![]() |
Magia Holtzwagena... :sciana: :sciana:
|
Zrobiłem dziś 70km.:D i jestem zadowolony :taktak: golfik brata teraz sobie odpoczywa-musiałem oczywiście w pracy opić autko-a że ja nie piję to brat za mnie nadrabiał :haha: miałem też okazję zaliczyć jedną ''glebę'' na mojej drodze (( obejrzałem samochodzik od spodu, i stwierdziłem że oprócz spawanego tłumika i pokancerowanej osłony plastikowej silnika -wszystko jest :spoko: W pracy tylko jednemu koledze nie spodobał się mój golf :boks: bo za ładnie wygląda na swój wiek :taktak:-koleś jutro przyniesie czujnik lakieru :> myślę że to jednak z zazdrości-bo on też ma golfa z 94r.:sciana:
|
Współczujemy Ci szczerze zapłaconej kwoty za marzenia.
|
Moim marzeniem jest galant(taki 2,5 nie kombi;), ale trzeba poczekac bo brak pracy i wyjazd sie szykuje na zachod stad;)
|
Galant V6 jest super :)
Mało jest tak ładnych samochodów, choć tył nieco bym poprawił. Prawdę mówiąc zastanawiałem sie też nad galantem, ale był dla mnie za duży. R416 i tak jest większy niż planowałem. Na szczęście ;) Bo teraz wydaje mi sie ... niewielki (choć w środku ma więcej miejsca niż wiele aut klasy średniej) PS Oczywiście mówie o Galancie 1997-2005 http://www.allegro.pl/item984605381_...imatronic.html bo ten nowy jest brzydki jak nieszczęście :D |
O takiego wlasnie mi chodzilo;) Ale kaski brak i raczej 2,5 bo wytrzymalszy a pali niewiele wiecej.
|
Galant - super autko, wiem co piszę, bo od grudnia takim jeżdżę. Silnik co prawda nie 2.5 l, a 2.0 l benzyna. Sedan. 136 koników. Ogólne wrażenia z jazdy jak najbardziej pozytywne. Przyspiesza do 100 km/h w czasie trochę powyżej 9 sek. Silniczek pełna kultura. Przy mojej jeździe - dość dynamicznej (z włączonym klimatronikiem) - spalanie ok 9.5 l benzyny na 100 km (cykl mieszany). Na trasie około 8 l /100 km. W mieście powyżej 12 l / 100 km.
Ogólne gdybym w dniu dzisiejszym miał zmieniać auto, to też bym brał Galanta, tyle że nowszego (ok. 2003 - 2004 z ostatnich modeli EA5A) benzynkę 2.5 l w automacie. |
Miałem kiedyś Galanta, rocznik 91, ale jak go kupowałem miał 6 lat.
To było auto, jak dotąd najlepsze ze wszystkich jakie miałem, a trochę już ich było. |
W tym galancie jest przynajmniej trochę miejsca pod maską jak dobierałem się do jednej Vectry to nie było jak ręki wpakować :|
|
I po dodaniu gazu tez nie jest zle - bo ani silnik nie zamula ani nie da sie go zajechac. Obecnie mam Carisme 9(1,6) i tez zamienil bym ja tylko na nowsza lub galanta - i koniecznie z klima;)
|
Cytat:
Z golfika jak na razie jestem zadowolony :D zdarzyła mi się nawet pierwsza awaria :fala:przestało świecić światło pozycyjne w lewej lampie z tyłu-miałem więc okazję pobrudzić ręce :tak!: żarówka się obluzowała i jest :spoko: a wmawiano mi że golfy są bezawaryjne :hmm: |
Chwalilem sie. W mitsubishi diesle raczej nie sa polecana - zwlaszcza ze ten to od renaulta jest, nowsze DID sa lepsze ale wszystko raczej nie na nasza rope;). Poza tym moja 1.6 pali ok 6l/100km:)
Poza tym ta ktora pokazaly to straszny golas, nawet elektryki brak z przodu;) |
http://www.autocentrum.pl/?FF=307&ma...=5&engineid=15 jakoś nie ma tu Twojej opinii ;)
|
Cytat:
|
Dobrze, do 210(ale juz nie liczylem ile spalila, bo to byla dluga wycieczka:) na autostradzie w Niemczech:)Moze i z przyspieszeniem szalu nie ma ale tragicznie nie jest;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:09. |