Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

czero 21.03.2005 20:29

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
[...]

Dopiero Total Commanderem udało się skasować obydwa (ten program nie raz w ten sposób ratuje mi życie :) ). Miał ktoś z Was już coś podobnego?
[...]

Chyba miales do czynienia z tzw. imitacja pliku. Ludzie tworza takie pliki zeby miec wiecej w 'shared', szczegolnie jak ktos ma maly dysk. Ja natomiast na eMulu sie z tym jeszcze nie spotkalem, ale mam kumpla, ktory sciagnal przez DC++ cos takiego, z takimi samymi obajawami ;).

miles 21.03.2005 20:51

Kontroll po raz chyba 5 widziałem i nadal mi sie podoba :)
Constatine poszedłem do kinoteki i sie nie rozczarowałem.... film ma morał ktory nawet idzie obok scen w filmie.
DLa wieksosci ( kolega dresiarz:)) nuda nie strjejalii nie scigali nie gwałcili i co to za efekty nuda... no moze i nuda....... "ale kazdy ma jakąs droge" i jaka wybierze zalezy tylko od Ciebie

luminat 21.03.2005 21:04

Jest jedna prawidlowa odpowiedz - plik posiadal z sobie same jedynki i zera ktore odpowiadaly pewnemu algorytmowi, ale ten algorytm byl tak glupi ze podawal sie algorytmowi huffamana i powstalo zjawisko ktore ja okreslam jako hiper-kompresja, a jak widze takie cuda na emulu to odrazu usuwam plik z listy sciaganych. Zdarzaja sie pliki w ktorych hiperkompresja jest rowna 1 000%, ale ja ze wzgledów bezpieczeństwa usuwam wszystkie ktorych przekracza ona 0,5% zeby pozniej nie byc zaskoczonym niemoznoscia otwarcia pliku.

Smartek 21.03.2005 21:09

@andrzejj niektore p2p robie sobie wlasnie takie pliczki, by miejsce na dysku "dla siebie" zarezerwowac odrazu :)..
co do hitcha - mialem w jakosci [sklepowej.. ;)] XviD-mfo czy jakos tak i musze powiedziec, ze po ~polowie filmu w ogole zapomnialem, ze to cos "kinowkopodobnego" :)
pozdro ;)

andrzejj9 21.03.2005 21:18

No to widzę, że miałem pecha i trafiłem na takiego "spryciarza".. Ale w sumie to pierwszy raz więc nie ma co narzekać. Teraz ciągnę jeszcze raz, tę samą kopie i na szczęście na razie idzie normalnie wolno. Hmm.... na szczęście? ;)

mello 22.03.2005 08:20

polecam filmik pt. "Spanglish" dobry na wieczor z dziewczyna :) ale nie tylko wg mnie dobra obsada !!

legion 22.03.2005 13:05

Mechanik niezle sie zapowiada :D
http://www.apple.com/trailers/paramo...machinist.html
http://machinistmovie.com/index2.html

mello 22.03.2005 14:02

Cytat:

Napisany przez legion

widzialem ! do obejrzenia filmik lecz bez rewelacji jak dla mnie

Edwardo 22.03.2005 14:52

mechanik: jak dla mnie kiszka i tyle... oblesny suchy facet w roli zerznietej z filmu trauma i innych jakich wiele...

Andrzej: ogladalem Hero. musze przynzac, piekna basn. serio. podobalo sie. sceny przepiekne szczegolnie pustynia i jezioro, no i symbolika niesamowita. tak samo zreszta jak w Palacu latajacych sztyletow.

Tribunal 22.03.2005 16:11

A Pałac Latajacych Sztyletów o czym jest?

Burak_PL 22.03.2005 17:07

hehe spartan - nawet fajny

Smartek 23.03.2005 22:32

ogladal juz ktos moze "elektra" ?
pozdro ;)

Lukash 23.03.2005 23:44

a widzial ktos mulholland drive ostro zakrecony film, nie wiem czy jest osoba ktora zrozumial wszytko w tym filmie ale polecam, mozna fajnie pobawic sie w zgadywanke w tym filmie i troszke posiedziec i pomyslec nad nim

Memphisus 23.03.2005 23:50

Cytat:

Napisany przez Lukash
a widzial ktos mulholland drive ostro zakrecony film, nie wiem czy jest osoba ktora zrozumial wszytko w tym filmie ale polecam, mozna fajnie pobawic sie w zgadywanke w tym filmie i troszke posiedziec i pomyslec nad nim

Obejrz sobie film Donnie Darco - ten jest dopiero na myslenie :)

andrzejj9 24.03.2005 00:31

Kurcze, a ja właśnie zacząłem oglądać kolejne 12 odcników "24 godziny". Dostałem to swego czasu na DVD, obejrzałem pierwsze 12 odcinków, ale nie miałem czasu kontynuować. Teraz zacząłem i przypomniałem sobie, że serial jest rewelacyjny. Może nie film, ale polecam wszystkim :)

Memphisus 24.03.2005 00:43

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Kurcze, a ja właśnie zacząłem oglądać kolejne 12 odcników "24 godziny". Dostałem to swego czasu na DVD, obejrzałem pierwsze 12 odcinków, ale nie miałem czasu kontynuować. Teraz zacząłem i przypomniałem sobie, że serial jest rewelacyjny. Może nie film, ale polecam wszystkim :)

Obejrzalbym chetnie, ale niestety ten seria trudno dostac gdziekolwiek, a ciagniecie z mula sie nie oplaca i watpie zeby byly zrodelka....ehhh...Elisha Cuthbert:D

MariuszV 24.03.2005 03:51

W stanach leci reaz czwarta seria 24 musze przyznac ze nie ogladalem tego nigdy wczesniej ale serial jest poprostu zajexxxxx jak macie mozliwosc to ogladnijcie polecam

andrzejj9 24.03.2005 05:03

Cytat:

Napisany przez MariuszV
W stanach leci reaz czwarta seria 24 musze przyznac ze nie ogladalem tego nigdy wczesniej ale serial jest poprostu zajexxxxx jak macie mozliwosc to ogladnijcie polecam

Czwarta... kurde, u nas w telewizji puścili łaskawie pierwszą...

Ale na szczęście mam na DVD (sprowadzanym ze Stanów), a serial jest rzeczywiście świetny. Kilka godzin temu napisałem, że oglądam kolejne dwanaście odcinków. No cóż, planowałem obejrzeć z dwa - trzy, ale tu się nie da przerwać. Obejrzałem chyba z 7 jeśli nie 8 i na razie starczy, bo padam już na pysk. Ale chętnie obejrzałbym kolejne :)

legion 24.03.2005 10:08

http://www.apple.com/trailers/wb/the...international/
to bedzie ciakawy film :)

AleX69 24.03.2005 21:00

Cytat:

Napisany przez Memphisus
Obejrzalbym chetnie, ale niestety ten seria trudno dostac gdziekolwiek, a ciagniecie z mula sie nie oplaca i watpie zeby byly zrodelka....ehhh...Elisha Cuthbert:D

mozna kupic
http://isdvd.pl/run/film/4846
http://www.imperial.com.pl/movie.php?id=4

jak na dobra sensacje trwajacy 16h cena za 6dvd 140-150,-
nie jest chyba wygrowana

andrzejj9@ ja go w trzy dni lykalem :spoko:
film jest naprawde dobry

MariuszV 24.03.2005 21:53

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Czwarta... kurde, u nas w telewizji puścili łaskawie pierwszą...

Ale na szczęście mam na DVD (sprowadzanym ze Stanów), a serial jest rzeczywiście świetny. Kilka godzin temu napisałem, że oglądam kolejne dwanaście odcinków. No cóż, planowałem obejrzeć z dwa - trzy, ale tu się nie da przerwać. Obejrzałem chyba z 7 jeśli nie 8 i na razie starczy, bo padam już na pysk. Ale chętnie obejrzałbym kolejne :)

:spoko:wiem cos o tym seriale sa bardzo wciagajace zwlaszcza jak juz trafisz na jakis watek to ciezko przerwac :)

andrzejj9 24.03.2005 22:31

Cytat:

Napisany przez AleX69
andrzejj9@ ja go w trzy dni lykalem :spoko:
film jest naprawde dobry

Ja już też dzisiaj skończyłem ;)

Tylko z tą drugą osobą z agencji to lekko skopali sprawę. Bo przyglądając się wcześniejszym wydarzeniom mając już tę wiedzę można się dopatrzeć wielu nieprawidłowości. Można niby przymknąć na to oko, ale jednak pozostaje takie delikatne wrażenie, że kręcąc pierwsze odcinki wcale jeszcze nie było to planowane i zostało wprowadzone później, aby dodatkowo zapętlić akcje. Nie powiem, wyszło nieźle, ale...

Co nie zmienia faktu, że serial jest po prostu świetny. Jeden z lepszych "filmów" jakie ostatnio oglądałem :)

Lukash 24.03.2005 23:28

a ja lubie serial Roswell:) jeden z lepszych jaki ogldalem, a co do 24 godzin jakos nie moge sie do tego serialu przekonac...

Weron 25.03.2005 15:50

Najlepszy serial to Rodzina Soprano. :)

Ziele 25.03.2005 16:06

Cytat:

Napisany przez Lukash
a ja lubie serial Roswell:) jeden z lepszych jaki ogldalem, a co do 24 godzin jakos nie moge sie do tego serialu przekonac...

O tak! Roswell mi się najbardziej podobał ze wszystkich seriali... szkoda że tylko 3 sezony były. Teraz z niecierpliwością czekam na drugi sezon The 4400 :D

MQs 26.03.2005 17:21

Poszukuję "Anioł przy moim stole" (albo coś tak) i "Kontrolerzy"

moja lista (na szybko):
PI i Requiem dla snu - ten sam reżyser (Arnovsky)
Trainspotting
The Boondock Saints (Święci z Bostonu)
Przekręt i Porachunki - tutaj reż.Guy Ritchie
Matrix (13pietro i Mroczne miasto - podobne klimaty)
Zaginiona Autostrada (Lynch)
Podejrzani
American Beauty
Pulp Fiction
Pluton

z nowości (pomiędzy wieloma rozczarowaniami):
Piła,Zakładnik,Mindhunters,Iniemamocni(naprawde mnie zaskoczyła ta bajeczka)

MQs 26.03.2005 17:25

...A najlepsza seria to "South Park" (pełnometrażowy to lipa)
(kiedys oglądałem jeszcze "Twin Peaks" i "Trzecia Planeta od Słońca"

Predi 26.03.2005 19:02

ostatnio ogladalem "50 milion baby" - "za wszelka cene" - miodzio :) :spoko:

devil-80 26.03.2005 19:18

Dzisiaj oglądałem Forgoten-Życie którego nie było,nawet ciekawy film.Polecam

woitas 29.03.2005 01:29

"elektra"
Elektra Natchios to zabójcza femme fatale, która cudem uszła śmierci z rąk wrogów. Dziewczyna odcina się od świata i żyje tylko dla swego kolejnego zlecenia. Zbieg okoliczności zmusi ją do podjęcia decyzji, która dramatycznie zaważy na całym jej dalszym życiu ***8211; otworzy przed nią nowe możliwości lub zniszczy ją raz na zawsze.

w filmie główną rolę gra Jennifer Garner :) i muszę wam powiedzieć, że film jest naprawdę dobry.
dodatkowym atutem przemawiającym na korzyść filmu są bardzo dobre sceny walk.

Weron 29.03.2005 03:26

Ostatnio ogladalem Das Boot.Wyszla niby jakas dluzsza wersja czy cos w tym stylu bo sam film jest juz troche stary.Film opowiadajacy o zalodze lodzi podwodnej z czasow II wojny swiatowej.Jest dlugi bo cos kolo 4h no i chyba przez to mnie nudzil.Ksiazka, ktora takze czytalem byla o wiele lepsza.

andrzejj9 29.03.2005 06:16

Ja obejrzałem przedwczoraj Cube Zero. I muszę przyznać, że nawet niezły, nie rewelacyjny, ale oglądałem z przyjemnością, chociaż też zauważyłem, że to już powinien być ostatni film z tej serii, bo generalnie pomysł się przejadł.

Zwróciła też moją uwagę jedna kreacja aktorska - złego charakteru. Kto oglądał, zapewne wie, o kogo chodzi. Muszę przyznać, że aktor był świetny :)

Edwardo 29.03.2005 09:26

Spider Forest - film zakrecony na maksa, tylko dla lubiuacych rozkminiac, w dodatku po japonsku (albo chinsku)
ale polecam!

andrzejj9 29.03.2005 09:45

Cytat:

Napisany przez Edwardo
Spider Forest - film zakrecony na maksa, tylko dla lubiuacych rozkminiac, w dodatku po japonsku (albo chinsku)
ale polecam!

Co to znaczy po japońsku albo chińsku?? Przecież te języki zupełnie inaczej brzmią :P ;)

Lukash 29.03.2005 12:02

a może mówia po koreańsku bo ten film jest produkcji korea południowa, ja wczoraj ogladalem apartamnet pierwsza godzina nuda ale druga jest ciekawa i fajny film sie robi...:D

Edwardo 29.03.2005 14:35

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Co to znaczy po japońsku albo chińsku?? Przecież te języki zupełnie inaczej brzmią :P ;)

wiem wiem, ale zawsze nie wiem jakiej produkcji to film...
niegdy mi sie nie chce sprawdzic. wiec od dzis bede pisal japonski.chinski.koreanski ;)

andrzejj9 29.03.2005 14:40

Cytat:

Napisany przez Edwardo
wiem wiem, ale zawsze nie wiem jakiej produkcji to film...
niegdy mi sie nie chce sprawdzic. wiec od dzis bede pisal japonski.chinski.koreanski ;)

Podpowiem Ci - jak mówią po chińsku to film prawdopodobnie jest produkcji chińskiej, jak mówią po japońsku to... :)

A z koreańskim to nie wdaję się w szczegóły, bo dla mnie ten język nie brzmi po ludzku ;)

ed hunter 29.03.2005 14:46

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Podpowiem Ci - jak mówią po chińsku to film prawdopodobnie jest produkcji chińskiej, jak mówią po japońsku to... :)

A z koreańskim to nie wdaję się w szczegóły, bo dla mnie ten język nie brzmi po ludzku ;)

zaraz, zaraz! w niemieckich wersjach mówią zawsze po niemiecku nawet indianie i chińczycy! :P

andrzejj9 29.03.2005 14:48

Cytat:

Napisany przez ed hunter
zaraz, zaraz! w niemieckich wersjach mówią zawsze po niemiecku nawet indianie i chińczycy! :P

E, to pewnie tylko jacyś czerwonoskórzy poligloci ;)

Edwardo 29.03.2005 15:24

andrzejj9: chyba 99% filmow w nieczech jest z dubingiem...

wiec regola ze w japonskim filmie mowia po japonsku nie sprawdza sie :P

Kasprzak 29.03.2005 16:12

Ja właśnie zamówiłem bilety w kinie eMuletikino na Criminal..zapowiada sie ciekawie. Ktos ogladal?
Ps. A Machinist?
Ps2. Mam tez Hostage z Brusem Willisem - kiepska jakosc bo TS ale obejrzeć idzie.

Edwardo 29.03.2005 16:42

Machinist - niby horror mial byc, ale jak dla mnie to film jakich wielu... koles nie wie co sie z nim dzieje, a pod koniec filmu odkrywa prawde.

zreszta, juz wczesniej byla mowa na ten temat,

jak chcesz zobaczyc anoreksje w wykonaniu faceta, to sobie obejrzyj ;)

andrzejj9 29.03.2005 20:08

Cytat:

Napisany przez Edwardo
andrzejj9: chyba 99% filmow w nieczech jest z dubingiem...

Wiem i szczerze im współczuję ;) Zresztą Czechom też..

Jedyne co robią ciekawie, to że każdy aktor ma swojego stałego dublera, więc nawet można się do tego dubbingu na siłę przyzwyczaić.

demek 29.03.2005 22:10

a ja polecam Man On Fire - najlepszy film tego typu w historii - nic mu nie dorasta do piet - muzyka gregsona williamsa jest cudowna , efektow specjalnych brak w tym filmie co jest ogromnym plusem , nie ma bezsensownej strzelaniny

Weron 29.03.2005 22:15

Cytat:

Napisany przez demek
a ja polecam Man On Fire - najlepszy film tego typu w historii - nic mu nie dorasta do piet - muzyka gregsona williamsa jest cudowna , efektow specjalnych brak w tym filmie co jest ogromnym plusem , nie ma bezsensownej strzelaniny

Tak film bardzo dobry i to na faktach autentycznych.Swietna rola Denzel'a Washington'a...Miodzio.Takze polecam.

Damianos L 29.03.2005 22:52

Cytat:

Napisany przez Weron
Tak film bardzo dobry i to na faktach autentycznych.Swietna rola Denzel'a Washington'a...Miodzio.Takze polecam.

I swietna rola tej dziewczynki (Dakota Fanning). Ona ma talent i moze byc wielka gwiazda... Rowniez polecam :)

Ufil123 29.03.2005 23:31

a co powiecie na to??

Hotel.Rwanda.DVDRiP.XViD-DEiTY - warty obejrzenia
http://hotel.rwanda.filmweb.pl/

w sumie ma dość duże notowania

aha plecam:

Suspect.Zero.DVDRip.XViD-ALLiANCE

Hitch- całkeim przyjemny filmik

M@X 30.03.2005 00:28

demek, Weron, Damianos L : wszyscy macie racje... Jak na amerykanski dramat z elementami akcji to nie ma sobie rownych, goraco polecam MOF :-D!!!

Damianos L 30.03.2005 17:22

Cytat:

Napisany przez Ufil123
a co powiecie na to??

Suspect.Zero.DVDRip.XViD-ALLiANCE

Oki, zamowilem i czekam na przesylke tego filmu z TorrentShopa ;)

ed hunter 30.03.2005 18:15

EXORCIST the beginning - można ale nie trzeba (chyba, że się ktoś kocha w Scorupco :P )

demek 30.03.2005 18:30

widze ze tu sami maniacy p2p ;]

Bartez 30.03.2005 18:37

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wiem i szczerze im współczuję ;) Zresztą Czechom też..

Jedyne co robią ciekawie, to że każdy aktor ma swojego stałego dublera, więc nawet można się do tego dubbingu na siłę przyzwyczaić.

Ale za to jak to robią :) Jak byłem na którymś Matrixie i na LOTR 2 w Niemczech, to nie mogłem uwierzyć, że tak można dubbing zrobić. Też na początku bardzo sceptycznie do tego podchodziłem, ale podczas oglądania filmu wcale się tego nie odczuwa.

Mimo to wolę jednak filmy z oryginalną ścieżką :)

Edwardo 30.03.2005 18:56

Memories Of Murder - calkiem fajny film z kina azjatyckiego. historia dzieje sie gdzies na wiosce niedaleko Seulu, ktos morduje mlode kobiety. "Detektywi" proboja rozwiazac zagadke, z jakim skutkiem, to juz trzeba obejrzec.

Weron 30.03.2005 19:18

Nie lubie dubbingu.Wole filmy w oryginale.Uwazam, ze dubbing zabija film.Przeciez gra aktorska to nie tylko sposob poruszania sie, gesty itp.Ale i odpowiednia intonacja, ktora jest najlepsza jesli wykonuje ja aktor, ktory gra w tym filmie.
Poza tym jezyka mozna sie nauczyc :)

Ufil123 30.03.2005 19:22

Cytat:

Napisany przez Weron
Nie lubie dubbingu.Wole filmy w oryginale.Uwazam, ze dubbing zabija film.Przeciez gra aktorska to nie tylko sposob poruszania sie, gesty itp.Ale i odpowiednia intonacja, ktora jest najlepsza jesli wykonuje ja aktor, ktory gra w tym filmie.
Poza tym jezyka mozna sie nauczyc :)

popieram w 10000% - nie ma to jak orginał

andrzejj9 30.03.2005 20:02

Cytat:

Napisany przez Bartez
Ale za to jak to robią :) Jak byłem na którymś Matrixie i na LOTR 2 w Niemczech, to nie mogłem uwierzyć, że tak można dubbing zrobić. Też na początku bardzo sceptycznie do tego podchodziłem, ale podczas oglądania filmu wcale się tego nie odczuwa.

Mimo to wolę jednak filmy z oryginalną ścieżką :)

Ja muszę amerykanom przyznać, że rewelacyjnie robią dubbing anime. Pomijam już jak to jest oglądać oryginał, a przeróbkę (@ Weron - całkowicie się z Tobą zgadzam), ale głosy podłożone są w ten sposób, że ruch ust dokładnie zgadza się z tym, co jest mówione. Mimo, że to przecież inny język. Podoba mi się to :)

icemac 31.03.2005 10:28

ja polecam "hostage" z willisem - calkiem odjazdowa i swiertna sensacja.

a "podwodnego zycia ze stevem zissou" - nie polecam - kompletna kicha

demek 31.03.2005 16:35

szkoda ze tylko tc jest ;]

Ufil123 31.03.2005 16:55

Cytat:

Napisany przez demek
szkoda ze tylko tc jest ;]

a na dodatek SVCD - ahhh te limity w neo

Lukash 31.03.2005 17:07

jutro do kin w USA wchodzi Sin City do nas niestety dotrze dopiero 17 czerwca,...dlugo czekac trzeba,..a ja sie juz doczkeac nie moge wiecej info o filmi - moj podpis na dole:D

Alien GSC 31.03.2005 17:50

A mi się bardzo podabał filmy "Szybcy i Wściekli " jak i jego druga część "Za szybcy za wściekli " czy jakoś tak :)

woitas 31.03.2005 20:50

Cytat:

Napisany przez Lukash
jutro do kin w USA wchodzi Sin City do nas niestety dotrze dopiero 17 czerwca,...dlugo czekac trzeba,..a ja sie juz doczkeac nie moge wiecej info o filmi - moj podpis na dole:D

oby się nie okazał przereklamowanym gniotem, jakich ostatnimi czasy mamy zalew - alexander, troja, matrix 3 etc...

Lukash 31.03.2005 21:44

Cytat:

Napisany przez woitas
oby się nie okazał przereklamowanym gniotem, jakich ostatnimi czasy mamy zalew - alexander, troja, matrix 3 etc...

Ja tez mam taka nadzieje, film jest wrecz napakowany gwiazdami kina ale czy to mu da sukces zobaczymy chyba niedlugo..:D

Smartek 31.03.2005 22:44

@woitas szczerze mowiac matrix 3 podobal mi sie.. [a juz przynajmniej BARDZIEJ od 2-jki, ktora imo byla koszmarna..]
pozdro ;)

alien666 01.04.2005 03:52

kontrolerzy.....constantine(jest tam mniej akcji niż możnaby się spodziewać ale za to fabułka jest dość fajnie skręcona i rola keanu dość mroczna)...delicatessen...dark city...pi(absolutny,matematyczno-psychodeliczny odpał:))...barton fink...naked lunch...no to tyle...w sumie najbardziej "akcyjnym" filmem jest tutaj constantine...pozdrawiam
....no i jeszcze SAW...i nie wiem dlaczego wszyscy nazywają ten film piła, przecież saw po angielsku to także widzieć...

czero 01.04.2005 11:45

Cytat:

Napisany przez alien666
.i nie wiem dlaczego wszyscy nazywają ten film piła, przecież saw po angielsku to także widzieć...

Ale w formie przeszlej a nie w bezokol. wiec takie tlumaczenie wg mnie byloby lekko bezsensowne.

M@X 01.04.2005 13:02

Cytat:

Napisany przez Alien GSC
A mi się bardzo podabał filmy "Szybcy i Wściekli " jak i jego druga część "Za szybcy za wściekli " czy jakoś tak :)

Pelno w nim fajnych fur i panienek, OK. Ale gleboki to on byl jak kaluza. Tym niemniej jako rozrywka do piwa jest swietny. Za to fabularnie i tresciowo jest do bani ;-D...

Edwardo 01.04.2005 13:28

a wiecie ze ma byc Saw2? jakos w pazdiernku 2005.

PS w tlumaczeniu dla niektorych: Widziec Podwojnie

^_^

sc0rpi0 01.04.2005 15:31

Oglądałem wczoraj polki film "Wesele" - hehe typowa polska rzeczywistoś, za pieniądze można wszystko, polecam (a niech ktoś z ciekawości liczy przez cały film ile ten gostek wydał kasy ;p).

A "Meet the Fockers" (poznaj moich rodziców) jakoś mi się nie widział, zapowiadał się lepiej.

Memphisus 01.04.2005 15:45

Ogladal ktos moze serial LOST ???
Podobno wymiata, niezly klimat, wyszlo juz 18 czy 19 odcinkow.
Zasatanawiam sie nad sciagnieciem tego, tylko cos nie moge znalezc wszystkich odcinkow :(

Damianos L 01.04.2005 16:14

Cytat:

Napisany przez Memphisus
Ogladal ktos moze serial LOST ???
Podobno wymiata, niezly klimat, wyszlo juz 18 czy 19 odcinkow.
Zasatanawiam sie nad sciagnieciem tego, tylko cos nie moge znalezc wszystkich odcinkow :(

Hmm,po komentarzach widac ze moze byc ciekawy :) ... ciekawe kiedy bedzie w polskiej TV lecial ???

woitas 01.04.2005 19:43

gdzieś około 2010... :|
a tak na serio, serial jest świetny i nieżle pokręcony.
poprzez retrospekcje z wcześniejszych przeżyć poszczególnych bohaterów zaczynamy w końcu rozumieć, o co w tym wszystkim chodzi.
polecam.

alien666 01.04.2005 19:56

Cytat:

Napisany przez czero
Ale w formie przeszlej a nie w bezokol. wiec takie tlumaczenie wg mnie byloby lekko bezsensowne.

według mnie owo tłumaczenie byłoby dość trafne jeżeli dogłębnie zastanowisz się nad trescią filmu :)

andrzejj9 02.04.2005 00:17

A ja obejrzałem właśnie Racing Stripes (Zebra z klasą, czy cholera wie, jak po polsku). W sumie nie spodziewałem się cudów i słusznie, ale muszę przyznać, że całkiem zrobiony rodzinny film z lekkimi wstawkami komediowymi. Jak ktoś ma ochotę na lekki, niezobowiązujący film, to polecam :)

Edwardo 02.04.2005 10:51

polecam Hotel Rwanda.
naprawde dobry film na faktach.

Tribunal 02.04.2005 11:25

Z podniesionym czołem też jest niezły film

demek 02.04.2005 14:03

yyyyy walking tall nie jest za fajny.....ale seriali moge polecic miasteczko twin peaks w rezyserii davida lyncha - divxy zajmuja 3xdvd wiec jest dosc dlugi:)

Tribunal 02.04.2005 14:38

Właśnie osbie Kroniki Riddicka ogladanołem spoko film...
I jeszcze constanita widziałęm taki sobie....
Słyszałem zę będzie firm oparty na Splinter Cell

Ziele 02.04.2005 14:55

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Właśnie osbie Kroniki Riddicka ogladanołem spoko film...
I jeszcze constanita widziałęm taki sobie....
Słyszałem zę będzie firm oparty na Splinter Cell

A przed Riddickiem oglądałeś Pitch Black? bo to jest wcześniejsza część. Potem jest jeszcze amimacja 30 minutowa (Kroniki Riddicka: ciemna furia) łącząca te dwa filmy.

andrzejj9 02.04.2005 15:12

Cytat:

Napisany przez Ziele
A przed Riddickiem oglądałeś Pitch Black? bo to jest wcześniejsza część. Potem jest jeszcze amimacja 30 minutowa (Kroniki Riddicka: ciemna furia) łącząca te dwa filmy.

W sumie to nie ma aż tak dużo powiązań między nimi. Oczywiście, jest ten sam bohater, ale ja Pitch Black oglądałem z 4 lata temu, a ostatnio nie pamiętając już nic obejrzałem Riddicka (animacji nie oglądałem) i nie było problemu, że jakiegoś wątku można nie załapać.

mello 02.04.2005 18:09

kolejny film ktory chce WAM polecic to Banlieue 13 < po polsku 13 DZIELNICA > film francuzki swietna akcjia jestem po wrazeniem b. pozytywnym filmu
pzdr!!

Ziele 02.04.2005 23:57

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
W sumie to nie ma aż tak dużo powiązań między nimi. Oczywiście, jest ten sam bohater, ale ja Pitch Black oglądałem z 4 lata temu, a ostatnio nie pamiętając już nic obejrzałem Riddicka (animacji nie oglądałem) i nie było problemu, że jakiegoś wątku można nie załapać.

Oba filmy nie bardzo się kleiły więc zrobili tą amiacje. Pokazali co się działo pomiędzy i może nie wyszło to rewelacyjnie ale watro oglądnąć. Technicznie też fajnie zrobiona.

Edwardo 03.04.2005 13:34

White Noise.
polecam!
nardzo fajny/straszny ;) film :)

tylko kurde znowu z niemieckim dub ogladalem ^_^
ale warty obejrzenia, jezeli ktos lubi paranormalne zjawiska czyli duchy itp.

ed hunter 03.04.2005 14:07

a ja sobie zapodam "Sami Swoi" w kolorku, dla poprawienia humorku i niech mie kto powie, że to sie znudzić może? a jak kto ma inne zdanie to i tak sprawiedliwość bedzie po mojej stronie.

raptor123 03.04.2005 15:33

Cytat:

Napisany przez Damianos L
Hmm,po komentarzach widac ze moze byc ciekawy :) ... ciekawe kiedy bedzie w polskiej TV lecial ???

Jak masz AXN to emitują w tym tygodniu chyba 13 odcinek

Tribunal 03.04.2005 15:59

Zauważcie ze nam sie dosc duzy topik zrobił z tego:D

Edwardo 03.04.2005 16:14

Criminal wlasnie lecial u mnie w pokoju :)

polecam,
dobry film!
zakrecony!
a zakonczenia chyba nikt nie wykmini podczas ogladania filmu.

Weron 03.04.2005 16:19

Zaciekawiliscie mnie tym serialem.Ide stanac w kolejke....

Memphisus 03.04.2005 16:19

Cytat:

Napisany przez Edwardo

polecam,
dobry film!
zakrecony!

Ogladalem pare dni temu. Dobry film, a zakonczenie jeszcze lepsze....

Smartek 03.04.2005 17:48

Cytat:

Napisany przez Edwardo

polecam,
dobry film!
zakrecony!

oo, dobrze wiedziec, ze dobry, bo wlasnie wczoraj sie skonczyl kupowac :)
a napisy w PL juz do niego sa?
pozdro ;)

M@X 03.04.2005 18:52

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Zauważcie ze nam sie dosc duzy topik zrobił z tego:D

Proponuje przykleic ;-D

Smartek 03.04.2005 19:24

@Max popieram
pozdro ;)

Edwardo 04.04.2005 09:35

Cytat:

Napisany przez Smartek
oo, dobrze wiedziec, ze dobry, bo wlasnie wczoraj sie skonczyl kupowac :)
a napisy w PL juz do niego sa?
pozdro ;)

www.napisy.org
pojawily sie chyba przedwczoraj, ale sa.
zreszta sam zobacz :)

Edwardo 04.04.2005 09:36

Cytat:

Napisany przez Memphisus
Ogladalem pare dni temu. Dobry film, a zakonczenie jeszcze lepsze....

w sumie jakby byc zlosliwym to mozna napisac jak sie film skonczyl,
cala przyjemnosc z ogladania popsulibysmy innym :]

^_^

woitas 04.04.2005 12:00

Cytat:

Napisany przez Edwardo
w sumie jakby byc zlosliwym to mozna napisac jak sie film skonczyl,
cala przyjemnosc z ogladania popsulibysmy innym :]

^_^

pamiętaj, że każdy kij ma 2 strony :P

Smartek 04.04.2005 19:23

hmm.. wlasnie skonczylem ogladac [5 min temu] Hide and Seek...
film b.dobry imo i POLECAM! choc kim jest charlie zgadlem tuz po pierwszej smierci.. no.. drugiej :-)
pozdro ;)

Edwardo 04.04.2005 20:00

Smartek: ogladalismy w tym samym czasie Hide and Seek :)

dla mnie film nie jest rewelacyjny, spodziewalem sie czegos lepszego.
jest ok. fajnie sie oglada, ale myslalem ze czym mnie zaskoczy jak np Criminal.

jaka ogladales wersje? ja Telecine Xvid Diamond.
myslalem ze kopia bedzie do kosza, a tu prawie nie do odroznienia od dvdripa.

Smartek 04.04.2005 21:01

Cytat:

Napisany przez Edwardo
Smartek: ogladalismy w tym samym czasie Hide and Seek :)

dla mnie film nie jest rewelacyjny, spodziewalem sie czegos lepszego.
jest ok. fajnie sie oglada, ale myslalem ze czym mnie zaskoczy jak np Criminal.

jaka ogladales wersje? ja Telecine Xvid Diamond.
myslalem ze kopia bedzie do kosza, a tu prawie nie do odroznienia od dvdripa.

fakt, kopia niezla - jesli o tym samym mowa:
Hide.And.Seek.2005.TELECINE.XviD-DiAMOND
:)

co do filmu - rewelacja nie jest, ale jest b. dobry :P - a Ty skapnales sie sam kim jest charlie? :>
pozdro ;)

-edit-
ide wlasnie ogladac after the sunset

Edwardo 04.04.2005 21:03

ale w tym filmie chyba nie chodzilo zeby sie glowic kim jest Charli, no chyba ze ja sie zle nastawilem do filmu.

ale same napisy poczatkowe juz daly mi do zrozumienia ze bedzie cos straszylo itp...a tu lipa.
tak, mowimy o tej samej wersji. skad ssales?

edit: zebys sie nie rozczarowal, wiec nastaw sie do tego filmu, tak jak powinienes sie nastawic, dobra, zaczynam piepszyc od rzeczy ;)

devil-80 04.04.2005 21:42

Ja film hide and seek(2005) miałem na dvd,jakiś pirat,kopia była taka sobie tak samo jak i film,myślełem,że będzie on horrorem(może dla niektórych i był)lecz okazał się thrilerem.W każdym bądź razie niczym mnie nie zachwycił,wolę już Saw.Zaraz będe oglądaj film So close(chyba japonski)ciekawe czy fajny

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:48.