Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

M@X 04.04.2005 22:30

So close - konkret, ale polecam najpierw obejrzec jego pierwsza czesc pt. "Naked Weapon" :-D!

Lukash 04.04.2005 22:47

a ja polecam Kumpli to film produkcji skandynawskiej, ciekawa propozycja, o kolesiach co kreca na kamerke swoje zycie i rozne przygody..:D

andrzejj9 04.04.2005 23:04

Cytat:

Napisany przez M@X.666
So close - konkret, ale polecam najpierw obejrzec jego pierwsza czesc pt. "Naked Weapon" :-D!

Masz na myśli ten film o dziewczynach trenowanych na zabójczynie? Bo mi szczerze mówiąc średnio się podobał (nawet nie obejrzałem do końca), nie wiedziałem też, że jest już druga część.

Lukash 04.04.2005 23:45

widze ze jest tu wielu fanow azjatyckiego kina:) ja z azjatyckich tylko horrory narazie

devil-80 05.04.2005 00:07

Mnie osobiście film So close podobał się,jest to dobry film akcji.Tak to jest film o kobietach które są zabójczyniami:)ale są także siostrami.Polecam ten film.

Smartek 05.04.2005 09:23

obejrzalem wczoraj tego after the sunset, ale nie chcialo mi sie juz na forum po nim wlazic.., film taki 'bondowaty' i zbyt hollywoodzki - zawsze wszystko sie bohaterom udaje, choc nie spodziewalem sie takiego zakonczenia [mowie o poruczniku Stanie ;-)]...

@Edwardo HAS'a ssalem z polishtracker.org - przewaznie wszystkie filmy, ktore teraz kupuje to wlasnie z torrent'ow :)
pozdro ;)

Edwardo 05.04.2005 10:24

Smartek: no ja caly czas z torentow czerpe zrodal. zwykle z filelist.org. czasem tez slsk odpale, ale to do mp3. chociaz jest fajny tracker z samymi mp3. filemp3.org

Smartek 05.04.2005 10:38

@Edwardo thx za ten adresik filemp3.org - super :), nie ma to jak serwisy z ratio, leecherzy strzezcie sie ;)
pozdro ;)

devil-80 05.04.2005 11:04

@Edwardo jak ściagać te torrenty,bo próbowałem shareaza lub bitlordem i cały pisze,że tracker down lub,że mam się zalogować a jestem zalogowany na tej stronce filemp3.org.Może mi ktoś to wytłumaczyc

M@X 05.04.2005 11:06

Dla wielbicieli azjatyckiego kina : czekajcie wytrwale na "Dom latajacych sztyletow". Film rezysera "Hero" ktory podejrzewam ze bedzie naprawde czyms dobrym (wspolpraca z tym samym operatorem obrazu - uiiiii!!!).

devil-80 05.04.2005 11:11

Dom latajacych sztyletow jest filmem dobrym,ale mi osobiście lepiej podobał sie Hero.

M@X 05.04.2005 11:26

@devil-80 : mozna wiedziec skad go dorwales? Bo watpie zeby lecial u nas w kinach, a na festiwal sie raczej nie wybiore...

devil-80 05.04.2005 11:34

Na dc++:) na 2 cd.Na emulu też jest.

Edwardo 05.04.2005 12:37

Cytat:

Napisany przez M@X.666
@devil-80 : mozna wiedziec skad go dorwales? Bo watpie zeby lecial u nas w kinach, a na festiwal sie raczej nie wybiore...

juz od miesiaca jak nie dluzej na trackerach wisi...
wersja 2cd ac3 5.1 full wypas i wogole.
zlookaj na napisy.org ze skoro sa juz literki do niego, to i film musi byc przez analogie :)

Edwardo 05.04.2005 12:40

Cytat:

Napisany przez devil-80
@Edwardo jak ściagać te torrenty,bo próbowałem shareaza lub bitlordem i cały pisze,że tracker down lub,że mam się zalogować a jestem zalogowany na tej stronce filemp3.org.Może mi ktoś to wytłumaczyc

ja preferuje ABC
jest nowa wersja tymbardziej.

wiec moge napisac ci co w ABC przestwic zeby bylo wieksze prawdopodobienstow ze wszytko smigac bedzie.
wiec tak: preferencje - network - minimum port zmien na 49152 a maksimum na 65535. klikasz apply, ok i chyba musisz zresecic abc.
ja resetuje zwykle caly system bo zauwazylem ze zostaja polaczenia od innych u mnie, i jestem jakby "przytkany"

jeszcze mozesz sie wylogowac i jeszcze raz zalogowac na filemp3.org
no i torenty jeszcze raz zassaj, te wczesniejsze wywal.
dodajac torenta do abc, badz w tle zalogowany i poczekaj chwil pare.
jak to nic nie da to nie wiem co jest grane.

Smartek 05.04.2005 12:43

ja polecam BitTornado - dla poczatkujacych jest w sam raz... jak sciagasz torrenty z serwisow z ratio'em to za kazdym polaczeniem [jesli masz zmienne IP] musisz sciagac na nowo/logowac sie :)
pozdro ;)

devil-80 05.04.2005 13:04

mam taki komunikat w każdym programie do pobierania torrentów
04/05/05 13:03:01 - rejected by tracker - Unrecognized host (80.53.102.202). Please go to http://www.filemp3.org:81 to sign-up or login.
A jestem zalogowany na tej stronie

Edwardo 05.04.2005 13:41

zmien porty tak jak pisalem, wyloguj sie, wylacz przegladarke, zapodaj wszytko od nowa jeszcze raz.
Osobiscie wlsnie zasysam kawalki z filemp3 wiec z trackerem jest wszytko ok.

devil-80 05.04.2005 13:53

tylko,że ja mam przekierowane porty i może to jest tego przyczyną:(dzięki za pomoc.

andrzejj9 05.04.2005 13:56

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Dla wielbicieli azjatyckiego kina : czekajcie wytrwale na "Dom latajacych sztyletow". Film rezysera "Hero" ktory podejrzewam ze bedzie naprawde czyms dobrym (wspolpraca z tym samym operatorem obrazu - uiiiii!!!).

Już w tym topicu z Edwardo o tym rozmawialiśmy. Ja go oglądałem chyba na początku tego roku. Ale jest naprawdę dobry :)

Edwardo 05.04.2005 15:03

zassalem filmik Koma.2004.DVDRip.XviD-FiCO, ponoc dobry tylko ze literek nie ma dopasowanych i nie moge sobie poradzic z dopasowaniem...szlag mnie trafia. sa PL ale coz z tego skoro nie zgrywa sie z filmem? agr... nie chce mi sie poprawiac co 3 minuty literek... a tras z 23klatek do 25 nic nie daje...

Smartek 05.04.2005 16:10

@Edwardo - o czym ten film? jak bedziesz mial dobre napisy [niestety czesto tak jest, ze z napisami dzieja sie rozne, dziwne rzeczy.. naszczescie odkad ogladam filmy na xbox'ie nie mialem ani razu problemu z napisami - zbieg okolicznosci, albo X je poprawia... w co watpie :)] to obejrzyj i powiedz czy warto..
pozdro ;)

Edwardo 05.04.2005 19:51

Smartek: www.filmweb.pl zajrzyj, tam jest opis. w skrocie Ci powiem ze jest o kims kto wycina zywcem nerki. wiecej nie pamietam, bo nie ogladalem. jak na weekendzie bedzie mi sie nudzic to moze dopasuje do mojej wersji FiCo i wrzuce na napisy.org

Smartek 05.04.2005 23:55

5 minut temu obejrzalem Hostage z Brucem Willisem.. i jestem pod wrazeniem, film ok, trzymal w napieciu :), ogolnie ~ 7/10 i polecam
pozdro ;)

MacGyver 06.04.2005 08:21

Cytat:

Napisany przez Smartek
5 minut temu obejrzalem Hostage z Brucem Willisem.. i jestem pod wrazeniem, film ok, trzymal w napieciu :), ogolnie ~ 7/10 i polecam
pozdro ;)

Czekam aż będzie do kupienia w znanym "hipermarkecie" ;)
Dziś chyba "kupie" Meet the fockers - Poznaj moich rodziców :)
btw: ostatnio oglądałem Constantine i film mi się totalnie nie spodobał :ysz:

Predi 06.04.2005 09:33

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Dziś chyba "kupie" Meet the fockers - Poznaj moich rodziców :)

mnie ten film zawiodl :( niby komedia miala byc a wyszlo to co wyszlo

woitas 06.04.2005 09:40

Cytat:

Napisany przez Edwardo
Smartek: www.filmweb.pl zajrzyj, tam jest opis. w skrocie Ci powiem ze jest o kims kto wycina zywcem nerki. wiecej nie pamietam, bo nie ogladalem. jak na weekendzie bedzie mi sie nudzic to moze dopasuje do mojej wersji FiCo i wrzuce na napisy.org

to ciekawe, bo jakiś czas temu oglądałem ten film (b. dobra jakość) i napisy pasowały idealnie.
widocznie masz inną wersję ściągnij sobie Koma.2004.DVDRip.XviD-TLF

Edwardo 06.04.2005 17:04

Cytat:

Napisany przez woitas
ściągnij sobie Koma.2004.DVDRip.XviD-TLF

no mam inna wersje co zaznaczylem na poczatku, moja wersja jest z oznaczeniem FiCO.

sciagnij sobie...dobre. nie ma co... film mi sie sciaga troche, to nie jest kopiowanie z cd na dysk. lacze mam takie jakie mam, jedynie 128 kilo.

teraz zasysam tworczosc Kinga, wiec Kome odpuszcze.

Damianos L 06.04.2005 19:44

Cytat:

Napisany przez Predi
mnie ten film zawiodl :( niby komedia miala byc a wyszlo to co wyszlo

Mnie tez, cienizna...

Ja polecam Komorke ;) calkiem niezle kino....

Lukash 06.04.2005 20:03

Cytat:

Napisany przez Damianos L
Ja polecam Komorke ;) calkiem niezle kino....

widzialem bardziej mi sie podobał telefon...komórka najdłuzsza reklama telefonu w historii:D

Smartek 06.04.2005 20:45

co to jest ten Sin City? strasznie popularny zrobil sie ostatnio ten tytul :)
juz go kupilem.., dzisiaj ogladam criminal :)
pozdro ;)

Lukash 06.04.2005 22:08

Cytat:

Napisany przez Smartek
co to jest ten Sin City? strasznie popularny zrobil sie ostatnio ten tytul :)
juz go kupilem.., dzisiaj ogladam criminal :)
pozdro ;)

Sin city to film zrobiony na podstawie komiksu...w USA byla niedawno premiera nie wiem czy oplacalo ci sie go kupic bo slaba kopia narazie,...w skrocie o filmie:Marvin, główny bohater filmu spotyka na swej drodze dziewczynę o imieniu Goldie, spędzają ze sobą noc i okazuje się, że być może jest on jego jedyną miłością - jednak rano okazuje się, że ona nie żyje. Marvin postanawia udać się do miasta grzechu, by tam odnaleźć człowieka, który zabił Goldie. Wyprawa ta jednak jest niebezpieczna - bo miasto grzechu to siedlisko mafii, prostytutek i różnego rodzaju mrocznych ludzi.

Jeszcze dodam obsade tego filmu: Mickey Rourke, Bruce Willis, Elijah Wood, Jessica Alba, Brittany Murphy, Josh Harnett, Maria Bello, Benicio Del Toro...itd.

Film jest zrobiony w nowatorskiej technice, film przypomina komiks...jeszcze nie widzialem ale z ocen zarowno prasy jak i widzow zza oceanu wydaje sie swietnym filmem u nas premiera 17 czerwca:)

woitas 06.04.2005 22:44

Cytat:

Napisany przez Edwardo
no mam inna wersje co zaznaczylem na poczatku, moja wersja jest z oznaczeniem FiCO.

sciagnij sobie...dobre. nie ma co... film mi sie sciaga troche, to nie jest kopiowanie z cd na dysk. lacze mam takie jakie mam, jedynie 128 kilo.

teraz zasysam tworczosc Kinga, wiec Kome odpuszcze.

może, ale zamiast czekać ch...j wie ile, wolałbym ściągnąć tą wersję, którą podałem.
a warto, bo triller jest :spoko:

natomiast po recenzjach sin city wnioskuję, że szykuje się niezła gratka dla amatorów dobrego kina :)
ps. podobno to pierwsze w historii w 100% cyfrowe dzielo.

Smartek 06.04.2005 23:02

wlasnie obejrzalem criminal - super komedia kryminalna! huhu, a jakie zakonczenie :haha: GORACO POLECAM tym co jeszcze nie widzieli :)
pozdro ;)

woitas 07.04.2005 22:38

polecam tragikomedię 11:14.
To miała być kolejna, spokojna noc, na sennych przedmieściach Middleton. Okaże się jednak bardzo karkołomna. Gdy wybije 11:14, wydarzy się tu kilka wypadków o fatalnych konsekwencjach dla kilku osób. Zanim skończy się noc, spokojne Middleton zobaczy, co najmniej dwa ciała, usłyszy strzały i wycie policyjnych kogutów. Bohaterowie bezskutecznie będą próbowali wypląta***267; się z niewyobrażalnego pecha, który połączył ich wszystkich o jednej feralnej godzinie.

dawno nie widziałem tak dobrze przemyślanego scenariusza.
w obsadzie m.in. Hilary Swank, Patrick Swayze, Colin Hanks, Rachael Leigh Cook (wygląda bosko w tej roli :P), Henry Thomas

ps. nigdy nie będę sikał przez okno ani uprawiał seksu na cmentarzu...

Lukash 07.04.2005 23:47

ja dzisaj zabieram sie za ogladanie donni darko polecaliscie to zobacze czy warto:),...ogladam tez aviatora lae w czesich bo nudny..:D

devil-80 08.04.2005 00:34

no zgadzam się Aviator jest trochę przynudnawy,miałem go w 2 częściach ale jakoś wytrzymałem bez dłuższych przerw.

Smartek 08.04.2005 10:07

wczoraj obejrzalem Million Dollar Baby, film troche przeciagniety - momentami za bardzo, dlugi, troszku nudnawy, ale wzruszajacy..., nawet bardzo :)
mozna obejrzec..., choc nie wiem dlaczego po raz kolejny przekonalem sie, ze filmy oscarowe sa przewaznie do bani :|
pozdro ;)

Weron 08.04.2005 10:13

Cytat:

Napisany przez Smartek
filmy oscarowe sa przewaznie do bani :|

Z tego roku rzeczywiscie sa do bani.
Million dollar to film przecietny.Zadna rewelacja.Obejrzalem bo obejrzalem.
Jak ktos nie ogladal to nie musi nic nie straci.
Ale w poprzednich latach filmy byly niezle.

woitas 08.04.2005 10:24

eee... coś ty... film eastwooda był świetny.
dobre nietuzinkowe kino, bez jałowych "made in hollywood" dialogów i wciskanego na siłę happy end'u.

ja chcę "sin city" :ja_chce:

Smartek 08.04.2005 12:11

ja moze dzisiaj wlasnie sin city lookne :)
pozdro ;)

woitas 08.04.2005 12:59

nie chcę kinówki.
wolę poczekać i obejrzeć w dobrej jakości, niż zepsuć sobie całą przyjemność z oglądania.

a sądząc po ilości prenumeratorów w koskach torrenta, to mamy murowany hit :D

Lukash 08.04.2005 13:19

obejrzalem donni darko fajny ciekawy, ale nie jest az tak zakrecony przy Mulholland drive wysiada, w kazdym badz razie pobal mi sie:D

Ufil123 08.04.2005 15:47

witam
mam takie nietypowe pytanie a raczej prosbe, a mianowicie ma ktoś film Be.Cool.DVDSCR.XviD-DoNE.avi

jesli tak to prosze podajcie mi czas cd1 tego filmu (bo polączylem go sobie ale zapomniłem zapisać czas cd1 i teraz nie bede mogl przesunac i połaczyć napisów)

hm a moze ma ktos do niego napisy ??bo jak narazie sa tylko po hiszpansku :(

Damianos L 08.04.2005 16:02

Witam

czas 1 plyty to 1:00:17 :)

no wlasnie-napisy,kto ma?

Smartek 08.04.2005 18:52

poczekamy, niedlugo beda.. ja dzisiaj z zalegloscia obejrzalem Ladder 49..., 6/10, wiecej nic nie moge powiedziec.. zwykly film..
pozdro ;)

Tribunal 08.04.2005 22:44

Ja dzisaj oglądnołem GRunge(chyba tak sie pisze) fajny horrorek:D

Smartek 08.04.2005 23:09

@tribunal, a nie Grudge? :P... jesli chodzi o ten to ... dno kompletne
pozdro ;)

woitas 08.04.2005 23:50

zassałem sin city - kinówka, ale b. dobra.
tyle tylko, że nie ma napisów, a film zapowiada się smakowicie :buu:

Lukash 09.04.2005 01:14

tez poczatek sciagnolem kawalek zeby zobaczyc jak wyglada i wyglada niezle ale dalej nie sacigam czekam na lepsza kopie

B@rtek 09.04.2005 01:21

Ostatnio oglądałem:

Skarb narodów :spoko:
Blade III :spoko:
Klątwa, to zależy jakie kino kto lubi :taktak:
Jak ugryźć 10 milionów II :spoko:

Jutro (dzisiaj) będę oglądał:

Constantine,
Egzorcyste,
Piłę,
Ringa 2 :D

Predi 09.04.2005 09:04

Cytat:

Napisany przez Smartek
@tribunal, a nie Grudge? :P... jesli chodzi o ten to ... dno kompletne
pozdro ;)

dokladnie :( albo faktycznie dno albo go nie zrozumialem ;) ani to straszne ani to ciekawe.... przez druga polowe filmu juz ziewalem

B@rtek 09.04.2005 09:52

Cytat:

Napisany przez Predi
dokladnie :( albo faktycznie dno albo go nie zrozumialem ;) ani to straszne ani to ciekawe.... przez druga polowe filmu juz ziewalem

A ja Klątwe zrozumiałem :P

Ciekawy jest jak go się ogląda wieczorem przy zgaszonym świetle i trzeb być skupionym to można się bać :D

ed hunter 09.04.2005 10:35

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
A ja Klątwe zrozumiałem :P

Ciekawy jest jak go się ogląda wieczorem przy zgaszonym świetle i trzeb być skupionym to można się bać :D

to łatwo Cię wystraszyć. :O dla mnie ten film to parodia :D

B@rtek 09.04.2005 11:21

Cytat:

Napisany przez ed hunter

Nie mówię, że ja się bałem :nie:

Jak dla mnie za mało akcji było :|

Kuzynka i siostra oglądały :D :haha:

Jaka była ich reakcja na ten film nie muszę pisać :>

czero 09.04.2005 11:25

Cytat:

Napisany przez ed hunter

Dokladnie, byla tylko jedna straszna scena (z glowa pod koldra), nic wiecej. W ogole nie straszny. Mi sie nie podobal.

Predi 09.04.2005 12:17

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Kuzynka i siostra oglądały :D :haha:

moja dziewczyna tez sie bala :D - wniosek - nie licz kobiet jezeli oceniasz taki film :D
wialo nuda i tyle ;)

Smartek 09.04.2005 12:45

jedyna [imo] ciekawa scena w klatwie to w autobusie.. na szybie :), wtedy podskoczylem...
pozdro ;)

-edit-

swoja droga, zauwazylem, ze ostatnio kinowki i TeleSynci sa b. ladne.. czyzby zaczeli produkowac lepsze kamery? :haha:
pozdro ;)

Lukash 09.04.2005 14:43

Cytat:

Napisany przez Smartek
swoja droga, zauwazylem, ze ostatnio kinowki i TeleSynci sa b. ladne.. czyzby zaczeli produkowac lepsze kamery? :haha:
pozdro ;)

tez to zauwazylem wczoraj jak kawalek Sin city sciagnolem kopia nawet do poogladanie nie to co kiedys ze kamere na wszytkie strony rzuca:D

Smartek 09.04.2005 17:20

Przed momentem obejrzalem "Final Cut".. niebalna fabula, ciekawe zakonczenie, 7,5/10 i polecam :) [jednak do kina na to bym nie poszedl..]
pozdro ;)

woitas 10.04.2005 15:04

właśnie widziałem reklamę filmu "the interpreter" (tłumaczka) z s. penn i n. kidman.
zapowiada się smakowicie :)

Edwardo 10.04.2005 17:14

a ja zasalem kolejny film bez literek...kurde no... Miasteczko Salem z 1979 roku na podsawie powiesci S.Kinga.

no ale nie powstrzyma mnie to przed ogladaniem, zaraz zaczynam.

acha, wczoraj polecialy Pręgi polskiej produkcji.

moja opinia:
dawno tak dobrego dramtu made in Poland nie widzialem.
ogladalo sie poprostu szybko, z zapartym tchem.

woitas 10.04.2005 19:05

właśnie jestem świeżo po obejrzeniu sin city.
Adaptacja kilku albumów z komiksowej serii Franka Millera. Obserwujemy trzy równoległe i zazębiające się historie toczące się w Basin, nazywanym Miastem Grzechu.

dawno nie widziałem czegoś tak dobrego.
fabuła, sposób realizacji, efekty - genialna robota.
wg mnie to najlepszy film roberta rodriguez'a.
może i pojawią się w tym roku filmy, które kasowością przebiją sin city, ale to jest prawdziwe arcydzieło.
może tak epokowe, jak matrix?

wg mojej skali 9,5/10 (bo to kinówka :P).

AleX69 10.04.2005 19:44

Cytat:

Napisany przez woitas
...może i pojawią się w tym roku filmy, które kasowością przebiją sin city, ...

jesli chodzi o box-office (kasowosc) to wydaje mi sie ze juz dawno mamy tegorocznego zwyciezce ... :D
STAR WARS, EPISODE 3: REVENGE OF THE SITH

M@X 10.04.2005 23:29

O tak, na Star Wars III ide do kina, nie ma bata. Ma byc najbardziej mroczny i idealnie laczyc obie trylogie!

@Edwardo : moim zdaniem "Pregi" sa wybitne, na pewno sa lepsze polskei filmy, ale jak na debiut to calkiem przyzwoicie... BTW : Czy ktos dysponuje duza filmoteka Zbyszka Rybczynskiego?

Lukash 11.04.2005 01:39

i tak najlepsza trylogia wszechczasów jest Back To The Future:D

andrzejj9 11.04.2005 06:38

Cytat:

Napisany przez M@X.666
O tak, na Star Wars III ide do kina, nie ma bata. Ma byc najbardziej mroczny i idealnie laczyc obie trylogie!

Taaa... ma być... Cholera, jakoś Lucasowi po poprzednich częściach przestałem wierzyć.. ciekawie, dlaczego?

woitas 11.04.2005 09:53

może dlatego, że te części reżyseruje sam lucas?
przecież epizody 4-6 miały różnych reżyserów, co trylogii wyszło na dobre.
ale zobaczymy.
trailer zapowiada się znakomicie.
poza tym, po przegięciu z mrocznym widmem, lucas wziął się poważnie do roboty i atak klonów wyszedł nieporównywalnie lepijej.

ps. niestety, poza star wars i kronikami riddick'a ostatnio nie wyszło nic wielkiego z sf :|

Edwardo 11.04.2005 11:22

Cytat:

Napisany przez M@X.666
moim zdaniem "Pregi" sa wybitne, na pewno sa lepsze polskei filmy, ale jak na debiut to calkiem przyzwoicie...

nom, nie mowie nie.
poprostu dawno nie ogladalem tak dobrego filmu polskiego.

M@X 11.04.2005 13:29

woitas : chyba sie przeslyszalem... porownujesz Riddicka do Star Wars? Ja balbym sie do nich porownywac Pitch Blacka, o "Kronikach..." nie wspominajac... O "Riddicku" zaraz ludzie zapomna, a Gwiezdne Wojny trwaly, trwaja i trwac beda :D!

@Edwardo : polecam rowniez "Ono" Malgorzaty Szumowskiej jak i "Mojego Nikifora" Krzysztofa Krauzego! Dobre polskie filmy!

Tribunal 11.04.2005 14:01

Najlepszy z fimów polskich to jest MIś:p

woitas 11.04.2005 14:19

Cytat:

Napisany przez M@X.666
woitas : chyba sie przeslyszalem... porownujesz Riddicka do Star Wars? Ja balbym sie do nich porownywac Pitch Blacka, o "Kronikach..." nie wspominajac... O "Riddicku" zaraz ludzie zapomna, a Gwiezdne Wojny trwaly, trwaja i trwac beda :D!

@Edwardo : polecam rowniez "Ono" Malgorzaty Szumowskiej jak i "Mojego Nikifora" Krzysztofa Krauzego! Dobre polskie filmy!

nie porównuję.
chodziło o to, że to bodajże jedyne w ostatnich latach filmy sf nakręcone z dużym rozmachem.
takich produkcji jest niestety jak na lekarstwo.

Ziele 11.04.2005 14:24

Cytat:

Napisany przez M@X.666

Widze że lubisz besztać ludzi którzy tylko coś nie tak powiedzą na temat SW. Najpierw ja teraz woitas. Normalnie to tak jak powiedzieć przy moherowym berecie że Radio Maryja jest be, a zaraz zwyzywa.

woitas 11.04.2005 15:10

nie przejmuj się.
nie warto.

wracając do tematu, oglądałem wczoraj criminal :D
info: http://www.filmweb.pl/Criminal,-,Wie...,Film,id=98330
film zrobił na mnie pozytywne wrażenie dobrą obsadą i nieźle zakręconą intrygą.

andrzejj9 11.04.2005 16:01

Cytat:

Napisany przez woitas
może dlatego, że te części reżyseruje sam lucas?
przecież epizody 4-6 miały różnych reżyserów, co trylogii wyszło na dobre.
ale zobaczymy.
trailer zapowiada się znakomicie.
poza tym, po przegięciu z mrocznym widmem, lucas wziął się poważnie do roboty i atak klonów wyszedł nieporównywalnie lepijej.

ps. niestety, poza star wars i kronikami riddick'a ostatnio nie wyszło nic wielkiego z sf :|

Widzisz, ale być lepszym od dna, nawet dużo lepszym to żadna chwała.. A Atak Klonów, mimo, że zdecydowanie lepszy od Mrocznego Widma wcale nie był dobry. Był to film, który można było obejrzeć, ale nie wnosił nic nowego, a właściwie od pewnego momentu po prostu nudził. I to nie, że nie spełnij oczekiwań jako kolejna część Gwiezdnych Wojen. On po prostu nie spełnił oczekiwań jako film. Był słaby i tyle..

Co nie znaczy, że część kolejną z góry skazuję na porażkę. Wręcz przeciwnie, mam nadzieję, że powstanie w końcu coś, co jeśli nie dorówna, to przynajmniej zbliży się do poprzedników, które ogląda się z przyjemnością nawet dziś :)

Ziele 11.04.2005 17:14

Cytat:

Napisany przez woitas
nie przejmuj się.
nie warto.

Wiem że nie warto ale wyprowadził mnie z równowagi. Rozumiem że może powiedzieć że bardziej mu sie podobają SW ale żeby to narzucać innym? Mi się bardziej podoba Riddick i nawet nie wiem jakie wychwalanie SW tego nie zmieni.

M@X 11.04.2005 22:00

Uniesli sie... pfff ;d. Djacie spokoj, nie jestem fanatykiem SW ktory chodzi z mieczem swietlnym zamiast dlugopisu i jak widiz kolesia w koszulce "Star Trek" to leci mu obic maske. Po prostu uwazam ze wykreowany w SW swiat jest bardzo rozwiniety (rasy, planety, statki itd.) za co bardzo cenie Lucasa, bo jest czlowiekiem ktory zrobil dla filmu swoimi "SW" prawie tyle, ile J.R.R. Tolkien zrobil dla literatury swoim "Wladca Pierscieni", "Hobbitem" i wieloma innymi pozycjami, ktore coraz doskonalej opisywaly swiat Middleearth. "Pitch Black" byl fajny, przemycane wartosci kojarzyly mi sie z Ghost in the Shell a filzofoia jaka przekazywal mile piescila umysl. "Riddick" nie zasluguje na miano kontynuacji "PB", jako ze jest prostym do bolu filmem SF w ktorym jak ktos raczyl kiedys napisac "Stumilionowy budzet zastapil dobra linie fabularna". Z czym w pelni sie zgadzam. Ja z tematem koncze, zycze milego ogladania trzeciej czesci "Riddicka" (jest zapowiedziany), pozdrawiam...

demek 12.04.2005 13:50

hehehe ktos sie uniosl i ty tez zrozum ze nie kazdemu sie bedzie podobac to co tobie :) ktos uwaza ze film "a" jest dobry to powiedz ze TOBIE sie nie podobal a nie mow ze dno no chyba ze powiesz "dla mnie dno" to wtedy tak a z racji tego do jakiej szkoly chodzisz twoje posty wygladaja tak jakbys tylko ty mial racje:) bez urazy i do pogadania wiesz gdzie:P

ed hunter 12.04.2005 14:36

może to nie nowość ale trochę napisów do sin city już jest...

http://napisy.info/SzukajNapisow.php...tp=Sin+City&k=

AleX69 12.04.2005 16:00

mam juz zaproszenie na premiere Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) 19 maja do jednego z warszwskich kin ... juz sie nie moge doczekac :D

po drodze bedzie jeszcze kilka pokazow Be Cool (14.04.2005) i dlugo oczekiwany film Ridleya Scotta Kingdom of Heaven (06.05.2005) ... will see

M@X 12.04.2005 23:08

Alex69 : po ile stoja te zaproszonka? Bo chyba czas juz zaczac sie rozgladac, a jak sie spoznilem to sie potne...

AleX69 13.04.2005 10:12

M@X.666@ ... nie mam zielonego pojecia - ja mam za free :mruga:

M@X 13.04.2005 10:17

Niektorym to dobrze ;-D

woitas 14.04.2005 23:30

własnie obejrzałem "be cool".
kontynuacja przebojowej komedii "dorwać małego". chili palmer (john travolta) postanawia zrobić karierę w przemyśle muzycznym i - za sprawą ochroniarza-geja, który marzy, by zostać piosenkarzem - uwikłany zostaje w morderstwo i mafijne porachunki.

polecam :)

andrzejj9 15.04.2005 05:58

Cytat:

Napisany przez woitas
własnie obejrzałem "be cool".
kontynuacja przebojowej komedii "dorwać małego". chili palmer (john travolta) postanawia zrobić karierę w przemyśle muzycznym i - za sprawą ochroniarza-geja, który marzy, by zostać piosenkarzem - uwikłany zostaje w morderstwo i mafijne porachunki.

polecam :)

Kopia jest już dobra?

woitas 15.04.2005 09:28

oczywiście - wersja na 2cd.
jedynie w górnym prawym rogu lecą cyferki kontrolne.
ale to zupełnie nie przeszkadza.

icemac 15.04.2005 09:49

kopia moze i dobra bo DVDScr, ale fabula tragiczna

przerost formy (czytaj znanych aktorow) nad trescia

dla mnie tragedia, dwie godziny o niczym :tak!:

AleX69 15.04.2005 09:50

tez widzialem wczoraj w kinie "be cool" ... dla mnie bomba z pierwszej czesci
"dorwac malego" nie strawilem wyszedlem z kina ...
czesc druga ... miod z boczkiem :jem: - jest parle muzycznych dluzyzn ale
dawno sie tak nie obsmialem :D ... szczegolnie blyszcza role the rock'a i andré 3000

polecam :spoko:

andrzejj9 15.04.2005 11:35

No to wygląda na to, że niedługo zapoznam się z treścią ;)

Smartek 15.04.2005 14:40

ja mam Be.Cool.DVDSCR.XviD-DoNE i kopia potwierdzam, ze b. ladna :)
pozdro ;)

andrzejj9 17.04.2005 00:10

Ja właśnie obejrzałem Out of Reach ze Stevenem Seagalem. I muszę przyznać, że film okazał się lepszy niż się spodziewałem. Mimo, że fabuła nie należy do najlepszych, to został naprawdę ciekawie i dobrze zrealizowany.

Dodatkową ciekawostką może być dla nas fakt, że w większości film miał miejsce (a tym samym był kręcony) w Polsce. Co czasami powodało u mnie uśmieszek politowania, kiedy widziałem super urządzoną komendę policji (ciekawe skąd taką wzięli), czy wspaniałe, szyste budynki i dobrze wyszkoloną policję. Swoją drogą muszę przyznać, że to się wydaje naprawdę żałosne wiedząc, jak wygląda to w rzeczywistości.

Przynajmniej dróg nie udało im się pokazać wyidealizowanych, ale akurat żeby to zrobić, to musielibyśmy mieć w Polsce jakąś drogę w dobrym stanie, a do tego jeszcze daleko.

Generalnie film polecam, chociażby ze względu na to miejsce akcji, ale nie tylko :)

M@X 17.04.2005 06:25

andrzejj9 : szkoda ze za bron dla Seagala musial zpalacic WFDiF (wymog gwiazdora, ktory przeciez nie bedzie wozil swojego sprzetu - lepiej przyczepe przeznaczyc na druga garderobe), a po skonczeniu zdjec Seagal nawet nei raczyl odkupic tej broni od wytworni i ona tam lezy do dzis...

Weron 17.04.2005 06:32

Ostatnio obejrzalem 4 odcinki polskiego serialu Oficer, ktory leci na tvp w czwartki o 20.00.MI on sie podabal.Jako, ze lubie taka tematyke to ogladalem (ogladam) wiekszosc takich seriali, ktore ostatnio sie pojawily w tv (Kryminalni, Glina, Fala Zbrodni).To Oficer wedlug mnie wszystkie przebija.Polecam.Dobra, szybka akcja+fajna muzia :)

Matievoo 17.04.2005 10:44

Chyba oglądałem ten film ;)

Damianos L 19.04.2005 23:23

Ma ktos moze lub wie gdzie sa napisy do The Interpreter (Tłumaczka) ???

Mam wersje The.Interpreter.(V.O).[DvDRip].[WwW.LiMiTeDiVx.CoM] 695,4MB

demek 20.04.2005 00:28

kryminalni - prosty aczkolwiek wciagajacy
oficer - bardzo dobry i bardzo wciagajacy.....ale poczekajmy na wiecej czy bedzie dobry
glina - trzymajacy w napieciu non stop , zaraz po ekstradycji najlepszy polski serial tego typu (ale poczekajmy na oficera jak sie skonczy) aczkolwiek kijowe zakonczenie ale.....obiecujace nastepny "sezon"
fala zbrodni - tez dobry ale nieco naciagany

demek 21.04.2005 13:50

Assault.On.Precinct.13.DVDSCR.XViD-NOX
super efekty dzwiekowe podczas strzelaniny:) film nawet dobry w kazdym razie dvdrip sciagne jak sie pojawi:)

Damianos L 21.04.2005 14:10

widze ze screener to chyba ladna kopia??

zabieram sie za kupowanie z torrentshopu ;)

demek 21.04.2005 15:39

Cytat:

Napisany przez Damianos L
widze ze screener to chyba ladna kopia??

zabieram sie za kupowanie z torrentshopu ;)

tak ladna kopia :)

Damianos L 21.04.2005 16:28

juz zaciagam, tylko cosik slaby transferek :(

Ogladal ktos In Good Company, po polsku tytul brzmi W doborowym towarzystwie ??? dobry ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:50.