![]() |
Piszecie nie na temat. Dostaniecie po ogórze i wio stąd. No właśnie. wioooo!
AAa i zrobić tu porządek :cisza: |
Kiedy sam zabrałeś klucze od składziku na miotły :sciana:
|
Ilość załączników: 1
To masz, łap
|
Te raczej od domu sa a nie od skladziku:)
|
Grzeniu takie rzeczy trzyma w składziku, że zabezpieczenia ma lepsze niż w chałupie...
|
Update: switcha już nie potrzebuję, wylicytowałem całkiem niedrogo na ebayu - Netgear GS724TS. :fiu:
|
Dziś przygoda z mechanikiem.
Samochód zaczął świecić wszystkimi możliwymi kontrolkami od abs, esp, asr, LGBT itp. Podłączyli pod komputer (150 zł) i zdiagnozowali, że alternator do zmiany, bo wali błędami. Koszt nawet parę tysięcy. Wróciłem, usiadłem, zapłakałem, doznałem natchnienia, żeby zerknąć na elektronikę przy akumulatorze i alternatorze. Zjarany bezpiecznik. Koszt 65 groszy. Pacjent Peugeot 508 SW II. No, czułem potrzebę podzielenia się. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
A ten król lew nie na gwarancji jeszcze? Z mechanikami tak jest , dlatego twierdzę ,że złoty chłop to taki co mu się chce poszukać problemu!
Daj Panie boże żyć jak najdłużej mojemu mechanikowi , choć też mi chłopina ostatnio wyskoczył ,że mój 20letni acco już zmęczony jest , że robi się problem z dostępnością dobrych części a on ryżu nie montuje... coś się kupi , nowy jazz 1.5 mnie kreci, albo civic ix |
Cytat:
Cytat:
|
Podobno urok konstrukcyjny tego modelu, okazuje się, że to bardzo popularna awaria. Po prostu dostaje się tam ogromny syf i trochę wilgoci :/
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
A wyczysciles :fiu:?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Konstrukcyjnie w tym samochodzie jeszcze jeden problem jest - podobno wiązka kabli prowadząca do m.in. czujnika ABS lubi się przecierać. Peugeot nie wziął sobie tego do serca, mimo próśb o akcję serwisową.
Ale dziś się cieszę, że jeden problem załatwiłem. Muszę jeszcze się doprosić kogoś o zaprogramowanie alternatora, bo komputer pokładowy go nie widzi jak należy i sypie błędami. Ech. Elektryka. Na co to komu. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Ilość załączników: 1
odgrzebałem na dysku, jedno z najbrzydszych aut świata ;)
stoi se w garażu i dojrzewa, jak wino toast2 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:17. |