Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

whisper 21.05.2005 16:14

yhy zgadzam się z tobą. Ja też uwielbiam ten film:D:D. Pierwszy raz go oglądałem jak miałem 5 lat:D. Wszystkie części są mega zarąbiste, tylko ta nowa część Freddy VS Jason
nie ma takiego klimatu jak te starsze, ale też jest fajna

Unit 21.05.2005 20:12

Cytat:

Napisany przez whisper
yhy zgadzam się z tobą. Ja też uwielbiam ten film:D:D. Pierwszy raz go oglądałem jak miałem 5 lat:D. Wszystkie części są mega zarąbiste, tylko ta nowa część Freddy VS Jason
nie ma takiego klimatu jak te starsze, ale też jest fajna

Co do Jasona - oglądał ktoś horrory z serii "Piątek 13-tego"? :D

Lukash 21.05.2005 20:36

nie jest to az taki fajny horror jak koszmar ale lubie go ogladac troche te czesci wszytkie za bardzo sa do siebie podobne

Unit 21.05.2005 20:59

Cytat:

Napisany przez Lukash
nie jest to az taki fajny horror jak koszmar ale lubie go ogladac troche te czesci wszytkie za bardzo sa do siebie podobne

Dokładnie, każda część jest praktycznie taka sama ;) Poza tym horrorem bym tego nie nazwał, raczej komedią ;)

Co do Koszmaru - kiedyś oglądąłem jakąś część ale niewiele z tego pamiętam więc nie będę się wypowiadał.

Jeśli chodzi o horrory, które polecam - Ring, ewentualnie może być jeszcze Dark Water oraz The Grudge. Dwa ostatnie raczej nie są zbyt straszne ale obejrzeć zawsze można :)

Nie polecam natomiast filmu pt. Son of the Mask (Dziedzic Maski). O wiele gorszy od części pierwszej, jedyne co miał z nią właściwie wspólnego to drewniana maska i taka sama rasa psa głównego bohatera ;) Wielbicielom Maski odradzam ;p

Smartek 21.05.2005 21:31

Cytat:

Napisany przez Unit
Jeśli chodzi o horrory, które polecam - Ring, ewentualnie może być jeszcze Dark Water oraz The Grudge. Dwa ostatnie raczej nie są zbyt straszne ale obejrzeć zawsze można :)

grudge? przeciez ten film byl zalosny..
dark water? cos na zasadzie ring'a.., ale nudny
ring? ogladalem amerykanski, moze byc.. nie polecam ringa 0 [ver. jap.]

pozdro ;)

polakT 21.05.2005 22:10

ktos mi kiedys powiedział ze SMAKOSZ (2 ??? - cos z autobusem)czy jakos tak to horror- sciagnalem i gladalem przy pifq - chyba zaduzo bylo :piwo: bo jak dla mnie to sie komedia zrobila

Smartek 21.05.2005 22:22

Cytat:

Napisany przez thomascamel
ktos mi kiedys powiedział ze SMAKOSZ (2 ??? - cos z autobusem)czy jakos tak to horror- sciagnalem i gladalem przy pifq - chyba zaduzo bylo :piwo: bo jak dla mnie to sie komedia zrobila

tak, smakosz 2 to byla nieudana kontynuacja pierwszej czesci smakosza...
jedynke polecam!
pozdro ;)

Lukash 22.05.2005 08:20

jedynka smakosza tez byla slaba jedyne co mi sie podbalo to sam poczatek...co do dark water to mi sie bardzo podobal..w przeciwienstwie do The Grudge...teraz ma byc amerykanska wersja dark water

andrzejj9 22.05.2005 08:43

A ja ostatnio obejrzałem w końcu Skarb Narodów z Cage'em i wczoraj Blade'a III. I tak, jak ten pierwszy mogę spokojnie polecić, jak na takie spokojne kino familijno-przygodowe, tak w tym drugim dobra była tylko muzyka. Szkoda, że koniecznie na siłę zrobili trzecią część, bo poprzednie naprawdę trzymały pewien (może nie za wysoki, ale jednak) poziom.

Matievoo 22.05.2005 08:50

Ja mam Skarb Narodów i Blade'a III ,ale jescze nie oglądałem :D

Lwiczek 22.05.2005 19:29

Hmm... Ja jakiś dziwny jestem bo ... the grudge mnie wystraszyl... za to niewzruszony bylem na ringu... wydał mi się wręcz tandetny... Co do skarbu narodów... liczyłem na lekkie kino, ale było zbyt lekko :/ Pozatym nie lubie Cage'a... on ma zestaw 2 min do wszystkich filmow [uśmiech, brak wyrażania uczuć] :/
Blade III nie zamierzam ogladac :P

Air 22.05.2005 20:49

Widzieliście zwiastun rosyjskiej super produkcji, horror Night watch. Zapowiada się doskonale
http://www2.foxsearchlight.com/nwnd/

Ufil123 23.05.2005 22:17

juz jest Star Wars Episode III Revenge of the Sith TeleCinema http://www.vcdquality.com/index.php?...ample&id=52313

jak wyjdzie w Divx to odrazu zasysam :-)

woitas 24.05.2005 16:06

Star Wars III bije rekordy kasowe: http://www.imdb.com/boxoffice :P

Smartek 25.05.2005 14:48

Cytat:

Napisany przez smolik
Właśnie go obejrzałem i na poczatku trochę zakręcony, i całość w stylu "Efekt motyla".
Więc jeśli ktoś oglądał Efekt to powinien mu się spodobać.

Wczoraj wieczorkiem ogladnalem i rowniez skojarzyl mi sie z efektem motyla - tylko dzialalo to troche na innej zasadzie - nie bede mowil jakiej, bo nie chce psuc zabawy tym, ktorzy jeszcze nie ogladali 'obledu :blee: ' :)
jakoze lubie takie filmy, ktore nie sa napakowane sama akcja, lecz przemyslana fabula - polecam!
pozdro ;)

Divxtom 26.05.2005 01:05

Efekt motyla to jeden z lepszych filmów moim zdaniem - niesamowite przesłanie w sobie niesie...

Divxtom 26.05.2005 01:08

Cytat:

Napisany przez woitas
Star Wars III bije rekordy kasowe: http://www.imdb.com/boxoffice :P

Ach ta zemsta shitów ;-)

Divxtom 26.05.2005 01:17

Cytat:

Napisany przez Smartek
grudge? przeciez ten film byl zalosny..
dark water? cos na zasadzie ring'a.., ale nudny
ring? ogladalem amerykanski, moze byc.. nie polecam ringa 0 [ver. jap.]

pozdro ;)

IMHO wersja japońska dużo straszniejsza od amerykańskiej

demek 26.05.2005 14:08

uzyj opcji edit!!

M@X 26.05.2005 20:27

Cytat:

Napisany przez Divxtom
Efekt motyla to jeden z lepszych filmów moim zdaniem - niesamowite przesłanie w sobie niesie...

Naswietl mi to przeslanie, bo ja go jakos nie widze... Bo chyba nie mowisz o oczywistym "przeszlosci nie ma co zmieniac bo moze byc gorzej" bo to jest tak plytkie i stare ze nie trzeba bylo o tym robic filmu...

Divxtom 26.05.2005 22:43

Mnie zauroczyło w tym filmie inne proste przesłanie:
wszystko co robisz w danym momencie może wpłynąć na twój los i dalsze wydarzenia w życiu...
czyli gdybyś był danym momencie w innym miejscu, nie uczestniczyłbyś w jakimś zdarzeniu wpłynąłbyś tym samym na swoje koleje losu

Banana Coctail 26.05.2005 22:56

Jeżeli ktoś lubi czarne kino:
Boyz N The Hood
Menace II Society
Juice
Above The Rim
Clockers
Beat Streat
Dangerous Minds
Mo' Better Blues
Don't Be Menace To South Central While Drinkin Your Juice In The Hood (jakoś tak)
Gang Related
Friday
Next Friday
Inne:
Once Upon Time In America
Shrek
Shaft (wszystki części)
Rrrrr
Sharks Tale

Divxtom 26.05.2005 23:12

Ja osobiście nie za bardzo, ale wśród podanych tytułów jest kilka "perełek" (Shrek?- aha dubbing amerykański)

radw 05.06.2005 14:28

Obejrzałem wczoraj "Fabryka zła", film jest o szkołach Hitler Jugend. Pokazuje "zezwierzęcenie", właściwie dehumanizację człowieka. Wart obejrzenia.

mello 05.06.2005 14:35

"Are We There Yet?" - dawno sie tak nie ubawilem jak na tym filmiku !! Świetna fimilijna komedia z ICE CUbe"em polecam !!

Predi 05.06.2005 21:55

zemsta sithow - kolejny kmiot pod znaczkiem star wars :|
zarysowala sie wyrazna os symetrii - 4, 5, 6 - znakomite, 1, 2, 3 - beznadzieja :|
cala fabula trojki to jak dobry Anakin zmienia sie w zlego Vadera i dlaczego Yoda udaje sie na wygnanie... tyle....
podejrzewam ze fabule 1, 2, 3 mozna by zamknac w jednym filmie, nie tak rozwleklym jak te :|

a scena walki Anakina/Vadera z Obi Vanem to juz zakrawa na parodie... 1) gdzie to oni jeszcze nie pojda walczyc 2) jezeli juz walcza w lawie to mogliby sie chociaz spocic :|

joujoujou 06.06.2005 00:29

A sama zmiana dobrego Anakina w złego Vadera?
Pstryk i już? Kpina po prostu. :|
Na film poszedłem wyłącznie po to, by obejrzeć efekty specjalne i pod tym względem film nie zawiódł.
BTW powinno być "Zemsta Sitha", taki wszak jest oryginalny tytuł filmu.

madmax2 06.06.2005 20:11

Cytat:

Napisany przez joujoujou
A sama zmiana dobrego Anakina w złego Vadera?
Pstryk i już? Kpina po prostu. :|
Na film poszedłem wyłącznie po to, by obejrzeć efekty specjalne i pod tym względem film nie zawiódł.
BTW powinno być "Zemsta Sitha", taki wszak jest oryginalny tytuł filmu.

Racja też mnie sposób ukazania przejscia Anakina na ciemną stronę rozczarował. Zero dramatyzmu. Myślałem, że to bedzie, jakoś przez przypadek. Będzie chciał dobrze, za mocno się wkurzy i trach.
Lukas sie nie popisał.
W weekend obejrzałem części 4,5 6 to jest klasyka i przyjemność oglądania.
Pozdr

M@X 06.06.2005 20:24

Zgadzam sie z Predim ze zamiast nowej trylogii mozna bylo nakrecic jeden film, aczkolwiek E3 mnien ie zawiodl (gratulacje dla Lucasa ze JarJar pojawil sie w sumei moze przez 20 sekund)!

Matievoo 07.06.2005 17:27

Pobieram z neta film Constantine opłaca sie ściagać ?

mello 07.06.2005 17:55

Cytat:

Napisany przez M@tti
Pobieram z neta film Constantine opłaca sie ściagać ?

tak!!film dobrze zrobiony sporo sie dzieje wiec jak najbardziej warto ..

Burak_PL 07.06.2005 20:06

dziś zobacze sobie raya warto??
a kandydat??

mello 07.06.2005 20:11

Cytat:

Napisany przez Burak_123
dziś zobacze sobie raya warto??

wg. mnie fenomen :) koles ktory gra Reya Charlsa zrobil to w sposob fenomenalny :)

AleX69 08.06.2005 08:28

bylem wczoraj na "sin city" ... podobal mi sie

co lepiej postac marv'a grana przez rourke bardzo podobna jest do mojego kumpla :D

dobre kino zespolu miller/rodriguez/tarantino

spider_84a 08.06.2005 09:13

Ja czekam z niecierpliwością na :

1.Bad Boys III
2.Dzień Niepodleglości II
3.Alien vs Predator II
4.Rambo IV
5.Rocky VI

Superanckie filmiki ;)

nimal 08.06.2005 09:37

ostatnio ogladalem i polecam Sin City, Constantine
odradzam Aviatora - 3 godziny to za dlugo jak na ilosc akcji ktora mozna zmiescic w 15 minut a glebokosc fabuly starczajaca na kolejna 5minut... jak dla mnie porazka, ale kazdy moze miec swoje zdanie
niedawno przypomnialem sobie tez Dead Man - swietny, klimaty podobne do Arizona Dream (pewnie przez muzyke glownie mi sie kojazy), jednak zaznaczam ze nie kazdy takie filmy lubi

spider_84a 08.06.2005 14:40

Ja we wtorek wybieram się do Heliosa na królestwo niebieskie - podobno super film ;)

icemac 08.06.2005 15:24

sin sity jazda na maxa, czekam na dvd

a krolestwo - ktos napisal "lepsze od krzyzakow"

Divxtom 11.06.2005 10:18

Polecam 13-tą dzielnicę... może nie jest to ambitny film tylko średniej jakości kino akcji, ale dość dobrze się ogląda...
a z wcześniejszych produkcji zapraszam do obejrzenia Fahrenheit 9.11... jest to bardzo propagandowe spojrzenie narządy Pana Busha w USA, ale jesli tylko 1/10 tego co podano w filmie jest prawdą to ja dziękuję za takie układy i taki świat :'(

Weron 11.06.2005 10:44

Cytat:

Napisany przez Divxtom
a z wcześniejszych produkcji zapraszam do obejrzenia Fahrenheit 9.11... jest to bardzo propagandowe spojrzenie narządy Pana Busha w USA, ale jesli tylko 1/10 tego co podano w filmie jest prawdą to ja dziękuję za takie układy i taki świat :'(

Mialem ten film ale po przemysleniu to go nawet nie obejrzalem.
Dlaczego?
Otoz nie interesuje mnie zdanie Moora na ten temat. Bo co mnie moze interesowac zdanie jakiegos rezysera. Jego zadaniem jest krecic filmy i tym sie niech zajmie. A nie wypowiada na tematy polityki od tego sa politycy. Tak samo jakby jakis kreator mody zaczal sie wypowiadac na temat zdrowego zywienia (taki przyklad). Gowno mnie obchodzi jego zdanie na ten temat od tego sa inni ona ma kreowac ta mode. To jest jego zadanie.
No wiec podsumowujac dlatego nie ogladam tego filmu, ktory uznalem, za jakas wizje, moze propagande, ktora sieje Moore.

*Vojtas* 11.06.2005 13:23

Cytat:

Napisany przez Air
Widzieliście zwiastun rosyjskiej super produkcji, horror Night watch. Zapowiada się doskonale
http://www2.foxsearchlight.com/nwnd/

Obejrzałem to. Efekty specjalne jak na Rosjan całkiem, całkiem. Ale ten film ma tak p**ebaną fabułę, że cholera wie, o co w nim chodzi i co autor miał na myśli. W każdym razie imho porażka, nie polecam.

pozdr.

Lukash 11.06.2005 13:27

Cytat:

Napisany przez Weron
Mialem ten film ale po przemysleniu to go nawet nie obejrzalem.
Dlaczego?
Otoz nie interesuje mnie zdanie Moora na ten temat. Bo co mnie moze interesowac zdanie jakiegos rezysera. Jego zadaniem jest krecic filmy i tym sie niech zajmie. A nie wypowiada na tematy polityki od tego sa politycy. Tak samo jakby jakis kreator mody zaczal sie wypowiadac na temat zdrowego zywienia (taki przyklad). Gowno mnie obchodzi jego zdanie na ten temat od tego sa inni ona ma kreowac ta mode. To jest jego zadanie.
No wiec podsumowujac dlatego nie ogladam tego filmu, ktory uznalem, za jakas wizje, moze propagande, ktora sieje Moore.

no to ładne betony tu piszesz rezyser niech sie zajmie rezyserowaniem i niech go nic wiecej nie interesuje...no co ty chyba ten film jest dokumentem.politycznym..a w filmach dokumentalnych,..opisuje sie dane wydarzenia, Moore troche oszukuje ale ma prawo bo ocenia to z wlasniej perspektywy,..Ty mozesz sie z nim nie zgodzic, masz do tego prawo,..ale sadzac nawet po ilosci nagrod jakie dostal ten film chyba warto obejrzec....tak jak jego poprzedni film "Zabawy z bronia", który moim zdaniem byl swietny

Weron 11.06.2005 15:48

Ale wedlug mnie to nie jest dokument. Tylko jego wizja, ktora mnie zreszta nie interesuje jak juz napisalem wyzej Moze i dostal nagrody. Ale to o niczym nie swiadczy. Niektorzy sa za Bushem, niektorzy sa przeciwko. Takze wiesz na te nagrody trzeba patrzec z przymrozeniem oka.

Lukash 11.06.2005 18:53

ale i tak uwazam ze Moore kreci ciekawe dokumenty,..lubi byc kontrowersyjny dlatego porusza trudne tematy

Weron 11.06.2005 19:02

To, ze lubi byc kontrowersyjny to fakt. Na gali oskarowej tez musial sie wpiepszac z polityka. Czym zreszta mnie zdenerwowal.

M@X 11.06.2005 21:50

Najodpowiedniejszym polskim odpowiednikiem (maslo maslane ;-D) Michaela Moore'a wydaje mi sie Sylwester Latkowski. Tez kreci filmy "z glupa" - po to, zeby je nakrecic i pokazac to co mysli na dany temat. Problem polega na tym ze w zadnym z tych tematow tak naprawde nie siedzi i teoretycznie powinien sie do nich odwolywac obiektywnie. Guzik! On robi cos dokladnie przeciwnego - po kilkumiesiecznym obcowaniu z danym tematem zaczyna uwazac ze wie na czyjs temat wszystko i robi gowniane filmy. Michael Moore zrobil to samo - nie zna sie na polityce, a sam film podejrzewam jest konsekwencja jednego z wydarzen zawartego z reszta w filmie - zaraz po elekcji Busha Moore chce mu zadac jedno pytanie i przedstawia sie jako rezyser na co ten odpowiada mu, zeby - o ile dobrze pamietam - "znalazl sobie jakies normalne zajecie". Bush nadepnal wiec malemu obrazalskiemu Mike'iemu na odcisk i ten postanowil wziac odwet poprzez nakrecenie filmu propagandowego, ktory - jak latwo sie domyslic - trafi do szerokiej widowni. Dla mnie kompletnie to chamskie zachowanie w stylu ciosu ponizej pasa, bo niby jak Bush ma sie bronic? Co z tego ze pokazal ze nic nie zrobil gdy dowiedzial sie o zamachu na WTC? Wrecz wyliczal mu te 7 minut przez ktore siedzial w przedszkolu - mial krzyknac "Wojna!" i wybiec w panice? Rezyser ten jest dla mnie najgorszym odlamem dokumentalnej hieny, kompletnie nieobiektywnej wobec opisywanego tematu i nie zachowujacym przy tym dawki zdrowego podejscia. W skrocie : Moore to ******...

Lukash 11.06.2005 23:47

ostre slowa ale sie nie zgodze, nie chce mi sie wierzyc ze po tym jak Bush powiedzial do niego zeby wziol sie do roboty on odrazu nakrecil film przeciwko niemu....Moore nie nakrecile tylko tego jednego filmu,...on zwraca uwage na nienormalnosci w panstwie w ktorym zyje, co mu nie odpowiada,...moze ten dokument z Bushe nie byl super, ale poprzedni "Zabawy z bronia " byl super

Predi 12.06.2005 00:50

Cytat:

Napisany przez M@X.666
W skrocie : Moore to ******...

:D

ed hunter 12.06.2005 08:40

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Najodpowiedniejszym polskim odpowiednikiem (maslo maslane ;-D) Michaela Moore'a wydaje mi sie Sylwester Latkowski. Tez kreci filmy "z glupa" - po to, zeby je nakrecic i pokazac to co mysli na dany temat. Problem polega na tym ze w zadnym z tych tematow tak naprawde nie siedzi i teoretycznie powinien sie do nich odwolywac obiektywnie. Guzik! On robi cos dokladnie przeciwnego - po kilkumiesiecznym obcowaniu z danym tematem zaczyna uwazac ze wie na czyjs temat wszystko i robi gowniane filmy. Michael Moore zrobil to samo - nie zna sie na polityce, a sam film podejrzewam jest konsekwencja jednego z wydarzen zawartego z reszta w filmie - zaraz po elekcji Busha Moore chce mu zadac jedno pytanie i przedstawia sie jako rezyser na co ten odpowiada mu, zeby - o ile dobrze pamietam - "znalazl sobie jakies normalne zajecie". Bush nadepnal wiec malemu obrazalskiemu Mike'iemu na odcisk i ten postanowil wziac odwet poprzez nakrecenie filmu propagandowego, ktory - jak latwo sie domyslic - trafi do szerokiej widowni. Dla mnie kompletnie to chamskie zachowanie w stylu ciosu ponizej pasa, bo niby jak Bush ma sie bronic? Co z tego ze pokazal ze nic nie zrobil gdy dowiedzial sie o zamachu na WTC? Wrecz wyliczal mu te 7 minut przez ktore siedzial w przedszkolu - mial krzyknac "Wojna!" i wybiec w panice? Rezyser ten jest dla mnie najgorszym odlamem dokumentalnej hieny, kompletnie nieobiektywnej wobec opisywanego tematu i nie zachowujacym przy tym dawki zdrowego podejscia. W skrocie : Moore to ******...

zgadzam się z każdym słowem. :piwo:

to tania ******. działa w myśl zasady nie ważne co się mówi, aby się mówiło.

już po Zabawach z Bronią było wiadomo kim jest Michael Moore i jak chce zrobić karierę.

Smartek 15.06.2005 08:52

obejrzal juz ktos Sin City? ogladales kilkanascie dni temu, ale zapomnialem napisac :)
eee... ja w niektorych momentach sie prawie posikalem przy ogladaniu tego filmu... szczegolnie gdy koles znalazl sie glowa w kiblu i scena gdy przez kolesia przeszla strzala na wylot i jego tekst "chlopaki, przeszla na wylot, moze ktos by wezwal lekarza" - czy jakos tak..
efekt komiksu jaki zostal zastosowany w tym filmie jest ZASKAKUJACY i czasami mialem wrazenie, ze ogladam kartki papieru
fabula ogolnie beznadziejna, ale sceny walk i brutalnosc "fajnie pokazana"
5/10
pozdro ;)

icemac 15.06.2005 08:57

ja wczoraj widzialem "autostopem przez galaktyke" :spoko:

jak ktos lubi abstrakcyjny humor a'la monty python to polecam
momentami film nudnawy, ale .. nic nie jest doskonale

nimal 15.06.2005 08:59

Sin City - fabula plytka jak kaluza na saharze, ale oglada sie faktycznie super :)
*Vojtas* - nie moge sie zgodzic ze zjechaniem Night Watch - oglada sie swietnie, niezle efekty (scena ze spadajaca srubka, albo zapowiedz dwojki w czasie napisow - zdezenie z autobusem), film po prostu do obejrzenia
podobnie jak Dzielnica 13 - tu nie ma nad czym myslec :) wspaniale pokazany freerun i tylko sprawnosc aktorow sie liczy :)

Divxtom 18.06.2005 02:05

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Najodpowiedniejszym polskim odpowiednikiem (maslo maslane ;-D) Michaela Moore'a wydaje mi sie Sylwester Latkowski.

Strzał w 10-siątkę :fiu: Latkowski też "zna się" na wszystkim ;)

malaczarna 18.06.2005 23:48

hej Kochani. ostatnio ogladalam fajna bajke "dinosaur". grafika jest poprostu wspaniala. polecam

Weron 19.06.2005 11:09

Ogladal ktos moze Crash? Bo fajnie trailer wyglada. czyli, ze film sie dobrze zapowiada.

ed hunter 19.06.2005 11:36

Cytat:

Ta... Ta... W tak pięknych okolicznościach przyrody... I niepowtarzalnej...
proponuję wyjść na spacer co zaraz uczynię.

nie zapominać o spryskaniu siebie i psa czymś co odstrasza kleszcze meszki i inne robale.

radw 19.06.2005 13:04

Cytat:

Napisany przez spider_84a
Ja we wtorek wybieram się do Heliosa na królestwo niebieskie - podobno super film ;)

Film niezły, najlepsze jest przesłanie. Dziwie się iż kler jeszcze nie zaregował?

Divxtom 19.06.2005 21:26

Cytat:

Napisany przez Weron
Ogladal ktos moze Crash? Bo fajnie trailer wyglada. czyli, ze film sie dobrze zapowiada.

Dobry trailer to najczęsciej zwiastun kiepskiego filmu :niepow:
Weźmy taki Torque - zwiastun w kinie zrobił na mnie wrażenie, ale film to już totalne nieporozumienie :-o

M@X 19.06.2005 21:29

Ale obiec czesci fast and furious jak i Torque to filmy do patrzenia a nie do ogladania. Z powodzeniem mozesz wylaczyc z nich dialogi mowione a film nic na tym nie straci - taka grupa docelowa...

Divxtom 19.06.2005 21:33

Aha inny target ;)

A były tam jakieś dialogi w ogóle :wow:

Weron 20.06.2005 18:09

Cytat:

Napisany przez Divxtom
Dobry trailer to najczęsciej zwiastun kiepskiego filmu :niepow:
Weźmy taki Torque - zwiastun w kinie zrobił na mnie wrażenie, ale film to już totalne nieporozumienie :-o

Owszem czasami tak jest. Ale film ma dobre notowania na imdb.com. Poza tym ciekawa obsada jest w tym filmie. Licze jednak, ze bedzie dobry. No i gatunek tego filmu bardzo mi odpowiada. Obym sie nie przeliczyl...

ratat 20.06.2005 18:58

A może coś z klasyki?

"M" Langa, "Ran" Kurosawy, "Iwan Groźny" Eisensteina - nie miały żadnego trailera, więc logicznie rzezc biorąc muszą być genialne:P

M@X 20.06.2005 21:39

Oooo widze ze znajdziemy wspolny jezyk.... Kurosawa, Eisenstein :-D. Jeszcze Benigni chociazby, Hitchcock, Antoniogni, Kubrick, Welles... ;-D

gallus 21.06.2005 13:20

Oglądał ktoś Karol - człowiek który został Papieżem wersje z Włoskiej TV nagraną kartą DVB i może poleciś jakieś dobrze zsynchronizowane napisy?? :)

IceManSpy 21.06.2005 13:34

Cytat:

Napisany przez gallus
Oglądał ktoś Karol - człowiek który został Papieżem wersje z Włoskiej TV nagraną kartą DVB i może poleciś jakieś dobrze zsynchronizowane napisy?? :)

Ja dzisiaj ogladalem w kinie. FILM JEST NAPRAWDE WART ZOBACZENIA!!!

M@X 23.06.2005 22:15

http://www.filmweb.pl/TopFilm?country.id=42 - ranking 100 najlepszych polskich filmow... Uwazam za parodie zeby "Karola..." dac na drugie miejsce, zwlaszcza ze wyprzedzil on mnostwo znakomitych produkcji ("Mis", "Rejs", "Zmruz Oczy", "Noz w wodzie", "Edi"). Smieszy tez fakt iz np. "Oficer" jest wyzej niz "Noz w wodzie", "Zmiennicy" deklasuja "Sztuke spadania", i wiele innych osobliwosci i choc np. z bolem serca przezylem ze "Nigdy w zyciu" przebilo "Pregi", tak po prostu nie moge przebolec ze "Bialy" z serii "3 kolory" Kieslowskiego zostal zmiazdozny przez "M jak milosc" i "Na wspolnej" razem wziete... A co Wy o tym myslicie?

Lukash 23.06.2005 22:43

widzialem trailery: Batman Poczatek i Wojna Światów juz nie moge sie doczekac:D

Burak_PL 24.06.2005 23:44

witam przestałem czytać ten topic i trochę nei jestem na czasie i nie wiem czy było ostatnio w gazecie był film Sekta (SKulls) z Joshuą Jacksonem i Paulem Walkerem nawet fajny dało się zobaczyć polecam :)

Weron 25.06.2005 10:42

Cytat:

Napisany przez M@X.666
... A co Wy o tym myslicie?

Nie kazdy ma gust taki jak Ty. Z tego co widze jakie filmy wymieniasz to mi wiekszosc sie nie podoba. (nie pisze teraz o tych, ktore w tym poscie wymieniles ale o wszystkich jakie polecales w tym jakze dlugim temacie) Film dla mnie jest po to aby dobrze sie bawic, rozluznic, zapomniec o zyciu codziennym, ktore czasami nie jest latwe. Czy taki film jak Pregi by to uczynil? Nie wydaje mi sie mimo tego, ze go nie ogladalem i w najblizszym czasie nie zamierzam. Chociaz mozna go znalezc na moim hdd.
Poza tym duzy procent ludzi, ktorzy tam glosowali a nawet bardzo duzy. Glosowali nieobiektywnie. Swiadczy o tym film Karol...Nie ogladalerm go co prawda ale nie sadze aby to byla jakas wielka rewelacja. Gdyby go nakrecili kilka lat pozniej z duzo doza prawdopodobienstwa mozna by bylo przyjac, ze wynik bylby inny. Oczywiscie bylby nizszy.
I jesli juz chodzi o to glosowanie to lepiej by to wygladalo jakby byl podzial na kategorie. Dziwny to ranking, ktory miesza rozne gatunki filmowe. Nie wiem jak mozna porownac tragedie z sensacja, komedie z dramatem itd.
Tak samo wynik bylby inny jakby byl podzial na kategorie wiekowe wsrod glosujacych. Jak mi trzynastolatek w tym temacie poleci jakis film to nawet na niego nie spojrze. Gdy zas trzydziestolatek cos wymieni to juz mozna sie zainteresowac co ciekawego on ogladal.

M@X 25.06.2005 14:11

Weron : nie mowie ze musialy Ci sie podobbac "Pregi" choc wedlug mnie to jeden z najwazniejszych filmow Polskich od wielu, wielu lat (podobnie jak "Dzien swira"), ale na pewno znajdziesz na tej liscie mnostwo niedorzecznosci (nie podejrzewam zebys ogladal "Na dobre i na zle"). Mozliwe ze niepotrzebnie sie unioslem bo byl to rankig publiczny i w zasadzie glos mogl oddac kazdy... Powinienem zatem lepiej dobierac czytane rankingi, najlepiej takie ktore zostaly napisane przez wprawnych krytykow!

ed hunter 25.06.2005 14:20

"Życie Jest Cudem" Emira Kusturicy :spoko:

ten film już dzisiaj jest dla mnie kultowy.

M@X 25.06.2005 14:23

ed : agree... Bylem na tym w kinie - swietna pozycja!

demek 25.06.2005 17:48

co na tej liscie robia seriale?:)

Weron 25.06.2005 18:59

Cytat:

Napisany przez demek
co na tej liscie robia seriale?:)

Krotko mowiac. O czym zreszta juz troche wspomnialem. Ta lista jest do dupy.

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Weron : nie mowie ze musialy Ci sie podobbac "Pregi" choc wedlug mnie to jeden z najwazniejszych filmow Polskich od wielu, wielu lat (podobnie jak "Dzien swira"), ale na pewno znajdziesz na tej liscie mnostwo niedorzecznosci (nie podejrzewam zebys ogladal "Na dobre i na zle"). Mozliwe ze niepotrzebnie sie unioslem bo byl to rankig publiczny i w zasadzie glos mogl oddac kazdy... Powinienem zatem lepiej dobierac czytane rankingi, najlepiej takie ktore zostaly napisane przez wprawnych krytykow!

Dzien Swira. Fakt. Film bardzo dobry. A motyw jaki jest rozgrywany w tramwaju kiedy ludzie przesiadaja sie z miejsca na miejsce to majersztyk. Jezdze srodkami komunikacji miejskiej wiec widze to na codzien. Od razu film mi sie przypomina.
Zgadza sie. Nie ogladam Na dobre i na zle.
Ale ogladalem ostatnio Oficera i ten serial akurat uwazam jest dobry. Jeden z lepszych w swoim gatunku jaki ostatnio u nas powstal.

ed hunter 25.06.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez Weron
[...]
Ale ogladalem ostatnio Oficera i ten serial akurat uwazam jest dobry. Jeden z lepszych w swoim gatunku jaki ostatnio u nas powstal.

Zmiłuj się z tym Oficerem :|

oglądałem jeden odcinek, w którym odbijano zakładników z banku waląc seriami z kałacha :\

polecam twórcom tego serialu grę SWAT4 :bicz:

może by coś pojeli

ale nasi wielcy artyści filmowi mają gdzieś widza i mają rację

jeśli ktoś z zachwytem ogląda seriale typu Plebania, Klan czy inny badziew, przy Oficerze zemdleje z wrażenia :\

a chodzi nie o jakość tylko o to aby wszyscy zarobili a serial trafił do potencjalnego kupca niezwykłego proszku.

jestem teraz chory i badałem czy telewizja da się oglądać w dzień...

jedyny program, który puszcza czasami coś ciekawego to TVP3

oczywiście nie mówię o komisjach :blee:

reszta stacji zaczyna nadawanie filmów z przed wielu lat wieczorem (co nawet jest ciekawe czasami)

jak jest jakiś naprawdę dobry film to zaczyna się po 23 :bicz:

w te wakacje jedynka uraczy nas Dynastią :fiu: czekam na krokodyla ((

TVN, jeden z najlepszych (dla mnie) seriali w historii (Przystanek Alaska - tak się po naszemu zwie) puszcza o 14.35 od poniedziałku do piątku :wsciekly:

nie mając kablówi ani satelity wolę zapuścić jakiegoś hiciora z mojej kolekcji, typu Wściekłe Psy i obejrzeć recenzję piosenki Madonny (Like A Virgin), 5 razy pod rząd, leżąc na podłodze, aby z czegoś nie spaść :D

Divxtom 25.06.2005 22:48

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jestem teraz chory i badałem czy telewizja da się oglądać w dzień...

jedyny program, który puszcza czasami coś ciekawego to TVP3

oczywiście nie mówię o komisjach :blee:

reszta stacji zaczyna nadawanie filmów z przed wielu lat wieczorem (co nawet jest ciekawe czasami)

jak jest jakiś naprawdę dobry film to zaczyna się po 23 :bicz:

w te wakacje jedynka uraczy nas Dynastią :fiu: czekam na krokodyla ((

TVN, jeden z najlepszych (dla mnie) seriali w historii (Przystanek Alaska - tak się po naszemu zwie) puszcza o 14.35 od poniedziałku do piątku :wsciekly:

nie mając kablówi ani satelity wolę zapuścić jakiegoś hiciora z mojej kolekcji, typu Wściekłe Psy i obejrzeć recenzję piosenki Madonny (Like A Virgin), 5 razy pod rząd, leżąc na podłodze, aby z czegoś nie spaść :D

Całkowita racja... czy ktoś z obecnych na tym forum zapuszcza jeszcze czasem tv w celu obejrzenia "dobrego" filmu ??? Raczej wątpię - takich nie znajdziecie a jak coś już puszczą :fiu: to można to było zobaczyć już kilka lat temu np. na dvd

joujoujou 25.06.2005 23:07

Cytat:

Napisany przez Divxtom
[...] czy ktoś z obecnych na tym forum zapuszcza jeszcze czasem tv w celu obejrzenia "dobrego" filmu ??? Raczej wątpię - takich nie znajdziecie a jak coś już puszczą :fiu: to można to było zobaczyć już kilka lat temu np. na dvd

Wcale mnie to nie dziwi. :nie:

Wiesz zapewne ile może kosztować wyprodukowanie wielkiego hitu ekranowego? :>

To nie dziw się, że zadna wytwórnia filmowa nie sprzeda nowości do TV, bo TV też nie zapłaci ile by żądali. Taka kolej rzeczy:
  • kino
  • DVD (na sprzedaż)
  • DVD (do wypożyczalni)
  • No i teraz ewentualnie TV
:taktak:

Divxtom 25.06.2005 23:17

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Wcale mnie to nie dziwi. :nie:

Wiesz zapewne ile może kosztować wyprodukowanie wielkiego hitu ekranowego? :>

To nie dziw się, że zadna wytwórnia filmowa nie sprzeda nowości do TV, bo TV też nie zapłaci ile by żądali. Taka kolej rzeczy:
  • kino
  • DVD (na sprzedaż)
  • DVD (do wypożyczalni)
  • No i teraz ewentualnie TV
:taktak:

Całkowicie to rozumiem, ale niektóre stacje telewizyjne przynajmniej starają się gonić za nowościami a inne serwują filmy przykładowo 10 lat po premierze kinowej :wow:

Smartek 26.06.2005 16:48

Cytat:

Napisany przez Weron
Jak mi trzynastolatek w tym temacie poleci jakis film to nawet na niego nie spojrze. Gdy zas trzydziestolatek cos wymieni to juz mozna sie zainteresowac co ciekawego on ogladal.

Uwazasz, ze kazdy 13-nastolatek jest tak samo "dojrzaly" ?
Przejdz sie pod jakas szkola [podstawowa/gimnazjum] i zobacz roznice pomiedzy mlodzieza w tym samym wieku..
pozdro ;)

Weron 26.06.2005 18:08

Cytat:

Napisany przez Smartek
Uwazasz, ze kazdy 13-nastolatek jest tak samo "dojrzaly" ?
Przejdz sie pod jakas szkola [podstawowa/gimnazjum] i zobacz roznice pomiedzy mlodzieza w tym samym wieku..
pozdro ;)

Smartek nie traktuj mojej wypowiedzi zbyt osobiscie. Po latach zrozumiesz o czym pisalem :) Ty masz trzynascie lat? Wiem w kazdym badz razie, ze mlody jestes. :)
Wcale nie uwazam, ze kazdy trzynastolatek jest tak samo dojrzaly. Malo tego nie jeden trzydziestolatek jest niedojrzalszy niz trzynastolatek. To, ze napisalem trzynastolatek i trzydziestolatek to tylko przyklady. Rownie dobrze moglem napisac szesnastolatek i trzydziestolatek, czternastolatek i dwudziestoosmiolatek itp.
Wiecej nie bede sie rozpisywal bo dyskusja jest zupelnie nie na temat. A i wyglaszac jakis wielkich "rozprawek" nie mam zamiaru.
Pozdrawiam :)

ed hunter 26.06.2005 18:26

http://img98.echo.cx/img98/7664/9063f1jn.jpg ******.

ciekawe teksty ||

Smartek 26.06.2005 18:50

Cytat:

Napisany przez Weron
Smartek nie traktuj mojej wypowiedzi zbyt osobiscie. Po latach zrozumiesz o czym pisalem :) Ty masz trzynascie lat? Wiem w kazdym badz razie, ze mlody jestes. :)

wiek mozesz sprawdzic sobie w moim profilu.. Twojego posta nie wzialem do siebie, ale chcialem sprostowac..
koniec ot

--
Atak na posterunek - fajni aktorzy [m.in. Laurence Fishburne, czy jak kto woli slynny "Morfeusz" :)], ktorzy fajnie zagrali swoje role, niebanalna fabula... ogolnie DOBRY film akcji.. polecam 7,5/10
pozdro ;)

Lukash 26.06.2005 23:57

Hitch - nawet niezly troche smiechu mialem, do obejrzenia:) 6/10

Air 27.06.2005 12:31

Cytat:

Napisany przez nimal
Sin City - fabula plytka jak kaluza na saharze, ale oglada sie faktycznie super :)
*Vojtas* - nie moge sie zgodzic ze zjechaniem Night Watch - oglada sie swietnie, niezle efekty (scena ze spadajaca srubka, albo zapowiedz dwojki w czasie napisow - zdezenie z autobusem), film po prostu do obejrzenia
podobnie jak Dzielnica 13 - tu nie ma nad czym myslec :) wspaniale pokazany freerun i tylko sprawnosc aktorow sie liczy :)

Wczoraj oglądałem Night Watch. Zawiodłem się i to bardzo. Super efekty specjalne, ale pomysl to się chyba na film skonczył zanim sie zaczął.

Z drugiej strony w polsce takich efektów to jeszcze długo nie zobaczymy, no oczywiście poza Wiedźminem ;)

*Vojtas* 27.06.2005 20:17

"Bestia" w oryginale "Belly of the beast" kurde brzmi jak tytuł jakiegoś pornola - w każdym razie GNIOT omijać z daleka ewentualnie brać do łapek tylko w gumowych rękawiczkach.
"Rekrut" można obejrzeć, bo po godzinie i tak zapominamy, że oglądaliśmy taki film || Al Pacino to dobry aktor, ale to i tak nie ratuje tego przeciętnego filmu.
"Starsza pani musi zginąć" - taka sobie komedyjka z braku laku można obejrzeć ;)
pozdr.

Lukash 29.06.2005 12:28

widzieliscie zwiastun "King Konga" zapowiada sie calkiem przyjemnie...premiera w grudniu 2005:D

legion 29.06.2005 15:34

http://www.kingkongmovie.com/ef23952.../en_large.html

M@X 29.06.2005 19:55

Mnie sie stary King Kong podobal... Moje typy na wakacje:

Batman : Poczatek
Madagaskar
Szeregowiec Dolot

ew. Wojna Światów (za numer jaki wywinal z pierwowzorem Orson Welles swego czasu + za Dakote Fanning)

MacGyver 29.06.2005 20:21

No to moje typy na ten rok :D
* Wojna światów (War of the Worlds)
* Batman: Początek (Batman Begins)
* Niewidzialny (Stealth)

s_tuden_t 29.06.2005 21:04

czy ma ktos moze i mogl by podac linka (osloskop) do bajki "madagaskar" tak zeby nie byl to jakis pie****** fikol i zeby nie bylo tez rosyjskiego lektora?!?

trafi mnie przez ta bajke ((

Smartek 29.06.2005 21:10

Cytat:

Napisany przez s_tuden_t
czy ma ktos moze i mogl by podac linka (osloskop) do bajki "madagaskar" tak zeby nie byl to jakis pie****** fikol i zeby nie bylo tez rosyjskiego lektora?!?

regulamin zabrania podawania i rozmowy na temat rzeczy nielegalnych, wiec :(

Divxtom 29.06.2005 21:26

Cytat:

Napisany przez s_tuden_t

W sumie nic ciekawego... szkoda Twoich nerwów 8 )

czero 29.06.2005 21:30

Bylem na Madagaskarze wczoraj w kinie. IMHO zarabista bajka. Niezle sie smialem. Dubbing jest swietny, chociaz nie widzialem oryginalu wiec nie jest to zbyt obiektywna opinia. Ale bajka gites, szczegolnie Krol Lemurow (Julien) i Zyrafa (Melman). Polecam, duzo smiechu gwarantowane :spoko:

czero 29.06.2005 21:33

Cytat:

Napisany przez Divxtom

Widze ze zupelnie skrajna opinia w porownaniu do mojej (wyzej), ale mi tam sie podobalo, posmiac sie mozna :).

Divxtom 29.06.2005 21:36

Ile osób, tyle opini... i bardzo dobrze :piwo:

s_tuden_t 30.06.2005 10:02

Cytat:

Napisany przez Smartek
regulamin zabrania podawania i rozmowy na temat rzeczy nielegalnych, wiec :(

faktycznie, moj blad!

Cytat:

Napisany przez Divxtom

mimo wszystko chcial bym obejrzec ta bajke bo wiele osob twierdzi ze warto!
np.
Cytat:

Napisany przez czero
Bylem na Madagaskarze wczoraj w kinie. IMHO zarabista bajka. Niezle sie smialem. Dubbing jest swietny, chociaz nie widzialem oryginalu wiec nie jest to zbyt obiektywna opinia. Ale bajka gites, szczegolnie Krol Lemurow (Julien) i Zyrafa (Melman). Polecam, duzo smiechu gwarantowane :spoko:

pozdrawiam!

M@X 30.06.2005 12:01

A slyszeliscie o "Szeregowcu Dolocie"? Autorem listy dialogowej jest dobrze wszystkim znany Bartek Wierzbieta, samego Dolota "zagra" Piotr Adamczyk (fe...). Ponoc wystapi rowniez Gosia Kozuchowska. Sam film zapowiada sie ciekawie chociazby ze wzgledu na dubbing - mnie sam tytul kojarzy sie z "Jak rozpetalem II Wojne Swiatowa" ;-D!

czero 01.07.2005 00:57

Cytat:

Napisany przez Lukash
Hitch - nawet niezly troche smiechu mialem, do obejrzenia:) 6/10

Popieram, dzisiaj ogladalem, spoko komedyjka, mozna sie zrelaksowac :)

andrzejj9 01.07.2005 11:39

Cytat:

Napisany przez czero
Popieram, dzisiaj ogladalem, spoko komedyjka, mozna sie zrelaksowac :)

Wczoraj właśnie ściągnąłem, więc jeśli dzisiaj nie pójdę do kina na Sin City nad czym się zastanawiam, to może sobie obejrzę :)

ed hunter 01.07.2005 11:47

Kontroll - debiut węgierskiego reżysera, niezły film, zakręcony. :)

pokazana walka dobra ze złem na przykładzie kanarów z metra. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:54.