![]() |
lepszy jest SHREK 3D
|
Cytat:
|
Cytat:
taaa ciekawe, a co to jest ten Shrek3d :> bo chyba nie film, a gra i to kiepska ??? |
Otoz wyobraz sobie ze film, a raczej filmik, okolo kilkunastominutowy i na prawde, rzeczywiscie jest swietny :spoko:. Efekt z okularkami jest swietny :).
|
w takim badz razie czekam na linka jakiegos :) chetnie spojrze :taktak:
|
Wlasnie trzymam w rece bilet na premiere trzeciego epizodu "Gwiezdnych Wojen" - 19 maja o polnocy, kino "Helios" Katowice. Sala z najlepszym naglosnieniem, miejsce w samym srodeczku. Juz sie doczekac nie moge ;-)!!!
|
Cytat:
Co do Shreka 3D to ja mam go już od dłuższego czasu, ale jeszcze nie obejrzałem, bo cholera nie mogę znaleźć (ani nigdzie kupić..) okularów trójwymiarowych. A miałem w domu gdzieś dwie pary... |
Cytat:
|
nie nowość, ale... Amnezja - zaciekawiło mnie trochę
Dienniki Motocyklowe - bardzo fajne a miałem uprzedzenie, że będzie to lewacka propaganda. nic podobnego, film o zmianie w ludzkim myśleniu wraz ze zdobywaniem doświadczeń, poznawaniem. |
Dziś obejrzałem Constantine, porażka. strata czasu.
|
Agree with radw - Keanu Reeves potrafi tylko grac Neo - tutaj jest to Neo w innych okolicznosciach, jednak jest to ta sama osobowosc. Nie polecam, chyba ze ktos lubi przerost przesadzonej formy nad mizerna trescia...
|
Cytat:
|
ja obejrzalem dzisaj Cool as Ice, czyli Miłosci w rytmie rap...stare kino z dziecinstwa 1991 rok,...ale ten film jest super:D gra w nim Vanilla Ice co prawda dostal za film maline,...ale i tak go lubie...jak to sie kiedys smiesznie ubierali jak nie widzieliscie tego filmu to musicie koniecznie obejrzec..moze sie nie spodobac ale we mnie budzi wspomnienia i mi sie podoba:)
|
Dziś obejrzałem:
Zakładnik, fanem T. Cruisa nie jestem. Podobała mi się jego gra oraz film. Lot feniksa, można zobaczyć i zaraz zapomnieć. Kocurek, j/w. Wariaci z Karaibów, j/w Saint & Soldier, dla mnie rewelacja. Oczywiście zrobiłem backup filmu ;-> |
Aviator -> :podbite:
|
aviator ostra nuda:D
|
Lukash racje masz ze aviator nuda.
A wracając do tematu SNiper I II i III jest za***isty radze sciagnonć:D |
a ja zaczynam sky high http://www.filmweb.pl/Film?id=137333
jak narazie zapowiada sie elegancko! tymabrdziej ze to kino azjatyckie :] a potem jeszcze mnostwo filmow nakreconych na podstawie tworczosci S. Kinga... uf... kiedy ja na to czas znajde... |
Aviator to nawet nie chcialo mi sie ogladac, do kosza poszedl po paru minutach. NO moze po 30..Beznadzieja.Ale nic dziwnego skoro gral tam ten wymoczek.
|
Wymoczek wymoczkiem, film nie trzyma w napieciu, ale zauwazcie ze... on nie ma trzymac w napieciu! To film o facecie z marzeniami, o gosciu ktory mial cel. Tak go ogladajac jest dobry. Nie wybitny ale dobry.
BTW : Polecam niesamowicie ciekawy esej na temat Matrix : Reloaded i Matrix : Revolutions (http://wylfing.net/essays/matrix_reloaded_pl.html i http://wylfing.net/essays/matrix_revolutions_pl.html). Jest to przeklad z jezyka angielskiego, autorem jest jakis brytyjski profesor. Czlowiek o niesamowitej wiedzy, ktory udowadnia iza kazdy fragment trylogii Matrix jest przemyslany i nie dzieje sie bezpodstawnie. Tekst trudny i stosunkowo dlugi, ale naprawde warto przeczytac! |
co wy chcecie od aviatora ???
kolo wymyslil herkulesa i do dzisiaj lata :> a co do filmu to "how high" - odjazd na maxa a zwlaszcza po :jupi_pet: |
A co mysliscie o Krolestwie niebieskim lepszy od Gladiatora :)
|
wlasnie ogladam Zatoichi...
juz godzinka minela nawet tego nie odczulem :) calkiem dobry film. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Skonczylem ogladac 13 Dzielnice - super francuski film; szczerze mowiac nie spodziewalem sie, ze francuzi potrafia zrobic DOBRY film, a jednak..
super sceny walk, ucieczek, skakania po dachach, a i fabula tez w miare niebanalna :) polecam! jak dla mnie 7,5/10 pozdro ;) |
Jestem swiezo po obejrzeniu "Pregow" Magdy Piekorz i... jestem pod ogromnym wrazeniem! "Ono" Szumowskiej bylo w miare dobre, "Moj Nikifor" Krauzego byl torche monotonny ale dalo sie obejrzec, natomiast "Pregi" bija wszystko. Mocny temat opowiedziany w stricte offowy sposob (niekotrzy moga doszukiwac sie elementow skandynawskiej dogmy) no i zaskakujace zakonczenie (nikt chyba nie spodziewal sie ze imie glownego bohatera jest nieprzypadkowe) - polecam! Ambitne i dobre polskie kino, jakie ostatnio na szczescie wyplywa na szerokie wody wypierajac komercyjne produkcje rozrywkowe typu "Vinci"...
|
Sekretne Okno z Deepem - super film!
|
A JA DZIS zaliczylem SIN CITY i cos moze jeszcze zmacze ELEKTRA
a na jutro Assault On Precinct 13 POZdrawiam |
Cytat:
pozdro ;) |
Wicker Park (Apartament) - syf jakich malo... Wszystko przekolorowane, tandetnie amerykanskie (wszystko do przewidzenia) i oczywiscie nadmiernie przeslodzone. Trzymac sie z daleka!!!
|
Cytat:
pozdro ;) |
straszna staroć :D
wypożyczyłem niedawno Tytus Andronikus (Titus) i oglądałem z zapartym tchem. Anthony Hopkins dał taki popis aktorstwa, że widząc to, Mr. William Shakespeare pewnie zemdlał by z zachwytu. |
Sir Hopkins jest genialny - w kazdej roli. Nieistotne czy jest to Titus, Joe Black czy Hannibal Lecter - zawsze jest doskonaly!
|
lata robia swoje:)
|
zaczne od wyjsnienia: Nienawidze musicali i filmow kostiumowych.
teraz do rzeczy polecam film 'Phantom of the Opera', nie dosc ze to film kostiumowy to jeszcze musical ale muzyka momentami jest zarabista a i film nawet ciekawy - chyba najlepszy film kostiumowy jaki widzialem. |
|
wlasnie obejrzalem 13 Dzielnice :)
Potwierdzam to co mowil @Smartek, naprawde dobre kino akcji ;) |
Wczoraj wieczorem ogladalem [a raczej siedzialem z nadzieja, ze za kilka minut ten film sie skonczy :P] Deathwatch... i KOSZMAR! nie polecam, wielki gniot ;/
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
pozdro ;) |
Boogeyman calkiem niezle zrobiony ! dobry na samotny wieczor w domq :)
|
Assault on Precint 13 - spoko filmik, polecam :spoko:
|
[polecam]
dzisiaj obejrzalem 'man on fire' (czlowiek w ogniu) - film mi sie podobal, mimo ze trwa blisko 2:20 to szybko mi zlecialo, jak juz ktos wspomnial 'Secret window' (sekretne okno) jest calkiem calkiem. a film latwy lekki i przyjemny - 'Eurotrip'. a i jeszcze calkiem wciagajacy okazal sie film 'Rekrut' i 'Cradle 2 the Grave' (Od kołyski aż po grób) [odradzam] nie polecam natomiast: 'beyond re-animator' - malo ciekawe i mocno naciagane, odradzam rowniez 'cabin fever' (smiertelna goraczka), 'torque', 'house of the dead' (dom śmierci) i 'octane' (krwawa jazda) |
Cytat:
ogolnie OKI ale orginal LEPSZY ! |
Cytat:
a co było pierwowzorem tego filmu? pewnie jakaś francuska produkcja... |
Cytat:
a pracowal na planie remaku "Assault on Prenict 13" który zostal wyreżyserowany przez Jean-François Riche |
Ogladalem ostatnio Constantine, Sin City, Be Cool, Interpreter.
Constantine-mozna obejrzec.Najlepiej wieczorem bedzie lepszy klimat. Sin City-tu troche sie zawiodlem.Liczylem na cos lepszego szczegolnie jak zobaczylem trailer.Ale nie mowie, ze byl ten film, az taki zly.Po prostu ten gatunek jakos do mnie nie przemawia.Za to polecam piosenke The Servant - "Cells". Be Cool-kila. Niby to komedia a nie wiem w ktorym momencie mialbym sie smiac.Musialby mi ktos najpierw powiedziec. The Interpretor-Taki sobie.W sumie tez mozna obejrzec ale film jakich wiele... Za to teraz ogldam Usual Suspects. Pozniej wezme sie za: Wild At Heart, Scarface, Happiness, American Beauty, Natural Born Killers, L. A. Confidential. Niekoniecznie w tej kolejnosci i niekoniecznie w tym tygodniu.Z tej listy to tylko Happiness nie widzialem ale znajomy mowil, ze dobry.Reszte widzialem i to nieraz.Lubie sobie dobre filmy poprzypominac.Narazie nic nie ma ciekawego. Chociaz moze byc dobry Unleashed.Pojawil sie ostatnio w sklepie.Zapowiada sie na dobry.Co prawda juz zakupiony ale niech jeszcze sobie troche polezy i dojrzeje. |
A ja dzisiaj byłem w kinie (właśnie wróciłem) na 13 dzielnicy. Mieliśmy w sumie pójść na Tłumaczkę, ale w ostatniej chwili zmieniliśmy zdanie. Czy było warto? W sumie nie wiem, bo nie mogę jeszcze porównać, ale 13 dzielnica generalnie była dość przyjemna. Może spodziewałem się czegoś więcej, ale jako taki prosty, niewymagający filmik może być. Jedyne moje zastrzeżenie do zbytnie zbliżanie się do "amerykańszczyzny", co niestety zaobserwowałem ostatnio również w filmach chińskich.
|
mam na dysku dzielnice 13 ale jakos nie moge sie zebrac do ogladania
|
Wczoraj ogladalem Oldboy'a. Nawet fajny film, godny polecenia, fajnie zaprezentowany :).
|
zna ktos film podbny do Donnie Darko cos w tym stylu mozecie mi cos polecic?
|
Przed chwilą obejrzałem: The Cool.
Muszę jednak przyznać, że film mnie rozczarował... Sam nie wiem, czego się spodziewałem, ale to, co zobaczyłem, było po prostu.. nudne. Kilka ciekawych scen, ale całość mimo, że nawet trzymała się kupy, to była taka jakaś bez polotu. Nawet gra Travolty nie zachwycała. Generalnie raczej nie polecam i cieszę się, że nie wybrałem tego wczoraj, jak wybierałem się do kina. |
hitem w usa jest teraz komedia, w której parodiują kilka kultowych filmów sf.
znacie może tytuł tego filmu? edit: znalazłem: Guide to the Galaxy (Autostopem przez Galaktykę). |
bylem wczoraj na premierze Krolestwo Niebieskie (Kingdom of Heaven) ...
... dla mnie zadna rewelacja ... ale lepszy od Krzyzakow :D |
a ja wczoraj obejrzalem "Birth" :|
przydlugi, przynudnawy, nie polecam fabula tez nie teges.. pozdro ;) |
Cytat:
no rewelka z tymi krzyzakami @andrzejj pisalem wczesnie ze niezbyt wciagajacy :spoko: |
The Life Aquatic - nudny, czasem smieszny, czasem plakac sie chce bo czasem zalosny...
5x2 - opowiesc. poprostu. od rozwodu do pierwszego spojrzenia. o milosci i zdradzie. mozna obejrzec w deszczowy wieczor z dziewczyna. a teraz jak zwykle cos z kina azjatyckiego: Shutter- troche Grunge pomieszane z tym filmem o kasecie wideo. wcigajacy. moge polecic. R Point - powiem ze podobal mi sie, historia o zolniarzach, co to poszli szukac zaginionych. duchy itp... Alive - bardzo pomyslowy film. troszeczke "czegos" ze Strefy 51 pomieszane w odizolowanym pomieszczeniu z czlowiekiem. Sky High - opowiesc o wrotach do nieba, troche diabla, troche aniolow. ot azjatycka wizja tego co jest po smierci. polecam! |
The Ring 2 - byłem wczoraj i nie polecam. Trailer zrobili ciekawy, ale na tym się skończyło. Spodziewałem się strasznego filmu, a tam raptem 1, czy 2 sceny, które kogoś ruszyły. A reszta tak przewidywalna, że lepiej nie mówić.
|
Z tego co wymienil Edwardo polecam 5x2 i R Point!!!
|
Cytat:
oficjalna premiera jest przewidziana w sali kongresowej kongresowa nie nadaje sie do ogladania ... nie wygodne (karlowate fotele) kiepskie naglosnienie, ekran - sux :blee: wiec ide juz jutro na pokaz do >dobrego< kina ... :D |
Alex69 : tylko nie zdradzaj szczegolow, nie chce sobie psuc niespodzianki. Wole pojsc nieuswiadomiony na tak wazny film ;-D!
|
damage is done ... M@X.666 film mi sie nie podobal - za stary chyba juz jestem na kawalek szkielka ...
powiem tyle <- dobrze ze to juz koniec :spie: Edit: a oto przed smak pierwszych minut filmu :) ... http://www.wildboston.com/media/movies/newfootage1.swf |
Jest taki jeden dobry fillm, leciał kiedyś na programie pierwszym pt. "Żeka życia" polecam każdemu kto lubi troszke pomyśleć i wpaść w zadume po skończonym seansie. Tytuł muwi sam za siebie tak więc zwolennikom bijatyk odradzam.
Pozdro wszystkim |
Cytat:
|
hehehe
hmmm, to chyba blad ort. ;) |
Dzisiaj obejrzalem Primer'a - heh.. nie wypowiem sie na jego temat, bo... go nie zrozumialem - naprawde, b. zakrecony, polecam glowkowiczom :)
pozdro ;) |
Wczoraj obejrzałem film "THE JACKET" :wow: , błędnie tłumaczony ??? jako "kurtka" lub "obłęd". Do tego filmu pasuje raczej tytuł "KAFTAN".
Film jest dość sprawnie zrobiony, nie jest to pozycja górnych lotów, ale warto obejrzeć... polecam!!! :) |
ja oglądałem Shaolin Soccer strasznie wbajerwoan ale mozna wysziedzieć
|
Cytat:
|
Cytat:
Więc jeśli ktoś oglądał Efekt to powinien mu się spodobać. |
Zebra z klasą rulez ;-) hihi
|
Cytat:
|
Cytat:
widzialem ale nie dotrzymalem do konca filmu chyba poprostu juz wyroslem z takiego gatunku !! Z familijnych mogle polecic Pacyfikatora !! 8 ) |
Cytat:
Niezly hardcore :D |
Kung Pow wymiata - tworca Ace Ventura pokazuje swoj komediowy talent.
Zebra z klasa - dno. Primera i Kaftanu nie widzialem. Efekt motyla - dno majace zalatywac wzniosloscia. Polecam "Wesele" Wojtka Smarzowskiego - jak to okreslil moj znajomy "Impreza ktorej nikt nie chcialby organizowac, ale kazdy chcialby na niej byc!" ;) P.S. Czero - czyzbys czytywal LOSux'a ;-D? |
powracajac do SW E3 ...
dowiedzialem sie, ze beda krazyc wersje z dubbingiem dystrybutor wypusci do kin 41 kopii z dubbingiem i 122 z napisami nich was nie przeraza napisy poczatkowe ktore sa po polsku pojawiaja sie rowniez w polskim jezyku w wersji z napisami tak jak wczesniej pisalem nie bede pisal o szczegolach samego filmu poczekam na innych napalencow ktorzy obejrza film po 18 maja ... taki dostalem rozkaz 66 ... :D |
na pewno nie będę odlądał wersji z dubdingiem.
8 Mila z polskim dubbingiem doprowadziła mnie do rozpaczy... Harry Potter jakoś przejdzie. :) Shrek tylko z polskim dubbingiem - jest the best :spoko: |
taaa i tu zaczyna byc problem ...
kazdy sika na wersje z dubbingiem do momentu kiedy chce pokazac film malemu dziecku ktore nie potrafi czytac jak bylem maly i SW E4 wchodzily do kin bylem w tedy w wieku przedszkolnym - ojciec mi czytal teraz wszystkie czesci sa wydane na DVD i niestety dzieci bez kochanych rodzicow sobie nie obejrza |
Cytat:
|
Cytat:
"dystrybutor wypusci do kin 41 kopii z dubbingiem i 122 z napisami" tak bylo tez przy E1 i przy E2 ... to czemu nie przy E3 :) wybor nalezy do ciebie :spoko: |
Cytat:
Losux jest swietny :spoko: "niezly hardcore" :D |
Cytat:
|
Ja mialem akcje jak kupowalem bilet:
Ja : Mnie kolezanka miala zostawic bilet na premiere. Pani : A tak, rzeczywiscie, jest odlozony.. tylko wie pan... Ja : Taaak??? Pani : Film jest z... napisami... Rece mi opadly razem ze szczeka... Po czym powiedzialem to samo co raz pani w wypozyczalni : '"Dla mnie to moga wszystki lektorow wystrzelac w tym kraju, a dubbingistow zostawic tych zajmujacych sie kreskowkami, a nie powaznymi produkcjami". Dajcie spokoj... Jak ten PRL ludzi rozleniwil. Na przyklad w Grecji wszystkie filmy w TV sa z napisami i jakos nikomu to nie przeszkadza... P.S. Czero : pomowmy o zwieraczach ;-D |
wystrzelac?
w gercji napisy a w niemczech, wloszech czy anglii mocny dubbing jak bys powiedzial im ze maja w kinie lub na dvd czytac ... nie wiem czemu wszyscy swoja miarka ... wszystko jest potrzebne - dla ludzi ... napisy dla nieslyszacych/gluchoniemych a dla niewidomych/slabowidzacych lektor/dubbing smieszy mnie wasze zachowanie ... napisy nie - bo trzeba czytac a lektor/dubbing nie bo chca posluchac oryginalu ... macie wybor co wybrac a robicie z tego problem robcie dopiero jazde jak nie bedzie wyboru ... nie rozumiem za bardzo o co chodzilo z tym PRL'em ... bo za duzo to sie nie zmienilo :D |
Hmmm... A czy przed wojna bylo cokowliek zagranicznego w telewizji? Czy w ogole byla w Polsce TV? Pomysl lektorowania TV powstal za tamtego "przewspanialego" ustroju, a ze Polak jak krowa nei mzienia pogladow skoro wygodniej jest jak ktos mi przeczyta to niech tak zostanie... Masz w sumie racje ze mamy wybor nie tylko na DVD ale i kupuja bilet. Ja w kazdym razie na cos innego niz bajke dubbingowana nie pojde do kina.
|
jak dla mnie napisy maja byc i org glosy a nie ******enie rodzimych glosodajkow lub lektorow.....
ps. nawet bajki u mnie odpadaja (np. Shreki wole w ang wersjach) |
Ma ktos moze napisy do The.Jacket.DVDSCR.SVCD-COBRA ?? fajny film,dobra kopia a ja nie mam napisow :/ jak macie to podeslijcie na majla plz
|
Witam,
Widział ktoś film "Primer" zapewniam ze tak pokręconego filmu wielu z was nie widziało, jest o podrozach w czasie, chyba. Jak ktos cos zniego wyciagnie, zrozumie to niech sie podzieli, bo ja po godzine ogladania zaczynam chłonąć go jak papke, bo do tej pory nic nie łapie. Polecam ten film:) |
pomóżcie.
mam dylemat. w necie jest 8 seria serialu stargate sg-1 w wersji pdtv i dvdrip. jako, że napisy ssam ze stronki grupy hatak poradźcie, którą wersję lepiej ściągnąć (hehe, tylko nie mówcie, że najlepiej to obie :P) |
@woitas jeżeli nie chesz mieć w rogach miec napisów stacji telewizyjnych lub innych znaczków (prawie ich nie widać) to dvdrip.
Twój wybór Napisy na hatak są do tego i tego, więc lepszym wyborem będzie dvdrip :) |
tak też zrobiłem. dzięki :)
|
hmmm, czemu nikt nic nie pisze o wrazeniach ze Star Warsow??
zauwazylem dzis w necie dvd-ripa Zemsty Sithow :p strasznie szybko sie pojawil.....choc po screenach na dvd mi nie wygladal...ale kopia i tak calkiem calkiem |
ja wlasnie ze Star Warsow wrocilem, specjalnie pojechalem do Lodzi 10 minut po lekcjach :)
i... cos niesamowitego - polecam! nie bede nic wiecej pisal, bo.. nie mam czasu :P pozdro ;) |
jak to : > ... ja juz pisalem 763
jak nikt/nic nie ma wplywu na film to wychodza takie gnioty nie po co jedna mocna torpeda - robociki rozkrecajace statek ... buhhaaaa to lucasa ponioslo :rotfl: i tak caly film .... moze dostal sms'a z rozkazem 66 :D |
Juz pisze... Przepraszam ze tak pozno, ale wrocilem o czwartej rano, a potem mialem pelno zajec jak wstalem i dopiero teraz moge sie wypowiedziec... Czesc zaskoczyla mnie pozytywnie - w zasadzie Lucas mogl darowac sobie poprzednie dwie czesci "nowej trylogii" (a na pewno pierwsza) a nakrecic tylko ta. Jest wiele odniesien do "starej trylogii" i to sie chwali. Minusem sa plytkie dialogi, zwlaszcza w scenach Anakin+Padme (I love you, I lovie you cie too itp. - nie dalo sie widac calkowicie uniknac amerykanskiego stylu) i kilka w sumie nie rpzeszkadzajacych detali, jak chociazby to, ze Padme przez okres walki Anakina i Obi Wana brzuszek powieksza sie dwukrotnie. Wszystko ze starejtrylogii jest wyjasnione. Mistrzostwem jest scena walki Palpatine'a i Mace Windu w ktorej Anakin musi stanac przed identycznym wyborem przed jakim stanie za jakies 25 lat ("Powrot Jedi", walka Palpatine'a i Luke'a). No i klimat w kinie. Kostiumy, komiksy, miecze swietlne i oklaski calego kina gdy Palpatine wypowiada slowa "Od tej pory nazywać się będziesz... Darth... Vader.". Dziwne tylko ze oklasków zabrakło gdy Palpatine oglosil sie Imperatorem, no ale coz... Zdecydowanie na plus - na pewno stanie na polce obok pozostalych czesci obu trylogii!
P.S. Odnosnie kopii krazacej po internecie - jest to jakis marny WorkPrint (wyniesione z montazowni/masteringowni) na DVD-R, ktorym naprawde nie radze zawracac sobie glowy - na 90% brakuje w nim ujec a moze i scen. Poczekajcie spokojnie na DVD albo idzcie do kina - ten film jest tego warty! |
obejrzalem przed chwila Are We There Yet,
calkiem przyjemna komedia familijna z Ice Cubem :tak: kilka scen jest naprawde fajnych i smiesznych :spoko: |
ja polecam z horrorów freddy krueger nightmare on elm street wszystki części i the ringa 1 i 2. Z komedi Jay i Cichy Bob, Ali G In Tha Hause
|
|
no koszmar z ulicy wiazow to moj ulubiony horror,..w latach 80 i 90 bylo wiele takich swietnych filmow...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:15. |