wiecej jest strzelanki niz walki wrecz. Ale troche jednak jej jest. Skoro lubisz takie cos, to bym obejrzal i wnioski wyciagnal sam.
Najlepiej chyba sie bil w Passenger 57. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Z tego co pamietam.

Na pewno zobaczę :)

W filmie, który ostatnio z nim widziałem (pisałem o nim niedawno) też w sumie wykończył w ręcz tylko jedną osobę ;) , ale zrobił to w swoim świetnym stylu :)

Lukash 07.09.2005 01:12

ja dzisaj ogladalem na tvp 2 "Miasteczko Pleasantville" stary to juz film i nie pierwszy raz go ogladam ale o swietne kino,..jeszcze te kolory mieszanina czarno-bailego i koloru:) ciezko musieli sie napracowac nad stworzeniem takiej wizualizacji..super film dla tych ktorzy nie mieli szczescia zobaczyc go jeszcze serdecznie polecam:D

ed hunter 07.09.2005 01:23

***1053;***1086;***1095;***1085;***1086;***1081; ***1076;***1086;***1079;***1086;***1088; - właśnie jestem w połowie.

jeszcze takich efektów specjalnych w ruskim filmie nie widziałem :O

nimal 07.09.2005 08:44

Cytat:

Napisany przez ed hunter
***1053;***1086;***1095;***1085;***1086;***1081; ***1076;***1086;***1079;***1086;***1088; - właśnie jestem w połowie.

jeszcze takich efektów specjalnych w ruskim filmie nie widziałem :O

film rewelacyjny
ciakawe co z druga czescie (obejzyj napisy koncowe jedynki - jest swietna wstawka... || ) nie moge sie doczekac :)

Colony5 07.09.2005 12:14

Zdecydowanie polecam "Apartament".
Film jest zakręcony od samego początku, ukazujący jak niekorzystny zbieg okoliczności oraz inne osoby mogą zmienić czyjeś życie. I to znowu wszystko przez kobiety!!!

ed hunter 07.09.2005 12:22

Cytat:

Napisany przez Colony5
Film jest zakręcony od samego początku, ukazujący jak niekorzystny zbieg okoliczności oraz inne osoby mogą zmienić czyjeś życie. I to znowu wszystko przez kobiety!!!

muszę zobaczyć jeszcze raz, pamiętam, że dobry ale jakoś dawno oglądałem...

skleroza czy za dużo filmów oglądam. :idea:

Smartek 07.09.2005 15:09

Cytat:

Napisany przez ed hunter
skleroza czy za dużo filmów oglądam. :idea:

to drugie - mi juz wszystkie tytulu sie myla i jak ktos spyta czy ogladalem film np. "X" odpowiadam "nie wiem" :)
pozdro ;)

Colony5 07.09.2005 15:22

Cytat:

Napisany przez Smartek
to drugie - mi juz wszystkie tytulu sie myla i jak ktos spyta czy ogladalem film np. "X" odpowiadam "nie wiem" :)
pozdro ;)

A najlepsze jest to, że jak sobie już przypomnę o tym, iż ten film oglądałem to niestety za bardzo nie mogę z kolei przypomnieć sobie jego fabuły. I faktycznie wiem tylko czy był dobry czy raczej mizerny.

pablocoo 07.09.2005 16:58

Cytat:

Napisany przez Colony5

Ktory? Z 1993 czy 2004?

Weron 07.09.2005 17:25

Zapewne chodzi o ten z 2004 czyli Wicker Park.

Lukash 07.09.2005 23:24

ogladalem troche na poczatku nudny ale pozniej sie rozkreca:)

icemac 08.09.2005 11:24

ja polece "the amityville horror" - widzialem wczoraj i jest straaaaszny

AleX69 11.09.2005 18:34

a to goraca 20 najbardziej oczekiwanych premier ...

1. Superman Returns
2. Harry Potter and the Goblet of Fire
3. Saw II
4. Ghost Rider
5. X-Men 3
6. Terminator 4
7. Brokeback Mountain
8. Venom
9. King Kong
10. Underworld: Evolution
11. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
12. Rush Hour 3
13. Cry_Wolf
14. Doom
15. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
16. Tim Burton's Corpse Bride
17. Poseidon
18. The Weather Man
19. Just Friends
20. Daltry Calhoun

Lukash 18.09.2005 00:46

wlasnie na polsacie skonczylem ogladac 'Purporowe rzeki" swietny film nie ogladalem 2 czesci tego wiec po pierwszej musze konicznie zobaczyc

Burak_PL 18.09.2005 07:15

a aj wczoraj zobaczyłem "Pacyfikatora" i bardzo polecam :) ubaw po pachy :)

andrzejj9 18.09.2005 11:29

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
a aj wczoraj zobaczyłem "Pacyfikatora" i bardzo polecam :) ubaw po pachy :)

ekhm.... po ilu piwach byłeś? ;)

Burak_PL 18.09.2005 12:04

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
ekhm.... po ilu piwach byłeś? ;)

0 ja nie pije :) jeszcze nieletni jestem :) za jakiś rok może :) ale co naprawdę fajny był :)

Yarozelsky 18.09.2005 22:12

Dziś widziałem film pt.Miasto Gniewu w/g mnie bardzo dobry dramat obyczajowy jeśli ktos lubi filmy takiego typu to polecam :)

Divxtom 19.09.2005 18:46

Zdecydowanie odradzam "Spiderman 2" i "Kobietakot"

Lukash 19.09.2005 19:57

mi tam sie podobal SpaiderMan 2 moze nie jest to kino najwyzszych lotow ale na jesienna nude mozna obejrzec:D

Weron 19.09.2005 21:09

A mi sie podobal i Spiderman2, i Catwoman. Kino moze niezbyt ambitne ale przyjemnie sie ogladalo.

Divxtom 19.09.2005 21:34

Momentami czułem się jakbym oglądał kreskówkę dla 10-ciolatka ;)

sc0rpi0 20.09.2005 10:06

Ostatnio oglądałem :D:
- Taking lives (złodziej życia) - Z Angeliną Jolie. Taki kryminał, ciekawy film bo trzeba trochę przy nim myśleć i jest kilka zagadek. Ciekawe rozstrzygnięcia. [7/10]
- Fantastyczna czwórka - Długo zwlekałem z oglądaniem tego filmu ale powiem, że nie żałuję, spośród produkcji Marvela o niebo lepszy od takich filmów jak Hellboy czy Hulk, naprawdę ciekawy, polecam [8,5/10]
- Hostage (Osaczony) - Z Brucem Willisem. Super sensacja, thriller. Trzyma w napięciu i nie nudzi w żadnym momencie. [9/10]

Burak_PL 20.09.2005 16:40

Za wszelką cene :) 9/10

Weron 20.09.2005 17:10

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
Za wszelką cene :) 9/10

Fajnie, ze film sie podobal.
A teraz moze sprecyzuj, ktory to film, bo wpisujac go na filmweb otrzymalem takie wyniki:
Za wszelką cenę / To Die For (1995)

Za wszelką cenę / Million Dollar Baby (2004)

Za wszelką cenę / Aunque me cueste la vida (1998)

Za wszelką cenę / Turn It Up (2000)

Za wszelką cenę / Taxman (aka Promise Her Anything) (1999)

czero 20.09.2005 23:54

stawiam, ze chodzi mu o pozycje nr 2 ;)

BTW
W niedziele bylem w kinie na "Wyspie" i musze przyznac ze film mi sie bardzo podobal. Zaczynal sie nie jasno, nie wiadomo bylo zupelnie o co chodzi, ale to powodowalo fajne uczucie ciekawosci i pokazane bylo tak, ze zachecalo widza do dalszego ogladania aby dowiedziec sie o co chodzi. Pozniej rozpoczynala sie akcja i te 2 godz filmu bardzo szybko zlecialy.
Jedyne co mnie draznilo i razilo w oczy to to, ze glowni bohaterowie sa niesmiertelni, ba, nawet upadek z wysokosci kilkuset metrow powoduje u nich jedynie male zadrasniecia na czole (scena ze spadajacym logiem z budynku).

Ogolnie film jest bardzo ciekawy, pochlaniajacy widza co czyni go naprawde wartym obejrzenia.

Burak_PL 21.09.2005 13:51

Cytat:

Napisany przez Weron
Fajnie, ze film sie podobal.
A teraz moze sprecyzuj, ktory to film, bo wpisujac go na filmweb otrzymalem takie wyniki:
Za wszelką cenę / To Die For (1995)

Za wszelką cenę / Million Dollar Baby (2004)

Za wszelką cenę / Aunque me cueste la vida (1998)

Za wszelką cenę / Turn It Up (2000)

Za wszelką cenę / Taxman (aka Promise Her Anything) (1999)

Million Dollar Baby z M.Freemanem C.Eastwoodem i H.Swank :)

andrzejj9 21.09.2005 23:27

Obejrzałem dzisiaj 7 seconds, o którym tutaj wcześniej pozytywnie mówiliście, ale muszę przyznać, że zupełnie mi się nie podobał.. Mało ciekawa fabuła, wyjątkowo kiepsko zrobione pościgi samochodowe, tak samo nieciekawe strzelaniny i bardzo marna gra aktorów.. Faktem jest, że przez ten cholerny akcent większej części aktorów (niby uzasadniony..) z 1/4 filmu po prostu nie zrozumiałem, ale nie sądzę, żeby ominęło mnie aż tyle, aby zmienić ogólne wrażenie filmu.

Najlepsza jak dla mnie była muzyka, która prezentowała się naprawdę świetnie. Ale niestety tylko to..

Przy okazji - jedna z głównych bohaterek (policjantka) miała cholernie podobny głos do Angeliny Jolie, a już akcent zupełnie identyczny ;)

czero 22.09.2005 01:11

Wlasnie ogladalem Wysyp żywych trupów [Shaun of the Dead] i musze stwierdzic ze mam nijakie odczucie po tym filmie. Nadzwyczajny to on nie byl, ale beznadziejny tez nie. Ot taki filmik do obejzenia jak nie ma sie nic do roboty i szybkiego zapomnienia.
Film troche ratuje obecnosc angielskiego humoru :).
4/10

andrzejj9 22.09.2005 09:26

Cytat:

Napisany przez czero
Wlasnie ogladalem Wysyp żywych trupów [Shaun of the Dead] i musze stwierdzic ze mam nijakie odczucie po tym filmie. Nadzwyczajny to on nie byl, ale beznadziejny tez nie. Ot taki filmik do obejzenia jak nie ma sie nic do roboty i szybkiego zapomnienia.
Film troche ratuje obecnosc angielskiego humoru :).
4/10

Mniej więcej zgodziłbym się z tym opisem. Mnie tylko zniesmaczyły ze dwie czy trzy sceny.. jedna z tą matką jednego bohatera i jeszcze jakieś. Ale generalnie obejrzeć się dało. Od tak właśnie na 4 - 5/10.

ed hunter 22.09.2005 09:33

oceniając i niesmacząc się pamiętajcie o jednym - w angielskim humorze nie ma zmiłuj :taktak: :D

andrzejj9 22.09.2005 11:07

Cytat:

Napisany przez ed hunter
oceniając i niesmacząc się pamiętajcie o jednym - w angielskim humorze nie ma zmiłuj :taktak: :D

To wiem i akceptuję ;) Jednak w braku granic też trzeba mieć wyczucie :)

Fantomas 24.09.2005 20:46

A znów obejrzałbym filmy Bergmana, np. "Goście Wieczerzy Pańskiej", albo "Tam gdzie rosną poziomki"... Ale tego nie da się nigdzie wypożyczyć - zupełnie niechodliwe tytuły (jak na wypożyczalnie) ale filmy za to z najwyższej półki... Może ktoś ma w prywatnych zbiorach...

M@X 24.09.2005 20:49

Przylaczam sie do prosby Fantomasa - jesli ktos posiada naprawde wybitne filmy niech sie ze mna skontaktuje...

yahol 24.09.2005 21:20

Cytat:

Napisany przez Fantomas
A znów obejrzałbym filmy Bergmana, np. "Goście Wieczerzy Pańskiej", albo "Tam gdzie rosną poziomki"... Ale tego nie da się nigdzie wypożyczyć - zupełnie niechodliwe tytuły (jak na wypożyczalnie) ale filmy za to z najwyższej półki... Może ktoś ma w prywatnych zbiorach...

Siodma pieczec, Fanny och Alexander, -mam i F&A nawet bylo w DVD w jakiejs gazecie.
Zadnej wymiany :D
Cytat:

jesli ktos posiada naprawde wybitne filmy niech sie ze mna skontaktuje...
Co to znaczy wybitne, to bardzo szerokie pojecie.
Dla kazdego inaczej.
Dla mnie np. Obywatel Kane jest wybitny, dla innych - nie.

M@X 24.09.2005 21:29

Kane jest kamieniem milowym kinematografii, ale na obecne czasy jest dla mnie nudny ;-). Co nie zmienia faktu ze mam go na polce, bo po prostu wypada go miec. OK sprecyzuje. Powiedzmy ze na poczatek interesuje mnie Jim Jarmusch i Lars von Trier. Chetnie kupilbym tez oryginal na DVD filmu Spielberga p.t. "Imperium Slonca" (z mlodym Christianem Bale'm).

Fantomas 24.09.2005 23:47

Z ciekawych klimatów polecam "Pociąg" Kawalerowicza no i "Nóż w wodzie"

M@X 24.09.2005 23:49

"Noz w wodzie" to kolejny poszukiwany przeze mnie temat...

Weron 25.09.2005 10:40

Ostatnio pojawilo sie opare nowosci:
the great raid - jedna z wiekszych produkcji w tym roku
four brothers - ten aktualnie jest chyba nawet na pierwszym miejscu w usa
Moze juz ktos ogladal i podzielilby sie wrazeniami?

czero 26.09.2005 11:12

Bylem wczoraj na filmie Polowanie na druhny [Wedding Crashers]. Film jest z zalozenia komedia romantyczna, wiec naprawde dosc mile sie go oglada z dziewczyna w kinie. Komedii jednak nie ma on w sobie bardzo duzo, przez co momentow wywolujacych smiech jest naprawde garstka. Dla mnie ogromnym plusem dla filmu byla obecnosc Willa Ferrell'a, ktory pojawia sie pod koniec filmu, dla mnie ten koles jest zarabistym aktorem, bardzo go lubie :)
Taki mily film do obejzenia, nic szczegolnego.

Lukash 28.09.2005 01:01

Ostatnio obejrzalem dwa filmy: pierwszy to Creep, czyli Lek - gatunek horror, film fajnie sie zaczyna jest ciekawy fajnie sie oglada mozna sie przestraszyc, ale jest tez w nim kilka bledow, kilka rzeczy ktore powinni zrobic bohaterzy a nie wiadomo dla czego nie zrobili, film bardzo brutalny, ale do obejrzenia pozostawia troche niedosyt..., drugi to Pusty Dom..kino azjatyckie film interesujacy, czesto ludzie na forach pisza ze genialny, ja tak daleko nie ide ciekawy rozni sie od wielu filmow, warto obejrzec film bardzo dobry, ale bez przesady...:D

andrzejj9 28.09.2005 09:54

Cytat:

Napisany przez Lukash
drugi to Pusty Dom..kino azjatyckie film interesujacy, czesto ludzie na forach pisza ze genialny, ja tak daleko nie ide ciekawy rozni sie od wielu filmow, warto obejrzec film bardzo dobry, ale bez przesady...:D

Jaki jest tego oryginalny, albo chociaż amerykański tytuł? (zachęciłeś mnie :) )

Lukash 28.09.2005 12:43

wart obejrzenia, Pusty dom - Bin jip (AKA Bin-Jip / Binjip / Bin jib / 3-Iron / Three Irons / Vacant houses)

http://pusty.dom.filmweb.pl/

Colony5 28.09.2005 14:14

Aby zaoszczędzić wszystkim czytelnikom forum trochę czasu podaję dwa tytuły filmów, które obejrzełem w tym tygodniu i moim zdaniem zdecydowanie nie polecam:
1. House Of The Dead (Dom śmierci) 2003 r.
2. Empire (Imperium) 2002 r.
oraz dwa tytuły, które nie wzbudziły we mnie wielkiego zachwytu:
1. Young Adam (Młody Adam) 2003 r.
2. Zvezda (Kryptonim Gwiazda) 2002 r.

Niestety w tym tygodniu nie udało mi się obejrzeć jakiegoś wartościowego bądź ciekawego filmu. Ale on się jeszcze nie skończył :)

M@X 28.09.2005 15:19

Ja bym stwierdzil dokladnie na odwrot - Young Adam wybitny, nagrodzony z reszta, a House of the Dead zalosne...

andrzejj9 28.09.2005 22:52

Cytat:

Napisany przez Lukash
wart obejrzenia, Pusty dom - Bin jip (AKA Bin-Jip / Binjip / Bin jib / 3-Iron / Three Irons / Vacant houses)

http://pusty.dom.filmweb.pl/

Dzięki, poszukam.

czero 29.09.2005 00:18

Wczoraj obejzalem 2 filmy:
Harold and Kumar Go To White Castle - taka sobie komedyjka, do obejzenia. Troche glupkowate poczucie humoru, krecace sie wokol ganji.
oraz
Unleashed [Człowiek pies/ Danny the Dog] - jak dla mnie film swietny. Bardzo lubie sceny walki z Jet'em Li, a ten film, oprocz niesamowitych, moim zdaniem, scen walki mial naprawde dobra fabule. Do Tego calkiem niezla muzyka. Film mi sie naprawde bardzo podobal i goraco go polecam!.

Colony5 29.09.2005 08:21

środa

Dzisiaj ponownie mały maratonik filmowy i znowu raczej smutne wiadomości:
1. Dom 1000 trupów (House Of 1000 Corpses) 2002 r. - BEZNADZIEJA !!!!!!! Co tu więcej pisać. 1/10

2. Coronado 2003 r. - film bardzo przeciętny - podobno miał być podobny do przygód Indiany Jonesa, ale zdecydowanie łatwiej wskazać różnice niż podobieństwa. Nie polecam. 3/10

3. Powrót do Garden State (Garden State) 2004 r. - spodziewałem się po tym filmie czegoś więcej, ale niestety zmógł mnie sen. Może jeszcze do niego wrócę. Na razie bez oceny.

I na koniec perełka:

4. 13 piętro (Thirteenth Floor) - 1999 r. - oglądałem ten film jak miałem jeszcze swojego czasu Cyfrę + i wtedy bardzo mi się podobał. Powróciłem ponownie do tego tytułu i ponownie mnie nie rozczarował. GORĄCO POLECAM !!!! 8/10

TO TYLKO MOJE SUBIEKTYWNE OPINIE I ODCZUCIA.

Colony5 29.09.2005 08:46

Cytat:

Napisany przez M@X
Ja bym stwierdzil dokladnie na odwrot - Young Adam wybitny, nagrodzony z reszta, a House of the Dead zalosne...

House Of The Dead - zgadzam się, że żałość bierze góre i to bez dwóch zdań, natomiast co do filmu "Młody Adam" - to, że film został nagrodzony na festiwalu filmowym wcale nie oznacza, że jest od razu wybitny i nigdy nie stanowi to dla mnie mojego własnego zdania. Nie twierdzę, że ten film jest beznadziejny, tylko że nie rzucił mnie na kolana. Zraziło mnie w nim przesłanie jakie odebrałem po jego obejrzeniu. Wyczyny młodego i zagubionego w życiu "ogiera" szukającego okazji do podboju seksualnego i wykorzystującego go niezależnie od sytuacji życiowej innych ludzi, czego konsekwencją jest to.............., że może odejść i szukać dalej sensu życia bez ponoszenia konsekwencji swoich czynów. Spotkanie na swojej drodze takiego człowieka to niestety problemy i to w całkowicie prywatnej sferze naszego życia, tym królestwie, którego powinniśmy bronić ze wszystkich sił, czyli najbliższej rodzinie. Ale jeszcze raz powtarzam, odczucia każdego z nas po obejrzeniu filmu są całkowicie subiektywną oceną. I dzięki temu mamy taką różnorodność poglądów w otaczającym nas świecie. Gorąco pozdrawiam.

da5id 29.09.2005 22:41

duzo filmow fajnych

Samotari - samotni czeski swietny film
Mullholand Drive, Lost Highway - boskie Davida Lyncha
Wyspa - niezły niezły...
Hero - śliczne zdjęcia śliczna muza...
a teraz grratka dla poszukiwaczy, swietny film francuski:
Nienawiść - La Haine
no i troche mocny film
Człowiek Pogryzł Psa

Requiem for Dream
, Pi etc etc... sie rozgadałem

Colony5 30.09.2005 11:04

ale lipa

Wczoraj nie obejrzałem zadnego filmu. Dzień sportowy. SMUTNY DZIEŃ !!!! Znowu nasze drużyny kiepsko wypadły w europejskich pucharach. Szkoda. Ale przynajmniej w czwartki zamiast sportu będzie królował film. Pozdrawiam wszystkich czytelników forum.

Burak_PL 30.09.2005 13:31

@Colony5

co to ma do tego tematu ??

AMERICAN PIE 1,2,3 :):):):) the best takie jaja :)

Colony5 30.09.2005 13:45

takie tam dywagacje

mensir67pl 30.09.2005 18:48

Polecam film a w nim RADEK DEKEL w roli glownej to ROBOTS ;) ;)

Weron 30.09.2005 19:25

Ogladalem dzisiaj Four Brothers z "Marky Mark'iem". Taki sobie. Ale spoko sie ogladalo, ze sie tak wyraze. Nic nowego w nim nie wymyslili, jesli chodzi o kino sensacyjne, jednakze lubie sobie takie filmy poogladac. Fabula w sumie banalna. Czterech braci przyjezdza na pogrzeb matki, ktora zostala zamordowana i rozprawiaja sie z mordercami. Takie cos mniej wiecej to jest. :)

Burak_PL 30.09.2005 19:50

Panowie zaraz zobacze sobie "Zebrę z klasą" z rodziną :) więc za jakies 3-4h można spodziewac sie recenzji :)

andrzejj9 30.09.2005 20:06

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
Panowie zaraz zobacze sobie "Zebrę z klasą" z rodziną :) więc za jakies 3-4h można spodziewac sie recenzji :)

Całkiem całkiem, jak na film rodzinny idealne :)

M@X 30.09.2005 20:53

Wlasnie przejrzalem nowy numer "Filmu" i... spadlem z krzesla. Widac na Final Fantasy VII sie nie skonczy. Fanatycy mangi i anime - przygotujcie sie :-).

http://anime.com.pl/galleries/00/006...eed_plakat.jpg

Burak_PL 30.09.2005 23:58

Polecam "Wojak Churchill" śmich+śmiech+śmiech................10/10

Weron 04.10.2005 16:49

Ostatnio ogladalem Green Street Hooligans film o hooligans. Taki sobie. Football Factory o wiele lepszy byl. Ale mozna sobie zobaczyc.
Widzialem takze Lawstorant. To polska produkcja. Cienizna maksymalna. Szkoda czasu. Jeszcze na dodatek Wisniewski sie tam pokazal.http://img253.imageshack.us/img253/5898/loser7td.gif

Brede 04.10.2005 16:52

Osobiście gustuję raczej w Horrorach, Science Fiction oraz Anime/Manga. Polecam "Jurassic Park" 1 lub 2 część, wszystkie części kultowej kosmicznej sagi "Alien", oraz coś na odczepnego jak "Ostani Samuraj". Chociaż w gruncie rzeczy jest tych moich ulubionych filmów o wiele więcej ...

Colony5 05.10.2005 08:09

Polecam

Gorąco polecam dwa tytuły, które ostatnio obejrzałem:
1. Ciemność (Darkness) 2002 r. - horror - bardzo rzadko boję się na filmach, ale kiedy już się wystraszę to mam przechodzące mrówki w stopach. A tak kilkakrotnie było podczas oglądania tego filmu.

2. Powrót do Garden State (Garden State) - 2004 r. - obejrzałem ten film jeszcze raz i dopiero wtedy tak naprawdę dojrzałem jego walory. Film pozostawia po sobie wiele tematów do przemyśleń. Scena z głównym bohaterem siedzącym na tapczanie po drugach na długo zapadnie w moją pamięć. Osoby lubiące wartką akcję będą jednak rozczarowane, ale to nie ten gatunek filmu.

Pozdrawiam wszystkich miłośników dobrego filmu.

Burak_PL 05.10.2005 09:04

a wczoraj sobie w końcu Constantina zobaczyłem razem z ojcem. A mój ojciec to bardoz wymagający jest jeśli chodzi o filmy. No i przez pierwsze 20 minut, również popierałem go, że to knot, ale potem całkiem całkiem i filmik niezły wyszedł. POLECAM :)

MacGyver 05.10.2005 11:25

Wczoraj przypadkiem dowiedziałem się o premierze (za 2 tygodnie) filmu Doom.
Cytat:

Napisany przez film.onet.pl
Adaptacja niezwykle popularnej gry komputerowej. Akcja filmu rozgrywa się w laboratorium kosmicznym na Marsie. Potężna konglomeracja kosmiczna prowadzi tutaj tajne eksperymenty i analizę artefaktów, pozostawionych dawno temu przez nieznaną cywilizację. Głównym bohaterem filmu będzie John Grimm, szef wojskowej jednostki specjalnej, który nie wie, że badania nad śladami nieznanej cywilizacji zapoczątkowali jego, nieżyjący już rodzice. Kiedy w czasie eksperymentów przez przypadek uwolnione zostaną piekielne demony próbujące przejąć kontrolę nad stacją, Grimm i jego żołnierze będą musieli podjąć z nimi walkę.

Film oparty na grze i przypomnina trochę Resident Evil.
Ciekawe jaką bedę miał minę po obejżeniu (???)

M@X 05.10.2005 11:29

Obawiam sie, ze kwasna... Niestety jedynym jak do tej pory filmem na podstawie gry (IMHO!) jest FF VII : Advent Children. Reszta tylko lekko ociera sie o rzeczyz znane z gier a i ta "robi swoje" :-(.

polakT 10.10.2005 17:26

a ja obejrzałem wczoraj land of the dead - odradzam ogladanie - moja opinia - załosny jest ten film

TORQUE 10.10.2005 20:57

ja się zgadzam z @thomasem film ogólnie jest dziwny i mało ciekawy. W/g mnie jego ocena to 3-/10.

polakT 12.10.2005 11:52

dzis Day.of.the.Dead.2.-.Contagium.2005 - jeszcze gorzej, nudny ten film, na raty ogladalem, chociaz jak znam zycie sa ludzie ktrym on sie spodoba - akcja w tym filmie toczy sie jak w psycholgicznym (czyli powoli), ale wartosci nie ma zadnej.

:-PrzemekP 14.10.2005 09:01

a dla mnie:
Trylogia Pierścienia,
Saga Star Wars,
Czekając na Joe !!! no to był niezły dokument o wpinaczce w Andach !!! dla mnie trekingowca poprostu rewelacyjny dramat !
Za Wszelką Cenę ... oskar jak najbardziej słuszny
Piła,
Sin City - Miasto Grzechu,

lekka przesada:
Aleksander - zasnąłem,
polski Wiedźmin !!!!! - kurde masakra !!!!! jeśli ktoś czytaj książkę !!!!

mensir67pl 15.10.2005 16:44

Flightplan - wart odladniecia ;) ogladnolem

Tribunal 15.10.2005 18:59

Raport Mniejszości:D Był w piątek na TVNie i oglądnołem go po raz pierwszy.. nawet niezły film

polakT 15.10.2005 19:08

własnie skończyłem

stealth - naprawde dobry film akcji (ale oprocz dobrze i szybk toczacej sie akcji film to nic szczeglnego) - nie zanudza dobrze sie go oglada, naprawde dobre efekty specjalne, no i czywisice SU-30 to Su-30 a nie pdrasowany F-4, badz F-14 ;)

The.League.Of.Gentlemens.Apocalypse.2005- dziwna komedia, mi osbiscie sie nie podobała ale niektrym kumplom tak, wybor nalezy do osoby ogladajacej

no teraz siedze nad house of wax - wyglada ciekawie

Smartek 15.10.2005 19:51

Cytat:

Napisany przez thomascamel
własnie skończyłem

stealth - naprawde dobry film akcji (ale oprocz dobrze i szybk toczacej sie akcji film to nic szczeglnego) - nie zanudza dobrze sie go oglada, naprawde dobre efekty specjalne, no i czywisice SU-30 to Su-30 a nie pdrasowany F-4, badz F-14 ;)

no teraz siedze nad house of wax - wyglada ciekawie

CO?! stealth dobry film?! smiechu warte, w zyciu takiego gniota nie widzialem, brrr, az mnie ciarki przechodza..
nom, a house of wax nie byl zly :)
pozdro ;)

MacGyver 15.10.2005 20:00

Kiedyś @Weron polecał film Crash, w końcu się zebrałem i obejrzałem...ogólnie dość dobry film :spoko:
Co do Stealth to oczywiście czekałem na ten film, będę miał w poniedziałek ale obejrzę pewnie w sobote.

joujoujou 15.10.2005 20:23

Kolega przypomniał mi oryginalny tytuł, więc nie miałem problemu ze znalezieniem na torrencie:
The Changeling (zemsta po latach - pod takim tytułem był w kinach prawie ćwierć wieku temu) IMO bdb horror, żadnego trupa a 3ma w napięciu od początku do końca. :taktak:

MacGyver 15.10.2005 20:27

A co sądzicie o filmie Nocna straż (Nocnoj dozor) :pytanie:

REi 15.10.2005 20:34

A ja ostatnio ogladnolem kilka filmow :P
Zabawy z Bronia - bardzo ciekawy dokument :D
White Noise - fajny film, prawie przyprawil moja siostre o zawal :D a i ogladalo sie przyjemnie
Vampire Hunter D: Bloodlust - swietne anime :)
FF VII: AC - warty obejzenia przynajmniej dla samej animacji.

polakT 15.10.2005 21:28

Cytat:

Napisany przez Smartek
CO?! stealth dobry film?! smiechu warte, w zyciu takiego gniota nie widzialem, brrr, az mnie ciarki przechodza..
nom, a house of wax nie byl zly :)
pozdro ;)

dobry film akcji - gdzie polozylem nacis na to ze film ma szybk toczaca sie akcjie i efekty, pozatym nic nie oferuje- nie napisałem ze jest ciekawe bo raczej nie jest, dobrze toczaca sie w sensie nie ma jakichs dziwnych zabiegow majacacych na celu zupełnie co inneg niz wywołuja. W tym filmie najbardziej doceniam efekty.....

nie widziałes gniota obejrzyj Day.of.the.Dead.2.-.Contagium.2005, Land.Of.The.Dead.(DVDSCR-KVCD) -={BluX}=- (TUS Release)

to porozmawiamy.

co do house of the wax - nie wiem czemu ale ogladajac ten film czułem sie jakbym ogladal baaaardz krtka historyjke, nie bylo zadnych watkow pobcznych wszystko liniowe - taka koncepcja, nie bede narzekał

ale szybciej poogladam efekty w stealth niz 2 raz house

to jest moje zdanie i go nie zmienie. Co prawda w stealth tez nie ma zbyt wielu odstepstw od liniowej akcji....

zreszta c bede sie rozpisywał, każdy niech obejrzy i sam oceni

P.S.
mysle ze moja opinie tez jakos zmienia fakt szczeglnego zaintereswania lotnictwem szczegolnie maszyny mysliwsko-szturmowe

Smartek 15.10.2005 21:52

w stealth'ie widac STRASZNIE efekty komputerowe.. BARDZO STRASZNIE! :)
pozdro ;)

oddwor 15.10.2005 21:55

Ze staroci coś - Życie Carlita (1993)
(Carlito's Way) Brian De Palma - dla mnie rewelacja

Colony5 17.10.2005 11:53

Nocna Straż - niestety nie dotrwałem do końca filmu, jak dla mnie szkoda czasu - chociaż w Rosji zrobił furorę.

Plan lotu - polecam chociaż od momentu rozstrzygnięcia zagadki typowe kino sensacyjne w amerykańskim stylu (tylko brakowało oklasków zgromadzonych na lotnisku dla Foster po uratowaniu dziecka).

Opowieść o dwóch siostrach - horror koreański - jak dla mnie za bardzo zakręcony - nie polecam.

Tajemnica Aleksandry - początkowo myslałem że nie będzie to super film. A jednak rozkręcił się - gorąco polecam. A tak swoją drogą nikomu nie życzę takiego prezentu urodzinowego jaki dostał filmowu jubilat.

Pozdrawiam wszystkich.

Smartek 17.10.2005 12:24

jak ktos nie mial okazji ogladac filmu Breaking Dawn to polecam (7/10) - do konca trzyma w napieciu i to co lubie najbardziej czyli... bardzo zaskakujace zakonczenie :). Opisow lepiej nie czytac, bo mozna trafic na spoiler
pozdro ;)

M@X 17.10.2005 12:28

Fucking Amal - Wysmienity film utrzymany w klimacie dorastania mlodziezy. Jedna z bohaterek zakochuje sie w innej - zero ostrego lesbijstwa, duzo wiecej wiezi psychicznej i emocjonalnej. Produkcja : Szwecja. Dystrybutor : Gutek Film. Polecam!

Damianos L 20.10.2005 22:10

Wlasnie obejrzalem Hooligans. Swietny film o kibicach angielskich. Polecam :)

Burak_PL 20.10.2005 22:36

a ja jakoś narazie czasu na filmy nie mam :) ale polecam Aviatora :) i Grunt to rodzinka - niezła komedia :)

Colony5 21.10.2005 12:11

Atak na 13 posterunek - 2005 r.

Atak na 13 posterunek - 2004 r.
Niesamowita atmosfera otoczenia (jak w studni). Dobra obsada aktorska. W sumie warto obejrzeć.

Divxtom 21.10.2005 21:33

"Karol, człowiek który został papieżem" okazał się całkiem całkiem :)

demek 23.10.2005 19:35

Getaway In Stockholm 6
jak i Getaway In Stockholm 6 EXTRAS
jesli ktos lubi samochody:)

Morris 24.10.2005 22:40

Przed chwilą obejrzałem "Absolwenta" ("The Graduate") z 1967 r. - Rewelacja.
Komentarz, który najlepiej IMO do niego pasuje:
Cytat:

Napisany przez apple, stopklatka.pl
nie znalałam dotychczas słowa, które w pełni określiłoby genialnośc, znakomitość i niepowtarzalnośc tego filmu, oglądając go nasuwa nam się wiele takich określeń, ale spuentowanie tego dzieła jednym z nich było chyba zbrodnią odbierającą mu cały fenomen i cudownośc... zbrodnią byłoby zresztą również pominięcie gry aktorskiej zarówno Hoffmana(kunszt aktorstwa w pełnym wydaniu) oraz jakże wspanialej w swojej roli Bancroft. film dla ludzi inteligentnych, wrażliwych, szukających celu w życiu, sensu w miłości, a także dla tych, którym wydaje sie że już to wszystko znaleźli...

Poza tym byłem w kinie na "Wallace i Gromit: Klątwa Królika" (ciągle przejęzyczam się na zemstę królika :p ) - całkiem śmieszne plasteliniaki. Teraz chciałbym zobaczyć "Komornika".

andrzejj9 24.10.2005 22:59

Cytat:

Napisany przez Morris
Przed chwilą obejrzałem "Absolwenta" ("The Graduate") z 1967 r. - Rewelacja.
Komentarz, który najlepiej IMO do niego pasuje:
Poza tym byłem w kinie na "Wallace i Gromit: Klątwa Królika" (ciągle przejęzyczam się na zemstę królika :p ) - całkiem śmieszne plasteliniaki. Teraz chciałbym zobaczyć "Komornika".

Naprawdę ten Absolwent taki dobry? Pytam, bo właśnie jest dołączony do jakiejś gazety, więc może by sobie sprawić..

A ja przed chwilą obejrzałem Znaki z Gibsonem. W sumie film bardzo mnie rozczarował.. Słyszałem sporo (właściwie większość..) niezbyt przychylnych opinii na jego temat, ale mimo wszystko spodziewałem się czegoś innego. A tak film jako całość.. był po prostu nudny.. Ledwie doczekałem do końca, ale też nie żałuję, bo tylko końcówka sprawiła, że obejrzenie tego filmu miało sens. Ale i tak do grona udanych bym go nie zaliczył.. (jest jeszcze możliwość, że tłumaczenie skopało przesłanie filmu, co jest prawdopodobne, bo jak momentami udawało mi się usłyszeć oryginalne wypowiedzi to to, co mówił lektor niewiele miało z tym wspólnego..)

Morris 24.10.2005 23:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Naprawdę ten Absolwent taki dobry? Pytam, bo właśnie jest dołączony do jakiejś gazety, więc może by sobie sprawić..

Niesamowite - właśnie widziałem reklamę Gali. Mówisz i masz! Jednak życzenia się potrafią spełniać. :D
Z pewnością warto.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A ja przed chwilą obejrzałem Znaki z Gibsonem. W sumie film bardzo mnie rozczarował.. Słyszałem sporo (właściwie większość..) niezbyt przychylnych opinii na jego temat, ale mimo wszystko spodziewałem się czegoś innego. A tak film jako całość.. był po prostu nudny.. Ledwie doczekałem do końca, ale też nie żałuję, bo tylko końcówka sprawiła, że obejrzenie tego filmu miało sens. Ale i tak do grona udanych bym go nie zaliczył.. (jest jeszcze możliwość, że tłumaczenie skopało przesłanie filmu, co jest prawdopodobne, bo jak momentami udawało mi się usłyszeć oryginalne wypowiedzi to to, co mówił lektor niewiele miało z tym wspólnego..)

Eh... zapewniam Cię, że nie tylko o tłumaczenie chodziło. Obejżałem ten film z Laseczką i cały czas brechtaliśmy jak na jakiejś parodii... do tego pełno błędów logicznych. W sumie 3,5/10.
Co do Gibsona, to wreszcie obejżałem Teorię Spisku - znacznie lepszy, 7/10.
PS: Ten film świetnie koreluje z TYM tematem

Apropos manipulowania opinią publiczną, to polecam jeszcze film "Fakty i Akty" (Wag the Dog) z Dustinem Hofmanem - film niby przedstawia przerysowaną rzeczywistość, ale pokazuje jak można sprawić, by miliony ludzi uwierzyły w rzeczy, które nigdy nie miały miejsca, a także po co się to robi i do czego mogą posunąć się ci, którzy tę rzeczywistość tworzą. Skojarzenia z 11 września nasuwają się chyba same (łącznie z "przypadkową i niespodziewaną" śmiercią jednego z uczestników aktu).
I jak tu przyznawać rację Większości, skoro Większość jest wciąż wprowadzana w błąd?

marrik 25.10.2005 00:12

Ze swojej strony polecam:
- "Miasto Boga" - nie trzeba go chyba komentować
- "Wożonko" czyli niekomercyjny polski filmik o codziennym życiu dresów, amatorski jednak jest kilka sytuacji z których można się pośmiać
- "Nienawiść" (La Haine(1995)) - 1 dzień z życia trójki przyjaciół; porusza wątek dragów, rozrób, życia na blokowisku, film czarno-biały + utwór KRS One - Sound of da Police daja niezapomniany klimat (kto oglądał teledysk Fenomena - sensacja zauważy związek z filmem)
- "Requiem dla snu" - nic dodać nic ujać tylko się zastanowić...

joujoujou 25.10.2005 00:22

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
[...]

Jeszcze się pytasz? Toć to KVLT, film z Dustinem Hoffmanem, muza Simon & Garfunkel, mmmmmmmmmm, palce lizać. :tak!:

Jabba the Hutt 25.10.2005 01:09

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A co sądzicie o filmie Nocna straż (Nocnoj dozor) :pytanie:

Film dobry. Zrozumiały chyba jednak dla ludzi, którzy pamietają komunę i ruskie filmy (pokazujące ruską rzeczywistość). Młodzież niewieie zrozumie, bo urodziła się za późno. A w NS i jest się z czego pośmiać i trochę zdenerwować...

Jabba

oddwor 25.10.2005 01:32

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Po tym filmie zacząłem słuchać Simon & Garfunkel :zespol:

Colony5 25.10.2005 08:33

Szkoda czasu

Jak w temacie. Dotyczy:
1. Odważny (The Brave) - 1997 r. - oprócz muzyki Iggi Popa niestety klapa.
2. Encrypt - 2003 r.
3. Bestia (Belly of the Beast) - 2003 r.

Burak_PL 25.10.2005 15:05

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Jeszcze się pytasz? Toć to KVLT, film z Dustinem Hoffmanem, muza Simon & Garfunkel, mmmmmmmmmm, palce lizać. :tak!:

no to trzeba bedzie sobie zobaczyc :) chociazby dla Hoffmana i muzyki :)

Lukash 27.10.2005 02:16

w ten weekend do polskich kin wchodza dwie nowosci, ktore juz widzialem i chcialbym podzileic sie wrazeniami:) pierwsza pozycja to nowy horror Wes Craven-a pt. "Przeklęta" - "Cursed"...chcialbym wszytkich ostrzec przed tym gniotem totalan kaszana, beznadzieje ani to sraszne ani smieszne, lepiej isc na pizze niz na ten marny film.. was craven czesto uwazany za krola horroru daje taka plame, ja sie zastanawiam czy oni w ogle obejrzeli ten film po nakreceniu ja bym niedopsucil do jego publicznej prezentacji naprawde odradzam w tym filmie nie ma nic ciekawego a tym bardziej strasznego ocena 2/10 :(
druga pozycja to "Lęk" -"Creep' tez horror ale z wielkiej brytanii i tu jest znacznie lepiej ale tez nie do konca poczatek jest calkiem ciekawy wciaga widza, ale czym dluzej oglada sie ten film tym bardziej czlowiek sie rozczarowuje, bohaterowie czasami nie robia rzeczy ktore sa oczywiste i to troche drazni..ale juz na ten film mozna smialo isc do kina 7/10:)

fire_fighter999 29.10.2005 00:36

może uznacie mnie za lekko niedorozwiniętego ale gorąco polecam następujące filmy (ostatnio naprawdę mi się podobały...)

Znaki
Final Fantasy Advent Children (masakra)
Voice
Shutter
house Of The Flaying Dagger
Myth...
(jak trudno nie zauważyć jestem fanem kina azjatyckiego ;) )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:48.