![]() |
gazety służą do lokalizacji wycieków - sprawdzają się WY ZAZDROŚNICY :bicz:
@Patrix prawo się zmieniło ;) - żadnych pozwoleń nie trzeba - jeździsz gdzie chcesz i kiedy chcesz :P dbać musisz o każde auto jak chcesz mieć w stanie dobrym. |
a jakie profity za posiadanie takiego zalegalizowanego starucha?
|
w razie "czegoś przykrego" oddają rzeczywistą wartość za naprawę samochodu.
no i chyba prestiż ;) |
Jak jest z tymi ogłoszeniami z OtoMoto pojawiającymi się w Allegro? Teoretycznie z tego, co wyczytałem, powinny pojawiać się automatycznie, ale czekam już dłuższy czas i nie mogę znaleźć.. Trzeba coś dodatkowo zaznaczać? A może tak jak z tablicą, trzeba wystawić przez Allegro z jakąś dodatkową opcją? (ale takowej nie widziałem..)
|
Sprzedajesz malucha? :O
;p |
raczej kupuje alufelgę do tegoż malucha,:sciana:
lewą tylną :spoko: |
u mnie swistaczek poszedl w obroty :)
przezyl swoje pierwsze sprzatanie od kiedy go mam, przy okazji drobne poprawki zawieszenia polki bagaznika potem juz u mechanika wymiana okladzin hamulcowych, szczek i cylinderkow czyli cale nowe hamulce swierzy olej i filtr oczywiscie a teraz skrzynia poszla w obroty - wlasnie stoi u znajomego magika nowe lozysko na walku zdawczym, czyszczenie i nowy olej za niedlugo mu strzele nowy migacz z przodu i bedzie na jakis czas koniec wydatkow (nie chce mi sie jechac go kupic :szczerb:) najbardziej podobaja mi sie ceny tych zabaw - za to wszystko co wymienilem powyzej place tyle, co za jedna wymiane oleju w poprzednim aucie (tym SX4 Sedan, co to na zlotach mogliscie ogladac) |
Takie tikacze, to tanie som w utrzymaniu.
Nawet jak ci akumulator zajumają, to kupisz za 165 złotych. To tam już niewiele starych rzeczy zostało. Teraz pół ałta wymianiłeś, a reszta pewnie wcześniej. |
wczesniej mial tylko plyny, rozrzad i filtry wymienione
no i jedna zarowke mijania i bezpiecznik 10A od zapalniczki :szczerb: a kulam nim juz dwa latka i nie raz robil za auto terenowe tudziez transportowe ;) jak padnie to kupie kolejny taki sam :szczerb: teraz juz takich aut nie robia (choc mysle, czy nowy Suzuki Alto by godnym nastepca nie byl... tylko na rynku wtornym jeszcze z nim biednie) jak autko do miasta to tylko takie kuladelko a i trasy nie raz i nie dwa nim trzepalem :) |
oprocz tego co wymienilem powyzej, moj wklad w auto zaraz po zakupie to byla nowa gasnica, szczotka ze skrobaczka, kostki na lusterko, dywaniki z promocji i nakladka na kierownice z pseudo skory :szczerb: niedawno tez dostal zapach :D
nie za wszystko placilem - czesc byla z odzysku :szczerb: a tak na serio - dzis odebralem auto od magika kosztowalo mnie to 22km jazdy rowerem do niego :szczerb: co normalnie uznalbym za przyjemne z pozytecznym, ale deszcz i wiatr skutecznie wykreslily "przyjemne" z tego zdania ;p w kazdym razie dowiedzialem sie, ze 3cylindry moga pracowac cicho :) stare lozysko dostalem do obejzenia - w woreczku... jak mi sie tak kiedys lozysko wysypako w rolkach, to do dzis mam zjechana jedna tuleje... ze tej skrzyni nic sie nie stalo... teraz jeszcze migacz, jak pisalem, i nowe piora wycieraczek sie przydadza :D poszukam promocji :szczerb: |
umarł król niech żyje król :) przesiadłem sie na primerke w gazie i jest dobrze :)
Cytat:
posty mozna zespawac ;) [IMG]http://img442.imageshack.us/img442/1383/62489315.jpg Shot at 2012-04-09[/IMG] [IMG]http://img269.imageshack.us/img269/2820/43581124.jpg Shot at 2012-04-09[/IMG] [IMG]http://img18.imageshack.us/img18/60/24240772.jpg Shot at 2012-04-09[/IMG] |
Byłem w sobotę na targach samochodowych. Były dość skromne, ale coś tam można było zobaczyć.
Niestety krótko mówiąc jestem zawiedziony. Pozytywnie zaskoczyły mnie Kia Optima, Lancia Delta, Range Rover Evoque i Peugeot 508. Najbardziej podobał się Evoque, ale biorąc pod uwagę jego cenę to się nie dziwie. Natomiast pozostałe samochody to tragedia. Smutne czarne i ciasne wnętrza projektowane przez bezguścia (owadzi styl "dla kosmitów") i oszczędność materiałów - tak można to wszystko podsumować. Masywne deski, szerokie słupki, małe szybki, czarne plastiki. Zero polotu, wszystkie wyglądają tak samo, jakby projektanci od siebie ściągali. Najbardziej zawiodły Mazda i Honda - obie firmy zostały moim zdaniem prześcignięte przez firmy koreańskie. Zarówno jeżeli chodzi o wygląd jak i jakość. Nie omieszkałem też porównać mojego Rovera (który ósmym cudem świata przecież nie jest) z obecną generacją Civica. O dziwo mimo ogromu zmian czuć że to "ten sam" samochód. Wymiary, kształt z grubsza i pewne rozwiązania - pozostały. Jednak eleganckiego stylu już brak, a wykończenie wnętrza - już dużo słabsze. Technicznie chyba też jest gorzej - obecna generacja nie ma już np. wielowahaczowego zawieszenia ani z tyłu ani z przodu (moja miała wszędzie). Generalnie wolałbym używane kilkuletnie auto niż te nowe :taktak: Zabrakło niestety większości marek niemieckich także tam się nie wypowiem. Ale małe Seaty - tragedia. Z Cupry chciałem uciekać. Skoda - trochę smutno ale klasycznie i nieźle :spoko: PS. Zdaje sobie sprawe że troche przesadzam z epitetami, bo tragedia to by była gdyby prezentowały poziom Cinquecento. Ale biorąc pod uwagę wysokie ceny tych aut to jest niestety tragedia, projektowali je księgowi i to widać. Aż bym chciał kupić troche starych aut na zapas ... |
Cytat:
Cytat:
Zresztą sam się nad tym zastanawiam. :hmm: :mruga: |
Żeby się je jeszcze dało zamrozić, to tak... Wtedy najlepiej kupić z 10 używanych takich samych, bo części zamiennych już się by do takich potem nie dostało ;)
|
Ilość załączników: 2
Polacy narzekają na "kręcone" liczniki to i ja ponarzekam.
Samochód kupiony w ASO - obecny właściciel figuruje w papierach jako pierwszy właściciel. Odczyt licznika: Załącznik 59454 Odczyt ze sterownika: Załącznik 59455 ASO odkręciło 10 tysięcy mil. :blink: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:12. |