![]() |
Cytat:
na czerwonych Wonder'ach http://www.comedplus.cz/obrazky/baterie/ukazka_wred.gif Canon A85 zrobił cztery zdjęcia :O |
Koledzy doradzcie bo stoje przed zakupem cyfrowki.Do tej pory mialem HP735 i w sumie bylem zadowolony. Wybredny nie jestem ;) Co po niej oczekuje hmmm :
1. Glownie bede robil zdjecia w dyskotekach czyli ciemnie miejsca. No i jakies takie z zycia codziennego oraz z wakacyjnych wojazy... 2. Tak samo jak te fotki w DYSKOTEKACH chcialbym krecic filmiki w nich. Do tej pory HP nagrywal mi w 320x240 20 FPS. Wiec chcialbym aby w tym nowym aparacie tez byla mozliwosc nagrywania filmow bez ograniczen czasowych i z ladnym dzwiekiem no i z lepszymi parametrami niz te ktore mialem w HP. Generalnie FPS zeby byl te 20FPS nie nizej no i rozdzielczosc jak bysie dala wiecej bylo by super. 3. Milo by bylo jak by mial ta funkcje SEPHI czy cos co ten czarnobialy efekt robi ;) 4.w HP ekranik straszne ze tak powiem LAGI mial zaciagal jak sie obracalo aparatem. Tego bym juz nie chcial. 5. CENA no to chyba najwazniejsze ;) Raczej nie chcialbym przekroczyc 1tys. No moze ciut wiecej ale raczej wolalbym nie;) W MM teraz jakies szalenstwo cenowe jest czy cos. Moze tam znajde cos ciekawego... |
Cytat:
|
andrzej - troszczy jak troszczy - dodatkowe aku do spory wydatek, a jak ide w teren/jade gdzies na pare dni to wole miec "zapas mocy" ze soba z przyczyn osobistych
przy wyborze aparatu jego niedostosowanie do pracy na paluszkach uznawalem za wade - moja minolta chodzi na 4 baterie AA - mam dwa komplety aku, kazdy o pojemnosci 2300 czyli na raz aparat ma prawie 10000mAh do skonsumowania - starcza na kilkaset (ciezko powiedziec ile dokladnie - ponad 500, moze 700? zdjec - a duzo robie z lampa) no i jak aku padna to w kazdym kiosku moge kupic zwykle paluszki i pstrykac dalej - oczywiscie to sytuacja awaryjna jaka mi sie na razie nie trafila - w futerale zawsze lezakuje naladowany drugi komple aku |
Dziwne.. dla mnie po prostu dziwne.. Widać trafiłem na producenta (Panasonic), który troszczy się o klienta i uznałem to za pewnik..
Przy okazji zrobię komórką zdjęcie tego akumulatorka, który mam w Panasonicu, to zobaczycie, o co mi chodziło. |
do Canona S2 wchodzą 4 AA, starczają na kilka dni (kilkaset zdjęć/zapełnienie 512MB)
kupiłem sobie ładowarkę BILORA taką jak na obrazku tylko z akumulatorami 2500 - ładuje je 3 godziny. http://www.bilora.de/08_produkte/5_e...geraet/581.jpg |
no wiem o co chodzi
accu po prostu muszą być Powtórze jeszcze raz... do mojego Canona dołączono dwa paluszki: Panasonic LR6-AA Industrial Alkaline (not for retail trade) czyli jednorazowe. Producent wyszedł z założenia że klient w swoje baterie accu musi zaopatrzyć się sam i tak też jest w moim przypadku. Jade na wlasnych accu i chyba zwykłej ładowarce. pozdrawiam |
Cytat:
Owszem, dawno dawno temu, kiedy miałem jeszcze najzwyklejszego "głupola" to był on na zwykłe paluszki.. Ale potem już Pentax IQ-Zoom na te specjalne baterie fotograficzne (nie pamiętam symbolu), które mają o niebo większą pojemność, i podobnie kolejny aparat - lustrzanka Pentax MZ-6. I na tego typu aparaty to w zupełności wystarczało - na mniej więcej 10 rolek filmu, czasami o kilka więcej. Ale kiedy kupiłem sobie cyfrówkę, w niej już był specjalny rodzaj akumulatorka, która ładuje się w specjalnej ładowarce. A ponieważ cyfry ze względu na wszelkie dodatkowe funkcje (chociażby kilkucalowy jasny ekranik, nagrywanie filmów i inne..) żrą baterię strasznie i zdarza się, że starcza ona na dosłownie 2 - 3 godziny intensywnej "zabawy" to do głowy by mi nie przyszło, że można do tego typu aparatu dać zwykłe baterie.. A jeśli tak jest, to jestem naprawdę zaskoczony.. Dlatego mimo wszystko powtórzę to pytanie - i nie w formie żartu - są aparaty, do których nie dołączane są specjalne akumulatorki? |
Cytat:
domyślam się, ża napisałeś to żartem bo Twoja wiedza na temat fotografii jest dość głęboka jak sądze |
no tak
a510 jest na dwa akumulatorki AA lub dwie baterie AA a co ?? |
To chcecie powiedzieć, że te aparaty są na zwykłe baterie, a nie specjalne akumulatorki? Przecież to rzeczywiście byłby pożeracz baterii...
|
Cytat:
|
Cytat:
Teraz ładowałem 600 i starszą ładowarką bez żadnych wskaźników to para stykała mi na jakies 20 zdjęć i troche zabaw w manualu więc rzeźnia. Więc również obiektywnie nie powiem Tobie ile ujade na tych 2300 bo jeszcze nie wiem :) ale powiem. Dołączone do zestawu alka Panasonica wystarczyly na kilka godzin zabawy i z 30 zdjęć i padły :/ Ogólnie czytałem na różnych stronkach to aparat lubi jeść i nieźle się nagrzewa (to już zdążyłem zauważyć). Kumpel ma Soniacza i do niego Sony accu chyba 800 i aparat jest super ekonomiczny, ale za Sony to ja dziekuje chyba że kamery to jak najbardziej. pzdr |
karte mam od mp3playera ;) tez SD Kingstona 512 :D
a z bateriami to na ile stykaja ?? |
Cytat:
wyczesany sprzęt :spoko: tylko dużo chce jeść ;) wiadomo czego baterii! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:55. |