![]() |
w Bladzie tez nieźle sie lał :D
|
Cytat:
W filmie, który ostatnio z nim widziałem (pisałem o nim niedawno) też w sumie wykończył w ręcz tylko jedną osobę ;) , ale zrobił to w swoim świetnym stylu :) |
ja dzisaj ogladalem na tvp 2 "Miasteczko Pleasantville" stary to juz film i nie pierwszy raz go ogladam ale o swietne kino,..jeszcze te kolory mieszanina czarno-bailego i koloru:) ciezko musieli sie napracowac nad stworzeniem takiej wizualizacji..super film dla tych ktorzy nie mieli szczescia zobaczyc go jeszcze serdecznie polecam:D
|
***1053;***1086;***1095;***1085;***1086;***1081; ***1076;***1086;***1079;***1086;***1088; - właśnie jestem w połowie.
jeszcze takich efektów specjalnych w ruskim filmie nie widziałem :O |
Cytat:
ciakawe co z druga czescie (obejzyj napisy koncowe jedynki - jest swietna wstawka... || ) nie moge sie doczekac :) |
Zdecydowanie polecam "Apartament".
Film jest zakręcony od samego początku, ukazujący jak niekorzystny zbieg okoliczności oraz inne osoby mogą zmienić czyjeś życie. I to znowu wszystko przez kobiety!!! |
Cytat:
skleroza czy za dużo filmów oglądam. :idea: |
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zapewne chodzi o ten z 2004 czyli Wicker Park.
|
ogladalem troche na poczatku nudny ale pozniej sie rozkreca:)
|
ja polece "the amityville horror" - widzialem wczoraj i jest straaaaszny
|
a to goraca 20 najbardziej oczekiwanych premier ...
1. Superman Returns 2. Harry Potter and the Goblet of Fire 3. Saw II 4. Ghost Rider 5. X-Men 3 6. Terminator 4 7. Brokeback Mountain 8. Venom 9. King Kong 10. Underworld: Evolution 11. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest 12. Rush Hour 3 13. Cry_Wolf 14. Doom 15. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford 16. Tim Burton's Corpse Bride 17. Poseidon 18. The Weather Man 19. Just Friends 20. Daltry Calhoun |
wlasnie na polsacie skonczylem ogladac 'Purporowe rzeki" swietny film nie ogladalem 2 czesci tego wiec po pierwszej musze konicznie zobaczyc
|
a aj wczoraj zobaczyłem "Pacyfikatora" i bardzo polecam :) ubaw po pachy :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dziś widziałem film pt.Miasto Gniewu w/g mnie bardzo dobry dramat obyczajowy jeśli ktos lubi filmy takiego typu to polecam :)
|
Zdecydowanie odradzam "Spiderman 2" i "Kobietakot"
|
mi tam sie podobal SpaiderMan 2 moze nie jest to kino najwyzszych lotow ale na jesienna nude mozna obejrzec:D
|
A mi sie podobal i Spiderman2, i Catwoman. Kino moze niezbyt ambitne ale przyjemnie sie ogladalo.
|
Momentami czułem się jakbym oglądał kreskówkę dla 10-ciolatka ;)
|
Ostatnio oglądałem :D:
- Taking lives (złodziej życia) - Z Angeliną Jolie. Taki kryminał, ciekawy film bo trzeba trochę przy nim myśleć i jest kilka zagadek. Ciekawe rozstrzygnięcia. [7/10] - Fantastyczna czwórka - Długo zwlekałem z oglądaniem tego filmu ale powiem, że nie żałuję, spośród produkcji Marvela o niebo lepszy od takich filmów jak Hellboy czy Hulk, naprawdę ciekawy, polecam [8,5/10] - Hostage (Osaczony) - Z Brucem Willisem. Super sensacja, thriller. Trzyma w napięciu i nie nudzi w żadnym momencie. [9/10] |
Za wszelką cene :) 9/10
|
Cytat:
A teraz moze sprecyzuj, ktory to film, bo wpisujac go na filmweb otrzymalem takie wyniki: Za wszelką cenę / To Die For (1995) Za wszelką cenę / Million Dollar Baby (2004) Za wszelką cenę / Aunque me cueste la vida (1998) Za wszelką cenę / Turn It Up (2000) Za wszelką cenę / Taxman (aka Promise Her Anything) (1999) |
stawiam, ze chodzi mu o pozycje nr 2 ;)
BTW W niedziele bylem w kinie na "Wyspie" i musze przyznac ze film mi sie bardzo podobal. Zaczynal sie nie jasno, nie wiadomo bylo zupelnie o co chodzi, ale to powodowalo fajne uczucie ciekawosci i pokazane bylo tak, ze zachecalo widza do dalszego ogladania aby dowiedziec sie o co chodzi. Pozniej rozpoczynala sie akcja i te 2 godz filmu bardzo szybko zlecialy. Jedyne co mnie draznilo i razilo w oczy to to, ze glowni bohaterowie sa niesmiertelni, ba, nawet upadek z wysokosci kilkuset metrow powoduje u nich jedynie male zadrasniecia na czole (scena ze spadajacym logiem z budynku). Ogolnie film jest bardzo ciekawy, pochlaniajacy widza co czyni go naprawde wartym obejrzenia. |
Cytat:
|
Obejrzałem dzisiaj 7 seconds, o którym tutaj wcześniej pozytywnie mówiliście, ale muszę przyznać, że zupełnie mi się nie podobał.. Mało ciekawa fabuła, wyjątkowo kiepsko zrobione pościgi samochodowe, tak samo nieciekawe strzelaniny i bardzo marna gra aktorów.. Faktem jest, że przez ten cholerny akcent większej części aktorów (niby uzasadniony..) z 1/4 filmu po prostu nie zrozumiałem, ale nie sądzę, żeby ominęło mnie aż tyle, aby zmienić ogólne wrażenie filmu.
Najlepsza jak dla mnie była muzyka, która prezentowała się naprawdę świetnie. Ale niestety tylko to.. Przy okazji - jedna z głównych bohaterek (policjantka) miała cholernie podobny głos do Angeliny Jolie, a już akcent zupełnie identyczny ;) |
Wlasnie ogladalem Wysyp żywych trupów [Shaun of the Dead] i musze stwierdzic ze mam nijakie odczucie po tym filmie. Nadzwyczajny to on nie byl, ale beznadziejny tez nie. Ot taki filmik do obejzenia jak nie ma sie nic do roboty i szybkiego zapomnienia.
Film troche ratuje obecnosc angielskiego humoru :). 4/10 |
Cytat:
|
oceniając i niesmacząc się pamiętajcie o jednym - w angielskim humorze nie ma zmiłuj :taktak: :D
|
Cytat:
|
A znów obejrzałbym filmy Bergmana, np. "Goście Wieczerzy Pańskiej", albo "Tam gdzie rosną poziomki"... Ale tego nie da się nigdzie wypożyczyć - zupełnie niechodliwe tytuły (jak na wypożyczalnie) ale filmy za to z najwyższej półki... Może ktoś ma w prywatnych zbiorach...
|
Przylaczam sie do prosby Fantomasa - jesli ktos posiada naprawde wybitne filmy niech sie ze mna skontaktuje...
|
Cytat:
Zadnej wymiany :D Cytat:
Dla kazdego inaczej. Dla mnie np. Obywatel Kane jest wybitny, dla innych - nie. |
Kane jest kamieniem milowym kinematografii, ale na obecne czasy jest dla mnie nudny ;-). Co nie zmienia faktu ze mam go na polce, bo po prostu wypada go miec. OK sprecyzuje. Powiedzmy ze na poczatek interesuje mnie Jim Jarmusch i Lars von Trier. Chetnie kupilbym tez oryginal na DVD filmu Spielberga p.t. "Imperium Slonca" (z mlodym Christianem Bale'm).
|
Z ciekawych klimatów polecam "Pociąg" Kawalerowicza no i "Nóż w wodzie"
|
"Noz w wodzie" to kolejny poszukiwany przeze mnie temat...
|
Ostatnio pojawilo sie opare nowosci:
the great raid - jedna z wiekszych produkcji w tym roku four brothers - ten aktualnie jest chyba nawet na pierwszym miejscu w usa Moze juz ktos ogladal i podzielilby sie wrazeniami? |
Bylem wczoraj na filmie Polowanie na druhny [Wedding Crashers]. Film jest z zalozenia komedia romantyczna, wiec naprawde dosc mile sie go oglada z dziewczyna w kinie. Komedii jednak nie ma on w sobie bardzo duzo, przez co momentow wywolujacych smiech jest naprawde garstka. Dla mnie ogromnym plusem dla filmu byla obecnosc Willa Ferrell'a, ktory pojawia sie pod koniec filmu, dla mnie ten koles jest zarabistym aktorem, bardzo go lubie :)
Taki mily film do obejzenia, nic szczegolnego. |
Ostatnio obejrzalem dwa filmy: pierwszy to Creep, czyli Lek - gatunek horror, film fajnie sie zaczyna jest ciekawy fajnie sie oglada mozna sie przestraszyc, ale jest tez w nim kilka bledow, kilka rzeczy ktore powinni zrobic bohaterzy a nie wiadomo dla czego nie zrobili, film bardzo brutalny, ale do obejrzenia pozostawia troche niedosyt..., drugi to Pusty Dom..kino azjatyckie film interesujacy, czesto ludzie na forach pisza ze genialny, ja tak daleko nie ide ciekawy rozni sie od wielu filmow, warto obejrzec film bardzo dobry, ale bez przesady...:D
|
Cytat:
|
wart obejrzenia, Pusty dom - Bin jip (AKA Bin-Jip / Binjip / Bin jib / 3-Iron / Three Irons / Vacant houses)
http://pusty.dom.filmweb.pl/ |
Aby zaoszczędzić wszystkim czytelnikom forum trochę czasu podaję dwa tytuły filmów, które obejrzełem w tym tygodniu i moim zdaniem zdecydowanie nie polecam:
1. House Of The Dead (Dom śmierci) 2003 r. 2. Empire (Imperium) 2002 r. oraz dwa tytuły, które nie wzbudziły we mnie wielkiego zachwytu: 1. Young Adam (Młody Adam) 2003 r. 2. Zvezda (Kryptonim Gwiazda) 2002 r. Niestety w tym tygodniu nie udało mi się obejrzeć jakiegoś wartościowego bądź ciekawego filmu. Ale on się jeszcze nie skończył :) |
Ja bym stwierdzil dokladnie na odwrot - Young Adam wybitny, nagrodzony z reszta, a House of the Dead zalosne...
|
Cytat:
|
Wczoraj obejzalem 2 filmy:
Harold and Kumar Go To White Castle - taka sobie komedyjka, do obejzenia. Troche glupkowate poczucie humoru, krecace sie wokol ganji. oraz Unleashed [Człowiek pies/ Danny the Dog] - jak dla mnie film swietny. Bardzo lubie sceny walki z Jet'em Li, a ten film, oprocz niesamowitych, moim zdaniem, scen walki mial naprawde dobra fabule. Do Tego calkiem niezla muzyka. Film mi sie naprawde bardzo podobal i goraco go polecam!. |
środa
Dzisiaj ponownie mały maratonik filmowy i znowu raczej smutne wiadomości:
1. Dom 1000 trupów (House Of 1000 Corpses) 2002 r. - BEZNADZIEJA !!!!!!! Co tu więcej pisać. 1/10 2. Coronado 2003 r. - film bardzo przeciętny - podobno miał być podobny do przygód Indiany Jonesa, ale zdecydowanie łatwiej wskazać różnice niż podobieństwa. Nie polecam. 3/10 3. Powrót do Garden State (Garden State) 2004 r. - spodziewałem się po tym filmie czegoś więcej, ale niestety zmógł mnie sen. Może jeszcze do niego wrócę. Na razie bez oceny. I na koniec perełka: 4. 13 piętro (Thirteenth Floor) - 1999 r. - oglądałem ten film jak miałem jeszcze swojego czasu Cyfrę + i wtedy bardzo mi się podobał. Powróciłem ponownie do tego tytułu i ponownie mnie nie rozczarował. GORĄCO POLECAM !!!! 8/10 TO TYLKO MOJE SUBIEKTYWNE OPINIE I ODCZUCIA. |
Cytat:
|
duzo filmow fajnych
Samotari - samotni czeski swietny film
Mullholand Drive, Lost Highway - boskie Davida Lyncha Wyspa - niezły niezły... Hero - śliczne zdjęcia śliczna muza... a teraz grratka dla poszukiwaczy, swietny film francuski: Nienawiść - La Haine no i troche mocny film Człowiek Pogryzł Psa Requiem for Dream, Pi etc etc... sie rozgadałem |
ale lipa
Wczoraj nie obejrzałem zadnego filmu. Dzień sportowy. SMUTNY DZIEŃ !!!! Znowu nasze drużyny kiepsko wypadły w europejskich pucharach. Szkoda. Ale przynajmniej w czwartki zamiast sportu będzie królował film. Pozdrawiam wszystkich czytelników forum.
|
@Colony5
co to ma do tego tematu ?? AMERICAN PIE 1,2,3 :):):):) the best takie jaja :) |
takie tam dywagacje
|
Polecam film a w nim RADEK DEKEL w roli glownej to ROBOTS ;) ;)
|
Ogladalem dzisiaj Four Brothers z "Marky Mark'iem". Taki sobie. Ale spoko sie ogladalo, ze sie tak wyraze. Nic nowego w nim nie wymyslili, jesli chodzi o kino sensacyjne, jednakze lubie sobie takie filmy poogladac. Fabula w sumie banalna. Czterech braci przyjezdza na pogrzeb matki, ktora zostala zamordowana i rozprawiaja sie z mordercami. Takie cos mniej wiecej to jest. :)
|
Panowie zaraz zobacze sobie "Zebrę z klasą" z rodziną :) więc za jakies 3-4h można spodziewac sie recenzji :)
|
Cytat:
|
Wlasnie przejrzalem nowy numer "Filmu" i... spadlem z krzesla. Widac na Final Fantasy VII sie nie skonczy. Fanatycy mangi i anime - przygotujcie sie :-).
http://anime.com.pl/galleries/00/006...eed_plakat.jpg |
Polecam "Wojak Churchill" śmich+śmiech+śmiech................10/10
|
Ostatnio ogladalem Green Street Hooligans film o hooligans. Taki sobie. Football Factory o wiele lepszy byl. Ale mozna sobie zobaczyc.
Widzialem takze Lawstorant. To polska produkcja. Cienizna maksymalna. Szkoda czasu. Jeszcze na dodatek Wisniewski sie tam pokazal.http://img253.imageshack.us/img253/5898/loser7td.gif |
Osobiście gustuję raczej w Horrorach, Science Fiction oraz Anime/Manga. Polecam "Jurassic Park" 1 lub 2 część, wszystkie części kultowej kosmicznej sagi "Alien", oraz coś na odczepnego jak "Ostani Samuraj". Chociaż w gruncie rzeczy jest tych moich ulubionych filmów o wiele więcej ...
|
Polecam
Gorąco polecam dwa tytuły, które ostatnio obejrzałem:
1. Ciemność (Darkness) 2002 r. - horror - bardzo rzadko boję się na filmach, ale kiedy już się wystraszę to mam przechodzące mrówki w stopach. A tak kilkakrotnie było podczas oglądania tego filmu. 2. Powrót do Garden State (Garden State) - 2004 r. - obejrzałem ten film jeszcze raz i dopiero wtedy tak naprawdę dojrzałem jego walory. Film pozostawia po sobie wiele tematów do przemyśleń. Scena z głównym bohaterem siedzącym na tapczanie po drugach na długo zapadnie w moją pamięć. Osoby lubiące wartką akcję będą jednak rozczarowane, ale to nie ten gatunek filmu. Pozdrawiam wszystkich miłośników dobrego filmu. |
a wczoraj sobie w końcu Constantina zobaczyłem razem z ojcem. A mój ojciec to bardoz wymagający jest jeśli chodzi o filmy. No i przez pierwsze 20 minut, również popierałem go, że to knot, ale potem całkiem całkiem i filmik niezły wyszedł. POLECAM :)
|
Wczoraj przypadkiem dowiedziałem się o premierze (za 2 tygodnie) filmu Doom.
Cytat:
Ciekawe jaką bedę miał minę po obejżeniu (???) |
Obawiam sie, ze kwasna... Niestety jedynym jak do tej pory filmem na podstawie gry (IMHO!) jest FF VII : Advent Children. Reszta tylko lekko ociera sie o rzeczyz znane z gier a i ta "robi swoje" :-(.
|
a ja obejrzałem wczoraj land of the dead - odradzam ogladanie - moja opinia - załosny jest ten film
|
ja się zgadzam z @thomasem film ogólnie jest dziwny i mało ciekawy. W/g mnie jego ocena to 3-/10.
|
dzis Day.of.the.Dead.2.-.Contagium.2005 - jeszcze gorzej, nudny ten film, na raty ogladalem, chociaz jak znam zycie sa ludzie ktrym on sie spodoba - akcja w tym filmie toczy sie jak w psycholgicznym (czyli powoli), ale wartosci nie ma zadnej.
|
a dla mnie:
Trylogia Pierścienia, Saga Star Wars, Czekając na Joe !!! no to był niezły dokument o wpinaczce w Andach !!! dla mnie trekingowca poprostu rewelacyjny dramat ! Za Wszelką Cenę ... oskar jak najbardziej słuszny Piła, Sin City - Miasto Grzechu, lekka przesada: Aleksander - zasnąłem, polski Wiedźmin !!!!! - kurde masakra !!!!! jeśli ktoś czytaj książkę !!!! |
Flightplan - wart odladniecia ;) ogladnolem
|
Raport Mniejszości:D Był w piątek na TVNie i oglądnołem go po raz pierwszy.. nawet niezły film
|
własnie skończyłem
stealth - naprawde dobry film akcji (ale oprocz dobrze i szybk toczacej sie akcji film to nic szczeglnego) - nie zanudza dobrze sie go oglada, naprawde dobre efekty specjalne, no i czywisice SU-30 to Su-30 a nie pdrasowany F-4, badz F-14 ;) The.League.Of.Gentlemens.Apocalypse.2005- dziwna komedia, mi osbiscie sie nie podobała ale niektrym kumplom tak, wybor nalezy do osoby ogladajacej no teraz siedze nad house of wax - wyglada ciekawie |
Cytat:
nom, a house of wax nie byl zly :) pozdro ;) |
Kiedyś @Weron polecał film Crash, w końcu się zebrałem i obejrzałem...ogólnie dość dobry film :spoko:
Co do Stealth to oczywiście czekałem na ten film, będę miał w poniedziałek ale obejrzę pewnie w sobote. |
Kolega przypomniał mi oryginalny tytuł, więc nie miałem problemu ze znalezieniem na torrencie:
The Changeling (zemsta po latach - pod takim tytułem był w kinach prawie ćwierć wieku temu) IMO bdb horror, żadnego trupa a 3ma w napięciu od początku do końca. :taktak: |
A co sądzicie o filmie Nocna straż (Nocnoj dozor) :pytanie:
|
A ja ostatnio ogladnolem kilka filmow :P
Zabawy z Bronia - bardzo ciekawy dokument :D White Noise - fajny film, prawie przyprawil moja siostre o zawal :D a i ogladalo sie przyjemnie Vampire Hunter D: Bloodlust - swietne anime :) FF VII: AC - warty obejzenia przynajmniej dla samej animacji. |
Cytat:
dobry film akcji - gdzie polozylem nacis na to ze film ma szybk toczaca sie akcjie i efekty, pozatym nic nie oferuje- nie napisałem ze jest ciekawe bo raczej nie jest, dobrze toczaca sie w sensie nie ma jakichs dziwnych zabiegow majacacych na celu zupełnie co inneg niz wywołuja. W tym filmie najbardziej doceniam efekty..... nie widziałes gniota obejrzyj Day.of.the.Dead.2.-.Contagium.2005, Land.Of.The.Dead.(DVDSCR-KVCD) -={BluX}=- (TUS Release) to porozmawiamy. co do house of the wax - nie wiem czemu ale ogladajac ten film czułem sie jakbym ogladal baaaardz krtka historyjke, nie bylo zadnych watkow pobcznych wszystko liniowe - taka koncepcja, nie bede narzekał ale szybciej poogladam efekty w stealth niz 2 raz house to jest moje zdanie i go nie zmienie. Co prawda w stealth tez nie ma zbyt wielu odstepstw od liniowej akcji.... zreszta c bede sie rozpisywał, każdy niech obejrzy i sam oceni P.S. mysle ze moja opinie tez jakos zmienia fakt szczeglnego zaintereswania lotnictwem szczegolnie maszyny mysliwsko-szturmowe |
w stealth'ie widac STRASZNIE efekty komputerowe.. BARDZO STRASZNIE! :)
pozdro ;) |
Ze staroci coś - Życie Carlita (1993)
(Carlito's Way) Brian De Palma - dla mnie rewelacja |
Nocna Straż - niestety nie dotrwałem do końca filmu, jak dla mnie szkoda czasu - chociaż w Rosji zrobił furorę.
Plan lotu - polecam chociaż od momentu rozstrzygnięcia zagadki typowe kino sensacyjne w amerykańskim stylu (tylko brakowało oklasków zgromadzonych na lotnisku dla Foster po uratowaniu dziecka). Opowieść o dwóch siostrach - horror koreański - jak dla mnie za bardzo zakręcony - nie polecam. Tajemnica Aleksandry - początkowo myslałem że nie będzie to super film. A jednak rozkręcił się - gorąco polecam. A tak swoją drogą nikomu nie życzę takiego prezentu urodzinowego jaki dostał filmowu jubilat. Pozdrawiam wszystkich. |
jak ktos nie mial okazji ogladac filmu Breaking Dawn to polecam (7/10) - do konca trzyma w napieciu i to co lubie najbardziej czyli... bardzo zaskakujace zakonczenie :). Opisow lepiej nie czytac, bo mozna trafic na spoiler
pozdro ;) |
Fucking Amal - Wysmienity film utrzymany w klimacie dorastania mlodziezy. Jedna z bohaterek zakochuje sie w innej - zero ostrego lesbijstwa, duzo wiecej wiezi psychicznej i emocjonalnej. Produkcja : Szwecja. Dystrybutor : Gutek Film. Polecam!
|
Wlasnie obejrzalem Hooligans. Swietny film o kibicach angielskich. Polecam :)
|
a ja jakoś narazie czasu na filmy nie mam :) ale polecam Aviatora :) i Grunt to rodzinka - niezła komedia :)
|
Atak na 13 posterunek - 2005 r.
Atak na 13 posterunek - 2004 r.
Niesamowita atmosfera otoczenia (jak w studni). Dobra obsada aktorska. W sumie warto obejrzeć. |
"Karol, człowiek który został papieżem" okazał się całkiem całkiem :)
|
Getaway In Stockholm 6
jak i Getaway In Stockholm 6 EXTRAS jesli ktos lubi samochody:) |
Przed chwilą obejrzałem "Absolwenta" ("The Graduate") z 1967 r. - Rewelacja.
Komentarz, który najlepiej IMO do niego pasuje: Cytat:
|
Cytat:
A ja przed chwilą obejrzałem Znaki z Gibsonem. W sumie film bardzo mnie rozczarował.. Słyszałem sporo (właściwie większość..) niezbyt przychylnych opinii na jego temat, ale mimo wszystko spodziewałem się czegoś innego. A tak film jako całość.. był po prostu nudny.. Ledwie doczekałem do końca, ale też nie żałuję, bo tylko końcówka sprawiła, że obejrzenie tego filmu miało sens. Ale i tak do grona udanych bym go nie zaliczył.. (jest jeszcze możliwość, że tłumaczenie skopało przesłanie filmu, co jest prawdopodobne, bo jak momentami udawało mi się usłyszeć oryginalne wypowiedzi to to, co mówił lektor niewiele miało z tym wspólnego..) |
Cytat:
Z pewnością warto. Cytat:
Co do Gibsona, to wreszcie obejżałem Teorię Spisku - znacznie lepszy, 7/10. PS: Ten film świetnie koreluje z TYM tematem Apropos manipulowania opinią publiczną, to polecam jeszcze film "Fakty i Akty" (Wag the Dog) z Dustinem Hofmanem - film niby przedstawia przerysowaną rzeczywistość, ale pokazuje jak można sprawić, by miliony ludzi uwierzyły w rzeczy, które nigdy nie miały miejsca, a także po co się to robi i do czego mogą posunąć się ci, którzy tę rzeczywistość tworzą. Skojarzenia z 11 września nasuwają się chyba same (łącznie z "przypadkową i niespodziewaną" śmiercią jednego z uczestników aktu). I jak tu przyznawać rację Większości, skoro Większość jest wciąż wprowadzana w błąd? |
Ze swojej strony polecam:
- "Miasto Boga" - nie trzeba go chyba komentować - "Wożonko" czyli niekomercyjny polski filmik o codziennym życiu dresów, amatorski jednak jest kilka sytuacji z których można się pośmiać - "Nienawiść" (La Haine(1995)) - 1 dzień z życia trójki przyjaciół; porusza wątek dragów, rozrób, życia na blokowisku, film czarno-biały + utwór KRS One - Sound of da Police daja niezapomniany klimat (kto oglądał teledysk Fenomena - sensacja zauważy związek z filmem) - "Requiem dla snu" - nic dodać nic ujać tylko się zastanowić... |
Cytat:
|
Cytat:
Jabba |
Cytat:
|
Szkoda czasu
Jak w temacie. Dotyczy:
1. Odważny (The Brave) - 1997 r. - oprócz muzyki Iggi Popa niestety klapa. 2. Encrypt - 2003 r. 3. Bestia (Belly of the Beast) - 2003 r. |
Cytat:
|
w ten weekend do polskich kin wchodza dwie nowosci, ktore juz widzialem i chcialbym podzileic sie wrazeniami:) pierwsza pozycja to nowy horror Wes Craven-a pt. "Przeklęta" - "Cursed"...chcialbym wszytkich ostrzec przed tym gniotem totalan kaszana, beznadzieje ani to sraszne ani smieszne, lepiej isc na pizze niz na ten marny film.. was craven czesto uwazany za krola horroru daje taka plame, ja sie zastanawiam czy oni w ogle obejrzeli ten film po nakreceniu ja bym niedopsucil do jego publicznej prezentacji naprawde odradzam w tym filmie nie ma nic ciekawego a tym bardziej strasznego ocena 2/10 :(
druga pozycja to "Lęk" -"Creep' tez horror ale z wielkiej brytanii i tu jest znacznie lepiej ale tez nie do konca poczatek jest calkiem ciekawy wciaga widza, ale czym dluzej oglada sie ten film tym bardziej czlowiek sie rozczarowuje, bohaterowie czasami nie robia rzeczy ktore sa oczywiste i to troche drazni..ale juz na ten film mozna smialo isc do kina 7/10:) |
może uznacie mnie za lekko niedorozwiniętego ale gorąco polecam następujące filmy (ostatnio naprawdę mi się podobały...)
Znaki Final Fantasy Advent Children (masakra) Voice Shutter house Of The Flaying Dagger Myth... (jak trudno nie zauważyć jestem fanem kina azjatyckiego ;) ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:48. |