![]() |
w ramach pokuty dwie niedziele biczowania!
|
To przepraszam, zaraz to poprawię :)
|
Od tego są tagi ***91;spoiler***93;...***91;/spoiler***93; :czytaj:
|
To co mam napisać? Przecież jak opisuje film to musze coś o nim napisać prawda?
|
Myślimy że sporej ilości forumowiczów zepsułeś przyjemność obejrzenia filmu.
|
Oglądnąłem i polecam film Wróg u bram. Może stary, i pewnie większość już oglądała ale co mi tam, napiszę ;).
Najbardziej podobały mi się sceny: -zabicia Niemców na początku -jak poznał tę dziewczynę Tanię -bitwy w Stalinigradzie (świetnie zrobiona) -gdy odnajduje tę dziewczynę na końcu I best: monolog tego co pomaga snajperowi, chwilę przed jego śmiercią (o socjaliźmie, wojnie, Stalinie). A Wy co myślicie? |
Film który trzeba obejrzeć !
Czyżby powstał horror o naszym królu Europy;):)
|
Ilość załączników: 1
|
A to on mnie kompletnie nie zachęcił (dlatego wcześniej nie zwróciłem na film uwagi) - tylko tematyka. A że nie wygląda na zupełnie spieprzoną to chyba się skuszę ;)
|
no ale widzieliscie film ? warto? bo w/g mnie nie,ratuje sie kilkoma dobrymi nazwiskami które niby trzymaja poziom tego filmu , besson od dłuższego czasu nie nakręcił nic dobrego,
poza leonem ,wielkim błekitem i paroma perełkami kreci miernoty a na dodatek jest producentem kilku gniotów rocznie a od 2000r to dostał sraczki producenckiej jakby mu zapłacili to nakreci spot reklamowy palikota a za chwile dramat o zyciu motorniczego tramwaju lini 9 .. facet sie wypalił kilka lat temu i tyle edit jedynie co go w moich oczach ratuje to to, że współpracuje z Eric'iem Serra , świetnym jak dla mnie kompozytorem muzyki filmowej |
hmm.. chyba mnie właśnie zachęciłeś :-)
|
Niezły zwiastun najnowszego filmu Luc Besson :spoko:
|
Cytat:
Co w licencji elektronicznej byłoby jak najbardziej słuszne, prawda? Bo kupowanie tego filmu X razy w każdym formacie na przestrzeni lat jest bez sensu. Odechciewa się jakiejkolwiek kolekcji robić. Oglądasz może jeszcze Matrixa na VHS? Jak kupisz fizyczne DVD to masz fizyczne DVD nic na to nie poradzę :P |
A jak kupisz DVD, to masz licencje na BD? :>
|
Na pewno. Jak działa film od Apple, na wieki czy tylko VOD?
Jeśli na wieki, to znaczy, że licencja obejmuje wszystkie następne formaty (np 4k)? |
Może chodziło o oficjalne wyjście w sklepie Appla? MAX to nie atak na Ciebie, tylko kiedyś pisałeś że płyty to zło i że "prawie" ich już nie używasz.
|
Aa, teraz rozumiem. Kolekcjonujesz filmy na płytach?
|
Wyszedl na DVD :-)!
|
Film dobry, choć wolę książkę.
PS Dopiero teraz go oglądnąłeś? Miał premierę dość dawno. |
"Kamienie na szaniec" - godne :spoko:!
|
Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął-2013
Historia Allana Karlssona, który ucieka z domu opieki w setne urodziny, wierząc, że nigdy nie jest za późno, by zacząć wszystko od nowa. http://www.filmweb.pl/film/Stulatek,...2-2013-666735# |
Nowy Xmen z 2014 jest całkiem spoko
|
Anioł Śmierci / The German Doctor.-(2013)
Bardzo polecam :spoko: Obowiązkowo pozycja;) 1945 rok: z pomocą Banku Watykańskiego i tajnej, zrzeszającej byłych SSmanów organizacji Odessa, najgroźniejsi zbrodniarze wojenni przedostają się na tereny nie objęte ekstradycją do Europy. Niezbadanym, wciąż dzikim, ogromnym terytorium na którym najłatwiej można się schować, a które kulturowo i historycznie, z racji wieloletnich związków, wciąż znajduje się pod wpływem Niemiec, jest Ameryka Południowa, a szczególnie Argentyna. To ona staje się mekką dla uciekinierów. 1962 rok: sympatyczna rodzina z dwójką dzieci, jadąca objąć w spadku po zmarłej krewnej piękny hotel nad jeziorem, spotyka na swej drodze przystojnego, kulturalnego Niemca. Nieznajomy z łatwością nawiązuje z nimi kontakt wkupiając się bez trudu w łaski czwórki bohaterów, stając się niebawem pierwszym, nie sprawiającym kłopotów gościem pensjonatu. Szczególnym zainteresowaniem obdarza on, mającą problemy ze wzrostem, córeczkę poznanego małżeństwa. Przedstawiając się jako specjalista od genetyki, oferuje swoją pomoc. Tak, z pozoru niewinnie, rozpoczyna się mrożące krew w żyłach, spotkanie z potworem. Tajemniczym gościem okazuje się bowiem nie kto inny, ale osławiony Anioł Śmierci ***8211; Josef Mengele ***8211; jeden z najbardziej poszukiwanych zbrodniarzy wojennych, niosący śmierć "lekarz" z Oświęcimia. Film Lucii Puenzo to jednocześnie oparta na faktach przypowieść o złu, a zarazem fantastyczny, wyjątkowo emocjonujący, rasowy thriller. http://www.filmweb.pl/film/Anio%C5%8...ci-2013-639316 |
Ojciec Szpiler- chorwacki film ale ubaw niezły:)
Młody ksiądz przybywa na adriatycką wyspę z misją. Chcąc przyczynić się do zwiększenia przyrostu naturalnego, nakłuwa prezerwatywy, zanim zostaną sprzedane. http://www.filmweb.pl/film/Ojciec+Szpiler-2013-683622 |
Cytat:
Również polecam ten film, fajna gra Jackmana i Gyllenhalla :) Ja od siebie mogę polecić- Dallas Buyers Club przetłumaczone na "Witaj w klubie" - świetny film. McConaughey i Jared Leto pozamiatali (pozytywnie) ten film :) |
polecam SAVING MR BANKS cudowny film :taktak:
|
tak ... a co?
|
Polecam Frozen!
|
Polecam Thriller o tytule Labirynt (Prisoners), duże emocje gwarantowane :taktak:
|
The Secret Life of Walter Mitty
https://www.youtube.com/watch?v=kGWO2w0H2V8 i oczywiście Serial Detektyw Martin Hart (Woody Harrelson) i Rust Cohle (Matthew McConaughey) https://www.youtube.com/watch?v=bZeQp7i3r1I |
Ja polecę "wilk z wall street" i "ostatni samuraj". Moje dwa ulubione filmy :)
|
Film trochę stary (2005 rok), ale ja oglądałem go dopiero kilka tygodni temu - Constantine. Bardzo dobry polecam :)
W tym roku w kinie ma być druga część - Constantine 2 |
to ja polecam film "Witaj w klubie" (Dallas Buyers Club) oraz "Adwokat" (The Counselor)
|
Potwierdzam:spoko:
Jeden z lepszych filmów jaki oglądałem w ostatnim czasie. I co najważniejsze ciekawe zakończenie ;) |
Iluzja. Historia o iluzjonistach wykręcających wałek stulecia. Dobre, pełne akcji i ciekawych zwrotów kino...
|
Opowieści\Rasskazy 2012
Cztery opowieści zupełnie różne. -epizody małżeński\korupcyjny\energetyczny\romantyczny Historia druga rewelacja -w pełni pokazane bagno jakie zostało po komunizmie -reszta opowiastek też bardzo dobra:) http://1.fwcdn.pl/po/49/21/674921/7508629.3.jpg |
Całkiem niedawno odświeżyłem sobie 13 Pietro. Film jak najbardziej godny uwagi.
|
13 Piętro. Jeden z tych filmów, które potrafią wywołać kryzys tożsamości.
Wiem, stary jest. Ale ja dopiero niedawno o nim usłyszałem. Więc polecam. |
wygląda ciekawie, pójdziemy :taktak:
|
Kanadyjskie sukienki
Na urodzinach Zofii przenosimy się w świat polskiej wsi z lat 80.......bardzo fajnie oddany klimat tamtych czasów:)
Załącznik 65034 |
Ilość załączników: 2
Co jest grane, Davis? / Inside Llewyn Davis --najnowszy film braci Coenów
Załącznik 64974 Nebraska ---świetny czarnobiały obraz Ameryki Załącznik 64975 |
Escape Plan - bardzo przyjemny odmozdzacz
no i stara gwardia odrdzewiona :) |
"Sierpień w hrabstwie Osage"
czyli jak to z rodziną wychodzi się dobrze tylko na zdjęciu :sciana: świetne role Meryl Streep i Julki Roberts :spoko: |
Cytat:
To juz jest o.O?! Jak moglem przeoczyc... Smarzowski i Pilch to mieszanka dazaca do mentalnej ekstazy... |
Pod Mocnym Aniołem - warto,poza tym w kinach studyjnych do wyrwania za 10zł
|
Tak naprawdę, ten film jest o czymś innym. O potwornym eksperymencie socjologicznym możliwym przez akceptację braku izolacji środowiska i zabawą chmurą, o zepsutych ludziach budujących zepsute związki.
Film jest ciekawy, momentami naprawdę dobry, ale rujnuje go niepotrzebna ordynarność i nadmiarowa ilość inwektyw, która skrajnie kontrastuje z całą resztą, tak wzniośle reklamowaną. |
Ona \ Her
Ona \ Her
Niezwykła historia miłosna, samotny pisarz - Theodore (Joaquin Phoenix) kupuje nowy system operacyjny, który jest tak zaprojektowany, aby spełnić wszystkie potrzeby użytkownika. Między nim, a jego systemem operacyjnym rozwija się romans... Ta nieprawdopodobna opowieść pokazuje jak wielki wpływ może mieć na nas nowoczesna technologia. Załącznik 64813 |
Żaden Rambo, to się samo przecież nie zagoi, a stare sprawdzone metody najlepsze. ;) Postawiłem warunek: "jak masz nie po drodze do szpitala", czyli nie że nie chcesz/nie lubisz tylko że nie masz takiej możliwości. ;)
|
Nie tylko dla fanów Metallica;) Muzyka świetnie zgrana i super brzmi na dobrych gwizdkach;)
Metallica Through The Never gatunek: Musical produkcja: USA premiera: 4 października 2013 (Polska) 26 września 2013 (świat) reżyseria: Nimród Antal scenariusz: Nimród Antal, Kirk Hammett, James Hetfield, Robert Trujillo, Lars Ulrich Podczas realizowanego z ogromnym rozmachem koncertu grupy Metallica, młody członek ekipy koncertowej Trip (Dane DeHaan), dostaje zlecenie odebrania niezwykle ważnej przesyłki. Rutynowe z pozoru zadanie przeradza się w groźną, surrealistyczną odyseję, którą muzycznie ilustruje Metallica, wykonując na żywo swoje ikoniczne utwory. Zdeterminowany, by dostarczyć przesyłkę Metallice, zdany wyłącznie na siebie Trip pokonuje opustoszałe ulice miasta. Załącznik 64741 |
Cytat:
Cytat:
Zdezynfekować owszem, założyć byle opatrunek tamujący wypływ krwi i tyle. Sprawdzać palec, znaczy jego resztę, zmieniać opatrunki, są jakieś maści na szybsze gojenie. Tak ogólnie mówiąc - spokojnie przez pół roku będziesz uważał jak cholera, żeby nim nic nie robić, ani nawet nie dotykać. Szczególnie przypadkowe stuknięcia spowodują, że będziesz fruwał. Oduczysz się nawet wkładania ręki do kieszeni :D |
No to jedziemy. :]
UWAGA: SPOILERY! Tagi [spoiler] nie zamykają cytatów, więc je sobie darowałem. Cytat:
Cytat:
Bzdura goni bzdurę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Źle też go oceniasz, oczywiście że to co robił było egoistyczne, ale zauważ że zapasy jeszcze były. I nie sprawiało mu to żadnej radości, nie wiem skąd to odczucie, po prostu czekał. Był też cynikiem, może dlatego tak to odebrałeś. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Dobrze jak by osoby z przesłaniem w podpisie zaczęły najpierw stosować go do SWOJEJ OSOBY;)
|
Jeszcze nigdy nie czytałem tak długiego posta bez treści :D
|
Cytat:
- Patrzenie się w błysk przy wybuchu bomby jądrowej, skutkowało by natychmiastową ślepotą (zresztą nie trzeba nawet patrzeć ;)). Gdyby nie ten wybuch - nie byłoby filmu. - Nie zdążyliby zbiec do podziemia. Jak wyżej. - Prawdopodobnie piwnica nie wytrzymałaby zawalonego budynku. Nie wiesz tego. Nie wiesz, co stało się na górze, zauważ, że "dozorca" jedynie spekulował nt. tego, że zawalił się budynek. - O próbach dotarcia przez "ekipę ratunkową" dowiedzieli by się wcześniej - skoro budynek się zawalił to ciężko i głośno byłoby się do nich dokopać. Tak naprawdę nie wiemy nic na ten temat, co stało się na górze, jak już wspomniałem wyżej. Poza tym nie wiemy, kim owi przybysze byli, jaką technologię posiadali. Skoro idziemy aż tak daleko - być może potrafili usunąć błyskawicznie resztki budynku bezgłośnie? ;-) - Dlaczego do "bunkra" zeszło 6 osób, 3 zabrało dziewczynkę, a dwóch zabito? Kogoś brakuje? ;) Ewidentny błąd lub niedopatrzenie ze strony scenarzysty/reżysera. - Dlaczego słysząc strzały od razu nie zaspawali drzwi, nie wysłali kolejnej ekipy lub przynajmniej nie postawili straży. A może byli na tyle pewni siebie, że nie chcieli tego robić? Może chcieli się nimi bawić, poczekać, aż wyjdą i zainteresują się? Potem widząc, że jednak było to niebezpieczne - zdecydowali zaspawać drzwi i tyle. - Dlaczego wszyscy boją się radioaktywnego pyłu i promieniowania, a klop ma bezpośrednie połączenie z kanałami? Wiedziała o tym tylko jedna osoba, pył opadał na zewnątrz, na powierzchni Ziemi. Skoro byli pod ziemią i kanały również były pod ziemią - widocznie nie widział obaw. - Dlaczego po odcięciu palca się nie wykrwawił? A czy zawsze po odcięciu palca człowiek się wykrwawia? Może jakaś ta rana się zasklepiła. Nie wiem, gdybam. - Dlaczego wcześniej nie wymyślili aby uciekać tą drogą? Bo oni nie chcieli nigdzie "uciekać". Czekali na pomoc z zewnątrz, poza tym powoli wariowali, pewnie nie myśleli racjonalnie. Nadto "dozorca" był jedyną osobą, która wiedziała o tamtym wyjściu, miał ukryte zapasy jedzenia, którymi się nie dzielił, przebywanie w tym miejscu i posiadanie przewagi nad resztą grupy najwyraźniej sprawiała mu niewytłumaczalną radość. W późniejszym czasie dostrzegł, że są nastawieni przeciwko niemu, więc tym bardziej nikomu nie zdradzał przez długi czas sekretu o połączeniu kibla z wyjściem na świat. - Dlaczego na końcu filmu cały bunkier płonie? Płonie dlatego, bo tak było w scenariuszu. To jak z wybuchem bomby jądrowej, gdyby nie ten pożar to nie byłoby sceny ucieczki przez kibel, widowiskowego płonięcia bunkru oraz ludzi (Człowieka? ktoś tam płonął w ogóle? Chyba tak, nie pamiętam). - I skąd oni w ogóle mieli tyle tlenu? Nie wiemy jak długo tam siedzieli. Nie wiemy, na ile czasu tlen zgromadzony w tym zamkniętym pomieszczeniu wystarczyłby dla tylu osób. Reasumując moim zdaniem zbyt dużą uwagę przywiązujesz do szczegółów. Powinieneś przymknąć oko na wiele detali, bo gdyby nie one to możliwe, że film by nigdy nie powstał. Jak wspomniałem na początku - traktować miał on przede wszystkim o ludzkich zachowań w sytuacjach kryzysowych, scenariusz został tak napisany, by większość rzeczy doprowadziła do skrajnych uczuć, emocji, wypaczenia, rozstroju. Uff, dawno takiego długiego posta nie napisałem :). |
Ostatnio trochę filmów obejrzałem, więc po kolei te ciekawsze:
1. Koneser - dobry melodramat, zaskakuje, odkrywa przed widzem całe wnętrze głównego bohatera, polecam, 8/10 2. Spring Breakers - film bardzo niedoceniony. W skrócie opowiada o degeneracji dzisiejszych nastolatek (gimnazjalistek), parodiuje dzisiejszą modę (swag), wszystko sklejone w lekko psychodeliczny obraz, ale bardzo ciekawie się to ogląda i nie ma czasu na nudę. Gorąco polecam, 8/10. 3. The Place Beyond the Pines - film tylko dla osób, które potrafią przetrzymać filmy bez ciągłej akcji. Jest długi, ale bardzo rozbudowany fabularnie, ale pomimo tego bardzo ciekawy na swój sposób, to kolejny film, który jestem w stanie polecić, jednak oczko niżej - 7/10. 4. The Divide - jak wyżej, mocno polecam, typowy mindfuck i jak dla mnie 8/10. Przyznam, że "na pierwsze" film nie zrobił na mnie aż takiego wrażenia, abym mógł go polecać znajomym z czystym sumieniem, jednak chodził za mną ze dwa, trzy dni po seansie i zmieniłem ocenę na osiem i jak najbardziej godny polecenia. Jedna uwaga - film jest "dirty" i ciężki. 5. About Time - bardzo dawno nie oglądałem tak świetnej komedii, od których generalnie bardzo stronię, namówiony zostałem przez ojca i nie żałuję, przesłanie jest genialne, nie wstydzę się przyznać - nawet się wzruszyłem :) bezapelacyjnie 8/10. Więcej wkrótce lub jak mi się przypomni ;-). |
Aczkolwiek łamie trochę fizykę. I główna bohaterka na końcu filmu nie dałaby rady wstać - no chyba że ta misja w kosmosie była kilkudniowa; nie wiem czy takie są. Ale dobry, też polecam. Te tekstury muszą rewelacyjnie wyglądać w kinie. :D
Obejrzałem ostatnio The Devide. Post nuklearny klimat i opowieść o ciemnych zakamarkach ludzkiej duszy, rzekomo każdego człowieka. Nawet dobry, tylko że znowu - kłopoty z fizyką i miejscami logiką: - Patrzenie się w błysk przy wybuchu bomby jądrowej, skutkowało by natychmiastową ślepotą (zresztą nie trzeba nawet patrzeć ;)). - Nie zdążyliby zbiec do podziemia. - Prawdopodobnie piwnica nie wytrzymałaby zawalonego budynku. - O próbach dotarcia przez "ekipę ratunkową" dowiedzieli by się wcześniej - skoro budynek się zawalił to ciężko i głośno byłoby się do nich dokopać. - Dlaczego do "bunkra" zeszło 6 osób, 3 zabrało dziewczynkę, a dwóch zabito? Kogoś brakuje? ;) - Dlaczego słysząc strzały od razu nie zaspawali drzwi, nie wysłali kolejnej ekipy lub przynajmniej nie postawili straży. - Dlaczego wszyscy boją się radioaktywnego pyłu i promieniowania, a klop ma bezpośrednie połączenie z kanałami? - Dlaczego po odcięciu palca się nie wykrwawił? - Dlaczego wcześniej nie wymyślili aby uciekać tą drogą? - Dlaczego na końcu filmu cały bunkier płonie? - I skąd oni w ogóle mieli tyle tlenu? |
Nareszcie.. po jakiś dwóch latach od Incepcji nareszcie jakiś dobry film obejrzałem - naprawdę dobry :) Przy tej całej miałce złych, bardzo złych i w najlepszym wypadku co najwyżej średnich odmóżdżaczy naprawdę przyjemna odmiana :)
Gravity - film naprawdę zasługuje na tak pozytywne opinie, jakie można o nim przeczytać (może poza grą aktorską - ta zła nie jest, a i "fizyczność" - wyjątkowo ważna - stoi na bardzo wysokim poziomie - ale sama gra nie jest jakoś zachwycająca (nie, że zła) - reszta natomiast jak najbardziej tak :) ). Polecam - najlepiej w jak najlepszej kopii, na dużym ekranie (na co sam nie miałem jeszcze niestety okazji - ale na pewno nadrobię). |
Nie można przesadzać. Zdecydowana większość tytułów ma swoje sensowne uzasadnienie. Choć przytrafiają się zabawne wpadki, jak "Szklana pułapka". Dla pierwszego filmu z serii polski tytuł ma jeszcze jakiś sens, ale potem już nie.
|
Cytat:
|
Proste może i nie jest - ale głąb pozostanie głąbem. :]
|
Cytat:
http://www.filmweb.pl/news/ARTYKU%C5...ilmowych-44124 |
12 Years a Slave akurat dostał Złotego Globa (czy tam nawet i niejednego :hmm: ).
Swoją drogą zawsze zastanawiało mnie co za głąb tak tłumaczy tytuły filmów, by jak najmniej przypominały oryginał? :| |
Ilość załączników: 2
Dwa filmy które w week obejrzałem i mogę polecić
Zniewolony\12 Years a Slave- Ekranizacja wstrząsających wspomnień Salomona Northupa. To wydarzyło się naprawdę. Jest rok 1841. Na północy Stanów Zjednoczonych już od lat czarnoskórzy obywatele cieszą się wolnością. Jednak w stanach południowych wciąż panuje niewolnictwo. Mieszkający w Waszyngtonie Salomon Northup ***8211; czarnoskóry wolny i wykształcony człowiek, ojciec dwojga dzieci, szczęśliwy mąż i szanowany obywatel ***8211; zostaje podstępem porwany i sprzedany handlarzom niewolników. Tak rozpoczyna sięę trwająca 12 lat dramatyczna i niezwykła odyseja człowieka, który wbrew otaczającej go brutalnej rzeczywistości próbuje przetrwać i nigdy nie stracić nadziei na wolność. Człowiek raz wolny, pozostanie nim na zawsze. Załącznik 64615 "Wysocki. Dziękuję, że żyję\Wysockij. Spasiba, szto żiwoju. Film który po dwóch latach od premiery dotarł do PL:ysz: Ale dobre kino zupełnie nie w rosyjskim stylu ;). Wysocki. Dziękuję, że żyję" przedstawia bardzo skromny wycinek życia wielkiego barda, w dodatku dość jednorodnie i to nie artystę czyniąc głównym bohaterem filmu. Oglądamy wydarzenia z ostatniego roku egzystencji Wysockiego, kiedy była to już równia pochyła. Artysta jest uzależniony od morfiny, stan jego zdrowia jest fatalny, on sam "ciągnie" resztą sił. W perspektywie ma wyjazd na leczenie do Paryża, ale czeka go jeszcze seria wyprzedanych koncertów w głębi Związku Sowieckiego. Najbliżsi zdają sobie sprawę, że taki stan rzeczy długo trwać nie może, ale podejmują ryzyko. A nad wszystkim unosi się pragnienie pułkownika KGB Smolyakova, by mieć "coś" na wielbionego artystę. Coś, co założy Wysockiemu obrożę podobną tej, którą Smolyakovowi wdział system. Załącznik 64616 |
Cytat:
|
To przykre.
|
Cytat:
Odwrotnie niż wielu moich znajomych nie mam najmniejszej ochoty wydawać ani złotówki więcej na Hobbita. Nie pójdę na niego do kina. Mało tego - żeby mi ktoś przyniósł płytkę z tym filmem, nawet go nie włączę. Poważnie. Zdecydowanie nie lubię obecnego trendu w kinematografii, który polega na zapełnianiu coraz większej liczby klatek filmu akcją i efektami specjalnymi, ale pierwszą częścią swojej drugiej trylogii z uniwersum Śródziemia Jackson skutecznie zraził mnie do robienia minuty filmu z akapitu książki... |
Spring Breakers, The Place Beyond The Pines, The Broken Circle Breakdown, Trance, End of Watch - te filmy czekają u mnie w kolejce. Ktoś widział któryś z ww. i szczególnie poleca? :)
|
Hobbit Pustkowie Smauga ,jeśli komuś podobała się jedynka dwójka również powinna mu się spodobać, moim zdaniem dwójeczka lepsza :spoko:
Mniej 'bajkowa' , no i w niespodziewanym momencie zakończona no ale cóż trojkę trzeba sprzedać Niestety mam jedno DUŻE ale, nie wiem jak w innych kinach ale w cinema city jakość napisów prosi o pomstę i bojkot, nie dość że film w większości ciemny to napisy pół szare, oglądałem na małej sali i po 10 minutach dopatrywania się, dałem sobie całkowicie spokój z napisami - dobrze że z moim angielskim nie jest tak źle nie jest to tylko moje odczucie bo na sali było raptem 6 osób i wszyscy narzekali na napisy no cóż ale 25 za bilet kasują :szczerb: |
|
Cytat:
|
Kapitan Phillips / Captain Phillips
Całkiem dobry :)dawno już amerykańskiego filmu tak dobrego nie widziałem:) - a Tom Hanks rewelacyjny:) Załącznik 63898 |
Ja oglądałem ostatnio kryminał produkcji szwedzkiej pt: "Milenium". Film długi, bo składający się z 6-ciu półtoragodzinnych części. Ale film wciąga, pomimo spokojnego prowadzenia się akcji, niejednokrotnie zaskakuje poddając wątpliwości nasze przypuszczenia. Polecam , jeśli ktoś chce obejrzeć film kryminalno-detektywistyczny bez sztuczności Holiwoodzkiej.
|
Ostatnio oglądałem super film - "Lot nad kukułczym gniazdem" i "Shutter Island". Meeega!
|
genialny film fakt :)
a ja polece Trzech Muszkieterow, wersje sprzed bodajze lat dwoch - wciaga :) |
Chyba się wybiorę. |
w sumie.. tym razem się zgodzę ;)
Film w sumie można wrzucić do tego samego 'wora' co Pacific Rim i inne wymienione, ale nie jest głupi i ogląda się nawet ok. Ten nawet można polecić :) |
wracajac do tematu:
NAPRAWDE przyjemny odmuzdzacz http://www.filmweb.pl/film/Lockout-2012-559816 nawet z sensem ;p byly agent zostaje skazany na wieloletnie wiezenie, ale moze go uniknac - musi tylko uratowac corke prezydenta ktora... nie nie, jak nie widzieliscie to... generalnie w miare przewidywalny, ale oglada sie przyjemnie wszystko w klimacie niedalekiej przyszlosci |
Jestem zmuszony potwierdzić obraźliwość uprzednio zamieszczonych treści; nie wnoszę żadnych zastrzeżeń co do ich interpretacji przez Barteza, który to wycenił moją wypowiedź na pięć punktów karnych. Z pokorą przyjmuję wymierzoną karę jako słuszną i zbawienną (prawą i sprawiedliwą jeśli kto woli).
Chciałem tylko dodać, że moja wypowiedź retorycznie skierowana do Zetoxy w sposób jasny i zrozumiały obraźliwość swą kierowała w stronę kolegi Kogoro a treści owej wypowiedzi każdy może się domyślić, mając w pamięci świeżą wypowiedź abp Michalika. Z poważaniem pali8 |
Cytat:
|
andrzejj9, dla mnie "Pacific Rim" to najgorszy obok "Blade II" film Guillermo Del Toro. Zdecydowanie wolę jego europejskie produkcje, choć mi z nimi nieco ideologicznie nie po drodze.
Wracając do "Pacific Rim", to film zrobiony bardzo dobrze od strony technicznej, również rzemiosłu aktorskiemu nie można wiele zarzucić. Jednak dotychczas jego filmy charakteryzowali bardzo wyraziści bohaterowie, którzy zapadali w pamięć. W tym przypadku nie można go za to pochwalić. A jeżeli chcesz obejrzeć coś ciekawego to polecam zaznajomić się z twórczością Nicolasa Windinga Refna. |
Pacific Rim - kolejna nawalanka a'la transformers czy battleship, czyli zobaczyć i zapomnieć...
A z filmów, które głębiej i na dłużej zostają w pamięci polecam ostatnio oglądany przeze mnie Conjuring (Obecność) - horror o treści demon prześladuje rodzinę, na ratunek spieszy egzorcysta - oczywiście na faktach ;) . Niby "banalna" filmowa historia, ale jest to kawał dobrze zrealizowanego kina, na imo wysokim poziomie, wciągający, wyróżnia się zdecydowanie na tle innych podobnych teraźniejszych produkcji, nie żal spędzonego przy nim czasu. Polecam! http://www.filmweb.pl/film/Obecność-2013-627100 |
Cytat:
Ja nic więcej po takich filmach nie oczekuję, poza jednym - film może mówić o robotach, godzillach, kosmitach czy innych takich, ale to nie znaczy, że ma lekceważyć widza (i jego inteligencję) na każdym kroku. A to niestety często się zdarza choć są chlubne wyjątki. I tak - mimo, że poziom podobny - przyjemnie dość oglądało mi się Transformersy, dobrze Olimp w Ogniu, zupełnie znośnie kilka podobnych filmów. Ale jednocześnie męczą mnie takie, gdzie choć tematyka fantasy to twórcy chyba z góry zakładają, że w związku z tym wszystko może nie mieć sensu. Tego nie znoszę. Pacific Rim jest gdzieś po środku - przez większość czasu trzyma poziom (sens) choć kilka rzeczy już jest zrobionych mam wrażenie 'na odwal'. Co nie zmienia faktu, że.. mądry nie jest ;-) Ogólnie chyba zmęczyły mnie ostatnio nowe produkcje, bo naprawdę trudno znaleźć coś, co jest po prostu dobre - bez względu na tematykę. W ten weekend obejrzałem także The Lone Ranger (czy coś takiego) z Deepem i też jestem bardzo zdegustowany. Ewidentna kalka Piratów z Karaibów, ale niestety - zdecydowanie bardziej kolejnych części (z naciskiem na ostatnią) - czyli sensowniejsze fragmenty przeplatane kompletną głupotą i brakiem sensu. Co gorsza (tego też nie znoszę) twórcy nie mogą się zdecydować, czy robią poważny, krwawy film, komedię, czy bajkę dla dzieci. A tego nie da się połączyć i w konsekwencji wychodzi film dla nikogo, bo na pewno nie dla wszystkich. I niestety momentami zdecydowanie za głupi... Ten odradzam. Pacific Rim można zobaczyć. Ale można, warto niekoniecznie. |
raczej dwunastu wiosen :taktak:
|
Zaraz tam głupi. Panowie, takich filmów nie ogląda się dla porywających dialogów i głębokich przemyśleń egzystencjalnych. Fabuła ma tylko kleić efektowne sceny. Film najlepiej ogląda się w kinie, z paczką popcornu w jednej ręce i coca - colą w drugiej. A jeszcze lepiej jeżeli Wasza metryka urodzenia wskazuje, że nie przeżyliście jeszcze dwudziestu wiosen.
|
z pierwszą częścią zdania się zgodzę, z drugą....
ale zgodzę się, że są ostatnio głupsze filmy ;) |
pacific rim - glupi jak but, ale oglada sie przyjemnie
|
Ain't Them Bodies Saints(polski tytuł podobno przetłumaczono w PL "Wydarzyło się w Teksasie") otwierający tegoroczny Sundance i entuzjastycznie przyjęty i typowany na pierwszego faworyta do Oscarów.
Kawał dobrego kina przez duże K:) Wyjęci spod prawa Bob Muldoon i Ruth Guthrie zostają aresztowani w Teksasie. Cztery lata później Bob ucieka z więzienia i rusza na poszukiwanie Ruth oraz córki, której nigdy nie poznał. Nie wie jednak, że kobieta zostawiła za sobą przeszłość..... http://www.filmweb.pl/film/Ain***39;t+The...ts-2013-656044 Załącznik 63373 |
Nie masz tuczka w kuchni albo kasy w portfelu - te 2 rzeczy czynia cuda:)
|
moja żona jest nieściszalna, żadnego przycisku Mute nie ma w pobliżu :(
|
Nieściszalni. Genialny film. :D
|
Cytat:
Było dobrze dopóki nie pokazali tych swoich bullshitów amerykańskich: "dwa piruety i trzy fikołki" (chowanie się pod wodospad), bohater ma tytanowo-irydowe, niełamliwe kości, uczestnikowi ekspedycji na Tytana trzeba tłumaczyć że Tytan jest księżycem Saturna (k***a), komputer obcej cywilizacji potrafi klonować ludzi, swobodnie rozmawiać w ich języku, ale przy tym, generuje schematyczne odpowiedzi na pytania załogi chroniącej drony, która to z kolei przez tyle lat nie zauważa w tym niczego dziwnego. Raz drony strzelają natychmiast, innym razem muszą chwilę odczekać. Pewnie coś by się jeszcze znalazło ale zapomniałem. Cytat:
Dlaczego nikt nie odcina im głów? Jakim cudem cały naród zgodził się na wyrywanie zębów? Jakim cudem jednym ciachnięciem odciął babce rękę maczetą (czy nie wiem co to było, bagnet?)?. Do tego wszystkie zombie mają strasznie nienaturalną animację. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale aż zionie z niego multi-kulti propagandą, nie pomogły nawet stereotypy. ;) |
Konto mamy. Ale rzadko korzystamy.
Pod powszechnie znanym nickiem. :] |
Swoją drogą, macie konta na Filmwebie? Ja tam oceniam każdą pozycję na bieżąco, często lukam oceny znajomych i gdy ktoś, kto wiem, że ma ciekawy gust dał wysoką to sobie włączam :).
Mój nick "smartkowy": http://www.filmweb.pl/user/smartkowy ;). |
A Intouchables - naprawdę świetny film, ed, obejrzyj i się nie zawiedziesz :).
|
E tam, szklana pułapka lepsza była :)
|
Cytat:
|
Żeby Edi uznał, że warto obejrzeć, to by musiała tzw. niezależna tak napisać.
A tak nie wie. :P |
po co mowic cala fabule, na filmweb ma ocene 8.7/10, jest wzruszajacy ale tez sa elementy komedii , po prostu fajny film na jesienny wieczor :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:52. |