Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Fotografia (https://forum.cdrinfo.pl/f42/)
-   -   Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp (https://forum.cdrinfo.pl/f42/wybor-aparatu-co-kupic-osprzet-filtry-obiektywy-itp-55075/)

nimal 04.01.2006 15:17

jaki? zaleznie od glebi koloru: 24bit - 66MB, 48bit - 132MB
dlatego aparat nie dziala na karty pamieci, tylko zapisuje bezposrednio na DataBanku :)

Ormianin 04.01.2006 15:15

Cytat:

Napisany przez REi
22MPx 0.o

ale zaraz, no co? czy zdajesz sobie sprawe jaki rozmiar bedzie zawieralo takie zdjecie na dysku,.... buuu z takimi aparatami! :)

nimal 04.01.2006 15:07

fakt, amatorska blende i/lub softbox mozna zrobic za kilkanascie zlotych, kupic za jakies 150, a normalnie sa dostepne blendy i softboxy po 2,5 tysiaca... na pewno na tym nie konczy sie ich rozpietosc cenowa... a napisalem tu o jadnej glupiej zarowce w odpowiedniej oprawce! i kawalku folii! wyposarzenie studia to od kilkuset zlotych + aparat do... w zasadzie bez ograniczen
pocieszenie - najwazniejsze i tak jest oko fotografa || i oczywiscie sprawnosc grafika ||

prometeusz 04.01.2006 15:00

pomarzyc zawsze mozna :)

Calme 04.01.2006 14:36

Na takich aparatach pracuja najlepsi i robia sesje do magazynow jak Vouge czy kalendarza Pirelli :) - nie ma sie co dziwic - tam modelka za sesje bierze honorarium konkretne a sam fotograf po takiej sesji ma pewnie wynagrodzenie jak dwa takie aparaciki ;) Nie mowie juz o profesjonalnym studiu - wyobrazcie sobie ile tam moze byc kasy wlozone ! - aparat lub kilka Haselkow, obiektywy, plansze, swiatla, generatory, wynajem wizazystek, powierzchni itp itd - okropne pieniadze

REi 04.01.2006 14:26

22MPx 0.o

nimal 04.01.2006 14:19

no to robie OT ||
http://www.dfoto.pl/sklep/customer/p...cat=219&page=1
szukalem "najtanszego" aparatu i znalazlem cos takiego
jest tez model H2D, ale nie znalazlem sklepu w polsce ktory by go oferowal
ciekawe czemu ||

Morris 31.12.2005 11:13

Cytat:

Napisany przez pepperman
nikonem mozna sie rozczarowac. bierze sie to to do reki (mam na mysli te lepsze fociaki), sama budowa robi wrazenie, ale juz zdjecia nie :(

No to ja się z tym nie zgodzę - Mój Nikoś robi cudne fotki i w końcu mogę powiedzieć, że jestem zadowolony z jakości fotografii. Canon w tej cenie wydawał mi się robić trochę nieostre zdjęcia i potwierdziła to koleżanka, która prawie identyczny sobie rok temu kupiła.

pepperman 29.12.2005 01:32

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Bo to prawda, ze g... prawda... mialem nikona kilka modeli w obsludze, ale umywa sie to do canonow

nikonem mozna sie rozczarowac. bierze sie to to do reki (mam na mysli te lepsze fociaki), sama budowa robi wrazenie, ale juz zdjecia nie :(

Ormianin 29.12.2005 01:17

Cytat:

Napisany przez pepperman
rzeklbym, ze to g...o prawda, ale co tam...

Bo to prawda, ze g... prawda... mialem nikona kilka modeli w obsludze, ale umywa sie to do canonow

pepperman 28.12.2005 19:23

Cytat:

Napisany przez Morris
W ramach ciekawostek, które znalazłem szperając po necie:
"Canon robi najlepsze aparaty, a Nikon najlepsze zdjęcia".
No cóż - :respect:

rzeklbym, ze to g...o prawda, ale co tam...

B@rtek 28.12.2005 19:03

Cytat:

Napisany przez nimal
btw - jako ze z Poznania to skapstwo mam wrodzone - wiec i moj zestaw filtrow nalezy do ekonomicznych
kupilem firmy mora (tez uchodzaca za jedna z najnizszej polki) i... nie narzekam :)
dodatkowo nie kupowalem od razu, tylko popolowalem troche na allegro na licytacje wieloprzedmiotowa pewnego sklepu... kupilem za okolo 15-20% ceny :fiu: oczywiscie nowki z gwarancja, nieuzywane... ;)

Pamiętam - kupiłeś w system-bank :taktak: :D

nimal 28.12.2005 09:26

btw - jako ze z Poznania to skapstwo mam wrodzone - wiec i moj zestaw filtrow nalezy do ekonomicznych
kupilem firmy mora (tez uchodzaca za jedna z najnizszej polki) i... nie narzekam :)
dodatkowo nie kupowalem od razu, tylko popolowalem troche na allegro na licytacje wieloprzedmiotowa pewnego sklepu... kupilem za okolo 15-20% ceny :fiu: oczywiscie nowki z gwarancja, nieuzywane... ;)

B@rtek 27.12.2005 21:21

Cytat:

Napisany przez nimal
a tak na serio to powinno Ci wystarczyc
oczywiscie jakosc bedzie kompatybilna do ceny
o kingach naczytalem sie sporo niepochlebnych opinii, wiec szybko po otrzymaniu przesylki sprawdz czy nie powoduje aberracji chromatycznych
jak nie - to spoko :)
a jak powoduje - przy zakupach na odleglosc masz iles tam dni zeby towar zwrocic

Dzięki :)

Narazie dopiero nad takim zestawem myślę :D

nimal 27.12.2005 21:19

a tak na serio to powinno Ci wystarczyc
oczywiscie jakosc bedzie kompatybilna do ceny
o kingach naczytalem sie sporo niepochlebnych opinii, wiec szybko po otrzymaniu przesylki sprawdz czy nie powoduje aberracji chromatycznych
jak nie - to spoko :)
a jak powoduje - przy zakupach na odleglosc masz iles tam dni zeby towar zwrocic

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19.