![]() |
Cytat:
|
dolacze sie do peanow na czesc Deadpool - naprawde fajnie zrobiony
dzieki temu niewybrednemu, ale mimo wszystko oryginalnemu humorowi ten film naprawde zyskal w porownaniu do innych superheromovie |
Jak jest ciśnienie na jakiś film to oglądniesz nawet kinówke z ruskim lektorem :D
Natomiast wersje HD już od dawna były ;) Ja oglądałem w trochę mniejszej bo mi wystarcza taka, zwłaszcza że na monitorze nie mam FHD. |
Teraz wyszlo, ze da sie ogladac ;-). Gimbaza oglada kinowki na monitorach. Ja nie lubie jak mi sie zestaw 5.1 i telewizor nudza ;-)
|
Też oglądałem i ma fajne żarty, choć czasami trochę gimbusiarskie :D
Właśnie, Wy dopiero teraz oglądaliście Deadpoola? Przecież to już dawno wyszło :D |
Cytat:
świetna kreacja Ryana Reynoldsa, i to podejście z dystansem do granej postaci :spoko: POLECAM :party: |
Deadpool.
E-PIC-KIE! Dawno sie tak nie usmialem! :hahaha: Na cale szczescie dostal kategorie "R". I jest to dokladnie ten Deadpool, ktorego znam z komiksow i gier wideo - nienormalny, nieprzewidywalny, zachowujacy sie jak niedorozwiniete dziecko z kalachem w reku. Polecam, jesli ktos lubi taki typ humoru! |
A ja polecę Tommorowland. Dla dzieci, familijny, taki jakiś przyjazny (pomijając promocję multi kulti...). Brakuje mi takich filmów.
Cytat:
|
"Mustang" - dużo osób polecało i się nie zawiodłem - świetny, przykuwający do ekranu i ciekawy. Nie ma tam jakiś wielkich zwrotów akcji i wymaga zaangażowania w oglądanie, ale warto. Nie wiedziałem, że w XXI wieku dzieją się takie rzeczy i ktoś daje na to przyzwolenie...
Szkoda tylko, że tylko dwie siostry zdołały uciec... |
Victor Frankenstein, nudnawy ale obejrzeć można.
|
Po raz nie wiem który obejrzałem wczoraj Przekręt/Snatch, kurde i mam go ochotę znowu zobaczyć. :haha:
|
idziecie na Roja, pierwszy film o wyklętym ,
przyznam, że mnie ciągnie :taktak: |
gernialne, potwierdzam
polecam tez inne dziela Kevina Smitha - Mallrats, Chasing Amy, Jay and Silent Bob strikeback itd |
Sprzedawcy 1 i 2.
|
w tym filmie tak :>
|
Wątek antysemicki, to zaleta? :>
|
faktycznie zacny film. dobrze sie ogladało.
|
obejrzałem wreszcie "ziarno prawdy", całkiem dobry polski kryminał :spoko: 8/10
wątek antysemicki, podziemny Sandomierz, świetny Trela, lepszy niż Więckiewicz, myślałem, że wiem od początku kto zabija i zostałem zaskoczony :sciana: chyba jeden z lepszych filmów polskich ostatnich lat. |
Cytat:
Dno i kilo mulu. "Misja Afganistan" byla o niebo lepsza w zakresie tej samej tematyki... |
Cytat:
|
Karbali nie polecam. cienko to wyszło. chociażby przez dobór aktorów. wyjątek to Topa :spoko:
|
Nareszcie obejrzałem Przebudzenie Mocy, 3D z dubbingiem (nie było wyboru, ujdzie). Film dobry, nawet bardzo dobry (oczywiście dla tych co są fanami, reszta niech nie ogląda :P). Zakończenie kiepskie, albo ja czegoś nie łapię. :blink:
Niestety kawałka filmu nie widziałem, bo na Orlenie dają kawę w mega kubku, do tego pepsi... Uciekł mi też kawałek 3D, bo jak mnie przypiliło, to gdzieś okulary zgubiłem, ale moc była ze mną i babka siedząca po drugiej stronie przejścia, pożyczyła mi swoje zapasowe. :D |
A mnie akurat ta scena nie raziła :) Może bardzie, ze była - lekki spojler - tak późno w filmie ;)
A sam aktor.. jakbyś zobaczył jego zdjęcia w międzyczasie, to... i tak jest zupełnie nieźle ;) |
Właśnie wróciłem z wyjazdu, podczas którego udało mi się m.in. wpaść na Przebudzenie Mocy 3D.
Film dla mnie solidne 7/10, choć dość nierówny - chwilami wręcz 10/10, chwilami 4. Jak zobaczyłem "wraka" to niemal mi się łezka w oku zakręciła na wspomnienie starych czasów kiedy oglądałem Star Wars po raz pierwszy (i drugi i...). Z kolei niektóre infantylne sceny aż mnie irytowały, na szczęście nie było ich tak wiele. Szkoda było widzieć śmierć Hana tak wcześnie. Jedna z najmocniejszych postaci. Natomiast absolutnie najgorsza scena ze wszystkich: ... to scena ostatnia. Absolutnie nieudany patos. Absolutnie niepotrzebny postój Luke'a tyłem do Rey (stał tam tak przez kilkadziesiąt lat, czy szybko się ustawił żeby zaszpanować, kiedy usłyszał nadlatującego Sokoła Millenium?) I absolutne rozczarowanie kiedy się odwrócił. Nie oglądałem przed filmem aktualnych zdjęć aktorów, ale Han wyglądał zajehansowo, po Lei po tylu latach nie spodziewałem się seksbomby więc zero rozczarowania, a Luke... ech... Fajne podłoże do fajnej fabuły, ale widać że mocno ograniczyli wyjaśnianie i rozbudowywanie wątków, żeby trafić do dzisiejszego statystycznego widza. A szkoda, bo potencjał w tym scenariuszu do rozbudowy ogromny. Ale i to co było sprawiło mi sporo przyjemności i nie ukrywam, że kolejnej części nie ominę na pewno. |
Cytat:
|
byłem wczoraj na Listy do M 2 z Żona :-) i ciężko mi powiedzieć czy mi się podobało... byłem zobaczyłem i tyle.
co do nowej francuskiej produkcji to 2x w tym tyg. widziałem zwiastuny w Multikinie i ciekawe może być ale do kina to raczej na to się nie wybieram ostatni dobry francuski film jaki widziałem to Lato w Prowansji z Jean Reno Polecam :-) |
Kurde.. wczoraj się w pracy tym testamentem zachwycali.. (w sensie na razie, że chca iść). A ja też w kinie widziałem trailer i.. mam wrażenie, że widziałem już cały film (jeden z tych trailerów, gdzie pokazują praktycznie 80% fabuły)..
|
Cytat:
Tez czekam na premiere i zamierzam wybrac sie do kina ;-)! |
Wiem. Ale mimo wszystko w poprzednich częściach coś było, dokądś to prowadziło. Regularnie zmuszony jestem ;) do oglądania starych serii przez syna, więc to nie tylko wspomnienie sagi.
Tu natomiast? Pobiegali, postrzelali sobie, polatali i koniec. Może miałem za wysokie oczekiwania... Czarny charakter - zero. Rey, przebudzenie mocy - tylko czekałem jak się rozpłacze... Efekty fajne, owszem, ale IMO nic poza tym. Najbardziej z seansu podobała mi się zapowiedź francuskiego filmu "Zupełnie nowy testament" ;) |
Czegoś się spodziewał?
Przecież to film (już siódmy z serii) robiony dla rozrywki. Jak żądasz fabuły i postaci to idź na Bessona/Tarantino/Polańskiego/Scotta/Demme/Gilliama/itp (niepotrzebne skreślić). Z całym szacunkiem, ale idąc na film pokroju SW, jakiś transformers, batman czy jurassic cośtam nie oczekuj głębokich doznań artystycznych, bo nie po to te filmy powstały. :) |
Byłem, obejrzałem - chyba się zestarzałem... Kylo, Poe, Finn, Rey, nawet Leia, słabe postacie, fabuły brak - 5/10 za Hana, BB-8 i Sokoła Millenium.
|
Zaklepałem bilet na jutro. (17 + 3 za okularki)
Niech Moc będzie z nami! ;) |
przesadziłem :( się rozpędziłem wielce przepraszam
|
Aleś naspoilerował. :sciana:
|
jestem po wymianie zdań z wieloma znajomymi i krytykują że słabe że zła postać
Kylo Ren te dziecko jak zdjął maskę... tak właśnie odbiera to "kowalski" który nie zna historii Star Wars i nie słucha ze zrozumieniem Kylo Ren to dalej "uczeń" jest powiedziane że musi ukończyć szkolenie. wiec na próżno szukać epickich pojedynków Rycerzy Jedi czy Mistrzów Jedi na miecze świetlne... bo kto niby miał by walczyć ? tak jak w poprzednich częściach Pierwsza scena z Kylo Ren dla mnie rewelacja do tej pory nie było tak mocnego wejścia ciemnej strony. Harison Ford u mnie 10/10 za role Hana Solo zagrał tak jak powinien :-) z humorem. to ze ginie pewnie nie chciał zagrać w kolejnych częściach. Fabuła przypomina "Nowa Nadzieję" schemat filmu jest niemal że identyczny brakowało mi więcej pobocznych rozbudowanych wątków takich jak z 1czesci wyścigu ścigaczy czy z 2giej części wyprawy na planetę Kamino inspekcja przygotowań armii klonów. Ja odbieram to tak że w 7 jest główny watek i każdy nowy bohater jest do niego wciągany i akcja filmu biegnie dalej głównym schematem. to taki mały - ale i tak Rewelacja :-) |
Cytat:
Potwierdzam bylem widzialem film i 10/10 obejrzany w 3D efekty zajefajne , i sie absolutnie zgadzam trzeba zobaczyc poprzednie wersje zeby miec z tego przyjemnosc inaczej film jest nieco bezsensowny i nie ma sensu, i nawet przedmowa niedaje pelni tego co sie dzieje ;) |
Cytat:
|
Gwiezdne Wojny VII
byłem wczoraj wersja 2D z napisami jako film 10/10 co tu dużo mówić film oglądałem na jednym oddechu :-) to było to "coś" jedyny minus za krótki nie czytałem recenzji tylko zwiastuny z TV. gdzieś usłyszałem ze film jest też odpowiedni dla nowego widza który nie zna poprzednich trylogii i to jest wielki błąd. osobiście uważam że pójście do kina na Star Wars 7 bez wcześniejszego obejrzenia poprzednich części jest wielkim błędem cały film jest kontynuacja i nowy widz będzie zdezorientowany w całej sytuacji. co przełoży się u niego na słaby film. |
obejzalem z cora Przygody Tintina - bardzo fajna przygodowka, oboje sie swietnie bawilismy
taki animowany Indiana Jones ;) |
Cytat:
To w sumie było moje jedyne - niewielkie - zastrzeżenie do filmu. Że było tych kilka momentów, podobnie jak w poprzednich częściach, gdzie mógłby być efekt WOW i mogłyby utkwić w pamięci, a tu.. nic. Zrobione, jak każda inna scena. Może to i dobrze, ale dla mnie można to było wykorzystać, jako taką wisienkę na torcie, bo poza tym film rzeczywiście pzyjemny. I humor, co ciekawe, wprowadzony tak, że autentycznie w kilku miejscach potrafił rozśmieszyć, a jednocześnie nie był wprowadzony na siłę i nie wzbudzał politowania. Ogólnie na plus. Dla mnie koło 8/10 Obejrzałem natomiast w ten weekend Marsjanina i tu mam bardzo mieszane wrażenia. Ogólnie pomysł fajny i realizacja w większości też, ale.. tak gdzieś do 2/3 filmu. Potem robi się jakaś masakra - patrząc na ogólny poziom filmu. Tak, jak ta piersza część to faktycznie Ridley Scott, tak druga.. to jakieś durne Avengersy czy (sic) Iron Man, mający mniej więcej tyle samo sensu i realizmu (nawet uwzględniaąc miejscówkę). A wszystko kompletnie z punktu widzenia filmu i fabuły niepotrzebne.. Całość może z 6/10, choć w tym pierwsza część zdecydowanie z 8 (a druga gdzieś 4..) |
Coś co Allegro zmontowało ostatnimi czasy.
I drugi: |
Nie, no tylko z napisami, z dubbingiem ogląda się powyżej 3 promili. :D
|
Cytat:
Mój ojciec był na wersji z dubbingiem 3D (aż się zdziwiłem - bo nigdy do kina nie chodził). Mówił, że dubbing był nawet spoko - nie zepsuli jak w trzeciej cześć. |
W środę są tanie bilety w najbliższym kinie, to pójdę na Gwiezdne Wojny, warto 3D, czy jednak nie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Gwiezdne Wojny - Przebudzenie Mocy
Byłem, widziałem ,dla mnie 7/10 Film luźno nakręcony,brak patetycznych scen jak w 3 pierwszych częściach na pewno na plus, na minus i to duży ,główna negatywna postać , ot co - taka szczurza morda siusmajtek, mało w niej walki na miecze świetlne ale jest to usprawiedliwione No i oczywiście będą kolejne części ;-) Przed seansem widziałem reklamę kolejnego StarTreka :spoko: |
Nie wiem. Ale z pewnością mi to wyjaśnisz.
|
Cytat:
|
Wyznawcy jediizmu! :D
|
Byłem, obejrzałem.
7/10, może nawet 8/10. I byłem mile zaskoczony "grzeczną" widownią. :spoko: Ale to może dlatego, że pomimo premierowego pokazu na sali kinowej było raptem 12 osób (wliczając mnie). I 6 z tych dwunastu twardo siedziało aż do końca napisów. |
Polecam "Początek (I Origins)" wszystkim, którzy lubią filmy z gatunku sci-fi.
|
BTW Obejrzałem No escape. Ciekawy obraz z dość nietypową rolą Owena Wilsona, który w tejże, o dziwo, dał radę. Polecam.
A Gwiezdnych wojen trochę się obawiam po niektórych zwiastunach, ale cóż, oceniać będę po seansie. Must see. Ale z dzieciakiem, więc albo przeszły tydzień, albo dopiero po świętach. |
@Joujoujou
Szczerze, nie wiem. Ostatni raz byłem wtedy kiedy już nie pamiętam. Męczy mnie też patrzenie się w górę na ekran, a już nie znoszę kiedy jest ciemno i świeci tylko ekran. Sam fakt, że w sali jest ktoś jeszcze oprócz mnie już by nie dekoncentrował. |
Cytat:
Co do hołoty - wystarczy wybrać dobrą godzinę... jak pójdziesz w południe to jest dzieciarnia - jak wieczorkiem to jest spokój i pełna kultura (przynajmniej w Heliosie w Legnicy) :czytaj: |
Cytat:
Wielka szkoda. :smutny: Trochę nie jestem w temacie, bowiem w polskim kinie ostatni raz byłem wieki temu, na maratonie filmowym pt. wszystkie części władcy pierścieni w ciągu jednej nocy. I widownia była bardzo kulturalna. :spoko: |
A ja tam obejrzę w sobotę wersję 3D :P
|
Cytat:
|
Ja się miałem nie wybierać. Ale skoro mam urlop, to pójdę - właśnie zabukowałem bilety na czwartek, 11:30 przed południem.
Zachowanie tutejszej "publiczności" w kinach skutecznie zniechęca do wizyt tamże - i to właściwie jedyne co mnie hamowało. Ale sentyment przeważył. |
To ktoś się nie wybiera?
;) |
Kto się wybiera na Gwiezdne Wojny? :pytanie:
|
Kompletnie o tym zapomniałem, pełny Kung Fury z Knapikiem jako lektorem :)
|
Wybieram się na pewno. Craig jest moim zdaniem trzecim najlepszym jak dotąd odtwórcą roli Bonda. Co jest o tyle znamienne, że dziś dużo trudniej być dobrym Bondem niż kiedyś.
Natomiast w kwestii piosenek - Skyfall bardzo mi się spodobała :) Ze Spectre właśnie po raz pierwszy przesłuchałem i cóż... Nie może być tak, że każda jedna będzie genialna, tylko tyle powiem :P |
Widmo, czyli kolejna odsłona 007 ,podobno ostatnia Craigiem, wybiera się ktoś ?
Ja się wybieram 6,zobaczymy, skyfall był fajny ale mam nieodparte ważenie ,że piosenki tytułowe coraz lipniejsze. I tak dobrze, bo mogł ja wykonywać np. Pitbull albo jakiś szit pokroju kobiecego Mintaja Jak dla mnie to utwór z Spectre to dla mnie kiepszczyzna. Goldfinger : a tu z Spectre |
Cytat:
Liczy się efekt końcowy :taktak: |
WHO AM I - nie przerazajcie sie ze to niemiecka produkcja. Film na prawde dobry
|
ANT-MAN - zapowiada się ciekawie :)
|
Cytat:
|
Chyba kolejna fajna bajka od MARVELa?
|
Terminatora nowego polecam, byłem na 2D :)
|
Ant-Man może być ciekawą propozycją.
|
Nawiązując do mojego poprzedniego postu - dopełnienie oldskulu :D
|
A cos wiecej moze?
|
Też byłem i nie polecam...
|
Byłem na nowym Mad Maxie, polecam.
|
"Before I could pull the trigger, I was hit by lightning and bitten by a cobra" :D
i małe bonusy: |
Byłem na nowym MAD MAX, trzy pierwsze znam na pamięć, dlatego obawiałem się, że zbyt zamerykanizują i upiększa tę część.
Na szczęście jak na dzisiejsze produkcje film trzyma poziom ,klimat post apokaliptyczny utrzymany,a to dla mnie w tym filmie najważniejsze , dobre tempo ,fajne fury ,scenariusz nawet nawet ,wiadomo trochę przesadzili z niektórymi akcjami ale ogólnie jak dla mnie bardzo fajny No i Hardy zagrał dobrze maxa, kwestii mówionych miał może 10 ;-) 8/10 jak dla mnie , na pewno zawita w mojej kolekcji na blu |
LEGO PRZYGODA(2014) jest dość dziwną, ale ciekawą pozycją.
|
A teraz poważnie, Układ Zamknięty polecam, szczególnie przed wyborami wszelkimi, a życiowymi, najbardziej.
|
:P
|
hmm.. tak jak jedynkę uważam za rewelacyjną, trójkę za.. niech będzie akceptowalną, tak dwójka jest dla mnie tyle przeciętna, co po prostu słaba (i to bardzo).. Co nie zmienia faktu, że - jak każdy film obydwu trylogii - dobrze zrobioną. Ale to nie wystarczy w filmie, już nie. Musi być jeszcze przynajmniej ciekawy.
Edge of Tomorrow zgadzam się - w sumie całkiem niezły. |
Poproszę o informację co to ''dobre kino'':ysz:
|
Hobbita nie widziałem, więc się nie wypowiadam.
LOTR oglądałem - w kinie, na dvd i na blu-rayu. W dobrym kinie ten film jest w stanie się obronić. Ale książka i tak lepsza. :P |
A nie jest? Wybitne dzieło to na pewno nie. Dla mnie film przeciętny to taki, który jest dobrze zrealizowany, ale czegoś jednak zabrakło i tacy są Władcy Pierścieni i Hobbit.
|
Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale nazywanie trylogii "Władca Pierścieni" filmami przeciętnymi uważam za tezę mocno kontrowersyjną. Z pozycji, które wymieniłeś, oprócz Władcy Pierścieni najbardziej podobał mi się film "Edge Of Tomorrow" oraz seriale "Lost" i "The Walking Dead".
|
Oglądam 4 odcinek pierwszego sezonu The Walking Death :taktak: taka tam bajka nie wiem czy w TV chciało by mi się to oglądać :ysz:
|
Jakby się nie dyskutowało to nigdy nie powstałaby sztuka...
|
Ale zupełnie niespodziewanie podobała mi się ostatnia część Hobbita :) Znaczy generalnie wszystkie były zrobione poprawnie, ale.. tylko tyle, bo co z treścią to wie każdy, kto próbował obejrzeć (i wyobrazić sobie krótką książeczkę przełożoną na 8-9 godzin). Po trójce nie spodziewałem się niczego więcej i obejrzałem w zasadzie z 'obowiązku'.
Ale zaskoczyła mnie, bo - poza jednym, może dwoma gorszymi momentami - była całkiem nieżle zrobiona, nie przedłużona niepotrzebnie i zupełnnie przyjemnie sie oglądało. O dziwo - spokojnie polecam :) |
Zresztą o gustach się nie dyskutuję xD
|
No ale pomimo tego że są gorsze, to przecież nie oznacza że musi się podobać. :)
|
Ujmę to tak nie mówię że ten film był wybitny, ale widziałem gorsze...
|
Na to wygląda. :]
|
tylko mnie się ten gniot podobał?
|
Cytat:
Ale Ronin jest tragiczny.. ;) |
Może pierwsze dwa są, później to Moda Na Sukces w wersji zombie.
|
nie kasuj zobacz, może Tobie się któryś spodoba.
3.The Walking Dead 5 sezonów. to jest ciekawe. |
Cytat:
Czy to jest ten film? http://www.filmweb.pl/film/Ksiądz+3D-2011-254275 Jeśli tak, to polecam. |
ok' kasuję te filmy , szkoda czasu :taktak:
|
zgadza się, tak do 3 sezonu, potem lipa...
|
ale poczatek Lost byl swietny
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:52. |