Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

superrrmario 17.09.2013 08:26

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1260589)
I to cały scenariusz?

Zobacz film. IMHO warto!

ed hunter 17.09.2013 07:51

I to cały scenariusz?

sylwia71 16.09.2013 10:37

wg mnie najlepszym filmem jaki ostatnio ogladalam jest "Intouchables".
Sparali***380;owany milioner zatrudnia do opieki m***322;odego ch***322;opaka z przedmie***347;cia, który w***322;a***347;nie wyszed***322; z wi***281;zienia.

crowbme 02.09.2013 12:14

Wtrące się do temtu. Pacyfic Rim - film dość dobrze zrealizowany, choć co typowe ostatnio dla tych filmów, sceny walk w ciemnym tle. Mało przez to widać szczegółów, ale moim zdaniem to zamierzenie reżysera i grafików komputerowych, aby nie bawić się za bardzo w szczegóły efektów komputerowych. Przeznaczony głównie dla entuzjastów "Transformersów", "Gigantów ze stali" itd. Jeśli to kino komuś odpowiada, polecam, zwłaszcza w wersji iMax 3D. Efekty 3D naprawdę nie złe.

- Deckard - 01.09.2013 17:40

willis w trochę innej formie, lepiej mu to wyszło niż szklana pułapka 5

nimal 05.08.2013 08:07

Colony - kolejny przewidywalny, postapokaliptyczny obraz, taki tam przerywnik, ale oglada sie calkiem calkiem

wezyru 04.08.2013 21:03

"Kolekcjoner kości" stary dobry thriller

floo 23.07.2013 19:53

"Stażyści" - obecnie w kinach, niezwykle śmieszka komedia :) trzeba mieć ze soba pampersa, bo można się posikać :D

frog 13.07.2013 18:07

"World War Z" - zdecydowanie polecam. W filmie moze nie ma tyle efektownych scen jak w Residentach bo film bardziej stawia na klimat zaszczucia,ucieczki,ciaglego zagrozenia niz robienia wielkiego WOW, spowolnionych efektowych walk itp. Najwiekszy plus filmu to praktycznie CALY CZAS CIAGNACA SIE AKCJA DO PRZODU. Zero zamulania, zero pobocznych watkow. Caly czas idziemy do przodu, chowamy sie i skradamy i uciekamy przed zombikami. Klimat rodem z Last OF Us. Nawet "KLIKACZE" sa heh ;) Dla fanow gry POZYCJA OBOWIAZKOWA ;) Takze dla mnie film extra bo nie mozna sie na nim nudzic, ma dobry klimat i czekam na 2 czesc. Zdecydowanie najlepszy film ostatnich lat o zombie (chyba;). A moze i w ogole ;)
"Czlowiek ze stali" - Dla mnie rowne poziomem z Iron Menem. Jak komus sie podoba Iron Man czy Thor to to rowniez bedzie. ten sam typ filmu i taki sam poziom jak dla mnie.
"Pacific Rim" - more info soon (za 2tyg;))

andrzejj9 13.07.2013 09:26

No ostatnią pułapkę trudno mi polecać, choć jednocześnie nie jest aż tak tragiczna jak sporo osób pisze. Ale fakt też, że jest.. zbyt płytka - cała fabuła mieści się tam w zasadzie w trzech lokalizacjach, między którymi jest krótkie przejście i.. to wszystko. Płytka i prosta do zdecydowanej przesady. To w sumie największa wada filmu.

Olimp w Ogniu nawet mi się podobał. Z odpowiednim przymrużeniem oka przyzwoita sensacja, trochę w stylu Transformersów (jeśli chodzi o sposób realizacji, użycie muzyki itp.).

Z podobnych filmów wczoraj obejrzałem ostatnich wściekłych, ale generalnie jestem roczarowany. Po ocenach spodziewałem się tego, co w poprzednich częściach, ale trochę lepszego, a dostałem znowu takie typowo głupawe kino, gdzie twórcy do końca nie mogą się zdecydować, czy robią poważną sensację, głupią komedię, czy jakiejś sf.. A wychodzi głupi i miejscami już małostrawny mix. I to trudno mi polecić, bo zwykłe przemrużenie oka już nie wystarcza...

ynsiwy 13.07.2013 06:22

No i to jest prawidłowe podejście :) faktycznie czasem, po ogladnieciu filmu ma się niedosyt, ale od takich filmów nie ma co oczekiwać jakiejś super fabuły, tam mają być wybuchy, akcja trochę humoru i dobre zakończenie ;)

Ostatni film z Arnim The last stand tez fajne kino akcji.

nimal 12.07.2013 23:00

bo psychologiczne to to nie sa :haha:
ale jako przerywnik - rewelacja imho ;p

jak chce pomyslec to otwieram ksiazke ;)

ynsiwy 12.07.2013 12:50

Ja tam uważam ze i pułapka i olimp to dobre filmy sensacyjne, przy których faktycznie nie trzeba się wysilac, ale o to chodzi, można zjeść chipsy wypić piwo i oglądnąć

Kogoro 12.07.2013 08:14

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1255772)
Die Hard 5 - chyba nie trzeba przedstawiac
Redemption - naprawde kawal dobrego kina, kilka milych drobnych zaskoczen, choc fabula liniowa
Olympus Has Fallen - choc od poczatku wiadomo, jak sie skonczy, to oblada sie z zapartym tchem

wszystkie 3 dla milosnikow kina akcji :)

Ostatnia "Szklada pułapka" to niestety porażka. Mam nadzieję, że kolejna część będzie bardziej udana.

"Olimp w ogniu" i "Zimne światło dnia" - tak powinien wyglądać "Die Hard 5". Oczywiście po odpowiednich przeróbkach scenariusza. W drugim przypadku bardzo niewielkich. Chodzi przede wszystkim o samą filmową historię, bo "Zimne..." nie jest również zbyt udanym obrazem.

"Olympus Has Fallen" to całkiem miły seans, ale pod warunkiem, że nie podejdzie się do filmu zbyt serio. No i oczywiście należy skutecznie znieczulić zwoje mózgowe odpowiedzialne za poczucie realizmu.

Mały spojler / początek filmu. Sposób w jaki zaatakowano Biały Dom nie byłby skuteczny nawet gdyby to była akcja na Pałac Prezydencki w Warszawie.

Ciekawe będzie porównanie "Olimpu" ze "Światem w płomieniach" ("White House Down") Emmericha.

nimal 11.07.2013 20:39

Die Hard 5 - chyba nie trzeba przedstawiac
Redemption - naprawde kawal dobrego kina, kilka milych drobnych zaskoczen, choc fabula liniowa
Olympus Has Fallen - choc od poczatku wiadomo, jak sie skonczy, to oblada sie z zapartym tchem

wszystkie 3 dla milosnikow kina akcji :)

nimal 28.06.2013 20:02

nasze ciotki, nasi wujowie - krotkometrazowa parodia-protest przeciwko serialowi nasze matki nasi ojcowie
http://www.youtube.com/watch?v=9tCA1Ko4kbU

woitas 23.06.2013 10:38

"The Fall" to psychologiczny miniserial, który przedstawia dochodzenie policyjne w związku z serią zabójstw oraz historie życia uwikłanych w nie osób.
Opowiada o dwójce myśliwych; pierwszym z nich jest seryjny morderca, Paul Spector (Jamie Dornan), który w okolicach Belfastu śledzi swoje ofiary na chybił trafił. Drugim myśliwym jest utalentowana pani detektyw, inspektor Stella Gibson (Gillian Anderson), która przybywa do miasta by złapać mordercę.

M@X 09.06.2013 20:46

"Hitchcock"

Sir Anthony Hopkins w roli mistrza kina jest po prostu bezbledny!

czechoj 01.06.2013 22:27

Polecam "Django Unchained" świetny film

woitas 31.05.2013 17:38

wyszedł niedawno fajny serial BBC ONE pod tytułem "The Fall".

"The Fall" to psychologiczny miniserial, który przedstawia dochodzenie policyjne w związku z serią zabójstw oraz historie życia uwikłanych w nie osób.
Opowiada o dwójce myśliwych; pierwszym z nich jest seryjny morderca, Paul Spector (Jamie Dornan), który w okolicach Belfastu śledzi swoje ofiary na chybił trafił. Drugim myśliwym jest utalentowana pani detektyw, inspektor Stella Gibson (Gillian Anderson), która przybywa do miasta by złapać mordercę.

sobrus 17.05.2013 07:44

Byłem na "Niepamięci". Spodziewałem sie gniota na miarę Prometeusza ale miło mnie zaskoczył.
Nie jest to dzieło wybitne, statusu kultowego raczej nie uzyska, ma parę słabszych/irytujacych elementów.
Ale fabuła jest ciekawa i dość oryginalna. I widz nie ma wrażenia, ze scenarzysta potraktował go jak *****a, a nawet po emisji w przeciwieństwie do większości filmów akcji zmusza to przemyśleń, a to bardzo lubię.
Wizualnie świetny, wykreowany świat szybko widza "wchłania". Nie żałuje kasy, IMO warty obejrzenia :spoko: :)

andrzejj9 07.05.2013 08:37

^^ nie aż tak głupiego.. ;)

Zetoxa 07.05.2013 08:27

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1249930)
A ja nabrałem ochoty na pójście do kina w ten dłuższy weekend, najlepiej coś głośnego i głupiego ;)

straszny film 5 :spoko:

Bartez 06.05.2013 23:04

Widziałem oba. IMHO warto. W sumie nie wiem, który bardziej polecić :)

andrzejj9 01.05.2013 09:35

A ja nabrałem ochoty na pójście do kina w ten dłuższy weekend, najlepiej coś głośnego i głupiego ;)

Przejrzałem, co grają i widzę dwóch kandydatów - Olimp w Ogniu i Niepamięć. Warto..?

Pierwszy 30.04.2013 16:40

W tym roku byłem dwa razy w kinie - na drogówce i układzie zamkniętym. Polecam obydwa filmy - świetne kino i w dodatku polskie no i Polsce...
Evil Dead muszę obejrzeć ale raczej poczekam, aż pojawi się w wypożyczalniach ;)
Z ostatnio oglądanych horrorków POLECAM "The Bay" film w stylu found footage/mockumentary imo bardzo dobrze zrealizowany, ciekawa, wciągająca historia :taktak:

edit: radzę jednak nie oglądać trailera (za dużo spojlerów)

czary2mary 30.04.2013 16:23

Na Drogówkę się skusiłem :) nawet da się obejrzeć:) swojskie klimaty!

frog 30.04.2013 15:34

@wojtas to animacja.

A ja bardzo polecam najnowsza wersje Martwego Zla (2013) ! Idealna definicja horroru z przed lat. Przeraza konkretnie a krew leje sie nawet z nieba :> Polecam ! Dla mnie najlepszy horror od dluuuuuugiego czasu. W kinie robie KONKRETNE WRAZENIE.
<== Trailer here

A z lajtowszych horroro thrillerow polecam rowniez nowa odslone horroru z przed lat "Plujac Na Twoj Grob" :
http://www.filmweb.pl/film/Bez+lito%C5%9Bci-2010-544183

oraz Torturowani
http://www.filmweb.pl/film/Torturowani-2010-461560

Dobre filmidla :>

woitas 04.04.2013 21:06

3D? wtf? ???

czary2mary 01.04.2013 17:25

Ilość załączników: 1
Gang Olsena wraca do gry / The Olsen Gang Gets Polished ||

calak 28.03.2013 13:04

Jak ktoś chce pokusić się na film o mocnych nerwach to polecam film: Ludzka Stonoga.
Są dwie części:)

ed hunter 26.03.2013 16:41

Lemingi swoje wiedzą, lemingi bez kompleksów nie istnieją.

czary2mary 26.03.2013 16:09

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1246399)
tak Edi, miały miejsce,
nie tylko Jedwabne
słyszałeś o Radziłowie, Wąsoczu, Wiźnie?
Heydrich naprawdę nie musiał się bardzo starać,
żeby miejscowych, jak ty to mówisz, polaczków napuścić na żydów
witamy w łomżyńskim, polskim Jądrze Ciemności.

Ciemnogród nie tylko w Łomżyńskim skoro wiele osób wierzy że do stodoły 19metrów na 7 metrów może wejść 1600 osób;)
Tu masz nawet dowódce który dowodził tymi polskimi pogromami -ciągle żyje -niestety nic nie pamięta i lekarze w trosce o jego stan zdrowia zabraniają od lat przesłuchań.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hermann_Schaper

Zetoxa 26.03.2013 15:27

tak Edi, miały miejsce,
nie tylko Jedwabne
słyszałeś o Radziłowie, Wąsoczu, Wiźnie?
Heydrich naprawdę nie musiał się bardzo starać,
żeby miejscowych, jak ty to mówisz, polaczków napuścić na żydów
witamy w łomżyńskim, polskim Jądrze Ciemności.

ed hunter 26.03.2013 09:41

Obejrzałem tą koszmarną antypolską szmirę, scenariusz napisany jak dla niepełnosprawnych umysłowo, sami źli ludzie, normalnie innych nie ma :rotfl:, Stuhr gra jakby chorował na autyzm, pożywka dla polaczków karmiących swoje kompleksy wyhodowane przez GW i inne takie niezależne media.
Pasikowski chciał zaistnieć, to zaistniał, bo w życiu to nakręcił Psy, a potem było coraz gorzej, osiągnął właśnie dno, ale się od niego nie odbije, bo strasznie zamulone kłamstwem.

Jeszcze piękna konstrukcja logiczna M@Xa: Film jest fikcja literacka, choc mocno nawiazuje do wydarzen z Jedwabnego, ale... to dobrze! Dowodzi, ze takie sytuacje mialy miejsce i nalezy o nich mowic! lol2

ed hunter 25.03.2013 20:17

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1245736)
No to bedzie wojna i wiem nawet kto mi odpisze ;-)...

Obejrzalem nareszcie "Poklosie" i nie wiem jaki brakiem edukacji i wysublimowania estetycznego trzeba sie cechowac, by nazywac ten film "antypolskim".

Maciek Stuhr - mistrzostwo. Chyba najlepsza jego rola. Zdjecia swietne (scena na polu wsrod pomnikow gdy Jozek dowiaduje sie prawdy), nie liczac - jak to zwykle w polskich filmach - kipesko doswietlonych scen nocnych. Znowu nic nie widac i trzeba myslec "co autor mial na mysli". Muzyka - idealnie obrazuje ton i tempo w jakim film jest utrzymany i sprawia ze czujemy sie jak spokojni obserwatorzy z zewnatrz. i tak byc powinno - w tym filmie nie chce sie byc czescia akcji, a raczej biernym widzem ktory sam po jego obejrzeniu zastanowi sie nad tematyka i zgodnie z wlasnym sumieniem wyciagnie wnioski.

Film jest fikcja literacka, choc mocno nawiazuje do wydarzen z Jedwabnego, ale... to dobrze! Dowodzi, ze takie sytuacje mialy miejsce i nalezy o nich mowic! A jesli ktos w ramach solidarnosci z cyniczna swiadomoscia twierdzi, ze "trupa z szafy wyciagac nie nalezy" to niech sobie dalej bedzie takim wlasnie "Polakiem". Z tym, ze ja mu reki nie podam, bo z kumoterstwem podszytym podwojna moralnoscia i uzurpacja prawa do odebrania komus zycia nie chce miec nic wspolnego...

Pozycja obowiazkowa!

Zrzut ekranu z pierwszych sekund filmu i wszystko na temat tego wpisu. :]

Załącznik 61850

ed hunter 22.03.2013 16:10

A co, mam cytować Bilda w oryginale? A jaki jest niezależny portal, poproszę, bo nie wiem. Na wPolityce może pisać KAŻDY kto chce i co chce.

M@X 22.03.2013 16:04

Filmy, które warto obejrzeć :)

Skad wiedzialem, ze bedziesz cytowal "Jedyny NIEZALEZNY Portal Polityczny"...

ed hunter 22.03.2013 15:42

A co się naprawdę stało w Jedwabnym, to nikt nie wie, bo ekshumację przerwano natychmiast po znalezieniu 100 łusek od Mausera, ale to szczegół.
A tak poza tym, to trzeba jeszcze jeden film nakręcić, o antysemitach z AK i polskich obozach śmierci.

http://wpolityce.pl/wydarzenia/49511...wtedy-piosenki

A no i specjalnie dla Maćka Shtura trzeba jakiś film o bitwie pod Cedynią skręcić, taki z dziećmi przywiązanymi do tarcz, że bzdura, a kogo to obchodzi, powie się, że fikcja literacka.

M@X 22.03.2013 15:05

No to bedzie wojna i wiem nawet kto mi odpisze ;-)...

Obejrzalem nareszcie "Poklosie" i nie wiem jaki brakiem edukacji i wysublimowania estetycznego trzeba sie cechowac, by nazywac ten film "antypolskim".

Maciek Stuhr - mistrzostwo. Chyba najlepsza jego rola. Zdjecia swietne (scena na polu wsrod pomnikow gdy Jozek dowiaduje sie prawdy), nie liczac - jak to zwykle w polskich filmach - kipesko doswietlonych scen nocnych. Znowu nic nie widac i trzeba myslec "co autor mial na mysli". Muzyka - idealnie obrazuje ton i tempo w jakim film jest utrzymany i sprawia ze czujemy sie jak spokojni obserwatorzy z zewnatrz. i tak byc powinno - w tym filmie nie chce sie byc czescia akcji, a raczej biernym widzem ktory sam po jego obejrzeniu zastanowi sie nad tematyka i zgodnie z wlasnym sumieniem wyciagnie wnioski.

Film jest fikcja literacka, choc mocno nawiazuje do wydarzen z Jedwabnego, ale... to dobrze! Dowodzi, ze takie sytuacje mialy miejsce i nalezy o nich mowic! A jesli ktos w ramach solidarnosci z cyniczna swiadomoscia twierdzi, ze "trupa z szafy wyciagac nie nalezy" to niech sobie dalej bedzie takim wlasnie "Polakiem". Z tym, ze ja mu reki nie podam, bo z kumoterstwem podszytym podwojna moralnoscia i uzurpacja prawa do odebrania komus zycia nie chce miec nic wspolnego...

Pozycja obowiazkowa!

Kogoro 24.02.2013 17:25

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1242872)
Bron B. przed takimi filmami, nudny byl na maksa. Rozwalka nie poprawi braku fabuly.

Przecież tego typu filmy nie ogląda się ze względu na fabułę. A ta była szczątkowa i dobrze skonstruowana. Fakt, że z kilkoma bykami, ale to akurat nic niezwykłego. Twórcy poszli właśnie ścieżką prostoty fabularnej, a mogli nieco inną, taką jak np. "Ong Bak".

loki7777 24.02.2013 12:07

Cytat:

Napisany przez Kogoro (Post 1242847)
I bardzo dobrze, że różnił się od pierwowzoru. Polecam.
Mam jedynie jeden problem. Wcześniej widziałem film o bardzo podobnej fabule. W dodatku lepszy. Szczątkowa fabuła klei rozpierduchę.
W tym roku ma wyjść druga część, której fabuła rozpocznie się kilka godzin po wydarzeniach z "jedynki".

Bron B. przed takimi filmami, nudny byl na maksa. Rozwalka nie poprawi braku fabuly.

Kogoro 24.02.2013 09:18

Cytat:

Napisany przez woitas (Post 1242844)
DREDD. Całkiem inny od pierwowzoru z Sylwkiem (1995). Aczkolwiek całkiem nieźle zrobiony.
Totalna rozpierducha w giga bloku mieszkalnym (75 tysięcy mieszkańców)...
Na szczególną uwagę zasługują sceny po zażyciu narkotyków.
A także jego towarzyszka...

I bardzo dobrze, że różnił się od pierwowzoru. Polecam.
Mam jedynie jeden problem. Wcześniej widziałem film o bardzo podobnej fabule. W dodatku lepszy. Szczątkowa fabuła klei rozpierduchę.

W tym roku ma wyjść druga część, której fabuła rozpocznie się kilka godzin po wydarzeniach z "jedynki".

woitas 24.02.2013 08:06

Odp: Filmy, które warto obejrzeć :)

DREDD. Całkiem inny od pierwowzoru z Sylwkiem (1995). Aczkolwiek całkiem nieźle zrobiony.
Totalna rozpierducha w giga bloku mieszkalnym (75 tysięcy mieszkańców)...
Na szczególną uwagę zasługują sceny po zażyciu narkotyków.
A także jego towarzyszka...

czary2mary 20.02.2013 13:41

Warszawa 1935:)

Producenci pokazali dziś nowy zwiastun wyczekiwanego od kilku lat filmu "Warszawa 1935". Znamy już datę premiery - film trafi do kin 15 marca.
- "Miasto ruin" ściskało za gardło, "Warszawa 1935" ma zatykać z zachwytu - napisaliśmy ponad dwa lata temu, gdy pierwsi informowaliśmy o pracach prowadzonych w zaciszu praskiego studia animacji. Graficy agencji Newborn odwzorowują tu na ekranach swoich komputerów Warszawę w czasach jej międzywojennej świetności, gdy nazywana była Paryżem Wschodu.

Dziś poznaliśmy kolejne efekty ich pracy, choć całość wciąż jest trzymana w tajemnicy. W kinie Iluzjon zaprezentowany został nowy, dłuższy zwiastun. Premierę filmu zaplanowano na 15 marca. Będzie wyświetlany w sieci kin w całej Polsce, także w kinach studyjnych. Film powstaje w technologii 3D. Mecenasem produkcji jest firma Prudential, ta sama, która przed wojną była właścicielem najwyższego warszawskiego wieżowca, stojącego przy ul. Świętokrzyskiej. Prudential to duży ubezpieczyciel z Wielkiej Brytanii, po latach planuje wrócić na polski rynek.

Drapacz chmur zbudowany przez firmę w latach 30. jest jednym z bohaterów nowego klipu zapowiadającego film. W trwającym minutę zwiastunie widzimy przelot nad pl. Powstańców, a także nieistniejący już Dworzec Główny na skrzyżowaniu al. Jerozolimskich i Marszałkowskiej. Twórcy zadbali nie tylko o wygląd budynków, po ulicach poruszają się przedwojenne tramwaje i samochody, widać też warszawiaków w strojach z epoki.

W pierwszym zwiastunie widzieliśmy elegancką kamienicę Pinkusa Lothego w miejscu dzisiejszej Rotundy, tramwaj jadący Marszałkowską, modnie ubranych pieszych idących w kierunku Dworca Wiedeńskiego.

20 minut wirtualnej Warszawy

Film będzie trwał 20 minut. Prace nad wirtualną Warszawą zaczęły się od wielomiesięcznego gromadzenia wszelkich dostępnych zdjęć i filmów z tamtych lat. Na ich podstawie graficy przygotowali wirtualne miasto. Wszystkie budynki, ludzie, samochody, ale też ptaki i drzewa zostały odtworzone na ekranie komputera w technologii 3D. Będzie można je oglądać z różnej perspektywy i wysokości. W najdrobniejszych szczegółach zobaczymy ul. Marszałkowską. - Weryfikowaliśmy wszystkie szyldy z przedwojennymi dokumentami, więc mamy pewność, że wszystkie detale są prawdziwe - zapewnia Ernest Rogalski ze studia Newborn, które wyprodukowało film. Z Marszałkowskiej widz "wzniesie się" na wysokość Prudentialu i z tej perspektywy będzie oglądał miasto. Dokładnie obejrzy m.in. Pl. Napoleoński, Ogród Saski, most Kierbedzia. Widoczna będzie też panorama Pragi, ale zbliżeń na drugim brzegu Wisły nie będzie. - Myślimy o tym w kontynuacji projektu - mówi Rogalski.

I tak film, do którego renderowania potrzebne były serwery z ośrodka badań jądrowych w Świerku, to jedna długa sekwencja efektów specjalnych. - To 20 minut wygenerowanych w komputerze efektów, jakie w filmach hollywoodzkich mamy ledwie przez kilka minut. Rozmawialiśmy o tym ze specjalistami zza oceanu. Byli pod wrażeniem - mówi Rogalski. Wirtualnie wygenerowana Warszawa może służyć jako scenografia w filmach fabularnych. Zobaczymy ją m.in. w produkowanym właśnie filmie Juliusza Machulskiego "Ambasador".

Producenci rozmawiają z Muzeum Powstania Warszawskiego o ewentualnej możliwości prezentowania filmu razem z "Miastem Ruin". Tak aby widz mógłby zobaczyć Warszawę w pełnym rozkwicie w 1935 roku i to co zostało z niej dokładnie 10 lat później, po zakończeniu II Wojny Światowej.

Adelcia 18.02.2013 18:07

nie wiem czy dla każdego będzie to warte uwagi,ale mnie się podobał film Hobbit,ciekawy i zabawny.

undertoe 13.02.2013 12:45

Django! Muss!

windows8pl 17.12.2012 20:09

polecam bonda, nie ten co kiedys, ale dalej dale rade ;)

czary2mary 15.12.2012 12:22

Ilość załączników: 5
Ostatnio obejrzane i podobane:)
Załącznik 60922

Załącznik 60923

Załącznik 60924

Załącznik 60925

Załącznik 60926

czary2mary 05.12.2012 08:55

Trochę się u chachałem:haha:

Niewierni / Les Infideles

Załącznik 60845

M@X 04.12.2012 09:47

"Moj ojciec Barysznikow" - lubie kino rosyjskie. Trzyma poziom. Nie za ciezkie, nie za lekkie - w sam raz. O tym, ze nalezy wierzyc w swoje marzenia.

No i 23 letnia Kseniya Surikova (<***8730;9) robi wrazenie :-)!

terekU 26.11.2012 14:19

W weekend obejrzałem po raz drugi Wyjście przez sklep z pamiątkami jeśli ktoś nie widział to szczerze polecam, zabawny w fajnej konwencji zrobiony.

nimal 19.11.2012 22:50

krotki, 15 minutowy dokument
http://www.theverge.com/2012/11/15/3...andoned-island
powiem tak - o q...a
5000 osob na malutkiej wysepce, 2 osoby na metr kwadratowy - i niech tu teraz ktos ponazeka, ze ma malo miejsca

aha - i to byl oboz koncentracyjny - tylko normalne miejsce pracy, minimiasteczko gdzie z wlasnej woli mieszkaly rodziny, funkcjonujace jeszcze trzydziescie pare lat temu

terekU 29.10.2012 13:12

Choć nie jestem wielkim fanem Bonda to muszę się wybrać do kina :)

- Deckard - 28.10.2012 11:59

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1227422)
To proste, M@X nie może pójść na film, który reklamuje SE, co innego gdyby to był ten jedynie słuszny i...

co do samego SE to ja go na filmie chyba przeoczyłem :ysz:

Reetou 28.10.2012 11:37

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1227404)
dlaczego?

To proste, M@X nie może pójść na film, który reklamuje SE, co innego gdyby to był ten jedynie słuszny i...

- Deckard - 28.10.2012 08:39

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1227390)
Czyli mialem racje nie idac do kina na nowego Bonda... :nie:

dlaczego? ten 'odcinek' dotyczy porachunków w MI6, sa w nim poscigi,wybuchy ładne panie i raptem dwa gadżety,
jest to wszystko co w bondzie lubimy z tym że o wiele mniej i dobrze dozowane,całość jest na prawdę poukładana ,przemyślana po prostu 'dojrzała'
skupiono się tu na wątku,planowaniu intrygi a nie na laserowych zegarkach i wybuchowych filokach

Zetoxa 28.10.2012 08:12

taki mocno batmanowski, ale to raczej nie wada :spoko:

M@X 28.10.2012 01:24

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1227388)
brak tu miliona gadżetów,pościgów efekciarstwa na każdym kroku no i licznego zaliczania panienek

Czyli mialem racje nie idac do kina na nowego Bonda... :nie:

- Deckard - 28.10.2012 00:52

SkyFall - typowemu bondo-maniakowi może nie przypaść do gustu,
brak tu miliona gadżetów,pościgów efekciarstwa na każdym kroku no i licznego zaliczania panienek
wszystko jest bardzo przemyślane,stonowane i rozłożone po kolei
mnie ta część bardzo przypadła do gustu pomimo że z poprzednimi w/g mnie manie wiele wspólnego

Kogoro 15.10.2012 10:35

Cytat:

Napisany przez Lysacz (Post 1226005)
Zawsze jak ktoś wspomina o sadze Die Hard śmiać mi się chce z polskiego tłumaczenia...no ale kto mógł przewidzieć, że będzie 5 części ? i że w końcu wyjdąze szklanego budynku ? :D

To nie jest do końca tak. Nie ma czegoś takiego jak polskie tłumaczenie tytułu, to znaczy jest, ale na innej zasadzie.
Istnieje coś takiego jak polski tytuł filmu zagranicznego. Często to nazwa przetłumaczona, czasem nie, a czasem nie z oryginalnego języka, tylko z tytułu anglojęzycznego.
I tak to należy odbierać a nie śmieć się z "tłumaczeń".

Inna sprawa, że polski tytuł czasem odstaje od realiów - w powyższym wypadku od serii. Jednak utrzymuje się to w pewnej logice.
Wyobraźmy sobie, jaki byłby problem, gdyby istniało więcej niż dwie części "Airplane" - po "polskiemu" - Czy z nami leci pilot? i Spokojnie to tylko awaria.

Lysacz 15.10.2012 09:51

Zawsze jak ktoś wspomina o sadze Die Hard śmiać mi się chce z polskiego tłumaczenia...no ale kto mógł przewidzieć, że będzie 5 części ? i że w końcu wyjdąze szklanego budynku ? :D

Kogoro 10.10.2012 08:32

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1225516)
Zaliczone :) Potwierdzam, zabawa niezła. Szkoda, że dziś już takich filmów nie kręcą. Scena z Chuckiem i opowiastka o kobrze genialna :D

Skoro widziałeś to kręcą (fakt mało, ale może trend się pojawi). Swoja drogą pojawiły się plotki o powstaniu kolejnej części. Zapewne to się uda. Podejrzewam, że "Niezniszczalni 5" będą mieli podtytuł "Wielka draka w szpitalu geriatrycznym". Do obsady dołączy Kurt Russell, starszy przecież od Willisa i Lundgrena, młodszy od Sylwka.

superrrmario 10.10.2012 07:21

Kapitalna rozrywka :)

woitas 10.10.2012 06:19

Film faktycznie jest dobry. Fabuła może nie poraża głębią, ale na tle innych współczesnych produkcji jest bardzo ok. Nie ma przyrostu efektów nad treścią.
Teksty natomiast to co innego. Są genialne. Arnold i te jego i'll be back, nawijka na podryw Dolph'a czy kwestie Chucka... Oby więcej takich produkcji.
Dość już mam sequelów, prequelów, remakeów...

Ps. Podobno pracują nad nową wersją Back to the future :-(

Wysłane z mojego MT11i

Bartez 09.10.2012 23:35

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1220148)
Niezniszczalni 2 - dla osoby wychowanej na kinie akcji lat 80-tych przednia zabawa ! Sporo cytatów z filmów Commando, Szklana Pułapka i innych. Aktorzy bawią się swoimi rolami. Poza tym totalna rozpier...ducha. :). Na uwagę zasługuje epizod Chucka Norrisa (lepszy niż epizod Schwarzeneggera). Wejście pod cytat muzyczny z Good,Bad,Ugly, totalne zniszczenie a w ręce tylko zwykły karabin automatyczny ;). Daję 8/10.

Aha - Stallone jako główny bohater sprawdza się. Nawet wygadany jest.

Zwiastun tu pokazany za dużo zdradza z treści. Ze szkodą dla zaskoczenia w czasie emisji filmu.

Zaliczone :) Potwierdzam, zabawa niezła. Szkoda, że dziś już takich filmów nie kręcą. Scena z Chuckiem i opowiastka o kobrze genialna :D

loki7777 09.10.2012 13:08

Wiecie ze to nie jest prawdziwy trailer?!
Tu http://www.filmweb.pl/video/teaser/nr+1-29033 macie teaser jak ten film bedzie wygladal:)

ed hunter 09.10.2012 12:47

Filmy z łysym misiem zawsze są fajne, ostatnio tylko takie lubię, pozwalają oderwać się od rzeczywistości.
Nienawidzę polskich komedii romantycznych, to kiła nie do przejścia.

czary2mary 09.10.2012 10:08

DIE HARD 5
premiera w 2013 słychać ploty że nie zła ma być||

ed hunter 28.09.2012 06:02

Ha, ha, ha, gówna smak, tak tego gówna co smak mają w mordzie czerwoni cały czas, dlatego tak nie chcą o nim słyszeć.

pali 28.09.2012 01:10

Dopiero w produkcji, ale z pewnością warto będzie obejrzeć, zagryzając popcornem:

Załącznik 60407

Jabba the Hutt 21.09.2012 15:08

Cytat:

Napisany przez Naga (Post 1222906)
TED - nowa komedia

Ale to już było :)

Naga 19.09.2012 17:45

TED - nowa komedia

czary2mary 15.09.2012 08:44

Misiaczek / Teddy Bear z gwiazdą kulturystyki Kim Kold w roli wrażliwego i nieśmiałego kulturysty-nawet mi się podobało:)

Załącznik 60292

woitas 14.09.2012 18:15

Mnie si***281; podoba***322;.

Obejrza***322;em wczoraj film 6 Kul z innym dinozaurem tamtej epoki - J. C. Van Dame.
Historia porwania dziewczynki w Mo***322;dawii przez handlarzy ***380;ywym towarem. Nasz heros ma za zadanie j***261; ocali***263;.
Obraz zaskakuj***261;co dobry, chocia***380; czasem przewiduj***261;co oklepany. To film w stylu dawnych produkcji z udzia***322;em tego pana.
Tak wi***281;c na pi***261;tkowy wiecz***258;***322;r w sam raz.

Wys***322;ane z mojego MT11i

- Deckard - 14.09.2012 10:53

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1221991)
Ja wiem czy taki świetny? Całość ledwo trzyma się kupy na Melu Gibsonie, który robi co może, ale jakoś wypadł z wprawy.

Mel już swoje lata ma, tak jak ford i willis itp. ale ludziom brakuje ich kina ,z tamtych lat

dlatego tacy aktorzy zawsze na sile kasa zwerbowani zostaną do jakiś projektów żeby skleić całośc ich postacia ,

chcąc nie chcąc coraz mniej udanych projektów ,gdyby dorwać gringo był choćby w połowie tak fajny

[czyt tak fajnie sie go oglądało ] jak kiedyś zabójcze bronie to by było coś

ed hunter 13.09.2012 14:55

Ja wiem czy taki świetny? Całość ledwo trzyma się kupy na Melu Gibsonie, który robi co może, ale jakoś wypadł z wprawy.

slabaksiazka 13.09.2012 12:43

Ja polecam film Dorwać Gringo. Jest świetny, z miłą chęcią się go ogląda.

Kogoro 13.09.2012 11:49

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1221239)
Dorosl nam chlopczyk do Lyncha, brawo :-).

No to teraz jeszcze Von Trier, Kusturica i Park Chan-wook i nawet mozna Cie bedzie zabrac do kulturalnego towarzystwa :-P!

Azjatów można wymienić znacznie więcej, ale na razie warto dodać twórców europejskich Petera Greenawaya i Bela Tara.

Jabba the Hutt 13.09.2012 11:33

Aby się pośmiać (porechotać), można obejrzeć komedię amerykańską "Ted" z Markiem Wahlbergiem i Milą Kurtis. Bohaterowie towarzyszy od dzieciństwa zabawka - ożywiony na Gwiazdkę pluszowy miś Ted. Niestety bohater ma już 35 lat, od 4 lat narzeczoną a nadal zachowuje się jak chłopiec. W czym wydatnie pomaga mu jego pluszak. Sam misiek to niezły ancymonek - pije, pali trawę, klnie jak szewc, imprezuje, lubi panienki. W sumie 7/10. Humor trochę koszarowy, ale przemycono też nieco komedii romantycznej i smutną prawdę,że trzeba w końcu dorosnąć ale i zachować w sobie coś z chłopca. Tak aby jedno nie przeszkadzało drugiemu (od tego mamy rozum). No i musimy być też dla partnera choć trochę wyrozumiali (jeśli nie robi nic złego oczywiście i rzeczywiście kocha).

Teraz z innej beki - byliśmy na tym w kinie. Kasa spora - bilety 2x21 zł plus 16 zł senior (Matula). Do tego popcorn za 9 zł (Lady Eva bardzo chciała), wiśnie w czekoladzie Mama (12 zł) i po filmie kawa w Coffe Heaven (30 zł - Matula stawiałą). Kasy poszło sporo. I chodź tu do kina.

M@X 07.09.2012 19:53

Wiesz ze sie drocze :-P. My wszak stare druhy :-)!

Smartek 07.09.2012 19:51

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1221239)

No to teraz jeszcze Von Trier, Kusturica i Park Chan-wook i nawet mozna Cie bedzie zabrac do kulturalnego towarzystwa :-P!

Poczułem się, jakby mi kto dał prztyczka w nos ;-).

woitas 07.09.2012 19:38

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1221236)
[...]
I lepiej zacząć od Mulholland, jest "zdrowszy" i łatwiejszy w odbiorze.

scena lesbijskiego seksu jest genialna.
do dzisiaj ją pamiętam...

M@X 07.09.2012 19:06

Smartek 07.09.2012 19:00

Ostatnio nadrabiam filmy z lat 90. przede wszystkim, sięgnąłem po Lyncha i zakochałem się w mgnieniu oka.
Obejrzałem Lost Highway i Mulholland Drive, dla mnie arcydzieła, które oceniam 10/10. Filmy, które trzeba rozgryzać, które budzą niepokój w trakcie oglądania (to nie jest napięcie, to niepokój), ciekawią, a przy okazji poruszają naprawdę ważne sprawy (głównie sfery uczuciowe człowieka, jego potrzeby, myśli, pragnienia).
Gorąco polecam każdemu, kto nie miał okazji oglądać!
A po obejrzeniu zapraszam do dyskusji nt. interpretacji :-). I lepiej zacząć od Mulholland, jest "zdrowszy" i łatwiejszy w odbiorze.

Berion 05.09.2012 00:15

I Saw The Devil

Wg. mnie słabe zakończenie. Spodziewałem się wiader krwi i jakiejś wymyślnej egzekucji za to co zrobił rodzinie głównego bohatera. ;p Nie wspominając już nawet o dziwnie prowadzonym dochodzeniu i zachowaniu policjantów...

woitas 02.09.2012 14:59

Cytat:

Napisany przez Pierwszy (Post 1220319)
[...]
i saw the devil
the man from nowhere
[...]

bardzo dobre :spoko:

Kogoro 30.08.2012 16:17

"I saw the devil" - jedna z najciekawszych produkcji 2010 roku.
I koszmar dla mnie, bo kolejny świetny azjatycki reżyser kręci w USA film. W większości wypadków Azjatom (i Europejczykom) nie wychodzi to najlepiej.
Ciekawostką jest fakt, że Jee-woon Kim kręci film z "Arnim" w roli głównej.

Pierwszy 30.08.2012 11:45

Ostatnio z oglądniętych, które zostały na dłużej w głowie (kino azjatyckie):
i saw the devil
the man from nowhere
revenge a love story
yellow sea

w kolejce czekają:
the chaser
warriors of the rainbow seediq bale
i dorzucam shaolin :)

Kogoro 30.08.2012 09:06

Cytat:

Napisany przez woitas (Post 1220287)
więc naszło mnie na azjatyckie kino. to fakt i nietrudno to zauważyć po moich ostatnich wypocinach.

dlatego przedstawię 2 kolejne filmy, ktĂłre są warte obejrzenia:

drugi to Shaolin /2011/:

moja ocena to 8,5/10

"Shaolin" ma świetną obsadę. Jeszcze nie widziałem, ale zapewne niebawem to się uda.

Jeżeli chcesz jeszcze odrobinę "żółtego" kina to warto:

1. Eli, Eli, lema sabachthani? - niby SF, ale... kino wagi ciężkiej, trudny w odbiorze, czasem nawet elementy scenografii tworzą specyficzną symbolikę.
W głównej roli Tadanobu Asano, znany ostatnio z roli w "Battleship: Bitwa o Ziemie"

Skoro jesteśmy przy tym aktorze, to warto obejrzeć:
2. Świetny Thriller jednego z moich ulubionych tajskich reżyserów, Pen-Ek Ratanaruang - "Invisible Waves"

3. Zatoichi - reż. Takeshi Kitano

Dwa filmy z dużą podażą ketchupu (lub soku malinowego, jak wolisz)

4. "Ichi. The Killer"

5. "Ranpo jigoku" - od postaci z tego filmu(a raczej jej literackiego pierwowzoru) zaczerpnąłem nicka.

6. Tadanobu Asano poza Azją i USA zagrał główną rolę w świetnej rosyjskiej produkcji poświęconej Chyngis-chanowi - "Mongol".

Jabba the Hutt 29.08.2012 21:30

A pamiętacie stary "Klasztor Shaolin" ?

andrzejj9 29.08.2012 21:11

Ten drugi jest niezły (pierwszego nie widziałem), ale opis nie dość, że spoileruje gdzieś tak połowę filmu, to na dodatek trochę zniekształca jego sens..

woitas 29.08.2012 19:49

wi***281;c nasz***322;o mnie na azjatyckie kino. to fakt i nietrudno to zauwa***380;y***263; po moich ostatnich wypocinach.

dlatego przedstawi***281; 2 kolejne filmy, ktĂłre s***261; warte obejrzenia:

pierwszy to rewelacyjny Midnight FM /2010/:
Pewnego dnia do nocnej audycji dodzwania si***281; niezidentyfikowany m***281;***380;czyzna twierdz***261;c, ***380;e przetrzymuje rodzin***281; DJ'ki. Ko Sun Young wchodzi w konfrontacj***281; z porywaczem prĂłbuj***261;c pomĂłc swoim bliskim. Czy dwie godziny antenowe wystarcz***261; na uratowanie rodziny?
http://cdn101.iofferphoto.com/img3/i...872/l_Rozp.jpg
***347;wietny triller, 9,0/10

drugi to Shaolin /2011/:
We wczesnych latach Republiki, Chiny pogr***261;***380;one s***261; w wa***347;niach pomi***281;dzy gubernatorami, ktĂłrzy tocz***261; ze sob***261; wojny, aby rozszerzy***263; swoj***261; w***322;adz***281;. Odnosz***261;cy sukcesy na polach walki, m***322;ody i arogancki Hao Jie (Andy Lau) o***347;miesza mistrzĂłw z klasztoru Shaolin, pokonuj***261;c jednego z nich w pojedynku. Jednak jego chwa***322;a zostaje szybko przemieniona w upadek. Zostaje zdradzony...
http://wildsidecinema.com/wp-content...al/shaolin.jpg
moja ocena to 8,5/10

andrzejj9 29.08.2012 11:09

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1220238)
Zaraz zaraz - Va Damme zdobył popularność "Krwawym sportem" (BloodSport) gdzie grał postać pozytywną. Franka Duxa, postać autentyczną. Potem miał "wypadek" jako czarny charakter w filmie "Czarny Orzeł" (kto pamieta ninję Sho Koshugi ?). Nastepne filmy - Cyborg, Uciec ale dokąd, Uniwersalny żołnierz, Strażnik czasu, Lwie Serce, The Quest - same postacie pozytywne.

No tak, ale jest jeszcze No Retreat, No Surrender, a i Black Eagle był zaraz potem (mniej więcej tak, jak Blood Sport). Potem już było pozytywnie..

M@X 29.08.2012 10:44

http://www.youtube.com/watch?v=BkMDaVh3kOQ

Czekam na ten film od 12 lat. Na premiere obowiazkowo!

Jabba the Hutt 29.08.2012 09:52

Zaraz zaraz - Va Damme zdobył popularność "Krwawym sportem" (BloodSport) gdzie grał postać pozytywną. Franka Duxa, postać autentyczną. Potem miał "wypadek" jako czarny charakter w filmie "Czarny Orzeł" (kto pamieta ninję Sho Koshugi ?). Nastepne filmy - Cyborg, Uciec ale dokąd, Uniwersalny żołnierz, Strażnik czasu, Lwie Serce, The Quest - same postacie pozytywne.

ed hunter 29.08.2012 08:33

No chyba żarty sobie stroisz, jakby chciał, to by zagrał cyborga, nawet zepsutego na amen. :D

- Deckard - 28.08.2012 21:19

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1220202)
Zaczynał, ale w reszcie dziadowskich filmów pokazywał tylko swoje zdolności fizyczne i nadszedł szybko koniec.

A teraz weźcie starego De Niro, już nie mówię, że zagrałby małoletnią baletnicę, ale wymyślcie mu rolę, której nie dałby rady zagrać. Oczywiście wszystko co dyskryminuje, płeć, rasa, wiek, itd. pomijamy.

androida/robota nie dałby rady :P

ed hunter 28.08.2012 19:53

Zaczynał, ale w reszcie dziadowskich filmów pokazywał tylko swoje zdolności fizyczne i nadszedł szybko koniec.

A teraz weźcie starego De Niro, już nie mówię, że zagrałby małoletnią baletnicę, ale wymyślcie mu rolę, której nie dałby rady zagrać. Oczywiście wszystko co dyskryminuje, płeć, rasa, wiek, itd. pomijamy.

andrzejj9 28.08.2012 19:29

No jak - przecież zaczynał od czarnych charakterów :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:29.