![]() |
Cytat:
|
Kontroll po raz chyba 5 widziałem i nadal mi sie podoba :)
Constatine poszedłem do kinoteki i sie nie rozczarowałem.... film ma morał ktory nawet idzie obok scen w filmie. DLa wieksosci ( kolega dresiarz:)) nuda nie strjejalii nie scigali nie gwałcili i co to za efekty nuda... no moze i nuda....... "ale kazdy ma jakąs droge" i jaka wybierze zalezy tylko od Ciebie |
Jest jedna prawidlowa odpowiedz - plik posiadal z sobie same jedynki i zera ktore odpowiadaly pewnemu algorytmowi, ale ten algorytm byl tak glupi ze podawal sie algorytmowi huffamana i powstalo zjawisko ktore ja okreslam jako hiper-kompresja, a jak widze takie cuda na emulu to odrazu usuwam plik z listy sciaganych. Zdarzaja sie pliki w ktorych hiperkompresja jest rowna 1 000%, ale ja ze wzgledów bezpieczeństwa usuwam wszystkie ktorych przekracza ona 0,5% zeby pozniej nie byc zaskoczonym niemoznoscia otwarcia pliku.
|
@andrzejj niektore p2p robie sobie wlasnie takie pliczki, by miejsce na dysku "dla siebie" zarezerwowac odrazu :)..
co do hitcha - mialem w jakosci [sklepowej.. ;)] XviD-mfo czy jakos tak i musze powiedziec, ze po ~polowie filmu w ogole zapomnialem, ze to cos "kinowkopodobnego" :) pozdro ;) |
No to widzę, że miałem pecha i trafiłem na takiego "spryciarza".. Ale w sumie to pierwszy raz więc nie ma co narzekać. Teraz ciągnę jeszcze raz, tę samą kopie i na szczęście na razie idzie normalnie wolno. Hmm.... na szczęście? ;)
|
polecam filmik pt. "Spanglish" dobry na wieczor z dziewczyna :) ale nie tylko wg mnie dobra obsada !!
|
Mechanik niezle sie zapowiada :D
http://www.apple.com/trailers/paramo...machinist.html http://machinistmovie.com/index2.html |
Cytat:
|
mechanik: jak dla mnie kiszka i tyle... oblesny suchy facet w roli zerznietej z filmu trauma i innych jakich wiele...
Andrzej: ogladalem Hero. musze przynzac, piekna basn. serio. podobalo sie. sceny przepiekne szczegolnie pustynia i jezioro, no i symbolika niesamowita. tak samo zreszta jak w Palacu latajacych sztyletow. |
A Pałac Latajacych Sztyletów o czym jest?
|
hehe spartan - nawet fajny
|
ogladal juz ktos moze "elektra" ?
pozdro ;) |
a widzial ktos mulholland drive ostro zakrecony film, nie wiem czy jest osoba ktora zrozumial wszytko w tym filmie ale polecam, mozna fajnie pobawic sie w zgadywanke w tym filmie i troszke posiedziec i pomyslec nad nim
|
Cytat:
|
Kurcze, a ja właśnie zacząłem oglądać kolejne 12 odcników "24 godziny". Dostałem to swego czasu na DVD, obejrzałem pierwsze 12 odcinków, ale nie miałem czasu kontynuować. Teraz zacząłem i przypomniałem sobie, że serial jest rewelacyjny. Może nie film, ale polecam wszystkim :)
|
Cytat:
|
W stanach leci reaz czwarta seria 24 musze przyznac ze nie ogladalem tego nigdy wczesniej ale serial jest poprostu zajexxxxx jak macie mozliwosc to ogladnijcie polecam
|
Cytat:
Ale na szczęście mam na DVD (sprowadzanym ze Stanów), a serial jest rzeczywiście świetny. Kilka godzin temu napisałem, że oglądam kolejne dwanaście odcinków. No cóż, planowałem obejrzeć z dwa - trzy, ale tu się nie da przerwać. Obejrzałem chyba z 7 jeśli nie 8 i na razie starczy, bo padam już na pysk. Ale chętnie obejrzałbym kolejne :) |
http://www.apple.com/trailers/wb/the...international/
to bedzie ciakawy film :) |
Cytat:
http://isdvd.pl/run/film/4846 http://www.imperial.com.pl/movie.php?id=4 jak na dobra sensacje trwajacy 16h cena za 6dvd 140-150,- nie jest chyba wygrowana andrzejj9@ ja go w trzy dni lykalem :spoko: film jest naprawde dobry |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko z tą drugą osobą z agencji to lekko skopali sprawę. Bo przyglądając się wcześniejszym wydarzeniom mając już tę wiedzę można się dopatrzeć wielu nieprawidłowości. Można niby przymknąć na to oko, ale jednak pozostaje takie delikatne wrażenie, że kręcąc pierwsze odcinki wcale jeszcze nie było to planowane i zostało wprowadzone później, aby dodatkowo zapętlić akcje. Nie powiem, wyszło nieźle, ale... Co nie zmienia faktu, że serial jest po prostu świetny. Jeden z lepszych "filmów" jakie ostatnio oglądałem :) |
a ja lubie serial Roswell:) jeden z lepszych jaki ogldalem, a co do 24 godzin jakos nie moge sie do tego serialu przekonac...
|
Najlepszy serial to Rodzina Soprano. :)
|
Cytat:
|
Poszukuję "Anioł przy moim stole" (albo coś tak) i "Kontrolerzy"
moja lista (na szybko): PI i Requiem dla snu - ten sam reżyser (Arnovsky) Trainspotting The Boondock Saints (Święci z Bostonu) Przekręt i Porachunki - tutaj reż.Guy Ritchie Matrix (13pietro i Mroczne miasto - podobne klimaty) Zaginiona Autostrada (Lynch) Podejrzani American Beauty Pulp Fiction Pluton z nowości (pomiędzy wieloma rozczarowaniami): Piła,Zakładnik,Mindhunters,Iniemamocni(naprawde mnie zaskoczyła ta bajeczka) |
...A najlepsza seria to "South Park" (pełnometrażowy to lipa)
(kiedys oglądałem jeszcze "Twin Peaks" i "Trzecia Planeta od Słońca" |
ostatnio ogladalem "50 milion baby" - "za wszelka cene" - miodzio :) :spoko:
|
Dzisiaj oglądałem Forgoten-Życie którego nie było,nawet ciekawy film.Polecam
|
"elektra"
Elektra Natchios to zabójcza femme fatale, która cudem uszła śmierci z rąk wrogów. Dziewczyna odcina się od świata i żyje tylko dla swego kolejnego zlecenia. Zbieg okoliczności zmusi ją do podjęcia decyzji, która dramatycznie zaważy na całym jej dalszym życiu ***8211; otworzy przed nią nowe możliwości lub zniszczy ją raz na zawsze. w filmie główną rolę gra Jennifer Garner :) i muszę wam powiedzieć, że film jest naprawdę dobry. dodatkowym atutem przemawiającym na korzyść filmu są bardzo dobre sceny walk. |
Ostatnio ogladalem Das Boot.Wyszla niby jakas dluzsza wersja czy cos w tym stylu bo sam film jest juz troche stary.Film opowiadajacy o zalodze lodzi podwodnej z czasow II wojny swiatowej.Jest dlugi bo cos kolo 4h no i chyba przez to mnie nudzil.Ksiazka, ktora takze czytalem byla o wiele lepsza.
|
Ja obejrzałem przedwczoraj Cube Zero. I muszę przyznać, że nawet niezły, nie rewelacyjny, ale oglądałem z przyjemnością, chociaż też zauważyłem, że to już powinien być ostatni film z tej serii, bo generalnie pomysł się przejadł.
Zwróciła też moją uwagę jedna kreacja aktorska - złego charakteru. Kto oglądał, zapewne wie, o kogo chodzi. Muszę przyznać, że aktor był świetny :) |
Spider Forest - film zakrecony na maksa, tylko dla lubiuacych rozkminiac, w dodatku po japonsku (albo chinsku)
ale polecam! |
Cytat:
|
a może mówia po koreańsku bo ten film jest produkcji korea południowa, ja wczoraj ogladalem apartamnet pierwsza godzina nuda ale druga jest ciekawa i fajny film sie robi...:D
|
Cytat:
wiem wiem, ale zawsze nie wiem jakiej produkcji to film... niegdy mi sie nie chce sprawdzic. wiec od dzis bede pisal japonski.chinski.koreanski ;) |
Cytat:
A z koreańskim to nie wdaję się w szczegóły, bo dla mnie ten język nie brzmi po ludzku ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
andrzejj9: chyba 99% filmow w nieczech jest z dubingiem...
wiec regola ze w japonskim filmie mowia po japonsku nie sprawdza sie :P |
Ja właśnie zamówiłem bilety w kinie eMuletikino na Criminal..zapowiada sie ciekawie. Ktos ogladal?
Ps. A Machinist? Ps2. Mam tez Hostage z Brusem Willisem - kiepska jakosc bo TS ale obejrzeć idzie. |
Machinist - niby horror mial byc, ale jak dla mnie to film jakich wielu... koles nie wie co sie z nim dzieje, a pod koniec filmu odkrywa prawde.
zreszta, juz wczesniej byla mowa na ten temat, jak chcesz zobaczyc anoreksje w wykonaniu faceta, to sobie obejrzyj ;) |
Cytat:
Jedyne co robią ciekawie, to że każdy aktor ma swojego stałego dublera, więc nawet można się do tego dubbingu na siłę przyzwyczaić. |
a ja polecam Man On Fire - najlepszy film tego typu w historii - nic mu nie dorasta do piet - muzyka gregsona williamsa jest cudowna , efektow specjalnych brak w tym filmie co jest ogromnym plusem , nie ma bezsensownej strzelaniny
|
Cytat:
|
Cytat:
I swietna rola tej dziewczynki (Dakota Fanning). Ona ma talent i moze byc wielka gwiazda... Rowniez polecam :) |
a co powiecie na to??
Hotel.Rwanda.DVDRiP.XViD-DEiTY - warty obejrzenia http://hotel.rwanda.filmweb.pl/ w sumie ma dość duże notowania aha plecam: Suspect.Zero.DVDRip.XViD-ALLiANCE Hitch- całkeim przyjemny filmik |
demek, Weron, Damianos L : wszyscy macie racje... Jak na amerykanski dramat z elementami akcji to nie ma sobie rownych, goraco polecam MOF :-D!!!
|
Cytat:
|
EXORCIST the beginning - można ale nie trzeba (chyba, że się ktoś kocha w Scorupco :P )
|
widze ze tu sami maniacy p2p ;]
|
Cytat:
Mimo to wolę jednak filmy z oryginalną ścieżką :) |
Memories Of Murder - calkiem fajny film z kina azjatyckiego. historia dzieje sie gdzies na wiosce niedaleko Seulu, ktos morduje mlode kobiety. "Detektywi" proboja rozwiazac zagadke, z jakim skutkiem, to juz trzeba obejrzec.
|
Nie lubie dubbingu.Wole filmy w oryginale.Uwazam, ze dubbing zabija film.Przeciez gra aktorska to nie tylko sposob poruszania sie, gesty itp.Ale i odpowiednia intonacja, ktora jest najlepsza jesli wykonuje ja aktor, ktory gra w tym filmie.
Poza tym jezyka mozna sie nauczyc :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
ja polecam "hostage" z willisem - calkiem odjazdowa i swiertna sensacja.
a "podwodnego zycia ze stevem zissou" - nie polecam - kompletna kicha |
szkoda ze tylko tc jest ;]
|
Cytat:
|
jutro do kin w USA wchodzi Sin City do nas niestety dotrze dopiero 17 czerwca,...dlugo czekac trzeba,..a ja sie juz doczkeac nie moge wiecej info o filmi - moj podpis na dole:D
|
A mi się bardzo podabał filmy "Szybcy i Wściekli " jak i jego druga część "Za szybcy za wściekli " czy jakoś tak :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@woitas szczerze mowiac matrix 3 podobal mi sie.. [a juz przynajmniej BARDZIEJ od 2-jki, ktora imo byla koszmarna..]
pozdro ;) |
kontrolerzy.....constantine(jest tam mniej akcji niż możnaby się spodziewać ale za to fabułka jest dość fajnie skręcona i rola keanu dość mroczna)...delicatessen...dark city...pi(absolutny,matematyczno-psychodeliczny odpał:))...barton fink...naked lunch...no to tyle...w sumie najbardziej "akcyjnym" filmem jest tutaj constantine...pozdrawiam
....no i jeszcze SAW...i nie wiem dlaczego wszyscy nazywają ten film piła, przecież saw po angielsku to także widzieć... |
Cytat:
|
Cytat:
|
a wiecie ze ma byc Saw2? jakos w pazdiernku 2005.
PS w tlumaczeniu dla niektorych: Widziec Podwojnie ^_^ |
Oglądałem wczoraj polki film "Wesele" - hehe typowa polska rzeczywistoś, za pieniądze można wszystko, polecam (a niech ktoś z ciekawości liczy przez cały film ile ten gostek wydał kasy ;p).
A "Meet the Fockers" (poznaj moich rodziców) jakoś mi się nie widział, zapowiadał się lepiej. |
Ogladal ktos moze serial LOST ???
Podobno wymiata, niezly klimat, wyszlo juz 18 czy 19 odcinkow. Zasatanawiam sie nad sciagnieciem tego, tylko cos nie moge znalezc wszystkich odcinkow :( |
Cytat:
|
gdzieś około 2010... :|
a tak na serio, serial jest świetny i nieżle pokręcony. poprzez retrospekcje z wcześniejszych przeżyć poszczególnych bohaterów zaczynamy w końcu rozumieć, o co w tym wszystkim chodzi. polecam. |
Cytat:
|
A ja obejrzałem właśnie Racing Stripes (Zebra z klasą, czy cholera wie, jak po polsku). W sumie nie spodziewałem się cudów i słusznie, ale muszę przyznać, że całkiem zrobiony rodzinny film z lekkimi wstawkami komediowymi. Jak ktoś ma ochotę na lekki, niezobowiązujący film, to polecam :)
|
polecam Hotel Rwanda.
naprawde dobry film na faktach. |
Z podniesionym czołem też jest niezły film
|
yyyyy walking tall nie jest za fajny.....ale seriali moge polecic miasteczko twin peaks w rezyserii davida lyncha - divxy zajmuja 3xdvd wiec jest dosc dlugi:)
|
Właśnie osbie Kroniki Riddicka ogladanołem spoko film...
I jeszcze constanita widziałęm taki sobie.... Słyszałem zę będzie firm oparty na Splinter Cell |
Cytat:
|
Cytat:
|
kolejny film ktory chce WAM polecic to Banlieue 13 < po polsku 13 DZIELNICA > film francuzki swietna akcjia jestem po wrazeniem b. pozytywnym filmu
pzdr!! |
Cytat:
|
White Noise.
polecam! nardzo fajny/straszny ;) film :) tylko kurde znowu z niemieckim dub ogladalem ^_^ ale warty obejrzenia, jezeli ktos lubi paranormalne zjawiska czyli duchy itp. |
a ja sobie zapodam "Sami Swoi" w kolorku, dla poprawienia humorku i niech mie kto powie, że to sie znudzić może? a jak kto ma inne zdanie to i tak sprawiedliwość bedzie po mojej stronie.
|
Cytat:
|
Zauważcie ze nam sie dosc duzy topik zrobił z tego:D
|
Criminal wlasnie lecial u mnie w pokoju :)
polecam, dobry film! zakrecony! a zakonczenia chyba nikt nie wykmini podczas ogladania filmu. |
Zaciekawiliscie mnie tym serialem.Ide stanac w kolejke....
|
Cytat:
|
Cytat:
a napisy w PL juz do niego sa? pozdro ;) |
Cytat:
|
@Max popieram
pozdro ;) |
Cytat:
www.napisy.org pojawily sie chyba przedwczoraj, ale sa. zreszta sam zobacz :) |
Cytat:
w sumie jakby byc zlosliwym to mozna napisac jak sie film skonczyl, cala przyjemnosc z ogladania popsulibysmy innym :] ^_^ |
Cytat:
|
hmm.. wlasnie skonczylem ogladac [5 min temu] Hide and Seek...
film b.dobry imo i POLECAM! choc kim jest charlie zgadlem tuz po pierwszej smierci.. no.. drugiej :-) pozdro ;) |
Smartek: ogladalismy w tym samym czasie Hide and Seek :)
dla mnie film nie jest rewelacyjny, spodziewalem sie czegos lepszego. jest ok. fajnie sie oglada, ale myslalem ze czym mnie zaskoczy jak np Criminal. jaka ogladales wersje? ja Telecine Xvid Diamond. myslalem ze kopia bedzie do kosza, a tu prawie nie do odroznienia od dvdripa. |
Cytat:
Hide.And.Seek.2005.TELECINE.XviD-DiAMOND :) co do filmu - rewelacja nie jest, ale jest b. dobry :P - a Ty skapnales sie sam kim jest charlie? :> pozdro ;) -edit- ide wlasnie ogladac after the sunset |
ale w tym filmie chyba nie chodzilo zeby sie glowic kim jest Charli, no chyba ze ja sie zle nastawilem do filmu.
ale same napisy poczatkowe juz daly mi do zrozumienia ze bedzie cos straszylo itp...a tu lipa. tak, mowimy o tej samej wersji. skad ssales? edit: zebys sie nie rozczarowal, wiec nastaw sie do tego filmu, tak jak powinienes sie nastawic, dobra, zaczynam piepszyc od rzeczy ;) |
Ja film hide and seek(2005) miałem na dvd,jakiś pirat,kopia była taka sobie tak samo jak i film,myślełem,że będzie on horrorem(może dla niektórych i był)lecz okazał się thrilerem.W każdym bądź razie niczym mnie nie zachwycił,wolę już Saw.Zaraz będe oglądaj film So close(chyba japonski)ciekawe czy fajny
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:48. |