Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Desden 01.08.2005 14:26

Ja idę na Batman'a do kina. Tylko czekam na bułe kiedy ją dostanę ;)

Nie wiem tylko czy warto grać w tą gre, jeśli jest taka krótka...

Divxtom 01.08.2005 15:01

Z troszkę wcześniejszych produkcji polecam: Saharę, Krucjatą Bourne`a, 13 dzielnicę, Vinci

Burak_PL 04.08.2005 01:23

dziszobaczyłem
starsza pani musi zniknąć 5/10
sposób na teściwowa 7/10
cud w lake palcid 9/10 a nawet 10/10 super film polecam oparty na faktach olimpiada '80 r. USA pokonuje ZSRR :D

ed hunter 04.08.2005 01:28

jeszcze nie zobaczyłem a zobaczę w kinie:

Skazany na Bluesa

opowieść o największym polskim bluesmenie, muzyku...........drugi taki za naszego życia się nie trafi - tak dobrze nie bywa.....................................

piszę bardzo emocjonalnie.

dla młodszej części - Ryszard Riedel.....http://www.republika.pl/lokatek/

Burak_PL 04.08.2005 10:10

Cytat:

Napisany przez ed hunter

Skazany na Bluesa

opowieść o największym polskim bluesmenie, muzyku...........drugi taki za naszego życia się nie trafi - tak dobrze nie bywa.....................................

jak byłem na sposób na teściowa byął reklamowka szkoda ze premeira wtedy keidy mnie nei ma ale zobacze potem :D świetnie sie zapowiada :D

Divxtom 05.08.2005 11:31

Cytat:

Napisany przez ed hunter

Skazany na Bluesa

Widziałem tzw. zajawki i raczej odpuszczę sobią tą "superprodukcję" ;)

Burak_PL 05.08.2005 11:47

Wczoraj widziałem "Wiosła w dłoń" :D Grali: Seth Green, Matthew Lillard, Dax Sheppard Burt Reynolds (mistrz kierownicy ) ......... KOmedia o trójce nierozłacznych przyjaciół z dzieciństwa których losy po latach znów sięsplatają za sprawą tajemniczej śmierci kolegi :D polecam 9/10 :D

Tribunal 05.08.2005 12:34

Ja przed wczoraj byłem na "Batman-Początek" film był zrobiony bardzo sprawnie bardziej bazował na komiksach niz poprzednich filmach i kreskówkach. Efekty były bardzo dobre , film polecam kazdemu.

AleX69 06.08.2005 11:23

kilka dni temu bylem na pokazie prasowym nocnej strazy (night watch - nocznoj dozor) ...

kiepski, miejscami kiczowaty ...

tak to juz jest jak ruscy biora sie za efekciarskie kino ... no coz podobno druga czesc filmu nie zapowiada sie lepiej

ocena 1/5

nie polecam

icemac 06.08.2005 17:22

dobra to ja sie pochwale co widzialem wczoraj :)

"monster in law" - z J.Lo. i musze przyznac ze nawet calkiem smieszny film, pani @ll in one zagrala niezle, Fonda tez pokazala kawal dobrej gry aktorskiej - ogolnie polecam - mnie i zonke rozbawil :spoko:

P.S. a nocna straz to dno, ale efekty lepsze niz w "wiedzminie"

:>

a co do "batmana-poczatek" - to troche pozostal niesmak poplatania z pomieszaniem nie majacy nic wspolnego z "batmanem" od Tima Burtona
jak dla mnie wielka niekonsekwencja, spojrzmy na role mordercy rodzicow Bruce'a Wayne'a czyli Jokera/Jack Napier ktorego gral Jack Nicholson - nie urazajac nikogo - moglby byc lepszy

Divxtom 06.08.2005 22:35

Reasumując, gdybym miał nawet ochotę zobaczyć "Batman początek" po przeczytaniu Wszych opini powinien odpuścić bo nie warto :fiu:

Burak_PL 07.08.2005 01:06

Cytat:

Napisany przez icemac
dobra to ja sie pochwale co widzialem wczoraj :)

"monster in law" - z J.Lo. i musze przyznac ze nawet calkiem smieszny film, pani @ll in one zagrala niezle, Fonda tez pokazala kawal dobrej gry aktorskiej - ogolnie polecam - mnie i zonke rozbawil :spoko:

P.S. a nocna straz to dno, ale efekty lepsze niz w "wiedzminie"

:>

a co do "batmana-poczatek" - to troche pozostal niesmak poplatania z pomieszaniem nie majacy nic wspolnego z "batmanem" od Tima Burtona
jak dla mnie wielka niekonsekwencja, spojrzmy na role mordercy rodzicow Bruce'a Wayne'a czyli Jokera/Jack Napier ktorego gral Jack Nicholson - nie urazajac nikogo - moglby byc lepszy

też byłem na sposób na teściową i polecam :D

polecam rowniez swiatła stadionów z B.B. Thorontonem o futbolu amerykańskim :D

icemac 08.08.2005 15:03

dzisiaj zarzucam "pana i pania s." ze szczegolnie teraz uwielbiana przez gazetki para aktorow, wiec jutro napisze cosik od siebie

M@X 08.08.2005 15:13

icemac : prosze o obszerna relacje... Jestem wlasnie ciekaw ogromnie, jako ze zdania na temat tego filmu sa podzielone!

icemac 08.08.2005 15:18

@M@X.666

alez oczywiscie ze opisze

icemac 08.08.2005 20:11

UWAGA - opisuje film

DNO na maksa, przerost formy nad trescia, a nawet ta forma nie byla dobra

Damianos L 08.08.2005 21:21

Cytat:

Napisany przez icemac
UWAGA - opisuje film

DNO na maksa, przerost formy nad trescia, a nawet ta forma nie byla dobra

a mi sie podobal :P

szczegolnie Angelina :serdusz:

georg 08.08.2005 22:30

Dla Angeliny można filmik pooglądać ! :fiu:

icemac 09.08.2005 08:26

Panowie to ze Angelina jest ladna a Brad jest przystojny i tworza calkiem dobrana pare to...

ale chodzi o fabule :tak!:

naiwne, plytkie i okolo 2h meczarni przed ekranem, no dobra moze dwie sceny ktore mozna uznac za smieszne (pojawil sie jakis grymas wykrzywiajacy moja twarz)

Reetou 09.08.2005 16:09

Nie przesadzajmy ;)
Fabuła w holywoodzkiej komercji? Film może nie jest najwyższych lotów, ale przez cały czas coś się dzieje, nie można się nudzić. Typowa, dobrze zrealizowana komercja ze świetną obsadą...

Weron 09.08.2005 16:48

Ten film to dno na maksa. Nie ma w ogole co na ten temat sie sprzeczac.
Na poczatku to w ogole nie zajarzylem o jakim filmie mowicie. Dopiero jak przeczytalem nizej kto tam gra to skojarzylem. Dlatego jeszzce raz w tym topicu ponawiam prosbe aby byl podany tytul oryginalny.
Dziwie sie w ogole, ze Jolie i Pitt wystapili w takim shicie. Jak dla mnie Pitt to jeden z wiekszych talentow, a Jolie kobieta, ktora posiada charyzme. A tu w takim gownie wystapili. Zalamka.

M@X 09.08.2005 20:52

Obejrzalem "Riget" (ang. tyt. "The Kingdom") w rezyserii Larsa von Triera, na podstawie ktorego nakrecono wyemitowany niedawno na TVP 1 serial p.t. "Szpital krolestwo". Polecam - Von Trier jak zwykle okazju sie kpiarzem i przesmiewca tylko tym razem z pewna nutka ironicznej tajemniczosci. Trudny do zdobycia, ale warto!

Damianos L 16.08.2005 19:47

ma ktos moze napisy do Fantastic.4.2005.DVDSCR.XviD-OrZ?? kurde szukalem troche i nigdzie nie ma, sa tylko do innych wersji :/ jakby ktos mial to czekam na linka...

Smartek 16.08.2005 20:45

Cytat:

Napisany przez Damianos L
ma ktos moze napisy do Fantastic.4.2005.DVDSCR.XviD-OrZ?? kurde szukalem troche i nigdzie nie ma, sa tylko do innych wersji :/ jakby ktos mial to czekam na linka...

wersji napisow do tego filmu widze mnostwo, ale faktycznie do Twojej nie ma.. pozostaje wiec sciagniecie i reczne dopasowanie - 5 minut zabawy, ale film sobie obejrzysz :)
A film akurat ogladalem wczoraj, nienajgorszy, ale duzego wrazenia nie zrobil
pozdro ;)

Damianos L 16.08.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez Smartek
wersji napisow do tego filmu widze mnostwo, ale faktycznie do Twojej nie ma.. pozostaje wiec sciagniecie i reczne dopasowanie - 5 minut zabawy, ale film sobie obejrzysz :)
A film akurat ogladalem wczoraj, nienajgorszy, ale duzego wrazenia nie zrobil
pozdro ;)

a jak to dopasowywac?? jakims programem czy jak? probowalem przesunac na odpowiedni czas, bylo dobrze przez jakas minute ale po chwili znowu byly zle dopasowane, lecialy za szybko

Smartek 16.08.2005 21:37

Cytat:

Napisany przez Damianos L
a jak to dopasowywac?? jakims programem czy jak? probowalem przesunac na odpowiedni czas, bylo dobrze przez jakas minute ale po chwili znowu byly zle dopasowane, lecialy za szybko

jak udalo sie dopasowac na kilka "chwil" i potem dopiero sie rozjechaly to pewnie nie pasuje "frame rate"/fps filmow z napisami - trza zmienic, tylko nie pamietam czym i jak :)
pozdro ;)

-edit-
znalazlem taki oto programik, nie wiem czy bedzie dzialalo po zmianie fps'ow filmu, a nie napisow: http://www.cdrinfo.pl/download2.php?...4410&baza=soft
pozdro ;)

Weron 16.08.2005 21:44

Subedit swietnie sie nadaje do edycji napisow. Nim sie pobaw.

Damianos L 16.08.2005 21:56

Cytat:

Napisany przez Smartek
jak udalo sie dopasowac na kilka "chwil" i potem dopiero sie rozjechaly to pewnie nie pasuje "frame rate"/fps filmow z napisami - trza zmienic, tylko nie pamietam czym i jak :)
pozdro ;)

-edit-
znalazlem taki oto programik, nie wiem czy bedzie dzialalo po zmianie fps'ow filmu, a nie napisow: http://www.cdrinfo.pl/download2.php?...4410&baza=soft
pozdro ;)

zmienilem frame rate z 25 na 29 bo tak w napisach jest ale lipa, nic to nie daje :/

Smartek 16.08.2005 21:57

Fakt, niepotrzebnie guglowalem - nie pomyslalem, zeby spojrzec w programiku, ktory mam zainstalowany :)
tak wiec - Napisy > Zmien czas wyswietlania napisow - skrot Ctrl + W
http://starzaki.eu.org/~smartek/subedit.jpg

pozdro ;)

AleX69 16.08.2005 22:54

walsnie wrocilem z kina po Fantastic Four ... hmmm film do lat 12
a'la Scooby Doo ...

... bez tragedi

Damianos L 18.08.2005 11:39

a ja obejrzalem wczoraj wieczorem :)
myslalem ze bedzie to kolejna lipna ekranizacja komiksu... jak Dardevila :haha:

ale sie mile zaskoczylem, film mnie wciagnal i bardzo mi sie podobal, sam nie wiem czemu ale jakos tak przyjemnie mi sie go ogladalo, do tego stopnia ze siedzialem do 2:00 w nocy by go skonczyc...

A no i ta Jessica Alba :serdusz:

M@X 18.08.2005 11:53

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?p=517689 ;)

icemac 18.08.2005 15:44

widzialem ostatnio "wedding crashers" - po polskiemu "polowanie na druhny" no i troche sie zawiodlem - dwoch dobrych aktorow komediowych w filmie gdzie troche posuli fabule (zeby nie napisac inaczej), ogolnie odradzam

widzialem tez "genialny klan" - stary - troche ciezki film jak na komedie - no chyba ze tragikomedie

M@X 18.08.2005 19:42

Polecam dwa swietne, choc nienajmlodsze filmy:

"Mlodzi gniewni" - nigdy mi sie nie znudza... No i "Gangsta's Paradise" ;-)

"Meet Joe Black" czyli smierc na wakacjach, a takze wybitne kreacje Anthony'ego Hopkinsa (kolejna) i Brada Pitta (jedyna). Polecam!

Hinks 18.08.2005 23:35

A ja dzisiaj obejrzałem sobie Wojne Światów :D
Film jest naprawdę dobry :)
Wg. mnie ma dobre efekty.
Ale nie które rzeczy bym zmienił :P
Ogólna ocena 8,5/10
PS. Film warty obejrzenia :spoko:

woitas 19.08.2005 19:41

czekam na film Serenity.
trailer zapowiada się pysznie: http://www.lemontv.pl/pokaz.php?id=78&cat=10#

Weron 20.08.2005 09:42

Cytat:

Napisany przez icemac
widzialem ostatnio "wedding crashers" - po polskiemu "polowanie na druhny" no i troche sie zawiodlem - dwoch dobrych aktorow komediowych w filmie gdzie troche posuli fabule (zeby nie napisac inaczej), ogolnie odradzam

Mi sie akurat podobal ten film. Fajna taka luzna komedyjka.

woitas 22.08.2005 17:12

wczoraj obejrzałem sobie dwa dobre filmy: Mr & Mrs Smith oraz zwariowaną komedię The Hitchhikers Guide To The Galaxy. Rozwalił mnie szczególnie napęd nieskończonego nieprawdopodobieństwa ^_^

Tribunal 22.08.2005 17:33

ja czkam na Uderworld:Evolution i hobbita

Smartek 22.08.2005 17:54

ja jestem ciekaw jak im King Kong wyjdzie :)
pozdro ;)

Weron 22.08.2005 18:03

Mnie naprzyklad malpa nie rusza. Nie wiem, co by nie bylo, to jakos nie jestem optymistycznie nastawiony do takiego obrazu. Moze dlatego, ze caly czas mam przed oczami ta stara wersje, gdzie malpiszon trzyma ta kobiete w lapie? I do tego te stare zdjecia. W koncu film chyba jest dosc stary.

TORQUE 22.08.2005 18:52

ja polecam film "Władcy ognia" jest to film o ludziach, którzy walczą ze smokami o przetrwanie. Ogulnie jest wart obejrzenia.

Weron 22.08.2005 18:57

Cytat:

Napisany przez TORQUE
ja polecam film "Władcy ognia" jest to film o ludziach, którzy walczą ze smokami o przetrwanie. Ogulnie jest wart obejrzenia.

A mi sie nie podobal. :>
Za malo akcji. Jakis taki nudny byl.

andrzejj9 22.08.2005 20:42

Cytat:

Napisany przez Weron
Mnie naprzyklad malpa nie rusza. Nie wiem, co by nie bylo, to jakos nie jestem optymistycznie nastawiony do takiego obrazu. Moze dlatego, ze caly czas mam przed oczami ta stara wersje, gdzie malpiszon trzyma ta kobiete w lapie? I do tego te stare zdjecia. W koncu film chyba jest dosc stary.

Miałem dokładnie takie samo nastawienie, ale kiedy zobaczyłem w kinie trailer, to zmieniłem zdanie. Oczywiście mogę się mylić, ale wygląda mi to na lepszy film, niż można by się spodziewać po kolejnym odgrzewanym znanym tytule. A już na pewno lepszy od Godzilli ;)

A co do filmów, obejrzałem kilka dni temu w końcu Resident Evil 2. I muszę przyznać, że nawet mi się podobał. Pomijając zbyt udziwnione sceny walk (zrobione tak, że właściwie nikt się z nikim nie bił, tylko kamera latała na wszystkie strony tak, że sprawiało to efekt dynamiki i szybkości.. po raz pierwszy coś takiego zobaczyłem we Władcy Pierścieni jedynce, w finałowej walce z orkami (kiedy zginął Boromir i został pomszczony), ale tam było to naprawdę fajnie zrobione. Tutaj trochę przesadzono..), film momentami był, jak dla mnie, fajnie klimatyczny - sceny w szkole itp. Generalnie przyjemnie mi się oglądało. A i główne trio bohaterów bardzo mi się podobało - fajnie ich dobrali, a ta druga kobieta w filmie (policjantka) to może być przyszła Tomb Raider, jak już Angelina zrezygnuje z tej roli :)

Wczoraj obejrzałem jeszcze Ustoppable z.. nazwisko wypadło mi z głowy, ale z murzynem, który grał między innymi złego w Człowieku Demolce ze Stallone. Film dotyczył narkotyku, który powodował u ludzi całkowitą chłonność na wszelkiego rodzaju perswazje, a w ostateczności zabijał. Całkiem nieźle została pomyślana fabuła, a i dobrze została zrealizowana, plus występowały dobrze stworzone postacie. Całość bardzo przyjemna - polecam :)

(film wszędzie jest wymieniany pod wspomnianym tytułem Ustoppable, ale na początku przy napisach podają tytuł Nine Lives, więc może on jest właściwy).

mensir67pl 22.08.2005 20:49

Ogladnolem film MECHANIK moze nie wybitny ale z ciekawym przeslaniem.

Air 22.08.2005 23:11

DANNY, THE DOG (Człowiek pies) z Jet'em Li i Morganem Freeman'em oraz Bob'em Hoskinsem. Fajny film na zimne letnie wieczory z przyzwoitą dozą ciulaniny i muzyką Massive Attack

andrzejj9 22.08.2005 23:23

Cytat:

Napisany przez Air
DANNY, THE DOG (Człowiek pies) z Jet'em Li i Morganem Freeman'em oraz Bob'em Hoskinsem. Fajny film na zimne letnie wieczory z przyzwoitą dozą ciulaniny i muzyką Massive Attack

A właśnie miałem dużą ochotę obejrzeć ten film. Jest już w jakiejś sensownej kopii?

Weron 22.08.2005 23:30

dvdrip jest w "sklepie"

*Vojtas* 23.08.2005 00:31

Cytat:

Napisany przez Air

Obejrzałem kilka dni temu i mam trochę mieszane uczucia chyba spodziewałem się czegoś lepszego. Ale generalnie film dobry. Można obejrzeć.
Oprócz tego:
Sin City - bardzo dobry polecam :spoko:

Smartek 23.08.2005 09:25

tak, czlowiek pies - bardzo przyjemny film z ciekawa fabula, polecam
pozdro ;)

Air 23.08.2005 09:30

Cytat:

Napisany przez Smartek
tak, czlowiek pies - bardzo przyjemny film z ciekawa fabula, polecam
pozdro ;)

Scenariusz chyba sam Luc Besson napisał, ale trzeba to sprawdzić.

-edit-

czemu nie mogę edytować wcześniejszego postu??

woitas 23.08.2005 10:13

Cytat:

Napisany przez Air
Scenariusz chyba sam Luc Besson napisał, ale trzeba to sprawdzić.

-edit-

czemu nie mogę edytować wcześniejszego postu??

wszyscy o to pytają.
zastanawiam się, po kiego kija to zmienili?
wg mnie to totalne nieporozumienie.

icemac 23.08.2005 10:17

ja wczoraj widzialem "wyspe"

powuiem tak:
- pierwsza godzina - niezle kino, daje do myslenia,
- druga godzine - ogola sieczka, rozwalanie aut, strzelanina na maxa

film nawet znosny, ale amerykance ostatnio kaszania koncowki

legion 23.08.2005 10:30

@Icemac to warto isc na Wyspe do cinema
a co myslicie o Aeon Flux http://www.aeonfluxmovie.com/ :D

icemac 23.08.2005 10:41

@legion

do domowego to napewno :>

legion 23.08.2005 10:45

Cytat:

Napisany przez icemac
@legion

do domowego to napewno :>

a do kina juz sie nie oplaca? :)

Air 23.08.2005 10:53

Ilość załączników: 1
Ja polecam nowy film Tim'a Burtona "Corpse bride" (Gnijąca Panna młoda) Jest to jeden z moich ulubionych reżyserów i na tym zapewne się nie zawiedziecie

http://corpsebridemovie.warnerbros.com/

Nie widziałęm jeszcze ale widziałem zwiastuny.

@icemac podeślesz mi komiksy Sin City??

@legion całkiem ciekwy film i aktorka, jednak do roli w Monster się BARDZO zmieniła

Smartek 23.08.2005 11:18

Cytat:

Napisany przez woitas
wszyscy o to pytają.
zastanawiam się, po kiego kija to zmienili?
wg mnie to totalne nieporozumienie.

nieporozumienie to malo powiedziane...
to jest STRASZNE nieporozumienie :)
chyba, ze ma to jakis cel?
pozdro ;)

Tribunal 23.08.2005 11:19

jescze Tożsamosc Bourna była rewelka ogladnołem z kmplem na Węgrzech jak nie było pogody i jeszcze z komedii to How High(Super Zioło) mnie rozwaił flm taki jajeczny mowie wam :D

Smartek 23.08.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez Tribunal
jescze Tożsamosc Bourna była rewelka ogladnołem z kmplem na Węgrzech jak nie było pogody i jeszcze z komedii to How High(Super Zioło) mnie rozwaił flm taki jajeczny mowie wam :D

no to nie wiem czy wiesz, ze jest Krucjata Bourne'a - druga czesc?
pozdro ;)

Tribunal 23.08.2005 11:49

Tyle ze krucjata podbobno strasznie syfoasta jest:/

andrzejj9 23.08.2005 14:41

Cytat:

Napisany przez Smartek
nieporozumienie to malo powiedziane...
to jest STRASZNE nieporozumienie :)
chyba, ze ma to jakis cel?
pozdro ;)

Cel z tego, co wiem, miało taki, żeby ludzie nie kasowali czy zmieniali treści swoich postów biorących udział w jakiejś dyskusji i w ten sposób wycofujących się z czegoś, co powiedzieli. Idea w słumie słuszna, ale jak na razie rzeczywiście chyba więcej jest z tego szkody niż pożytku..

icemac 23.08.2005 14:59

Cytat:

Napisany przez legion
a do kina juz sie nie oplaca? :)

nie wiem czy sie oplaca czy nie (nie chodze do kina) - duzo efektow, wybuchow druga godzina taj jak efekciarstwo w "matrixie rewolucjach" na autostradzie

Burak_PL 23.08.2005 19:57

nie pamiętam tytułu filmu z Alem Pacino i Cameron Diaz o futbolu amerykańskim :D drużyna to sharks :D

*Vojtas* 23.08.2005 20:26

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
nie pamiętam tytułu filmu z Alem Pacino i Cameron Diaz o futbolu amerykańskim :D drużyna to sharks :D

"Męska gra" - http://film.onet.pl/6288,film.html

icemac 24.08.2005 10:14

POLECAM film "crash" ten nowy z S.Bullock (malo grala ale to nazwisko mi utkwilo) i B.Frazerem - film o pogladach rasistowskich pomkiedzy rasami ludzi zyjacymi w USA - naprawde 1:52 (lacznie z tekstem koncowym) DOBREGO KINA

Predi 24.08.2005 10:21

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Cel z tego, co wiem, miało taki, żeby ludzie nie kasowali czy zmieniali treści swoich postów biorących udział w jakiejś dyskusji i w ten sposób wycofujących się z czegoś, co powiedzieli. Idea w słumie słuszna, ale jak na razie rzeczywiście chyba więcej jest z tego szkody niż pożytku..

dokladnie tak jak piszesz, tylko ze jak sie podlozyl pewien modek, to mu ktos posciki wykasowal, rowni i rowniejsi, poza tym i tak mozna wlasnego posta wykasowac....

wiec mam takie pytanie: dlaczego mozna posta SKASOWAC a nie mozna WYEDYTOWAC jezeli chodzi o to, zeby nie usuwac tego co sie napisalo?

Smartek 24.08.2005 10:24

Cytat:

Napisany przez icemac
POLECAM film "crash" ten nowy z S.Bullock (malo grala ale to nazwisko mi utkwilo) i B.Frazerem - film o pogladach rasistowskich pomkiedzy rasami ludzi zyjacymi w USA - naprawde 1:52 (lacznie z tekstem koncowym) DOBREGO KINA

o ile sie nie myle byl juz nawet osobny temat o tym filmie w tym dziale ;)
a film faktycznie bardzo dobry i realistycznie pokazuje problemy rasistowskie.., jedynie momentami troche rozwleczony i imo z tych 1:52 moznaby spokojnie zrobic np. 1:42 :)
pozdro ;)

Burak_PL 24.08.2005 10:32

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*

wielkie dzięki :D znacie jeszcze jakieś filmu o futbolu amerykańskim??

Smartek 24.08.2005 10:41

Football Factory ^_^ ;)
pozdro ;)

Burak_PL 24.08.2005 17:18

Cytat:

Napisany przez Smartek
Football Factory ^_^ ;)
pozdro ;)

widziałem nawet mam :D

Weron 24.08.2005 17:28

Meska Gra to swietny film. Podobal mi sie szczegolnie jeden fragment. Kiedy gosciowi oko wypadlo. Bo byl do tego swietny komentarz dziennikarza, ktory relacjonowal zawody. Cos w stylu "o jakas kontuzja sie przydarzyla" A tam oko goscia lezy na murawie. To tak na marginesie taki watek. Bo jak napisalem wyzej. Film bardzo dobry.

Burak_PL 29.08.2005 09:30

Cytat:

Napisany przez Smartek
Football Factory ^_^ ;)
pozdro ;)

a co do tego film świetne ale to nei jest o futbolu amerykańskim :D

P.S dobrze, ze jestem za Chelsea :D

Smartek 30.08.2005 20:50

http://gfx.filmweb.pl/f/127272/po.6988147.jpg

Wczoraj wieczorkiem mialem okazje obejrzec ISLAND [Wyspa], premiera w PL 2 wrzesnia i juz dzisiaj slyszalem pierwsze reklamy w radiu :).

Film bardzo interesujacy, na poczatku nie wiadomo o co chodzi i wydaje sie byc dziwny.., w pewnym momencie mialem az ochote go wylaczyc jednak poczekalem i nie zaluje. Czas trwania to cos okolo ~2h, jednak po okolo 20 min. ogladania przestalem sie nudzic i patrzylem na niego z coraz to wiekszym zaciekawieniem :). Od siebie wiecej nic nie napisze, poniewaz moglbym dac jakis spoiler, a nie chce psuc nikomu zabawy. Film ma ode mnie mocne 8/10

Rezyser: Michael Bay

Opis z filmwebu:
Połowa XXI wieku. Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) mieszka w utopijnym państwie, które całkowicie jest kontrolowane przez tamtejsze władze. Jego marzeniem jest dostać się na tajemniczą wyspę, która prawdopodobnie jest jedynym nie zanieczyszczonym miejscem na planecie.
Wkrótce Lincoln odkryje, że całe jego dotychczasowe życie było jednym wielkim kłamstwem...

dzisiaj czas na "Skeleton Key" i jutro ocenka :)
pozdro ;)

Smartek 31.08.2005 09:40

http://gfx.filmweb.pl/f/128074/po.6965795.jpg
Tak jak pisalem - obejrzalem wczoraj wieczorkiem jeszcze Skeleton Key i... nie jestem zadowolony :(.
Film przez caly czas ciekawi jednak nie wciaga i ciagle myslalem o cieplutkim lozeczku ;).
Na filmwebie znalazlem taki komentarz:

"Jestem zdecydowanie na NIE. Jak zwykle trailer zmontowano tak by naiwnie łudzić się iż film ten zaskoczy nas/przerazi/zainteresuje czymś więcej jak tylko tanią i miałką Shitwoodzką papka. I tradycyjnie Zonk.
Film jest miałki jak nasza klasa polityczna, scenariusz tak przewidywalny jak elementarz pierwszoklasisty, a napięcie równe bateryjce tureckiego rolexa. NUDA , HAMBURGER I KUPA EMCE KWADRAT. Burakom polecam - mądrym odradzam.

PS) Jesli ten film jest dobry ( vide te dziwne peany piętro niżej) to co napisac o takim Dead Man's Shoes chociazby? skali by brakło. "

Moim zdaniem za ostro, bo film nie byl az taki zly i BARDZO nadrabia zaskakujaca koncowka. Ogolnie - film na nudny, weekendowy wieczor i tyle..
Jak dla mnie 6/10

No, a dzisiaj wieczorkiem moze Lightning Bug Limited, wiec moze jutro sie wypowiem :D
pozdro ;)

ed hunter 31.08.2005 09:45

moja reakcja na Dead Man's Shoes http://img366.imageshack.us/img366/4...4e0adea8dv.gif ;p

Damianos L 31.08.2005 10:34

No wiec

Wyspa - swietny film, 9/10, polecam kopie TC ;)

Skeleton Key- podobalo mi sie zakonczenie, zaskakujace, a tak to film sredni 7/10

Burak_PL 31.08.2005 12:57

na dziś szykuje sobie Piłę :D

ed hunter 31.08.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
na dziś szykuje sobie Piłę :D

to do apteki po neospasminkę, bo nie Uśniesz :D

para 31.08.2005 13:18

Oglądałem Piłę kilka miesięcy temu. Całkiem fajny pomysł.
Fajnie mi się po nim spało.

andrzejj9 31.08.2005 13:22

Piła dobra, nawet bardzo. Jeden z lepszych filmów, jakie ostatnio oglądałem, a na pewno jeden z niewielu warty uwagi :)

para 31.08.2005 13:24

Na mnie większe wrażenie zrobiły "It" oraz "Gothika"

Burak_PL 31.08.2005 16:31

no ot ide ogladac :D kno zasłoniete projektor wlączony :D

Burak_PL 02.09.2005 19:59

Piła super :D

wczoraj wziąłem sobie "Uznany za winnego" z M. Freemanem niby sensacja z amerykanskim hip hopem itd ale tak na serio kaszanka jakich mało aż dziwię sie co tam robił M.F taki aktor w takiej tandecie

na Dziś "tłumaczka" z N. Kidman i S.Pennym mam nadzieję że dobry film nie taki chłam jak wczoraj :D

Burak_PL 03.09.2005 11:48

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
Piła super :D

wczoraj wziąłem sobie "Uznany za winnego" z M. Freemanem niby sensacja z amerykanskim hip hopem itd ale tak na serio kaszanka jakich mało aż dziwię sie co tam robił M.F taki aktor w takiej tandecie

na Dziś "tłumaczka" z N. Kidman i S.Pennym mam nadzieję że dobry film nie taki chłam jak wczoraj :D

"Tłumaczka" polecam :ok: 9/10!!!!!

Weron 03.09.2005 11:59

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
"Tłumaczka" polecam :ok: 9/10!!!!!

Znaczy chyba, zeby szybko zasnac.http://img352.imageshack.us/img352/3585/drapac1fv.gif

Burak_PL 03.09.2005 12:10

Cytat:

Napisany przez Weron

czemu? mi sie podobał bardzo :D

Piotr4s 04.09.2005 16:08

Właśnie obejrzałem "Wyspę" i polecam ją z czystym sumieniem! Mało który film tak mi się podobał :) Naprawdę ekstra film :spoko:

Burak_PL 04.09.2005 18:22

widział ktoś intermission z Clinem Farrellem ?? a 7 sekund z W.Snipesem?

Weron 04.09.2005 19:05

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
widział ktoś intermission z Clinem Farrellem ?? a 7 sekund z W.Snipesem?

Tak. Ja widzialem.

MacGyver 04.09.2005 19:42

Cytat:

Napisany przez Weron
Tak. Ja widzialem.

Jakie pytanie taka odpowiedź :haha:

Przed momentem obejżałem Ladder 49 (Płonąca pułapka)
Cytat:

Doświadczony strażak Jack Morrison, odcięty przez ogień w płonącym budynku, oczekuje na pomoc zespołu ratowników. Jego szanse maleją z minuty na minutę. W obliczu śmierci wspomina najważniejsze momenty swego życia: swój strażacki debiut, służbę w oddziale Ladder 49 oraz tragiczną śmierć przyjaciela.
Dobry film, dobra scieżka dzwiękowa. Polecam osobom które dawno nie płakały przed monitorem :)

M@X 04.09.2005 23:03

MacGyver : albo przed telewizorem :-). Zgadzam sie ze film co najmniej dobry, podobal mi sie... Lekkie dobrze zrobione kino amerykanskie...

MacGyver 05.09.2005 10:26

Cytat:

Napisany przez M@X
MacGyver : albo przed telewizorem :-). Zgadzam sie ze film co najmniej dobry, podobal mi sie... Lekkie dobrze zrobione kino amerykanskie...

Zakończenie mogliby bardziej dobracować ale tak ogólnie to fim OK :spoko:

ed hunter 05.09.2005 11:00

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
czemu? mi sie podobał bardzo :D

mi się też tłumaczka podobała bardzo, mało tego podoba nadal ;)

Burak_PL 05.09.2005 18:58

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Jakie pytanie taka odpowiedź :haha:

Przed momentem obejżałem Ladder 49 (Płonąca pułapka)

Dobry film, dobra scieżka dzwiękowa. Polecam osobom które dawno nie płakały przed monitorem :)

płonąca pułapka świetna była :D film super :D polecam ale teraz w wypożyczalnie nic nie ma :(

Weron 05.09.2005 19:10

- Intermission - fajny filmik, dobrze sie go oglada. Jest to kino brytyjskie, ktore ostatnio mi sie bardzo podoba, miedzy innymi z takich pozycji jak Snatch, Layer Cake, Football Factory. Ogolnie polecam :)
- 7 Seconds. Kazdy kto ogladal filmy z W. Snipes wie czego moze sie spodziewac. Strzelanka, poscigi samochodow z mala lub wieksza demolka, mordobicie. Czyli tzw. kino akcji typu B. Jedyny film, ktory mi sie podobal i bym w miare mogl polecic z W. Snipes to Art of War. A ten mozna sobie podarowac. Nic szczegolnego.

Burak_PL 05.09.2005 19:25

Cytat:

Napisany przez Weron
- Intermission - fajny filmik, dobrze sie go oglada. Jest to kino brytyjskie, ktore ostatnio mi sie bardzo podoba, miedzy innymi z takich pozycji jak Snatch, Layer Cake, Football Factory. Ogolnie polecam :)
- 7 Seconds. Kazdy kto ogladal filmy z W. Snipes wie czego moze sie spodziewac. Strzelanka, poscigi samochodow z mala lub wieksza demolka, mordobicie. Czyli tzw. kino akcji typu B. Jedyny film, ktory mi sie podobal i bym w miare mogl polecic z W. Snipes to Art of War. A ten mozna sobie podarowac. Nic szczegolnego.

no to musze sobie te dwa zobaczyc :D

legion 05.09.2005 19:28

a ale wyspa jest naprawde wkrecajaca co wy na to :D

andrzejj9 05.09.2005 19:35

Cytat:

Napisany przez Weron

Jeśli chodzi o filmy ze Snipsem, to powiedz mi tylko, czy dużo sie bije? ;) Bo generalnie filmy ma niezłe, ale wyjątkowo podoba mi się jego styl i sposób walki :)

Weron 05.09.2005 20:04

Mi tez sie podoba jak walczy. W tym filmie wiecej jest strzelanki niz walki wrecz. Ale troche jednak jej jest. Skoro lubisz takie cos, to bym obejrzal i wnioski wyciagnal sam.
Najlepiej chyba sie bil w Passenger 57. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Z tego co pamietam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:05.