Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Weron 30.09.2005 19:25

Ogladalem dzisiaj Four Brothers z "Marky Mark'iem". Taki sobie. Ale spoko sie ogladalo, ze sie tak wyraze. Nic nowego w nim nie wymyslili, jesli chodzi o kino sensacyjne, jednakze lubie sobie takie filmy poogladac. Fabula w sumie banalna. Czterech braci przyjezdza na pogrzeb matki, ktora zostala zamordowana i rozprawiaja sie z mordercami. Takie cos mniej wiecej to jest. :)

Burak_PL 30.09.2005 19:50

Panowie zaraz zobacze sobie "Zebrę z klasą" z rodziną :) więc za jakies 3-4h można spodziewac sie recenzji :)

andrzejj9 30.09.2005 20:06

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
Panowie zaraz zobacze sobie "Zebrę z klasą" z rodziną :) więc za jakies 3-4h można spodziewac sie recenzji :)

Całkiem całkiem, jak na film rodzinny idealne :)

M@X 30.09.2005 20:53

Wlasnie przejrzalem nowy numer "Filmu" i... spadlem z krzesla. Widac na Final Fantasy VII sie nie skonczy. Fanatycy mangi i anime - przygotujcie sie :-).

http://anime.com.pl/galleries/00/006...eed_plakat.jpg

Burak_PL 30.09.2005 23:58

Polecam "Wojak Churchill" śmich+śmiech+śmiech................10/10

Weron 04.10.2005 16:49

Ostatnio ogladalem Green Street Hooligans film o hooligans. Taki sobie. Football Factory o wiele lepszy byl. Ale mozna sobie zobaczyc.
Widzialem takze Lawstorant. To polska produkcja. Cienizna maksymalna. Szkoda czasu. Jeszcze na dodatek Wisniewski sie tam pokazal.http://img253.imageshack.us/img253/5898/loser7td.gif

Brede 04.10.2005 16:52

Osobiście gustuję raczej w Horrorach, Science Fiction oraz Anime/Manga. Polecam "Jurassic Park" 1 lub 2 część, wszystkie części kultowej kosmicznej sagi "Alien", oraz coś na odczepnego jak "Ostani Samuraj". Chociaż w gruncie rzeczy jest tych moich ulubionych filmów o wiele więcej ...

Colony5 05.10.2005 08:09

Polecam

Gorąco polecam dwa tytuły, które ostatnio obejrzałem:
1. Ciemność (Darkness) 2002 r. - horror - bardzo rzadko boję się na filmach, ale kiedy już się wystraszę to mam przechodzące mrówki w stopach. A tak kilkakrotnie było podczas oglądania tego filmu.

2. Powrót do Garden State (Garden State) - 2004 r. - obejrzałem ten film jeszcze raz i dopiero wtedy tak naprawdę dojrzałem jego walory. Film pozostawia po sobie wiele tematów do przemyśleń. Scena z głównym bohaterem siedzącym na tapczanie po drugach na długo zapadnie w moją pamięć. Osoby lubiące wartką akcję będą jednak rozczarowane, ale to nie ten gatunek filmu.

Pozdrawiam wszystkich miłośników dobrego filmu.

Burak_PL 05.10.2005 09:04

a wczoraj sobie w końcu Constantina zobaczyłem razem z ojcem. A mój ojciec to bardoz wymagający jest jeśli chodzi o filmy. No i przez pierwsze 20 minut, również popierałem go, że to knot, ale potem całkiem całkiem i filmik niezły wyszedł. POLECAM :)

MacGyver 05.10.2005 11:25

Wczoraj przypadkiem dowiedziałem się o premierze (za 2 tygodnie) filmu Doom.
Cytat:

Napisany przez film.onet.pl
Adaptacja niezwykle popularnej gry komputerowej. Akcja filmu rozgrywa się w laboratorium kosmicznym na Marsie. Potężna konglomeracja kosmiczna prowadzi tutaj tajne eksperymenty i analizę artefaktów, pozostawionych dawno temu przez nieznaną cywilizację. Głównym bohaterem filmu będzie John Grimm, szef wojskowej jednostki specjalnej, który nie wie, że badania nad śladami nieznanej cywilizacji zapoczątkowali jego, nieżyjący już rodzice. Kiedy w czasie eksperymentów przez przypadek uwolnione zostaną piekielne demony próbujące przejąć kontrolę nad stacją, Grimm i jego żołnierze będą musieli podjąć z nimi walkę.

Film oparty na grze i przypomnina trochę Resident Evil.
Ciekawe jaką bedę miał minę po obejżeniu (???)

M@X 05.10.2005 11:29

Obawiam sie, ze kwasna... Niestety jedynym jak do tej pory filmem na podstawie gry (IMHO!) jest FF VII : Advent Children. Reszta tylko lekko ociera sie o rzeczyz znane z gier a i ta "robi swoje" :-(.

polakT 10.10.2005 17:26

a ja obejrzałem wczoraj land of the dead - odradzam ogladanie - moja opinia - załosny jest ten film

TORQUE 10.10.2005 20:57

ja się zgadzam z @thomasem film ogólnie jest dziwny i mało ciekawy. W/g mnie jego ocena to 3-/10.

polakT 12.10.2005 11:52

dzis Day.of.the.Dead.2.-.Contagium.2005 - jeszcze gorzej, nudny ten film, na raty ogladalem, chociaz jak znam zycie sa ludzie ktrym on sie spodoba - akcja w tym filmie toczy sie jak w psycholgicznym (czyli powoli), ale wartosci nie ma zadnej.

:-PrzemekP 14.10.2005 09:01

a dla mnie:
Trylogia Pierścienia,
Saga Star Wars,
Czekając na Joe !!! no to był niezły dokument o wpinaczce w Andach !!! dla mnie trekingowca poprostu rewelacyjny dramat !
Za Wszelką Cenę ... oskar jak najbardziej słuszny
Piła,
Sin City - Miasto Grzechu,

lekka przesada:
Aleksander - zasnąłem,
polski Wiedźmin !!!!! - kurde masakra !!!!! jeśli ktoś czytaj książkę !!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:43.