![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#466 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cześć.
Dołączając się do dyskusji: Płytki AXE AZO DVD-R kupione na Allegro, wypaliłem dwie 2x - żadnych problemów. Unique Disc Identifier : [DVD-R:MBI 01RG20 ] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD-R] Manufacturer ID : [MBI 01RG20 ] Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose] Recording Speeds : [1x - 2x - 4x] Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3 MB = 4.38 GB] -------------------------------------------------------------------------- [DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com] -------------------------------------------------------------------------- Pozdrawiam, |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#467 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.09.2003
![]() |
Czy znacie te płytki?
Cześć, ponawiam moje pytanie odnośnie tych płytek Prodye Version 2.0. Czy znacie je i czy opłaca się na nich wypalać filmy i czy jakiekolwiek dane. Są to prawdopodobnie płytki niemieckiej firmy.
#468 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jabba |
|
![]() |
![]() |
#469 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Platinum 4x RICOH
Platinum 4x na nosniku RICOHA nagrany przy predkosci 8x
Cena: 5.5zl SLIM Liteon 451@851 GS0F
#470 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
to na srodku to przez to [tak podejrzewam] ze plytka byla "lekko" zarysowana przed zapisem
#471 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Cytat:
http://www.dvdrhelp.com/dvdmedia.php...+or+List+Media To nie dokładnie Version 2.0, ale nośniki Prodye są |
|
![]() |
![]() |
#472 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.11.2001
![]() |
Ranking płytek
a może by tak stworzyć jakiś ranking płytek? bo jak mam szukać jakiegoś info na temat jakiejś płytki "X" i mam przewalać ponad 30 podstron to już przesada
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
kurde akie sa dobre minusy za jakies 5 zl.
wiem ze verbatimy i tdk sa dobre (co prawda 5 z 10 tdkow mi sie zle napralo na ps2 ale c...) ale szukam tanszych co by nie stracic znow kilku zlotych.
#474 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Hawk 4x -R w slimie. Czasem zdarzaja sie MCC (to samo co verbatim) lub od AN (ale i tak niezle sie pala) za 5 zl. w MediaMarkt na ostrobramskiej.
Co do tego wykresu, to moze zachodzic podejrzenie ze pliki w srodkowej czesci nagrania beda uszkodzone - taki wykres (ksztalt) nie jest 'naturalny'. |
![]() |
![]() |
#475 |
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
zadne hawki.
cd hawka to najwieksze gowno jakie w rzyciu w napedzie trzymalem. Ta firme to szerokim lukiem omijam. smierdza siarka, pala sie do dupy, rysuja, 700 wykrywalo mi w liteonie jako 650, i znikaja z nich dane bo mi jeden wiesniak na tym gry palil, totalne zero.
#476 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
Podsumowanie nosnikow
Zapraszam w takim razie na http://dvd.for.pl
zebralem tu wszystkie informacjie i uzupelnilem o swoje...mam nadzieje ze mozemy ta baze bardziej rozbudowac oczywiscie podajac przy nosnikach te dane ktore wymienilem w kolumnach. Przeprowadzane testy byly za pomoca : ------------------------------------------------------------------- Smart-Burn Media Check v3.1.7 ftp://156.17.225.199:1945/software/s.../SMARTBURN.zip ------------------------------------------------------------------- DVDIdentifier v3.2 beta2 ftp://156.17.225.199:1945/software/s...identifier.zip ------------------------------------------------------------------- Pozdrawiam i zachecam do rozwijania tematu ![]()
================================================== = LiteOn 851s *** XP2000 *** 512MB *** Radeon 8500 *** ASUS A7V 333 *** Audigy http://dvd.for.pl - testy nosnikow dvd ================================================== = |
![]() |
![]() |
#477 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.02.2004
![]() |
--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD+R:AML-001-000] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD+R] Manufacturer ID : [AML] Media Type ID : [001] Product Revision : [Not Specified] Disc Application Code : [General Purpose] Recording Speeds : [2.4x - 4x] Blank Disc Capacity : [2,295,104 Sectors = 4,482.6 MB = 4.38 GB] -------------------------------------------------------------------------- [DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com] -------------------------------------------------------------------------- ESPERANZA DVD+R |
![]() |
![]() |
#478 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Podaj jeszcze do kompletu: Package: (box,slim,slim 5-10,cake 10-25-50) - dokladnie bo wiemy ze sa rozne mimo tego samego producenta Free Blocks: ( http://www.dvdinfopro.com/download/dvdinfo2.zip ) dzieki...nie zaszkodzi nam tyle informacji ![]() --------------------------------------------------------------------------
================================================== = LiteOn 851s *** XP2000 *** 512MB *** Radeon 8500 *** ASUS A7V 333 *** Audigy http://dvd.for.pl - testy nosnikow dvd ================================================== = |
|
![]() |
![]() |
#479 |
Nowy na forum
![]() |
W planie jest jeszcze rozwiniecie tematu o FOTKI testowanych plyt DVD, zeby nie bylo zludzen o jaka dokaldnie chodzi i parametry Kprobe nagranych plyt.
Prosba do tych co maja takie plyty DVD ktore wystepuja na mojej stronce i dokladnie odpowiadaja ich parametom, zeby przeslali mi ich foto front,back i srodek. ale tylko dokladnie fotki tych nosnikow co co uzywali lub widzieli ... fotki moga byc sciagniete ze stronki nie koniecznie robione wlasnorecznie, jednak zeby zwracac uwage na detale. W kolejnosci za pomoca Kpropbe zrobie testy juz nagranych DVD i dolacze dodatkowo kolumne. Napewno te dane przydadza sie nowo wstepujacym userom z problemami wyboru pomiedzy kosztami za DVD a jego jakoscia. dzieki za uwage ![]()
![]() |
![]() |
#480 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.02.2004
![]() |
Free Blocks 405405696
cake 10 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |