![]() |
Cytat:
|
Super 8
W sumie nic o nim wcześniej nie słyszałem i obejrzałem przypadkiem, ale.. nie jest zły. Coś bym powiedział w stylu Kinga dla dzieci. Dość tajemniczy na początku, akcja rozwija się powoli, ale w sumie dobrze się ogląda. I końcówka też nie rozczarowuje. Co więcej specjalnie nie ma za dużo głupot, co ostatnio w filmach staje się rzadkością. W każdym razie - jak ktoś ma ochotę na tego typu film, to warto obejrzeć :) 7,5/10 A.. no i taka smutna refleksja na koniec. Czemu w Stanach już dzieci potrafią dużo lepiej grać niż u nas dorośli... (co ciekawe potrafią też grać.. sztuczną grę aktorską, co wbrew pozorom nie musi być łatwe (chociaż akurat nasi 'aktorzy' w tym są rewelacyjni ;) ) http://ia.media-imdb.com/images/M/MV...0,214,317_.jpg |
ostatnio na szkoleniu w firmie obejrzalem film "The Secret" i z czystym sercem mogę polecić :)
|
Cytat:
Laurence Fishburne oraz Sam Neill to samo przez siebie mówi... |
Klan, Na Wspólnej, Szpilki pod Giewontem, M jak Miłość, Prosto w Serce... ||
|
Może by coś jeszcze innego, bardziej rodzimego, jak "Wilczyca".
I cała kupa z Francji, Hiszpanii, Niemiec, Japonii (Azja), itd. |
Cytat:
a Pandorum widziałem , nawet nawet ale w/g mnie stary dobry Event Horizon lepszy |
Coś tam sobie wybierze :]
|
Cytat:
Taki ten film dobry jak i horror :> (dla nieznających - marny z niego horror ;) ) Cytat:
|
Cytat:
ale efekty nadrabiają, tym nie mniej Alien od tego o niebo lepszy. A Pandorum widział ? Tu już wg mnie i efekty i scenariusz są dość dobre... |
Koszmar z ulicy Wiązów
Egzorcysta Lśnienie Dracula Omen Noc żywych trupów Dziecko Rosemary Egzorcyzmy Emily Rose Jeździec bez głowy Mgła Dziewiąte wrota Ksiadz to dno i metr mułu|| |
Cytat:
Gatunki różne, ale ze wspólnego wora horroru. Niektóre mają ciąg dalszy, ale to sobie już sam znajdziesz. Tak na szybko to polecam "Ksiądz" i "Pandorum", najlepiej w HD ;) |
Alien :D
|
Polecicie jakiś dobry horror? Nie musi być nowy... Obejrzałbym chętnie;)
|
w kinie Elita Zabojcow
doborowa obsada, sweitne kino akcji, polecam |
Afera Thomasa Crowna - środa, 12 października - 21:45 na TVP 2
warto obejrzeć bez reklam ;) http://ia.media-imdb.com/images/M/MV...0,214,317_.jpg |
|
Ale on nie ma telewizji;) Mam na dvd - jeden z niewielu oryginalow;)
|
Data mojego postu, M@X, data - to było wczoraj ;) Teraz ew. może powtórka jeśli jest.
Film świetny. Muzyka świetna! |
Lepszy od Kiinołtów Maksiu? ||
Equilibrium oglądałem kilka razy. Film świetny. :spoko: |
Jakbym mial telewizje to bym chetnie sobie odswiezyl :-)! Tez polecam!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Equilibrium z Christian'em Bale'em
http://i.wp.pl/a/i/program_tv/zdjeci.../620080702.jpg DZISIAJ, na TVN o godz. 23:45 - polecam ;) http://tv.wp.pl/name,Equilibrium,pri...2657,opis.html |
Nie wiem czy juz bylo, ale Bedzie MOC ;D
http://www.youtube.com/watch?v=m0YlcGve5Ek |
Wrzucily film a nie wrocily film (chyba ze zwrocily, ale mnie to nie dotyczy;);) U mnie juz pozno bylo;)
|
Myślę, że miało być "wrzuciły"
Się zjadła literka. Nawet z kontekstu zdania to wynika. |
dziarmolicie hipolicie :P bajkowy klimat przeszkadza?
Od kiedy to w tym temacie inni decydują za mnie ? Mi się podobał - wpisałem. Róbta co chceta mi to lotto - wtedy nie będę się wtrącać w te Wasze hermetyczne kółeczko. Poza tym... Cytat:
|
Aha, dolaczam do grona osob, ktore wrucily by ten film w inny temat:)
|
Film faktycznie raczej słaby. I to nie, że jakoś specjalnie głupi, czy źle zrobiony (wtedy wytknąłbym bardziej :> ). Dla mnie po prostu nijaki. Oglądałem i równie dobrze mógłbym czytać zapis scenariusza. Żadnych emocji, po prostu jakaś akcja się toczyła, było kilka scen i się skończyło. Zero napięcia, zero jakiejś nieprzewidywalności. Dla mnie takie kompletnie nijakie.
A może po prostu za stary się już na takie filmy zrobiłem.. (chociaż najnowszy X-Men, którego oglądalem tego samego dnia, nawet mi się podobał). |
yahol, może tego nie pojmujesz,
ale mi się cały film podobał (nawet scena po napisach), komiksu nie widziałem. |
Cytat:
-co w tym kretyńskim filmie, nieudolnej kopii *****nego komiksu, z dobrymi aktorami (aktorem - bo tu gra Hopkins, pewnie miał kaca giganta, albo zaćpał, na okres grania w tym filmie), podobało ci się??? Przecież nawet tak zwane efekty były zrobione przez zaćpane dziecko Quasimodo z wierzbą kanaryjską!!! |
Polecam film "Thor" - podobał mi się :)
Teraz czekam na "Thor 2" ;) http://1.fwcdn.pl/po/54/18/325418/7366367.2.jpg |
@patrix
poogladaj "jak poznalem wasza matke" :D |
No nie wymieniłem jeszcze BSG, Ziemia 2, Ziemia : Ostatnie Starcie, Sea Quest DSV, Space : Above and Beyond, FArscape, Firefly... ;)
|
Dla mnie oprócz Friends na podobnym poziomie stoi That '70s Show (Różowe lata 70-te). Świetny serial, niedoceniany, bo puszczany u nas z przerwami i nigdy do końca. Nie wydano go też u nas niestety na DVD :( Jakiś czas temu HBO Comedy puściło od początku do końca całe 8 sezonów (lektor). Jasna sprawa, że oryginalna wersja z napisami lepsza, ale te dostępne pozostawiają wiele do życzenia. Także mam dwie wersje, angielskie i z lektorem :)
|
Jabba,
to zależy właśnie od tego kto jakie gatunki preferuje (pierwszy sort), a potem to, czy film/serial w tym danym gatunku nam się podoba (drugi sort). Ja także lubię gatunek SF, ale jednak nie bezgranicznie. Ktoś może lubić komedie, a Friendów nie tolerować. Także tu nie ma czego rozumieć za bardzo :] PS Z serii jakie wymieniłeś także kilka lubię (a także wielu fajnych nie wymieniłeś :] ). |
Przyznam,że nie rozumiem co widzicie we Friendsach i Bundych. Dla mnie kultowe były Babylon V, Star Treki, Crimen. Z obyczajowych to lubiłem stare policyjne seriale ale takie już po 90 roku oraz Ostry Dyżur . Alfa też miło wspominam, choć drugi raz bym do niego nie wracał.
|
Ja po obejrzeniu tych Friendsów też mam ochotę na takie wydanie, to grzech byłby inaczej ...
Z jednej strony kusi wersja extended anniversary collection, ale tam nawet polskich napisów nie ma a jednak jak się kupuje to tak, aby inni też mogli rozumieć, a z drugiej strony kusi normalne wydanie z polskimi napisami (jest takie? :P ) ale ta wersja to pewnie bolesna nierozszerzona wersja... |
Ja mam komplet Friendsów (kiedyś kompletowałem, teraz to można za względnie niewielkie pieniądze już dostać, ładnie wydane), a Bundych.. 3 komplety ;)
Jeden nagrywany kiedyś na Polsacie - praktycznie wszystkie odcinki (i to jeszcze z tym dobrym lektorem i tłumaczeniem, ale nie tym czymś, co zrobili później), potem sprowadzone ze stanów wydanie na DVD, a potem jeszcze wydanie, które ukazywało się w Polsce ;) |
Mam komplet Bundych!
|
Cytat:
Cytat:
Kolega był łaskaw mi pożyczyć sprowadzane płytki z wersją extended anniversary collection (oryginały! :) ), a on też od kogoś pożyczył, myślę, że sobie kiedyś zakupię taką wersję dla siebie, teraz miałem mały maratonik z tym, bo to jednak oddać trzeba. Ja mam zwyczaj słuchać oryginalnego głosu aktorów, a nie lektora lub dubbingu, bo tego się nie da przełożyć :nie: Jak się da, to zawsze włączam polskie napisy i oryginalną ścieżkę. Za to bajki typu Shrek itd. tylko i wyłącznie polski dubbing - z tego owszem jest frajda. |
Ja dwa seriale tak wspominam - Friendsów i Świat według Bundych :)
A ten drugi mogę oglądać w kółko, nawet jeśli na pamięć znam teksty, które zaraz padną ;) A właśnie - w jakim języku oglądałeś Przyjaciół? Jednak polskie tłumaczenie (dubbing litościwie przemilczę..) sporo traci.. |
Cytat:
aby sobie go przypomnieć i liczę, że równie dobrze będę się bawić. Sama popularność tego serialu dowodzi, że jest ponadczasowy. Były zamysły, aby po latach wyprodukować film o przyjaciołach, ale ostatecznie zrezygnowano z planów, ponieważ obawiano się opinii publicznej, oraz nie chciano zepsuć te jakże świetnej historii (a ryzyko takie zawsze występuje), spekulacje ucięła właśnie Aniston (Rachel) w jednym z jej wywiadów, piątka głównych postaci byłą optymistyczna co do pomysłu, za to stanowczo nie zgodziła się szósta postać- David Schwimmer (Ross) co na pewno przeważyło szalę obaw. Oczywiście szkoda, że nie ma filmu, ale zgadzam się z tym, że choćby nie wiem jak się starali, to mogłoby już nie być to samo... PS k***a chyba się z powołaniem minąłem, w poprzednim życiu pewnie byłem krytykiem filmowym :rotfl: |
Ja zacząłem oglądać niedawno Policjantów z Miami :spoko:, Sonny Crockett i Ricardo Tubbs + piękne kobiety, krajobrazy Miami oraz świetna muzyka !. Polecam.
pozdrawiam |
czas spędzony przy hurtowym oglądaniu tego serialu będzie wspominany przeze mnie jako jeden z tych najfajniejszych w moim życiu.
szkoda, że się skończył, bo to było naprawdę coś. |
Właśnie skończyłem oglądać serial FRIENDS (Przyjaciele).
Aż szkoda, że nie odkryłem tego świetnego serialu wcześniej. Szkoda także, że już skończyłem go oglądać i nie ma więcej odcinków... :( Wg mnie to najlepsza komedia sytuacyjna na świecie, na prawdę polubiłem tych serialowych bohaterów! PS TVN7 rozpoczyna kolejną emisję tego serialu, s01ep01 zostanie wyemitowany już 23 września o godzinie 17:35. Nie jestem tylko pewien czy to będzie dubbing czy lektor, tak czy inaczej na pewno nie przetłumaczyli tak świetnie tekstów Chandler'a ... ale z ciekawości zobaczę jak to wygląda w polskiej TV. |
Ja jestem m***322;ody ale jak bym móg***322; przeniós***322; bym si***281; na alaske... Serial jest jednym z najlepszych... Piwko do niego jest zalecane. Ogólnie polecam!
|
Warto obejrzeć, może w dzisiejszych czasach wiać nudą, ale przemyślenia są fantastyczne. :)
U nas był emitowany z jakimś sporym poślizgiem, potem wznawiany kilkukrotnie. Pewnie w jakichś wypożyczalniach dalej jest do zassania. |
1990-1995
No tak, ja w tamtym czasie miałem przyjemność zdzierać sobie kolana i nabijać siniaki na dworze, a nie siedzieć w domu, dzisiejsi młodzi to niestety TV i komputer, a na lekcjach angielskiego potrafi tylko powiedzieć "i need more ammo" :] |
|
Kultowy ? Ja nawet nie wiem co to :]
|
Chociażby kultowy u nas Przystanek Alaska... Był mocno oglądany w NY, dlatego trochę wytrzymał...
|
Cytat:
|
aha :D
|
Widocznie był za mądry dla Amerykanów. :>
|
kurde, to chicago code faktycznie fajnie sie zapowiadalo i to anulowali...w koncu ciekawy serial policyjny byl
a nie tylko taki co sie fajnie oglada |
Heh ! Nie odniosłem takiego wrażenia jak Ty. Dla mnie film był po prostu zabawny. Po prostu komiks. Obejrzyj i zapomnij. Green Hornet był o wiele gorszy.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Thor - to rozpacz, tragedia, dno i trzy metry mułu i błota. I na dodatek Hopkins w roli Odyna - karykatura. Same postacie rozpaczliwie plastikowe, a scenografia - musieli się naćpać i napić i jeszcze nie wytrzeźwieli. |
Thor - trochę dobrej, komiksowej zabawy. historia o facecie, który z pyszałka, narwańca i nerwusa, przeistacza się we współczującego i odpowiedzialnego oraz ..zakochanego. No i nosi młotek :)
|
oczywiscie:) nie wzbudzil u mnie jakiegos wiekszego zachwytu, mimo ze lubie takie kino.
|
zatem potwierdzasz regułę :P film wzbudza skrajne emocje
|
Stracony czas:) Na trailerze wygladal to ze ho ho a film cienki, ponizej sredniej, nic specjalnego poza muzyka nie bylo.
|
Cytat:
ostatnio oglądnąłem ten film ( w jakości HD) i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem.... film pozostaje głęboko w pamięci, ma w sobie to coś co nie pozwala na uczucie straconego czasu po zakończeniu emisji... Polecam :spoko: |
- Source Code - sprawnie zrealizowany thriller SF. Chciało się oglądać i poznać tajemnicę...
- Age of Heroes - Film Wojenny z II wojny światowej - powrót klasyki kina. Coś ala Parszywa Dwunastka. Dobra rola Seana Beana i fatalna Izy Miko. Dowódca górskiej formacji SS przedstawiony jako sadystyczny ****** z buzią prosiaczka. Sadysta OK ale czemu pokazany jak idiota ? - Fast Five 5 - powrót Szybkich i Wściekłych, tym razem w Brazylii . Doszedł im nowy "partner" - Dwayne The Rock" Johnson. Świetnie wygląda łysy z brodą :). Ale i gra dobrze. Zacikawił mnie fakt, że The Rock wystąpił gościnnie w jakimś odcinku Star Trek Voyager... |
nie wiem gdzie temat anty filmowy to napisze tutaj ew. niech ktoś przeniesie
Nie Bój Się Ciemności - żenada, to ma być horror- to jest słaba komedia,kierowana dla widzów 13-17 lat, ogólnie film jak dla mnie 3/10 [3 ze względu że kolo jeździ w filmie fajna bawarką] |
ja padłem ze śmiechu w kinie||
Szefowie wrogowie |
Nie moge znalezc drugiego tematu ("na minus").
Wlasnie obejrzalem "Sale samobojcow". Wiekszego gniota to dawno nie widzialem... Ja sie pytam - kto pozwolil dzieciom neostrady (eufemistycznie brzmialoby to "rezyserom mlodego pokolenia") robic filmy, w ktorych nie ma za grosz warsztatu, linia fabularna jest niespojna, oswietlenie zalosne a estetyka kadru lezy i kwiczy. Jezeli dziesiatki historii klepanych codziennie przez nastolatkow rzekomo chcacych sie zabic i dorabiajacych do tego nietrzymajaca sie kupy ideologie bierze sie na powaznie i przelewa na papier w formie scenariusza zamiast przepisac silne leki tudziez odstawic do zakladu zamknietego, to cos tu jest nie tak. Nie chce zyc w czasach, gdzie robi sie filmy o bandzie skrzywionych pryszczuchow przyklejonych do monitora laknacych choc troche uwagi, ktora da km cien nadziei ze ich zycie nie jest zalosne. A tym bardziej nie chce zyc w czasach, gdy takie filmy uznaje sie za dobre. 2/10 - punkcik za animacje 3D, ktora imponuje. --- - Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Zgadzam się z opinią o Chicago Code. Dobry serial policyjny. A jaka "fajna" postać radnego ;) .
Niezły jest też Blue Bloods (gliny pochodzenia irlandzkiego) oraz Rookie Blue (o policyjnych nowicjuszach). |
właśnie skończyłem oglądać serial "the chicago code".
w skrócie - serial opowiada o jednym z najtwardszych gliniarzy (polskiego pochodzenia) Chicago, który walczy, by oczyścić miasto z przemocy i korupcji. rewelacja na tle masowo wydawanych gniotów. niestety, hamburgerowe społeczeństwo nie doceniło tej pozycji. szkoda. kolejny dobry serial odchodzi do historii. jako ciekawostkę podam, że w jednej z ról pewna pani, która przed laty zachwycała swoim tańcem w kultowym już filmie "Flashdance" :P |
Cytat:
|
http://www.tvp.pl/filmoteka/aktualno...roidow/5128080
http://hatak.pl/aktualnosci/filmy/15...rrisona_Forda/ Dla mnie chyba błąd. Niepotrzebny film. Oryginał wystarczy. |
kurde cage'owi jak by zapłacili to by zagrał w reklamie maści na hemoroidy, coppola to się musi krzywic na jego widok
|
I że są miejsca, gdzie można ten gust porównać:
"Metascore: 35/100" :> Swoją drogą wydaje się to być bardzo zawyżona ocena ;) |
Jak dobrze, że gust jest rzeczą względną... :]
|
cóż.. jeżeli będzie 10 razy lepsze od poprzedniej części to.. będzie to bardzo słaby film.. ;)
Jeżeli będzie 100 razy lepszy to ewentualnie można obejrzeć. Jeżeli miałby być taki sam..... |
aaAA! Czekaam! :D
|
Czego w tym Hollywood nie wymyślą:haha:
Kowboje i obcy-- obsada pierwsza liga Daniel Craig Harrison Ford do obejrzenia z mocnym przymrożeniem:);) oka |
Bardzo dobry, wygląda efektownie, i historycznie rzeczywiście niemal bez zarzutu:)
|
Obejrzałem Ironclad (Żelazny rycerz) z okresu panowania Jana bez Ziemi.
http://1.fwcdn.pl/po/38/07/493807/73...=1310783192000 Film dobry, nawet, wbrew temu co myślałem, wierny relacjom historycznym z tego okresu. (oczywiście bez przesady, ale na tle innych - wierny). Warto zobaczyć - ja osobiście polecam. |
127 godzin
http://1.fwcdn.pl/po/69/75/546975/73...=1295362617000 Film w sumie niezły, ale.. jak dla mnie generalnie rozczarowanie. Obejrzeć zdecydowanie można i może w sumie nawet warto (biorąc pod uwagę podstawy w prawdziwej historii) niemniej jeśli chodzi o pokazanie emocji głównego bohatera - co w końcu miało być i było głównym tematem filmu (i to też było najbardziej chwalone) dla mnie jest to spore rozczarowanie. Zrobione to zostało płytko i.. zupełnie nieprzekonywująco. Można by to skrócić (SPOJLER) - wpadł do jaskini, nagrał kilka filmików, miał problemy z wodą, trochę wspomnień, uciął sobie rękę, koniec. Na tym generalnie to polegało, ale podejrzewam, że w rzeczywistości każda godzina, a potem pewnie minuta dłużyła się strasznie i związana była z niekończącymi się przemyśleniami i walką psychiczną. W filmie tego zabrakło. Tak więc dla mnie generalnie jednak rozczarowanie, choć film sam w sobie zły nie jest. 6/10 Source Code http://1.fwcdn.pl/po/89/67/418967/73...=1303294140000 I tu w sumie podobnie - film całkiem niezły, ale jednak pod względem niewykorzystanego potencjału rozczarowanie. Pomysł był ciekawy i nawet na początku nieźle realizowany. Potem jednak trochę za dużo takich 'spłyceń', trochę brak pomysłu na dalsze prowadzenie akcji, trochę głupot i z kolei całkiem niegłupi koniec, może nawet trochę dający do myślenia. Ogólnie niezły film, ale jak dla mnie potencjał był na coś pokroju Infiltracji (pomysł zresztą w pewien sposób podobny) i pod tym względem potencjał zdecydowanie zmarnowany. Nawet mam wrażenie, że gdyby zagrał tu DiCaprio film mógłby wiele zyskać (jednak głównego bohatera tutaj uważam za bardzo przeciętnego aktora i generalnie niezbyt za nim przepadam - tu w sumie zły nie był, ale co najwyżej poprawny). Ale generalnie obejrzeć warto. 7/10 |
...@Deckard Cop Land nie Copland:)
http://www.filmweb.pl/film/Cop+Land-1997-30 |
...cos w temacie :D widziało mi się dziś po raz pierwszy stary film Copland ,film dobry polecam ciekawi aktorzy no i jedna z ciekawszych ról sylwestra ;-)
|
Cytat:
|
Jedi i Sithowie są wszędzie ! Star Wars :)
http://www.youtube.com/watch?v=zBiyTxQC2OE |
Mnie spodobala sie Wojna Zensko-Meska. Pierwsze pol godziny sugerowalo nedzne romansidlo majace budowac ego otylych czterdziestolatek a'la "Ja wam pokaze", ale film sie rozkrecil i plynnie przeszedl w fenomenalnie absurdalna narracje, blizniaczo podobna do Maslowskiej.
Zdecydowanie polecam :-)! Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Z ostatnich:
- The Lincoln Lawyer - przyzwoite kino, trochę prawnicze, trochę sensacyjne. Z dobrą rolą Matthew McConaughey. Do obejrzenia - Paul - bez rewelacji, ale w sumie dość przyjemny filmik, pokazujący, że obcy też człowiek ;) - Rango - opisywałem wyżej - generalnie warto zobaczyć - i coś jeszcze ostatnio widziałem, ale nijak nie mogę sobie przypomnieć tytułu (ani nawet o czym było..). Ale, że było do obejrzenia, to jak mi coś zaświta to dopiszę. |
Polecam:
The Town - 7/10 The Tourist - 6,5/10 Source Code - 8/10 Buried - 8/10 Niepokonani - 6/10 Włady Umysłów - 6/10 Urlop mam, troszkę z filmami staram się nadrobić, coś jeszcze ciekawego natrafię - będę pisał. Chwilowo liczę na ciekawe pozycje od Was :-). |
Rango
http://1.fwcdn.pl/po/04/79/490479/73...=1298458452000 Mam trochę mieszane uczucia. Z jednej strony nic szczególnego - ot taka sobie bajeczka, nie wyróżniająca się niczym, jeśli chodzi o fabułę (i w sumie z fabułą mało ciekawą). Z drugiej strony.. Uważam, że zdecydowanie warto obejrzeć ze względu na stronę wizualną. Obok Legend of the Guardians - The Owls of Ga'Hoole jest to dla mnie absolutne mistrzostwo jeśli chodzi o animację i 'rysunki' (modele). Pod tym względem jest to po prostu zrobione genialnie i szczerze mówiąc trudno mi sobie wyobrazić, że można jeszcze w jakiś sposób przeskoczyć ten poziom. Polecam bo naprawdę warto zobaczyć, a całość nie jest tak zła, żeby się trzeba było nad tym męczyć (czego jak na razie nie mogę powiedzieć o tych 'sowach', do których podchodziłem już trzy razy i jeszcze nie obejrzałem do końca). |
No więc o gustach się nie powinno dyskutować, ale mnie znudziła i zmęczyła już sama zajawka tego filmu. (The Room) :]
|
Hobbit w 2 częściach cały czas powstaje. Nie wiem tylko po co Peter Jackson wprowadza do tego zacnego filmu elfa Legolasa oraz Froda... Wolałbym Isildura (mógłby go zagrać Sean Bean ;) )
|
cos słabe oceny ma ten film na filmwebie
|
najgorszy kierowca...
|
Oglądniesz, to zrozumiesz mój zachwyt. Nie uwierzysz w to, co zobaczysz.
|
Cytat:
|
The Room z 2003 roku. Nigdy nic lepszego nie zrobiono.
|
Trochę z innej beczki.
Czy widzieliście (a jeśli tak to gdzie) trylogię LOTR (rozszerzona 6 blu-ray + 9 DVD) taniej niż 360PLN? (gigant.pl) Oczywiście mowa o wersji z PL napisami. Taką z angielskimi kupię na miejscu za około 50 euro. |
Nuda deszcz pada :( http://youtu.be/V-PLwGOc9H4
|
Oglądam film "Nieustraszony" - polecam! :spoko:
http://www.filmweb.pl/film/Nieustraszony-2006-242219 |
|
The Town - ale jednorazowka
troszke za duzo pitolenia, ale w sumie milo sie spedzilo te 2h kryminal z dziwna miloscia w tle |
True Grit - niezły film ale jak tu zauważono przegadany i w zasadzie... do jednokrotnego obejrzenia.
Ciekawa dyskusja się zawiązuje. Jak o kolekcjach DVD i DVDR mowa to zaczynam sobie przypominać jak to czlowiek się męczył,żeby na 4,5 GB władować 8 GB z dobrą jakością ;). Ile tu dyskusji było, sposobów, omawiania programów. A teraz człowiek patrzy na tę kolekcję i ma wątpliwości - co z tym zrobić ? Owszem są takie filmy, których szkoda (spaghetti westerny w moim przypadku), ale generalnie kolekcje na HDD zaczynają być wygodniejsze. Chyba dlatego specjalnie nie rozwija się w naszym "klubiku" szał przetwarzania płyt BD na BD-R - bo i po co ? Fajnie byłoby,żeby ktoś poszedł po rozum do głowy i zaczął ciągnąć rozsądne zyski ze sprzedaży fajnych plików w rozsądnych cenach. Niech egzystują wspólnie i płyty BD i pliki typu MKV (HD) i AVI (SD). Każdy pobierze co będzie chciał, tylko niech ceny będą rozsądne. W końcu muzykę już tak się ściąga. Niech i VOD egzystuje. Ja też zaczałem kompletować kolekcję płyt BD. I jakoś to zaczęło kuleć. Mam już kilkanaście płyt, które albo dostałem na imieniny, święta albo kupiłem w dobrej cenie. Niestety płyty nie tanieją, przeciwnie - drożeją. i mają tu rację Ci co piszą,że odpalić MKV na TV LCD Samsung albo odtwarzaczu BD czy HDD jest prościej niż płytę BD (odtwarzacze długo startują, mielą płyty, wyświetlają reklamy, menu, czasem nie chcą wystartować bo firmware za stare). Dla płyt BD widzę ciekawe rozwiązanie - kupno w Unii czy USA plus zasysanie napisów z serwisów prosto do odtwarzacza (takie muszą powstać) do jego pamięci wewnętrznej lub podłączanego pendriva. Oczywiście polskie oddziały koncernów filmowych zaraz by protestowały bo nie mogłyby sprzedawać swojego chłamu za dużą kasę. Z drugiej strony nie tak wiele osób kupuje płyty BD z zagranicy, więc może takie rozwiązanie miałoby szansę egzystencji ? Oczywiście istnieje jeszcze przywiązanie do fizycznego nośnika. Kolega, któremu proponowałem zakup plików flac w sklepie MusicZeit, odparł,że tą samą płytę woli kupić fizycznie. Tylko,że ten fizyczny nośnik to CDR ! A więc nie płyta tłoczona. Ja CDRa nie kupię, bo nagrany na marnym nośniku, padnie szybko. Lepsze są wiec pliki. Niestety na razie kosztują tyle samo co CDR :( . |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:29. |