![]() |
A jaki aparat-bryloczek byście polecali w kwocie do 600 zł? Zdjęcia głównie z automatu ew mile widziana możliwość wyłączenie lampy.
|
interpolacja to obliczanie brakujacych danych na podstawie posiadanych
w tym przypadku chodzi o zwiekszanie obrazka czyli aparat np robi zdjecie 3 miliony pixeli, kazdy bok obrazka jest zmozony x2 i mamy... 12 MPix :D w duzym skrocie o kant d*py takie cos nie patrz na interpolacje chocby nie wiem jak ja zachwalala ulotka czy sprzedawca - liczy sie tylko i wylacznie rozdzielczosc fizyczna to samo dotyczy zooma - wazny jest tylko optyczny, cyfrowy to rownie dobrze moze byc x400 (zdaza sie w kamerach :D maja wyobraznie :D ) bo nic nie daje co do cyfrowki - wazne sa gabaryty? jak nie to wez np kodaka 7590 - swietny sprzet ale duzy i ciezki jak cos mautkiego to w tej cenie kupic Minolte X60 (prawie sie misci w przedziale cenowym) albo poprzedni model tejmionlty z 4 MPix zamiast 5 - kosztuje juz 700PLN wiec dasz rade dokupic wielka karte pamieci :) te aparaciki sa malutkie i wg zalozen wytarcza :) ale na powazna zabawe sie nie nadaja (za to mozna je nosic jako bryloczek an szyi albo w kieszeni koszuli - co jest nipodwazalna zaleta) |
Szukam aparatu cyfrowego do około 1100 zł z dość dużym wyświetlaczem i coś około lub ponad 4 mln pikseli. Aparat będzie służył do robienia zdjęć przedmiotom do sklepu internetowego ale też do robienia zdjęć np. na wycieczkach.
Czy możecie mi powiedzieć o co chodzi z tą matrycą interpolową? |
Na SD możesz zabezpieczyć przed skasowaniem. Kup zwykłą SD, bo Canon i tak szybciej nie zapisze/odczyta, chyba że np. zgrywasz w czytniku to będzie trochę szybciej.
|
Witam!
Mam pytanie dotyczące kart pamięci. Jaka jest różnica między kartą SD a MMC ??? (oczywiście oprócz ceny ;) ) Zamierzam kupić Canona A510 (zgodnie z waszymi sugestiami ;) ). I chcę dokupić do niego jedną z tych kart (preferowana przeze mnie kolejność): - 512 MB Secure Digital KINGSTON x 50 HIGH SPEED Elite Pro - 512 MB SD Kingston - MMC+ 512 MB KINGSTON Którą powinienem wybrać ??? A może polecacie coś innego. Czekam na podpowiedzi. Z góry dzięki. Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
dopłac 300 i kup d300 canoniera |
ja do S2 na razie nie kupiłem, ale mam zamiar chyba tu http://www.eltec.alpha.pl/index.php
|
Czy ktoś już zakupił zestaw ochronny do A510 z filtrem UV?????
Czekam na opinie i o wskazanie zestawu. /edit... Czym zasadniczo różni się filtr UV od POLARYZACYJKNEGO kołowego? thx |
widziałem jakieś noname w takich cenach, ale pomyślałem, że jak mi takie g.. spali kartę to dopiero oszczędzę :O
a ten ładnie się nazywa || ;) a jeszcze plus, że ma kabelek (można też jako klucz wsadzać) |
Rzecz przydatna, to prawda, ale trochę drogo dałeś. Czytniki kart 8in1 albo i 16in1 chodzą po 20 - 30 złotych.
|
kupiłem sobie dzisiaj czytnik kart i namawiam wszystkich - świetna sprawa za całe 44.90
działa pod USB 2.0, czyta karty SD/MMC http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25708&stc=1 widziany jest tak: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25709&stc=1 więc można karty również nagrywać, odzyskiwać skasowane zdjęcia... dla posiadaczy Canon'ów obowiązkowy gadżet :D |
Ja również przymierzam się do zakupu statywu ale tylko teoretycznie.
Praktycznie zamierzam go kupić w listopadzie lub grudniu. |
Statyw już mam i się nie zawiodłem :)
Nic nie lata i pewnie stoi :D Teraz jeszcze filtr UV i tulejka :taktak: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19. |