Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

pablocoo 17.12.2005 00:13

Egzorcyzmy Emily Rose

I zdecydowanie
Pan życia i śmierci (Lord of war)

Smartek 18.12.2005 13:05

Przed chwila skonczylem ogladac Czas Surferow i az mnie brzuch boli, bo sie ciagle smialem..
glupia, ale jaka smieszna komedia! polecam :)
choc fabula tez niezle zakrecona..
warto obejrzec
spokojnie 8/10
pozdro ;)

czero 18.12.2005 14:34

W piatek bylem w kinie na King Kongu. Musze powiedziec, sie nie zawiodlem na tym filmie. Cala postac Konga jest naprawde niesamowita, a walka z dinozaurami jest swietna :).
Jedyne co moge mu zarzucic to to, ze strasznie dlugo sie rozkreca, a sam film trwa 3h, wiec mozna by bylo go spokojnie troche skrocic i film by na tym nie stracil ;)

M@X 18.12.2005 19:40

Cytat:

Napisany przez Smartek
Przed chwila skonczylem ogladac Czas Surferow i az mnie brzuch boli, bo sie ciagle smialem..
glupia, ale jaka smieszna komedia! polecam :)
choc fabula tez niezle zakrecona..
warto obejrzec
spokojnie 8/10
pozdro ;)

Kontropinia, dla jakiejs ekwilibryzacji pogladow... W zyciu tak nie zalowalem 8zl wydanych na wypozyczalnie - uwazam ze za wypozyczenie tego filmu powinni kilentowi doplacic. Klasyczne, tandetne polskie pseudogangsterskie kino z gatunku rzekomej komedii... Co chwile tylko "****a, ****a, ****a" i absolutnie zadnej pointy. Do tego komercyjna muzyka rap rodem z VIVY. Nie warte ani jednej minuty poswieconej na jego obejrzenie - dno!

Ocena 1/10

Burak_PL 19.12.2005 04:44

Atak na posterunek :)

Film z Ethanem Hawkiem i Laurencem Fishbournem :) dobry trzymał w napięciu :) polecam :)

Burt 19.12.2005 20:22

Nie wiem czy ktoś o tym filmie pisał ale polecam LORD OF WAR z Nicolasem Cage'm.
Film od samego początku wciąga i tak jest do końca,a fakty przedstawione w filmie zwalają z nóg. :cool:

noki06 20.12.2005 09:30

A Widzieliście `green Street Hooligans` Naprawde Dobry :respect: :wow:

nimal 20.12.2005 09:44

Final Fantasy VII Advent Children - piwko w reke, ze dwa kolejne na podoredziu, gasimy swiatla i podglaszamy kolumny... musi sie rozkrecic, ale warto! a grafika... w panienkach sie mozna zakochac :serdusz:

Matievoo 22.12.2005 13:38

Mam pytanie !?
Kiedy wyjdzie film do kin Człowiek który został Papieżem.cz. 2,(po zostaniu papieżem),
bo bardzo mnie cz.1 wciągła. ;)

pablocoo 22.12.2005 14:46

Cytat:

Napisany przez Matievoo
Mam pytanie !?
Kiedy wyjdzie film do kin Człowiek który został Papieżem.cz. 2,(po zostaniu papieżem),
bo bardzo mnie cz.1 wciągła. ;)

2-3 kwietnia

Morris 22.12.2005 20:39

A ja od 3 tyg. jestem pod pozytywnym wrażeniem Saw2.
Ostatnio jeszcze obejrzałem inny drastyczny, acz jednakowo śmieszny, co i zakręcony 11-14. Warto było, bo lubię pomieszaną chronologię.
Zacżąłem też 2 dni temu jeden staroć - Santa Sangre. Ambitne kino o horrowym zabarwieniu (akurat horrorowatość jest tandetna, ale film mocny i dobry).

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Polecam jesli ktos lubi fantastyke filmek Aeon Flux z moja ulubiona aktoreczka :)

Z może? ^_^

Divxtom 23.12.2005 19:19

Cytat:

Napisany przez fnek
dla mnie rewelacyjny film to
Efekt Motyla
film rewelacyjny

Fakt był dobry, ale to produkcja bodajże sprzed 2 lat ???

Matievoo 24.12.2005 15:19

Jaki bym mógł sobie oglądnąc horror,bo tak się zastanawiam i nie wiem co sobie
pobrać z neta,najlepiej coś nowego i za***istego !

Damianos L 24.12.2005 16:42

Cytat:

Napisany przez Matievoo

zmieniles nick?

a co do horroru
hmm moze SAW 2 albo The Cave :)

TORQUE 24.12.2005 17:50

Cytat:

Napisany przez Matievoo

jeżeli chodzi Ci o ciekawy horror to polecam: "13 Duchów" i "Nawiedzony Dom", ale co do tego drugiego nie jestem pewny czy to jest poprawny tytuł ;) .

Oba te filmy są naprawdę niezłe (w/g mnie).

Co wy o nich myślicie? :)

Burt 25.12.2005 03:42

''Land of the Dead''-bardzo hmmmmmmmmmm...anatomiczny. :wow:
Lubie klimaty z zombiakami. :podbite:

:wesswiat:

Divxtom 25.12.2005 11:15

Skoro jesteśmy w temacie horrorów to nie polecam:
"Ląd żywych trupów" :banned:

M@X 26.12.2005 13:11

W temacie horrorow polecam "Lsnienie" oczywiscie w wydaniu Stanleya Kubricka.

Smartek 28.12.2005 11:27

w temacie horrorow - obejrzalem wczoraj "malevolence" i - AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, ratujcie mnie! :|
dawno tak slabego filmu nie widzialem.., niech mnie ktos jeszcze pocieszy i powie, ze to nie byl horror.. moze komedia? ..
ludzie!
denna muzyka, gra aktorow, strasznie przewidywalna fabula...
3/10 za jedna, koncowa scene
pozdro ;)

TORQUE 28.12.2005 12:33

Dzisiaj obejrzałem "Pierścień Nibelungów" , zrobił on na mnie wielkie wrażenie. Świetny klimat i gra aktorska, szczegulnie podczas walki. Muzyka bardzo dobra, pasująca do filmu. (dziwne, że Niemcy nagrali taki dobry film). Jest on godny polecenia tym, którzy lubią fantasy i nie tylko im.

Moja ocena to 9+/10.

Zobaczcie go a napewno nie pożałujecie!!!

Smartek 28.12.2005 13:21

a ogladal juz ktos Opowiesci z Narnii?
ja bede ogladal z kumplami w sylwester.. chyba dobry film wybralem
pozdro ;)

icemac 28.12.2005 13:35

nie widzialem, myslalem ze obejrze na nowym monitorze, ale monitory sie skonczyly :klnie:

Smartek 28.12.2005 13:51

Cytat:

Napisany przez icemac
nie widzialem, myslalem ze obejrze na nowym monitorze, ale monitory sie skonczyly :klnie:

lepsze to niz jakby kasa sie skonczyla :)

nimal 28.12.2005 13:54

oprowiesci z narni... czekam na HQ ;)

icemac 28.12.2005 14:23

Cytat:

Napisany przez Smartek
lepsze to niz jakby kasa sie skonczyla :)

kase mialem przygotowana i to byl tzw. "zaplanowany zakup" a tu nie ma juz i nie wiadono kiedy beda :'(

Divxtom 28.12.2005 17:29

Faktycznie trailery zapowiadają się dobrze...
ale to chyba bajeczka dla dzieci ???

Matievoo 28.12.2005 20:35

Dziś oglądałem film Skazani na Shawshank bardzo dobry film,co tu dużo mówić
opowiada o więźniu niesłuszliwie oskarzonym na kare podwójnego więzienia w Shawshank.
(Opłacało się oglądać)!!!

sayan 28.12.2005 21:37

Cytat:

Napisany przez Matievoo
Dziś oglądałem film Skazani na Shawshank bardzo dobry film,co tu dużo mówić
opowiada o więźniu niesłuszliwie oskarzonym na kare podwójnego więzienia w Shawshank.
(Opłacało się oglądać)!!!

niema wogóle o czym mówic, jeden z klasyków kina. :)

Smartek 28.12.2005 23:26

Fakt, Skazani na Shawshank pewnie widzial kazdy..

Ja przed momentem skonczylem "Lord of War", film opowiada o handlarzu bronia (glowna rola - Nicolas Cage).
Moim zdaniem jeden z lepszych filmow tego roku, spokojnie 9/10
pozdro ;)

Matievoo 29.12.2005 23:00

Cytat:

Napisany przez Smartek
Fakt, Skazani na Shawshank pewnie widzial kazdy..

Ja przed momentem skonczylem "Lord of War", film opowiada o handlarzu bronia (glowna rola - Nicolas Cage).
Moim zdaniem jeden z lepszych filmow tego roku, spokojnie 9/10
pozdro ;)

Ja też mam oglądać w ten weekend film Lord of War podobno dobry film !

nimal 29.12.2005 23:23

The Shawshank Redemption jakby na to nie patrzec jest na pierwszym miejscu Top100 portalu filmweb.pl
wyprzedzil nawet Matrixa

Smartek 29.12.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez nimal
The Shawshank Redemption jakby na to nie patrzec jest na pierwszym miejscu Top100 portalu filmweb.pl
wyprzedzil nawet Matrixa

Matriksa - jak juz..
hmm, nie wiem czy slusznie, uwazam, ze te filmy sa na "rowni"

nimal 29.12.2005 23:33

Smartek - az musialem sprawdzi zeby sie upewnic, ze jednak dobrze napisalem :P http://www.filmweb.pl/Find?query=mat...&submit=szukaj

REi 30.12.2005 02:22

Napisze to po raz kolejny chyba w tym teamacie ale skoro od kad przyszla mi plytka DVD (okolo 13 xD) zdazylem obejzec go 2 razy to co mi szkodzi

Polecam film... Ghost in the Shell ! ^^

Dee Vee Dee !

http://img275.imageshack.us/img275/8...d0121mw.th.jpg

jamnik 30.12.2005 02:36

A Armię Boga ktoś oglądał ?

Smartek 30.12.2005 09:48

Cytat:

Napisany przez nimal
Smartek - az musialem sprawdzi zeby sie upewnic, ze jednak dobrze napisalem :P http://www.filmweb.pl/Find?query=mat...&submit=szukaj

chodzi o odmiane:

Matrix - Matriksa
Linux - Linuksa
Xbox - Xboksa
itd.

pozdro ;)

icemac 30.12.2005 09:52

a ja polecam "jestem przy tobie" - odjechane kino z bollywood

nimal 30.12.2005 10:01

a to nie wiem, nie polemizuje bo ja i ortografia to niezbyt udane polaczenie ;)

luminat 30.12.2005 12:23

Cytat:

Napisany przez Smartek
Matriksa - jak juz..
hmm, nie wiem czy slusznie, uwazam, ze te filmy sa na "rowni"

Mam zamiar obejrzec cala trygolie - Matrix (1999), Matrix reaktywacja i Matrix rewolucje, ale jakos nie moge sie za to zabrac. Prawdopodnie obejrze to po Nowym Roku. Wczoraj chcialem "wypozyczyc" (czyt. sciagnac) Piratow w doliny krzemowej, ale jak zwykle mialem pecha i skonczyly sie kasety. Dzisiaj bede mogl to "wypozyczy"(czyt. sciagnac) dopiero po 18.... Po prostu uwielbiam jak blokuja konta gmail na 24 godziny....

pykson 30.12.2005 23:05

Cytat:

Napisany przez Smartek
a ogladal juz ktos Opowiesci z Narnii?
ja bede ogladal z kumplami w sylwester.. chyba dobry film wybralem
pozdro ;)

bylem w kinie, na pokazie przedpremierowym

film niezly, faktycznie bajka troche ale nawet dosyc zabawna, i naprawde swietnie zrobiona jezeli chodzi o efekty, dubbing tez calkiem udany

koncowka zrobiona chyba jakby troche na szybko, jakos byle skonczyc juz film by sie zmiescic w okreslonym czasie projekcji, ale calosci nie zepsula

warto ogladnac w kinie, bo dzwiek ma tu naprawde duze znaczenie

jak dla mnie 4.5 w skali 6

Smartek 30.12.2005 23:19

Cytat:

Napisany przez luminat
...

Tez od jakiegos czasu mam na to ochote.. i czas tez bym na to sobie zorganizowal..
inna sprawa, ze ostatnio troche lepiej zrozumialem 2. i 3. czesc po przeczytaniu pewnych eseji/esejow(?) nt. tychze czesci za namowa M@X'a :).

Mam tez prosbo-pytanie - posiada ktos moze na DVD 1. i 2. czesc Matriksa najlepiej bez lektora z dobrym dzwiekiem i moglby mi zrobic kopie zapasowa? (oryginaly rzecz jasna mam na strychu, ale nie chce mi sie szukac ;)).
Oczywiscie ewentualne koszty wysylki + koszty wypalenia bym oplacil!
pozdro ;)

sayan 30.12.2005 23:28

dzisiaj ogladałem "Intacto" i moge szczerze polecic :)

wkońcu jakas odskocznia od monotonnej holyłódzkiej fabuły ... film traktujący o "szczęsciu" :)

Burt 03.01.2006 16:09

Hooligans-fajne nawalanki i Frodo.(zniszczył pierścień i teraz cwaniakuje) ;)

nimal 04.01.2006 14:15

napadlo mnie na stare (mniej lub bardziej, raczej mniej) filmy z romansem...
polecam:
Crazy Beautifull
The Family Man
You've Got Mail
L.A. Story

epol 04.01.2006 15:27

Ja polecam zobaczy ten film:
http://film.onet.pl/11447,film.html

The Descent - Zejście

Smartek 04.01.2006 15:44

Cytat:

Napisany przez epol
Ja polecam zobaczy ten film:
http://film.onet.pl/11447,film.html

The Descent - Zejście

warto?
mam na kompie od dawna, ale zabrac sie ciezko :)
i dlaczego nie ma nic lepszego HP niz Ts-maven'a?!

Ziele 06.01.2006 01:47

taki mały ot :)
Kiedyś ktos w tym temacie podał linka do zajawki nietypowego filmu. Szukałem go chyba z 2h ale nie doszukałem się w tej górze postów. Pamietam ze był tam np kot z ludzką twarzą który się tak smiesznie uśmiechną szczerząc zęby... była jakaś scena w której wielka twarz zawieszona jakby w powietrzu rozmawiała z dziewczyną a potem z jej ust wyleciał ogromny rój owadów(?)... nie umiem sobie przypomnieć co było wiecej. W tv na którymś z kanałów leciał program o filmach i własnie był ten film o którym mówie... więc chyba go już zrobili... no tylko zobaczyłem końcówkę i niestety nie było juz powiedziane co to za film.

Jak ktoś kojarzy o co mi chodzi to byłbym wdzięczny za przypomnienie tytułu :P

Burt 06.01.2006 03:04

:podbite: Stanowczo odradzam ''Jarhead'' ,tak beznadziejnego filmu dawno nie :blee: widziałem.

helus4 12.01.2006 01:27

Cytat:

Napisany przez kraluk
Mówicie o tym filmie, a ja go wogóle nie kojarze... Mógłby ktoś mi przybliżyć fabułę tegoż filmu??? Nie piszcie, że jest o mcdonalds, bo tyle wiem:)

No po prostu koles przez miesiac jedzac tylko zarcie z mcdonalda udowadnia ze jest niezdrowe przybierajac przy tym 11 kilo + inne rzczy szkodliwe dla organizmu. Dobry film

A co do moich propozycji to:
-Dziewczyna z sasiedztwa - myslalem ze sie posikam ze smiechu :serdusz:
-Transporter (obie czesci)
-Twierdza
-obie czesci SAW
-Czterej Bracia (naprawde film godny polecenia) - czterech przybranych braci spotyka sie po kilku latach na pogrzebie swojej matki ktora zginela zabita za dlugi jednego z synow (granego przez Andre3000 z Outkasta) i zaczynaja vendette, ciekawy scenariusz i duzo zwrotow akcji
-oraz ostatni na tej liscie ale na pewno nie ostatni wsrod moich ulubionych "11:14" Bardzo symboliczna godzina w tym filmie, akcja filmu obejmuje jakies pol godziny moze i jest seria niefortunnych zdarzen przedstawiona z perspektywy roznych osob bioracych udzial w akcji. Ze znany ch aktorow pojawia sie Swayze. Naprawde goraco polecam

Jeszcze The ring- rowniez obie czesci, strasznie wkrecajacy film. Na serio sie balem ogladajac go

mensir67pl 12.01.2006 06:51

Egzorcyzmy Emily Rose (The Exorcism of Emily Rose)

WART poswiecenia czasu na ogladanie

i

Wykolejony (Derailed)

film przewidywalny ale mozna ogladnac ;)

Calme 12.01.2006 20:30

Cytat:

Egzorcyzmy Emily Rose (The Exorcism of Emily Rose)WART poswiecenia czasu na ogladanie

Obejrzalem przed chwila ten film i jestem pod bardzo duzym wrazeniem moze nie efektow i samej gry - ale wogole istoty zagadnienia poruszanej w tym filmie co wiecej dokopalem sie do pliku w formacie real na ktorym przedstawiono zdjecia prawdziwej osoby na ktorej wzorowano caly film - byla ona opetana sa tam zdjecia jak wyglada podczas egzorcyzmow i jak mowi - przerazajace.....
Podaje link (w Firefoxie + real alternative nie dziala - chodzi tylko w IE przynajmniej u mnie ) ciekaw jestem waszych opinii.....

Tasma z prawdziwym nagraniem

Tribunal 12.01.2006 21:29

Ja polecam Lord of War (pan życia i śmierci) Świtny film warto stracic troche czasu żeby to zobaczyć:)

Smartek 12.01.2006 22:53

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Ja polecam Lord of War (pan życia i śmierci) Świtny film warto stracic troche czasu żeby to zobaczyć:)

hm, a kto Ci go polecil? :P
a i.. czas na ten film nie jest czasem straconym! :bicz:

Reetou 13.01.2006 02:37

Bewitched z Nicole Kidman - w skali 1 do 10, gdyby nie przyjemność poglądania tej pani, dałbym pełne zero. A tak 1, góra 2 ;) Odradzam.

Arepo 14.01.2006 10:55

Cytat:

Egzorcyzmy Emily Rose (The Exorcism of Emily Rose)

Rzeczywiście, tak jak to również pisał kolega Calme film jest bardzo dobry. Ma niesamowity klimat i oglądanie go to czysta przyjemność. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości czy się nim zainteresować to może ich już nie mieć.

Kilka dni temu obejrzałem także ***8222;Atak na posterunek***8221; (Assault on Precinct 13) rok 2005. Mam mieszane uczucia co do tego obrazu. Generalnie, nic nowego tu nie wymyślono, ale film miał ciekawą akcję i mogę powiedzieć, że oglądało się go dobrze. Jednak od pewnego czasu pokazywanie tego typu przemocy (strzelanie sobie w głowę z bliskiej odległości, wysadzanie się w powietrze czy bicie zwierzęcia - w jednej z pierwszych scen) po prostu mnie męczy i nieco przygnębia. Nie wiem, może zaczynam się po prostu starzeć :). Można nakręcić świetny film (choćby opisywane wcześniej Egzorcyzmy ...) bez setek trupów i mózgów latających po ekranie. Poza tym całość nie jest jednak zła i jeśli komuś nie przeszkadza to o czym mówiłem, to można zobaczyć.

pozdrawiam

Tribunal 14.01.2006 11:22

Cytat:

Napisany przez Smartek
hm, a kto Ci go polecil? :P
:

Dobra dobra polecił mi go Guru Smartek:p

mensir67pl 14.01.2006 15:10

Nie wiem czy bylo :)

ale polecam CRASH

swietny film i do tego swietna oprawa muzyczna ;)

Matievoo 15.01.2006 20:10

Ja bym polecił film "Opowieści z Narni" bardzo dobry film,mi się strasznie podobał:)
Jak zaczołem oglądać tak mnie wciągło że nie mogłem oka z monitora spuścić ;)

Smartek 15.01.2006 20:17

Cytat:

Napisany przez Matievoo
Ja bym polecił film "Opowieści z Narni" bardzo dobry film,mi się strasznie podobał:)
Jak zaczołem oglądać tak mnie wciągło że nie mogłem oka z monitora spuścić ;)

fakt, Opowieści z Narnii niezle i muzyka dobra..
polecam :)

a, i - zacząłem, wciągnęło
pozdro ;)

Tribunal 16.01.2006 13:33

Ja wiem czy on taki dobry? Oglądnołem go ale jakoś specjalnie mnie nie wciągnąl...
Jedynie bitwa na końcu była ciekawa a reszta to taka jakaś średnia była..

Burt 16.01.2006 16:18

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Ja wiem czy on taki dobry? Oglądnołem go ale jakoś specjalnie mnie nie wciągnąl...
Jedynie bitwa na końcu była ciekawa a reszta to taka jakaś średnia była..

Zgadza się :piwo: .Jak bym oglądał ubogą wersję Władcy Szerszeni. ||

Lukash 16.01.2006 23:03

sorry ze troche nie w temacie ale tu jest reklamowka Oscarow..w koncu to juz niedlugo:

http://www.oscars.org/78academyawards/trailer/

edit:
jeszcze dodam ogladalem dzisaj "pregi" calkiem fajny film ale cos mi w nim brakowalo jakis za krotki....
i widzialem jeszcze "house of the death" na podsawie slynej gry z segi..ten film to lepije omijac szerokim lukiem

Burak_PL 23.01.2006 03:54

heh wypadłem z obiegu co tam nowego z videoteki polecacie ?

Morris 23.01.2006 10:03

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
heh wypadłem z obiegu co tam nowego z videoteki polecacie ?

Ostatnio delektuję się klasykami, a znajomi polecają mi "Syrianę". Podobno mocno zakręcona fabuła.

Burt 25.01.2006 02:21

Właśnie oglądałem Underworld Ewolution. :) Jak komuś się podobała pierwsza część to z drugiej też będzie zadowolony :spoko: .Nie rozwodzę się nad tym czy to jest ambitny film czy nie ,poprostu jak ktoś lubi te klimaty to polecam.Bardzo udane efekty ''przemian''.Pozatym Selena i jej latexowe wdzianko... :serdusz: :szybksex: :D

Teraz się szykuje na ''Monachium'' ||

kontestator 01.02.2006 19:54

Cytat:

Napisany przez Burt
Teraz się szykuje na ''Monachium''

też sie na to szykuje, za jakieś dwa dni będę miał swój ekskluzywny prapremierowy pokaz ||

Burt 02.02.2006 01:53

Cytat:

Napisany przez kontestator
też sie na to szykuje, za jakieś dwa dni będę miał swój ekskluzywny prapremierowy pokaz ||

Jakieś namiary proszę.Na priv. :piwo:

Matievoo 02.02.2006 21:13

Właśnie zaczoł się serial "Kamienie śmierci"i wydaje mi się mało ciekawy i troche stary!
I dlatego mam pytanie czy to jest jakiś nowy film ,ciekawy i czy się opłaca marnować
czas na niego ?!
Wiem że ide na łatwizne nie oglądając go ,ale chce się dowiedzieć co nieco o nim!

Smartek 02.02.2006 21:52

jakies glupoty, pusciliby Prison Breaka, a nie..
teraz on jest moim ulubionym serialem - i zaraz po nim lost :)

Matievoo 05.02.2006 12:52

Oglądałem wczoraj za***isty film ,przyajmniej to jest moje zdanie.
Horror-Amityville,naprawde warto oglądnąć ,ślina mi wgardle stawał przy niektórych
scenach.

luminat 05.02.2006 16:40

Moze to nie jest film, ale polecam ogladniecie serialu allo, allo - niektore akcje sa tak smieszne, ze brzuch ze smiechu moze peknac. Obecnie mam 4-ry pierwsze sezony, ale jak namierze zrodla nastepnych to tez je sciagne. Wiem, ze ten serial leci na dwojce, ale czas w ktorym trwa jego emisja, nie za bardzo mi pasuje.

kaza 05.02.2006 18:54

Radzę zwrócic uwagę na "Tajemnicę Brokeback Mountain". Temat może co poniektórych zniechęcić || . Ja się przełamałem i nie żałuję. Film obejrzałem z moją kobietą i zapadł nam w pamięć. A muzyka i zdjęcia super. Ciekawe ile dostanie Oscarów

Burt 07.02.2006 01:52

Cytat:

Napisany przez kaza
Radzę zwrócic uwagę na "Tajemnicę Brokeback Mountain". Temat może co poniektórych zniechęcić || . Ja się przełamałem i nie żałuję. Film obejrzałem z moją kobietą i zapadł nam w pamięć. A muzyka i zdjęcia super. Ciekawe ile dostanie Oscarów

No wiesz.....hmmmm....jakby to powiedzieć.....kowboy'e geje to trochę .....hmmm.....dziwnie się ogląda jak twardziele się przytulają :| itp.Dla mnie westerny to właśnie twardziele z gnatami lubiący whisky i kobiety w saloonie :piwo: .Ten film zgwałcił mój umysł.Miałem po nim kaca moralnego. :blee:

Burt 10.02.2006 13:54

Polecam ''Just like Heaven''.Romansidło ale fajne.Oraz film ''Munich''. :piwo:

Edit.Gadam do siebie. :blee:

pablocoo 10.02.2006 14:02

Cytat:

Napisany przez Burt
Edit.Gadam do siebie. :blee:

Ostatnio topic opustoszal troche, malo filmow wychodzi?
Mam obydwa z filmow ktore polecasz, a ze ferie przede mna, to pewnie obejrze :spoko:

Smartek 10.02.2006 14:17

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Ostatnio topic opustoszal troche, malo filmow wychodzi?
Mam obydwa z filmow ktore polecasz, a ze ferie przede mna, to pewnie obejrze :spoko:

to jeszcze jakies ferie beda?!
OMG
niezle..
ja juz zapomnialem, ze mialem, bo dwa tygodnie temu sie skonczyly :)

pablocoo 10.02.2006 14:41

No ja dopiero zaczynam od jutra :D
A pozniej 2 miesiace do konca roku szkolnego- zyc nie umierac :D

Damianos L 10.02.2006 16:20

i matura :D

M@X 10.02.2006 16:33

Wlasnie obejrzalem druga czesc trylogii ameryklanskiej Larsa von Triera - "Manderlay". REWELACJA! Kto nei widzial, niech obejrzy. A kto obejrzal niech ewentualnie zapolemizuje z moja interpretacja, bo jestem ciekaw Waszych opinii.

Kto nie oglądał, a zmierza obejrzeć niech nie czyta (spoilery).

Na poczatku probowalem posadzac larsa o klasyczne rozwiniecie tematu typu "Rewolucja zje swoj ogon", ale Bogu dzieki bylem w bledzie. Manderlay podobnie jak Dogville jest tu symbolem calych Stanow Zjednoczonych. Grace probuje wprowadzic w miescie niewolncizym system demokratyczny, z coraz bardziej nieudolnym skutkiem. Reżyser próbuje nam przedstawic - jak się później okazuje - "świadome niewolnictwo" jako system polityczny gwarantujący brak głodu, bezdomności i bezrobocia. Utopijna wizja ustroju w małej społeczności... Tak gdybam, gdybam i nagle do mnie dociera - "ŚWIADOME NIEWOLNICTWO JAKO RECEPTA NA UZDROWIENIE NIEPRZYSTOSOWANEJ SPOŁECZNOŚCI" - czy może być coś bardizej niedorzecznego? Zaczynam wrecz slyszec szyderczy smiech von Triera zza kamery. Wmawial mi to przez bite dwie godziny, a - co najgorsze - ja mu uwierzylem.

(Koniec spoilerow)

Podkreślam jeszcze raz to, co nadmieniłem przy Dogville. Może trochę szralatna, na pewno prześmiecwa, moim zdaniem geniusz i wizjoner artystycznego i moralnego kina. Pozycja obowiazkowa dla wszystkich, ktorzy lakna ambitnego i inteligentnego kina eksperymentalnego. Tutaj tez scenografia (tak jak w Dogville) jest umowna, czyli praktycznie jej nie ma, a Lars nagina mocno Dogme'95 do wlasnych potrzeb, jednak nadla miesci sie w jej zasadach. MISTRZOSTWO!!!

andrzejj9 10.02.2006 19:32

Ja byłem wczoraj w kinie na Narnii.

Generalnie muszę powiedzieć, że nic szczególnego, od taka sobie bajeczka. Poprawnie zrealizowana to prawda, ale jednak dla zdecydowanie młodszych osób, bo ciut starsze muszą i to dość znacznie przymknąć oko na niektóre założenia (że o chłopaku, który w ciągu godziny uczy się władać mieczem i wygrywać z zawodowymi zabijakami, tylko wspomnę..). Dla mnie 6/10, ale raczej bym nie polecał.

Burt 11.02.2006 03:44

Masz całkowitą rację @andrzejj9.Generalnie te dzieciaki grają strasznie sztucznie.Ale filmik można obejżeć dla chodźby samego ''zaliczenia''go.

pablocoo 11.02.2006 08:05

Wczoraj obejrzalem 'Just like heaven'
I rzeczywiscie, filmik przyjemny... Czasem lubie ogladnac cos prostego, troche zabawnego, i ten film sie do tego nadaje ;)

Lukash 12.02.2006 23:31

ja dzisaj zamierzam to obejrzec...a jestem po obejrzeniu Mgly - the Fog nie polecam absolutnie..niby horror a wogole nie straszny...kicz...zrobiony nowoczesnie fajne efekty i postacie...ale nudny...z beznadziejnym moralem na koniec.

M@X 12.02.2006 23:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja byłem wczoraj w kinie na Narnii.

Genrealnie nie podboal mi sie, ale to ze wzgledu na moj znany wszem i wobec dziwaczny gust ;-). W kazdym razie jednego nie mgoe temu filmowi zarzucic na minus - muzyki! Hary Gregson-Williams jest gwarantem fenomenalnej sciezki dziwekowej. Rzeklbym, ze w narnii byla prawie tak dobra jak w MGS 3!

Burt 13.02.2006 02:05

Obejżałem właśnie film ''Fun with Dick and Jane''.Film dosyć fajny miejscami zaje...... śmieszny(aparacik ,żeby pies nie szczekał ^_^ ).Gorąco polecam. :spoko:

woitas 14.02.2006 19:56

Cytat:

No i tu masz racje a film kosztowal podobno calkiem sporo bo az 7000 $ ;)

Polecam jesli ktos lubi fantastyke filmek Aeon Flux z moja ulubiona aktoreczka :)

właśnie go obejrzałem. jak dla mnie bomba :)

"Aeon Flux" jest adaptacją popularnego serialu MTV. Akcja filmu rozgrywa się w XXV wieku, kiedy morderczy wirus spustoszył Ziemię i uśmiercił większość ludzi. Pozostała część ludzkości schroniła się w państwie-mieście Bregna. Od świata zewnętrznego Bregna oddzielona jest wielkim murem, a władza w tym państwie-mieście należy do Kongresu Naukowców.
Historia filmu koncentruje się na Aeon Flux (Charlize Theron) - najskuteczniejszej agentce rebeliantów, dowodzonych przez Handler. Aeon Flux zostaje wysłana z misją uśmiercenia szefa rządu Bragny. Podczas wypełniania swojej misji Aeon Flux odkrywa świat pełen tajemnic, który sprawi, że nic nie będzie dla niej już takie, jak przedtem.

do tego za***ista muzyka... to jest to, co tygryski lubią najbardziej :)
http://images.amazon.com/images/P/B0...1.LZZZZZZZ.jpg

mensir67pl 17.02.2006 19:25

Co warto ogladnac - moze jakis SERIAL ? ;)

http://showtv.republika.pl/

pablocoo 19.02.2006 01:08

Cytat:

Napisany przez woitas
właśnie go obejrzałem. jak dla mnie bomba :) (...) Aeon Flux.

Bez rewelacji :)
A szczerze mowiac nie przekonal mnie do walki ze snem imusialem go dokonczyc nastepnego dnia...
Najgorsze sa sceny walki- pefidnie zmontowane, zeby nie zobaczyc, jaka bujde wciskaja
A najlepszy punkt filmu to Charlize Theron :)
4/10

A dzis obejrzalem (troche pozno, szczerze mowiac) Piraci z Karaibow: Klatwa Czarnej Perly
I jak dla mnie rewelacja :respect:
Duzo akcji, duzo smiechu i swietna rola Johnnego Deepa
Jesli ktos jeszcze nie ogladal- zdecydowanie POLECAM :spoko:

kaza 19.02.2006 10:30

Największe rozczarowania ostatniego tygodnia:
1 miejsce - Mgła
2 miejsce - Aeon Flux
3 miejsce - Opowieści z Narni

Najciekawsze filmy ostatniego tygodnia:
Lord of War, Good Night and Good Luck, Jabłka Adama

:piwo:

Divxtom 19.02.2006 18:44

"Szeregowiec Dolot" to totalne dno!!!
Nawiązania do "Jak rozpętałem..." są w mojej ocenie conajmniej żenujące

Burt 19.02.2006 23:18

Nie chciałem się wypowiadać na temat Aeon Flux,ale skoro inni przetyrali ten hmmmm....''film'',to powiem tylko,że tak *****nego,drętwego paszkwila dawno nie widziałem.Ten koszmar nie jest wart 5 minut oglądania mimo ,że obejżałem cały.Nawet Charlize Theron nie ratuje sytuacji.Jak nic należy się złota malina.
Brak mi słów aby dalej opisywać ten ................

andrzejj9 19.02.2006 23:56

Ja obejrzałem dzisiaj Braci Grimm. Film jak dla mnie beznadziejny (powiedzmy 3/10), ale zainteresowała mnie kopia. Najpierw nie chciał mi tego uruchomić ani sub-edit, ani Best player i dopiero pod Media Player Classic się uruchomiło, a potem zobaczyłem, że jest wyjątkowo dobra kopia. Jak na divxa to muszę przyznać, że z taką się jeszcze nie spotkałem.

Zastanawiam się więc, czy to jakiś nowy kodek. Mam zainstalowanego Quick Time 7 (do HDTV) i tylko pod tym poszło, a film naprawdę od strony video (dźwięk zresztą też) jest w wyjątkowo dobrej jakości.

No i właśnie - czy jest jakiś nowy zestaw kodeków, który trzeba zainstalować, żeby chodziło to też pod sub-edit czy best player?

s_tuden_t 21.02.2006 19:05

nie sledze watku zbyt skrupulatnie wiec jesli byla juz mowa o filmie "czas surferow" to sory.

jesli jednak nie to szczerze polecam!
film poprostu rewelacja! gra aktorow, dialogi no i akwizytor Rysio- dawno sie tak nie usmialem i to przez calutki film :haha:

super komedia :tak!:

rafał69 25.02.2006 22:50

hej dziś sie zarejestrowałem :) i hciałbym obejrzec ten film czy mogli byści mi pszesłac linka by pobrac ten film :) hodzi mi o film " sin sity"z gury serdeczne dzięki

joujoujou 25.02.2006 22:53

Cytat:

Napisany przez rafał69
hej dziś sie zarejestrowałem :) i hciałbym obejrzec ten film czy mugłbys mi pszesłac linka by pobrac ten film :)

Witaj. :welcom:

Zapraszam do poczytania regulaminu. :czytaj:

:D

I popracuj proszę nad ortografią, bo to aż oczy bolą. :wow:

Smartek 25.02.2006 22:57

Cytat:

Napisany przez joujoujou

bola?!
ja stracilem wzrok na kilka sekund :blee:

s_tuden_t 25.02.2006 23:03

Cytat:

Napisany przez Smartek
bola?!
ja stracilem wzrok na kilka sekund :blee:

:haha:

Burt 26.02.2006 00:40

Cytat:

Napisany przez joujoujou

Myślicie,że to możliwe walić takie orty nieświadomie? ???

andrzejj9 26.02.2006 01:04

Cytat:

Napisany przez Burt
Myślicie,że to możliwe walić takie orty nieświadomie? ???

chciałbym wierzyć, że nie..

M@X 26.02.2006 01:53

Cytat:

Napisany przez rafał69
hej dziś sie zarejestrowałem :) i hciałbym obejrzec ten film czy mogli byści mi pszesłac linka by pobrac ten film :) hodzi mi o film " sin sity"z gury serdeczne dzięki

Film ten z pewnoscia pobierzesz w najblizszej wypozyczalni DVD. O linkach nic nie wiem, ale powinienes chyba poszukac w sklepie ze sprzetem wspinaczkowym... ;-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:53.