![]() |
Cytat:
Dobry był w Equilibrium, gdzie trzeba było grać nie okazując emocji. Szkoda tylko, że potem okazało się, że on inaczej nie potrafi :> A serio - naprawdę nie uważam go za dobrego aktora. Zagrał w kilku w miarę dobrych filmach, ale w żadnym się dla mnie nie wyróżniał. Nie oceniam tego, za który dostał Oscara, bo może faktycznie jest to pozytywny wyjątek. Muszę obejrzeć. |
Terminator?:) Zartuje(mi sie akurat podobal, bo lubie takie klimaty), moim zdaniem bdb aktor - wystarczy zobaczyc jak zmienia swoj wyglad dostosowujac sie do roli. Film dobry, ciut naciagany, ale oglada sie milo i przyjemnie
|
Cytat:
od dłuższego czasu filmy z nim zaliczam do ciekawszych produkcji napływających z kraju kiczu i chały :P |
@Edu - jak maja byc w filmie, skoro plakat mowi o oficjalnym patronacie Komorowskiego :-P?
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Dość przyjemny tekst na tematy około oskarowe:
Oscar baletnicy http://film.onet.pl/specjalne/oscary...wiadomosc.html Swoją drogą.. Oscar dla Christiana Bale'a?? Aż się boję ten film obejrzeć... |
a jest tam Korczyński,
jedyna ówczesna menda, którą dopadło sumienie, zastrzelił sie niecały rok później, na "zesłaniu" w Algierii k***a |
A ja się pytam: dlaczego w tym filmie nie ma Jaruzelskiego i Kociołka? To Kociołek nawoływał robotników, aby przyszli do pracy, a potem kazał do nich strzelać. Kim jest bolszewickie ścierwo Jaruzel, nikomu tłumaczyć nie muszę.
|
Bylem dzisiaj na "Czarnym czwartku". Na plus na pewno nalezy zaliczyc, ze przypomniano tak wazne wydarzenie wdziejach naszego kraju w sposob trafiajacy nawet do najmlodszego pokolenia (film) - tragedie ktore mialy miejsce w tym zenujacym ustroju nalezy pietnowac i przypominac! Ciesza rowniez glowne postaci kreowane przez "swezych" aktorow - nie mamy ich z kim kojarzyc, wiec widzimy tylko warsztat aktorski ktory prezentujac - trzeba przyznac - dali z siebie 200%! Nie widzi mi sie niestety Pszoniak jako Gomulka, bo choc lekko nieprzewidywalny i psychodeliczny jest, to dalej za duzo w nim Pszoniaka a za malo Gomulki. Podsumowujac, film dobrze zrobiony, ale trzeba byc Polakiem, by go docenic, a to niestety wada. Bo z calym szacunkiem dla braku klasycznych zabiegow komercyjnych, film jest za malo uniwersalny. Historia Polski jest wielka. Tylko ze my, Polacy, nie pitrafimy robic o niej wielkich filmow...
Dla Polaka 8/10, dla obywatela swiata - co najwyzej 5/10 (glownie za fenomenalne zdjecia utrzymane w kolorystyce poznego lata polaczonej z ciezkimi odcieniami szarosci). |
Niedawno miałem przyjemność obejrzeć film "Pozwól mi wejść" ("Let me in"). Remake szwedzkiego filmu pod tym samym tytułem jest historią dwójki outsiderów: zastraszonego chłopca Owena i wampirzycy Abby. Po ostatnim wysypie filmów i seriali dotyczących tematyki wampirów podchodziłem do niego z pewnym dystansem, ale na pewno się nie zawiodłem. Nie jest to może arcydzieło sztuki kinematografii, ale film ogląda się bardzo przyjemnie. Młodzi aktorzy, moim zdaniem, nieźle weszli w swoje role, szczególnie przekonał mnie do siebie Kodi Smit-McPhee. Jak dla mnie: 7/10 :spoko:
|
Cytat:
Ze swojej strony polecam : - The American z George Clooneyem - powolny, ale wciągający thriller, pada tu niewiele słów, jest trochę akcji ale bez przesady. Piękne włoskie widoczki. - Goemon - kompletnie "pojarany" film ale bardzo wciąga - dla fanów filmów fantasy, samurajskich, ninja. No i znajomy Shogun Toranaga (pardon Tokugawa) ;) . Z bardziej "wesołych" pomysłów - kartaczownice Gatlinga strzelające bez kręcenia korbą (chyba ich wtedy jeszcze nie było), tańce disco w japońskiej spelunie, Shogun Nobunaga w zbroi europejskiej (ani jednej prawdziwie japońskiej zbroi w filmie). |
|
Unstoppable
Niezłe w sumie, temat znany, ale całkiem przyzwoicie zrealizowany. Dobrzy aktorzy, niezła (oczywiście nieoryginalna) fabuła i dość ciekawe zdjęcia. Trochę niepotrzebnych dodatków, typu (lekki spoiler) kraksa samochodów policyjnych pod koniec, ale ogólnie ogląda się przyjemnie. Mogę polecić. 8/10 |
Pozdrowienia z Paryża
Green Street Hooligans ( obie części ) |
Yodok to obóz dla więźniów politycznych w Północnej Korei. Do światowej opinii publicznej dociera mało informacji o tym, co może się dziać w takich obozach, gdyż dostęp do tego kraju jest ściśle limitowany. Reżyser, na podstawie rozmów z uciekinierami żyjącymi w Korei Południowej, stara się odtworzyć obraz losów przybywających tam ludzi. http://www.filmweb.pl/film/Historie+z+Yodok-2008-478357 |
Obejrzałem "Maczetę"
Mam mieszane uczucia. Traktując to jako pastisz-rewelacja :) Dawno się tak nie ubawiłem! |
być może warto będzie obejrzeć :spoko: choć to hołd
http://wyborcza.pl/1,75475,8921650,P...film_hold.html |
powstaje film o wojnie Gruzińsko-ruskiej,
w epizodzie wystąpi śp. Lech Kaczyński, oczywiście zagra go jakiś aktor http://film.gazeta.pl/film/10,28313,...tun_filmu.html |
Właśnie obejrzałem Centuriona - dobre kino w stylu "King Arthur", choć nie do końca mu dorównujące. Ale warte obejrzenia, szczególnie dla Panów. Choć Lady Eva oglądała ze mną i podobało się jej. Dość krwawy.
Wybieram się 26.12 na Tron 3D a 27.12 na komedię "Poznaj Moich Rodziców" z de Niro. Ten ostatni to ukłon w stronę Lady Evy ;) |
Cytat:
ale srogie jest srogie :D |
Paula, to nie dla amatorów,
to dla prawdziwych twardzieli :ysz: |
Może większość z Was oglądała ale osobiscie polecam:
'Wykolejony' - Clive owen i jennifer aniston - do ostatniej chwili zaskakujacy 'Donnie Darko' - Jake gyllenhaal - nieszablonowy dramat w połączeniu z sci-fi nieśmiertelny 'Plan doskonały' why? because i can. :D i 'Prawo Zemsty' - Gerard Butler - oryginalna fabuła i ogólnie warty obejrzenia. Mimo zakończenia. :sciana:I jak mogłam zapomnieć o 'Pulp fiction' dla amatorów http://www.youtube.com/watch?v=HseqQl3ihaY&feature=related |
Obejrzałem wczoraj Salt.
W sumie.. nienajgorsze. Spodziewałem się raczej czegoś kiepskiego ze względu na nienajlepsze recenzje. Ale film zły nie jest, może czasami za bardzo balansuje na granicy pomiędzy względnie realistyczną sensacją, a głupkowatymi filmami typu chociażby wcześniejszy z Angeliną (Wanted). Tutaj zaczyna się znacznie sensowniej, potem trochę za bardzo zbliża do nadludzkich wyczynów, ale ostatecznie nie jest tak źle. Jako całość film jest w sumie niezły i można spokojnie obejrzeć, jako nienajgorszą sensację. 7/10 |
zgodnie z zaleceniem przelozonego (nie zartuje!) przypomnialem sobie Kung Fu Panda
bawilo rownie dobrze jak poprzednim razem ;) |
|
Oglądałem Shreka 4, całkiem, całkiem...
IMO najsłabsza była 3 część. |
weekend bajek - Shrek 4 oraz Jak Wytresowac Smoka
oba warto choc moja corka jest lekko za mala, by sie tak dobrze na nich bawic, jak np na Shreku 1 :) |
Resident Evil Afterlife
W sumie nawet pozytywnie mnie zaskoczył. Nie jest to rewelacja, ale i też nie spodziewałem się tego po takich filmie, ale obawiałem się, że jak wiele podobnych obecnie produkcji, będzie po prostu zbyt głupi, żeby oglądać. A mimo, że nie był oczywiście specjalnie odkrywczy, to nawet bez zmęczenia obejrzeć się dało. Nawet pomijając kilka niepotrzebnie przesadzonych scen, całkiem przyjemnie. Fajny, zróżnicowany soundtrack, ciekawe pseudomatrixowe ujęcia (ale poza kilkoma wyjątkami do przyjęcia), nienajgorsza (względnie) fabuła. Jako całość mi się podobało i mogę nawet polecić. Oczywiście z uwzględnieniem jakiego rodzaju jest to film. Dodatkowo jeśli ktoś grał w ostatnią część gry, to zobaczy kilka znajomych elementów. 6,5/10 (nawet dałbym 7, ale w końcówce jeszcze kilka głupot było już trochę za bardzo rażących) I plus za jedną złą postać (nie główną), która pewnie wielbicielom serii jest znana, dla mnie była nowością, ale spodobała mi się. W każdym razie piramidogłowy z Silent Hill miałby godnego przeciwnika ;) |
Incepcja wyżej tu chwalona.
po obejrzeniu uważam, że na trzeźwo to nie ma sensu podchodzić do tego filmu :taktak: gratuluje też temu kto to wymyślił... mocną wątrobę (lub inne narządy miec musi) ale ogólnie pomijając powyższa kwestie to koncepcja filmu ciekawa :-) po za Leo. on mi już do niczego po za Tytatnikiem nie pasuje (z tym, że to taka ma prywatna fanaberia) |
Obejrzałem właśnie Volkodav: Ostatni z rodu Szarych Psów. No to powiem, że Rosjanie pokazali jak się fantasy za małą kasę robi. Nasza produkcja pt. Wiedźmin leży przy niej i kwiczy. Polecam! :)
|
|
film pod tytułem, jaka piękna katastrofa :rotfl:
|
Oglądałem .. film bardzo dobry.. choć czegoś mi brakowało.
Ale nie wiem czego, pewnie sie czepiam :) Troche matrixem zaltywało momentami, ale bardzo delikatnie i to akurat nie wada. W kazdym razie polecam :) |
pewnie w ten weekend do niego usiadziemy :D
fakt faktem czekam w wytesknieniem ;) |
O zamieszaniu żadnym nie słyszałem (może nie chciałem), ale film jest po prostu rewelacyjny. Oczywiście nie każdemu muszą pasować takie klimaty, ale jeśli oczekuje się trochę bardziej ambitnego kina, niż przeciętny hollywoodzki film, a jednocześnie chce, aby film był ciekawy i widowiskowy, to chyba obecnie nie ma lepszego tytułu.
|
Osobiscie nie rozumiem calego zamieszania zwiazanego z tym filmem, owszem dobry ale arcydzielo to to nie jest.
|
Również polecam. Obejrzałem dopiero kilka dni temu i żałuję, że tak późno :) Dawno żaden film mnie tak nie wciągnął.
Obok Gran Torino z Clintem Eastwoodem, Inception na pewno na długo zapamiętam :) No i Leo po raz kolejny udowodnił, że jest świetnym aktorem. Zresztą pozostali też dali radę. |
Incepcja..
Ktoś się już wypowiadał, ja powiem krótko - jeden z najlepszych filmów, jakie widziałem. Dawno, naprawdę dawno nie oglądałem filmu, który tak by mi się podobał. Nie będę się wdawał w szczegóły, żeby nie zdradzać nawet szczątków fabuły, ale zdecydowanie warto obejrzeć. I cieszę się, że od początku, jak o tym filmie usłyszałem, unikałem wszelkich recenzji, streszczeń, nawet trailerów, żeby zupełnie się na nic nie nastawiać. Było warto. Polecam, jeden z najlepszych filmów od wielu, wielu lat - 9,8/10 |
bylismy z Cora na "Legendach Sowiego Krolestwa 3D"
film fajny, ale kogos, kto okreslil to mianem filmu dla dzieci chetnie bym za jaja powiesil Malej sie podobalo (wiadomo - szczegolnie efelty), ale od polowy filmu siedziala na kolanach, bo sie bala :| |
Ja ten film to tak tylko przelecialem... okiem:)
|
a dotrwał ktoś do końca?
|
Cytat:
|
Jest zawsze;)
|
tam podobno jest bardzo dużo zwrotów akcji. nawet takie zwroty, które wydawały by się początkowo niewykonalne.
a happy end jest chyba zawsze. znaczy... tak mawiają :P |
A jest suspense? Nieoczekiwane zwroty akcji? Happy End?
|
Najzabawniejsze ze oni znalezli te dziury i to calkiem sporo:)
|
Cytat:
|
Cytat:
najpierw jeden gościu wykorzystuje jeden otwór, po chwili drugi gościu zajmuje drugi otwór, znów za jakiś niedługi czas trzeciemu gościowi pozostaje trzeci otwór, i on go zajmuje, chcąc nie chcąc :sciana: no i mało ci jeszcze fabuły :wow: |
Dialogow sporo ale o napisy bedzie ciezko;) Wersja w mp4(dzielona na sceny) jest bdb jakosci:)
Typowo amerykanski film, duzo patosu, akcji i nudne dialogi;) |
A jakie dialogi...
|
O fabułę?! A widziałeś kiedyś jakąś fabułę w takich produkcjach?
|
Cytat:
|
This Ain***8217;t Avatar XXX trailer nie powala na YT:) Ale jest w 3D;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Teraz w tych czasach lepiej idź ze Staśkiem.
|
idę ze Staśką :spoko:
|
RED z Brusem, Morganem, Malkowiczem - świetna komedia sensacyjna - polecam
|
Polecam. http://www.iplex.pl/vod/p1276-deliver_us_from_evil.html
Cytat:
|
To ja polece jeszcze ost z niego;)
|
Widziałem go dość dawno temu ;) Też byłem pozytywnie zaskoczony :> polecam!
|
Moon
Cytat:
Jeśli ktoś lubi takie klimaty to polecam, jestem miło zaskoczony filmem. Pozdrawiam |
Cytat:
Pozostaje mi zgodzić się z Twoją opinią. Film zdecydowanie przekombinowany tak, że w pewnym momencie nie wiadomo kto z kim walczy i kto jest czyim wrogiem. Gdyby nie R. C. i C.B oraz W. H. to byłoby dno. Pozdrawiam. |
Robin Hood (2010)
Właściwie powinienem opisać w drugim temacie, bo filmu generalnie nie polecam, ale też nie jest taki zły, żeby od razu odradzać. Jest.. właściwie nijaki. Zaczyna się nieźle, chociaż powoli. Ale ponieważ film jest dobrze (do pewnego momentu) zrobiony, ogląda się dobrze. Problem zaczyna się w z czasem, ponieważ film jest po prostu nudny. A jak już coś zaczyna się dziać, to jest tylko gorzej. Nie dlatego, że dalej jest nudno - dlatego, że jest głupio (miejscami już idiotycznie). Po pierwsze mam wrażenie, jakby ktoś gdzieś tak po około 100 minutach filmu zauważył, że całość robi się za długa i stwierdził, że trzeba go już kończyć. A to, że nie ma to sensu, to już mniejszy problem. I tak skończone w następnych 30-40 minutach to jest, tylko że robi się takie chaotyczne i bez sensu, że zupełnie nie pasuje do poprzedniej części filmu. Gdyby całość trwała około 3,5 - 4 godziny, to może dalej byłaby nudna, ale film tworzyłby jakąś całość. Zrobiono inaczej. Co gorsza za 'druga część' filmu jest miejscami już naprawdę idiotyczna. Chwilami czułem się, jak oglądając jakieś głupie filmy oceniane na 3-4 na IMDB, gdzie głupota widoczna jest na każdym kroku. Tu niestety nie było już lepiej. Naprawdę cały czas miałem wrażenie, że od pewnego momentu chciano już tylko film skończyć, nie ważne, czy z sensem czy nie. Trochę lepsze jest zakończenie, ale nie poprawia całości. Za pierwszą część 7,5/10, drugą jakieś 3-4/10. Razem 5,5/10, ale nie polecam. Generalnie nie warto. Chyba, że dla muzyki, bo ta jest naprawdę dobra. |
Cytat:
Inception jeden z lepszych filmów tego roku |
Cytat:
Ponoć są próby przeniesienia tożsamego pomysłu na horror. Czyli wszystkie gwiazdy grozy w jednym filmie. Generalnie całkiem udane kino rodem z lat osiemdziesiątych. |
Osobiscie polece Inception. Switny film zawieszony gdzies miedzy Matrixem a Ocean's Eleven. Koniecznie kino albo FullHD z dobrym dzwiekiem bo muzyka wgniata.
Przy okazji niezly jest Shutter Island. Tez z Leonardo diCaprio. Mroczny i psychologiczny. |
@Jabba
otóż to! Klimat przypomina nieco Commando. To też taka troche komedia. Pamietasz scenę kiedy porywacz pyta sie "Będziesz współpracował, bo zabijemy ci córkę, right?" a Arnie mówi "Wrong!" i strzela mu w łeb :D Jak to oglądałem myślałem że spadne z krzesła :D Takie coś totalnie nie przeszło by w "realistycznym, poważnym, dobrym" kinie akcji, gdzie bohater musiałby profesjonalnie zaplanować swoje posuniecia bez zbędnego ryzyka. Bohaterowie z tych filmów są tak niesamowicie twardzi i dobrze wyszkoleni, że aż przy tym czasem śmieszni. Jak Duke Nukem. Nie musza z nikim sie liczyć, bo dobrze wiedzą że każdemu dokopią. Właśnie dzięku temu film daje więcej frajdy niż te "realistyczne". Dziś juz takich filmów sie nie robi, każdy patrzy na realizm, udziwnione ujęcia wspomagane komputerowo itd. A ten wyglądał jak film klasy B. Ponoć wszystkie wybuchy były dziełem pirotechników :D W całym filmie było sporo nawiązań do filmów sprzed lat. Wóz stallonego np. przypominał ten z Cobry, odcinanie kończyn a'la Commando... Ktoś powie że odcięcie ręki i głowy nożem było zupełnie nierealne, ale właśnie takie miało być :D Zastanawiałem się, co by było gdyby Stallone obrał inną drogę i zrobił nowoczesny, poważny film z super efektami i przemyślaną fabułą. Ale to by nie przeszło. Każdy bezlitośnie stwierdziłby że pierniki biegają po ekranie i udają młodzieniaszków. I połowa oddziału zginęłaby podczas akcji (i co wtedy z sequelem?). A tak wiadomo, to starzy niezniszczalni bohaterowie, którzy swoje lata świetności mają dawno za sobą (co wielokrotnie sami podkreślają podczas filmu). |
Wayne's World obie czesci, nabijaja sie z wszelkiego rodzaju cliche z lat 80 i definiuja pojecie 'cool' wczesnych 90'.
|
2 września na Ale Kino
o godz. 20.10 będzie uczta, :spoko: czyli Czas Apokalipsy, wersja reżyserska z 2001 roku, poprzedzona dyskusją krytyków filmowych. |
"Boys are back in Town " ! - dla mnie Expendables to świetna komedia akcji. Bohaterowie z przymrużeniem oka, pełna demolka, szefo już nie te lata ;) ale w sercu ciągle... zamiłowanie do bijatyki. Po prostu zabawa, którą doceni każdy, kto z wypiekami na twarzy oglądał z VHSa Rambo, Dark Angel, Commando i inne "klasyki". To byli nasi "herosi' jak człowiek miał te naście lat.
|
Ilość załączników: 1
Coś w temacie:
Załącznik 55505 |
opisz opisz ;) chętnie sie dowiem co w nim nie tak. Oceniając oczywiście jako kino akcji.
Film nie jest ambitny ani nowatorski, ale tez nie taki miał być. Gra aktorów też ma znaczenie drugoplanowe. Przytocze podsumowanie pewnej recenzji: Cytat:
I właśnie tak jest :) |
Ja byłem dwa dni temu i.. niestety opiszę go przy okazji w naszym drugim temacie ;)
|
Wczoraj byłem na The Expendables.
Super jest :D Jeżeli ktoś lubi filmy akcji lat 80-tych to na pewno sie nie zawiedzie. Dla mnie nie ma znaczenia czy ci goście mają po 50 czy 60 lat. Lubie ich i oglądało sie z przyjemnością. Odjąć moge punkcik za to że Arnie i Willis mieli tylko cameo, może w sequelu będzie lepiej (Arnie ma obowiązki gubernatora a Willis kręcił inny film). Bez zbędnego gadania, krótka akcja na początek, wprowadzenie do fabuły, pare mniejszych akcji co pare minut i totalna rozwałka na koniec. Nie znajdziemy tu żadnych nowych fabularnych pomysłów, wszystko już gdzieś było (wyspa z "Commando", zły pan z CIA a'la "Nico" itd). Fabuła prosta i przewidywalna, znalazło sie miejsce na humor jak w "Commando". Jeżeli ktoś nie nastawia się na głębokie przemyślenia itd to polecam :) Film niestety błyskawicznie zlatuje. |
Tekken - nowoczesny film kung fu , czerpiący pomysły z gry komputerowej czy konsolowej. Turniej sztuk walki, zawodnicy w tym jeden normalny człowiek, nie zawodowiec. Ale z pragnieniem zemsty. Skąd to znamy ? ;) . Ano na przykład z Mortal Kombat, DOA. Jako jeden z aktorów pokazał siedawno nie oglądany Cary Hirouyki - Tagawa. Z okropną fryzurą ;). Ocena : 5/10
|
Cytat:
9,5/10. :spoko::spoko: Albo iść do kina albo czekać na wersję fullHD: > |
Cytat:
nic więcej nie napiszę, bo się rozpisze i zdradzę fabułę ;) napiszę tylko Christopher Nolan - i jego filmy ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Incepcja - zaskakująco dobre kino akcji z elementami SF. Nie zdradzę fabuły ale dam mu 9/10. Dobry di Caprio. Z bardziej znanych nazwisk - Ken Watanabe .
Dodam jeszczer, że pod płaszczykiem akcji pojawiają się pytania o odpowiedzialność za własne działania, eksperymenty prowadzone w imię nauki nawet na własnej rodzinie. Z bardziej górnolotnych : co jest snem a co realem ? A może już niedługo my będziemy się gubić w wirtualnych snach, które okażą sięlepsze od realu (patrz Caprica). |
to ktoś tu ma ten szajs hbo2 ? :hmm:
|
dla politycznych - dzisiaj w hbo2 dokument o zeszłorocznych zamieszkach w iranie - dla nedy
|
Brody to niezły aktor, ale na pianistę mi już jedynie pasuje, jak zobaczyłem bilbord z reklamą tego filmu i "pianistę" z giwerą, to mało nie straciłem panowania nad fajerą. ;p
|
Predators - fabuła nawiązuje do pierwszej części z Arnim - w pewnym momencie główny bohater grany przez Adriana Brody "kopiuje" ;) sztuczki Arniego w walce z Wojownikiem z Kosmosu. W sumie i tak "Nasi" górą... czyli Siły Obronne Izraela ;). Ale fajny film i da się obejrzeć. 7/10
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cam to nie grzech jak ktos juz nie moze sie doczekac a w kinach w pl(pomijam ze niby 1 dzien po premierze swiatowej;) to pewnie zanim poleci wersja 2D(bo z tego co widze to reklamowana jest tylko 3D a ta mnie nie interesuje) to sporo czasu minie;)
@ynsiwy do 3 minuty ten trailer jeszcze jakos wygladal, ale pozniej to bajka dla dzieciakow. I znowu trend na biegajace zombie. I czy ten film nie przypomiona (poczatek trailera) 28 dnii i chyba jeszcze jakiegos innego horrorku tez, ktory zaczynal sie od przebudzenia w szpitalu? |
Cytat:
tylko raczej jako ostrzezenia - podsumowania zolniez nie chcial zabic dziecka majac swiadomosc, ze jest nosicielem wywiozl je na kontynent - to bylo w filmie i potem migawki co sie stalo z reszta swiata... |
można będzie się przerzucić na serial w podobnych klimatach :)
http://hatak24.pl/news/8911/Ponad_4m..._Walking_Dead/ |
Cytat:
Cytat:
|
Ten wpis na FW to taka bzdura jakich tam pelno. We wczesniejszych wpisach w "poprzednich" czesciach sa chyba nawet linki do stron gdzie wyraznie bylo napisane ze nie bedzie kontynuacji.
Do kina na RE nie pojde wiec czas czekac na dvdrip'a, chociaz pewnie wczesniej i cam'a ogladne:) |
No tak owszem tak to jest jak się pisze z pamięci :D
Dokładnie to amerykańscy żołnierze walczyli z tym w Wielkiej Brytanii Nie ma i nie będzie ? Skąd takie info ? Grzebałem i wygrzebałem: 28 Months Later (2011) http://www.filmweb.pl/film/28+miesię...ej-2011-534502 Jednak pewności nie ma... Pozostaje oczekiwać na Resident Evil: Afterlife (premiera PL w 10 września 2010) kolejne przygody Alice :D |
Nie ma i nie bedzie. A infekcja to byla chyba w Anglii
|
Najpierw był film:
- 28 days later http://www.imdb.com/title/tt0289043/ i zaraza toczyła się w USA potem był ciąg dalszy infekcji w USA: - 28 weeks later http://www.imdb.com/title/tt0463854/ ten zaś się skończył ciekawie, ostatnie migawki - pełno zombiaków a w tle Paryż czyli już zaraza w Europie, tak jakby chcieli jeszcze pociągnąć temat... Jest jakaś następna część ? Ktoś coś słyszał, zapowiedzi jakieś czy to już koniec i nie ma więcej :D |
fakt, z półobrotem nie przesadzał :sciana:
|
"Delta Force" - Chuck Norris, Lee Marvin - świetny film akcji z lat 80-tych, przypomniany przez TVP1. Wartka akcja, niezła muzyka. No i ciekawostka - film zawierał jakby przestrogę przed 11 września (Słowa jednego z terrorystów o wysadzeniu ciężarówką Białego Domu). No i niestety doszło do zamachu na USA.
I proszę się nie naśmiewać z Norrisa - grał dobrze i nie przesadzał z kopem z półobrotu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
"Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet".
Świetnie nakręcona opowieść o śledztwie w sprawie zaginięcia sprzed 40 lat. Porządne szwedzkie kino przypominające trochę tempem akcji "Wallandera". |
Na razie wystarczy mi pierwsza :)
Poza tym podejrzewam, że nikt nie myślał o kontynuacji kręcąc 'jedynkę'. Tylko, że film jest naprawdę dobry i pewnie osiągnąć jakiś sukces, w związku z czym chciano na nim jeszcze zarobić. Chociaż może się mylę, bo oceny dwójki też są wysokie. |
Druga czesc niestety duzo gorsza.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:46. |