Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

grzeniu 06.06.2020 22:22

Piszecie nie na temat. Dostaniecie po ogórze i wio stąd. No właśnie. wioooo!
AAa i zrobić tu porządek :cisza:

Jarson 06.06.2020 22:41

Kiedy sam zabrałeś klucze od składziku na miotły :sciana:

grzeniu 06.06.2020 23:18

Ilość załączników: 1
To masz, łap

loki7777 07.06.2020 17:20

Te raczej od domu sa a nie od skladziku:)

Reetou 07.06.2020 17:32

Grzeniu takie rzeczy trzyma w składziku, że zabezpieczenia ma lepsze niż w chałupie...

joujoujou 08.06.2020 15:34

Update: switcha już nie potrzebuję, wylicytowałem całkiem niedrogo na ebayu - Netgear GS724TS. :fiu:

Mich@ł 08.06.2020 18:14

Dziś przygoda z mechanikiem.
Samochód zaczął świecić wszystkimi możliwymi kontrolkami od abs, esp, asr, LGBT itp. Podłączyli pod komputer (150 zł) i zdiagnozowali, że alternator do zmiany, bo wali błędami. Koszt nawet parę tysięcy.
Wróciłem, usiadłem, zapłakałem, doznałem natchnienia, żeby zerknąć na elektronikę przy akumulatorze i alternatorze.
Zjarany bezpiecznik. Koszt 65 groszy.
Pacjent Peugeot 508 SW II.

No, czułem potrzebę podzielenia się.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

- Deckard - 08.06.2020 20:45

A ten król lew nie na gwarancji jeszcze? Z mechanikami tak jest , dlatego twierdzę ,że złoty chłop to taki co mu się chce poszukać problemu!
Daj Panie boże żyć jak najdłużej mojemu mechanikowi , choć też mi chłopina ostatnio wyskoczył ,że mój 20letni acco już zmęczony jest ,
że robi się problem z dostępnością dobrych części a on ryżu nie montuje... coś się kupi , nowy jazz 1.5 mnie kreci, albo civic ix

misiozol 09.06.2020 10:16

Cytat:

Napisany przez Mich@ł (Post 1436824)
Dziś przygoda z mechanikiem.
Samochód zaczął świecić wszystkimi możliwymi kontrolkami od abs, esp, asr, LGBT itp. Podłączyli pod komputer (150 zł) i zdiagnozowali, że alternator do zmiany, bo wali błędami. Koszt nawet parę tysięcy.
Wróciłem, usiadłem, zapłakałem, doznałem natchnienia, żeby zerknąć na elektronikę przy akumulatorze i alternatorze.
Zjarany bezpiecznik. Koszt 65 groszy.
Pacjent Peugeot 508 SW II.

No, czułem potrzebę podzielenia się.

A zadales sobie pytanie dlaczego sie spalil ? jak kazdy polaczek cwaniaczek podszedles do sprawy wstawie wiekszy/wyminie i bedzie git ot takie cwaniastwo zamiast pomyslec "DLACZEGO" . Swoja droga ten alternator to ma stojan ze zlota czy co, jakas wielka sciema ;)

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1436826)
A ten król lew nie na gwarancji jeszcze? Z mechanikami tak jest , dlatego twierdzę ,że złoty chłop to taki co mu się chce poszukać problemu!
Daj Panie boże żyć jak najdłużej mojemu mechanikowi , choć też mi chłopina ostatnio wyskoczył ,że mój 20letni acco już zmęczony jest ,
że robi się problem z dostępnością dobrych części a on ryżu nie montuje... coś się kupi , nowy jazz 1.5 mnie kreci, albo civic ix

Kazdy wstawia ryz czasami nieswiadomie, jesli twierdzi ze nie wstawia to musi miec wlasna fabryke co produkuje wszystkie czesci do wszystkich modeli i wszystkiego na swiecie i to za rogiem od warsztatu lol2

Mich@ł 09.06.2020 10:39

Podobno urok konstrukcyjny tego modelu, okazuje się, że to bardzo popularna awaria. Po prostu dostaje się tam ogromny syf i trochę wilgoci :/

misiozol 09.06.2020 11:32

A wyczysciles :fiu:?

- Deckard - 09.06.2020 12:05

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1436843)
Kazdy wstawia ryz czasami nieswiadomie, jesli twierdzi ze nie wstawia to musi miec wlasna fabryke co produkuje wszystkie czesci do wszystkich modeli i wszystkiego na swiecie i to za rogiem od warsztatu lol2

No ale jest ryż i ryż, wiadomo że wszystko się produkuje w fabryce świata a różni się tylko normami użytych materiałów oraz kontrola jakości na co mogą sobie pozwolić Ci lepsi producenci [czyt. drożsi ]

grzeniu 09.06.2020 12:46

Cytat:

Napisany przez Mich@ł (Post 1436844)
Podobno urok konstrukcyjny tego modelu, okazuje się, że to bardzo popularna awaria. Po prostu dostaje się tam ogromny syf i trochę wilgoci :/

Ciekawe, czy ta przypadłość jest konstrukcyjnie zamierzona. Wymienić teraz altka za parę k pln to niezła gratka, za parę lat pewnie będą na szrotach za parę dych. A swoją drogą powiedzenie że kłopoty z elektryką to bolączka francuzów nie wzięło się znikąd.

Mich@ł 09.06.2020 13:21

Konstrukcyjnie w tym samochodzie jeszcze jeden problem jest - podobno wiązka kabli prowadząca do m.in. czujnika ABS lubi się przecierać. Peugeot nie wziął sobie tego do serca, mimo próśb o akcję serwisową.
Ale dziś się cieszę, że jeden problem załatwiłem. Muszę jeszcze się doprosić kogoś o zaprogramowanie alternatora, bo komputer pokładowy go nie widzi jak należy i sypie błędami. Ech. Elektryka. Na co to komu.

icemac 10.06.2020 12:39

Ilość załączników: 1
odgrzebałem na dysku, jedno z najbrzydszych aut świata ;)

stoi se w garażu i dojrzewa, jak wino toast2

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:17.