Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

Jarson 16.01.2022 22:06

Teraz Jou lepiej poodstawiaj wszystkie swoje rzeźby 2x dalej od podjazdu, bo abyś tylko zahaczył końcówką takiej sprężyny o podwozie, to ci żadne negocjacje cenowe nie pomogą :P

joujoujou 17.01.2022 00:33

To nie jest mój samochód przecież. :P

grzeniu 17.01.2022 00:34

Owszem, nie twój :D

Jarson 17.01.2022 00:41

Ale niech właścicielka nie twojego samochodu najedzie na którąś z instalacji (które używając skrótu myślowego nazwałem rzeźbami ;)), to się za to dowiesz bardzo szybko, czyje one są :fiu:

grzeniu 17.01.2022 00:49

Za jazdę i jej skutki zawsze odpowiada kierowca. Jak walniesz w drzewo przy drodze, to też będziesz szukał tego, czyje one są? :rotfl:

Jarson 17.01.2022 09:33

A tam, opowiadasz - na twoim podwórku wszelkie niepowodzenia twojej drugiej połówki są twoimi niepowodzeniami :> W dodatku nie wiadomo dokładnie jak to się dzieje, ale zawsze okazuje się, że również i twoją winą...

joujoujou 17.01.2022 23:38

Wystarczy wybierać właściwe połówki... :fiu:

grzeniu 17.01.2022 23:49

O to to. Ja nad swoją też pracuję i uświadamiam, że kierowca zdając prawko nabył wiedzę do radzenia sobie w sytuacjach związanych z jeżdżeniem. Nie tylko po drogach. Powoli i z oporem odnoszę skutek większy niż zerowy :D

loki7777 18.01.2022 10:09

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1450180)
O to to. Ja nad swoją też pracuję i uświadamiam, że kierowca zdając prawko nabył wiedzę do radzenia sobie w sytuacjach związanych z jeżdżeniem. Nie tylko po drogach. Powoli i z oporem odnoszę skutek większy niż zerowy :D

Chyba chodziło o tą połówkę min 40%;)

KaiQ 18.01.2022 21:57

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1450177)
...

a tak na marginesie jeśli o wizualną stronę idzie, to bardziej do mnie to czerwone Mitsu przemawia niż KIA. Cóż Was zraziło... czy to raczej zakup drugiego pojazdu?

joujoujou 18.01.2022 23:39

Drugi pojazd był już od dawna. A na mitsu przyszedł już czas, bo się zaczął sypać. Nie bez znaczenia jest też fakt że mitsu wycofuje się z rynku, a jak się to szerzej rozniesie to będzie auto trudniej sprzedać - nam to wycofanie nie przeszkadza, bo szefowa i tak wszystko zlecała do zrobienia poza ASO, ale Irlandczyków to może odstraszyć.

loki7777 19.01.2022 12:15

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1450206)
Drugi pojazd był już od dawna. A na mitsu przyszedł już czas, bo się zaczął sypać. Nie bez znaczenia jest też fakt że mitsu wycofuje się z rynku, a jak się to szerzej rozniesie to będzie auto trudniej sprzedać - nam to wycofanie nie przeszkadza, bo szefowa i tak wszystko zlecała do zrobienia poza ASO, ale Irlandczyków to może odstraszyć.

Ale oddaliscie w rozliczeniu jak dobrze widzialem :P

grzeniu 19.01.2022 13:15

A tak z ciekawości spytam. Czy w elektrykach można mieć hak i ciągać przyczepy?

Jarson 19.01.2022 14:49

Moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie, ba - napęd elektryczny będzie lepszy do holowania niż tradycyjny, gdzie sprzęgło jest mocno obciążane dodatkowym ciężarem...

grzeniu 19.01.2022 15:37

Tak na nasz chłopski rozum niby czemu nie. Jednak tu chodzi o homologacje itp. atesty i dopuszczenia.

Zerkłem se w opis kianek i, o dziwo, przy hybrydach jest seryjnie podany 'pakiet holowniczy' dopuszczający nacisk pionowy na hak, co może złudnie odbieram jako hak na wyposażeniu (na zdjęciach nie widać go) i możliwość ciągania przyczepy (np. campera, albo przyczepki z akumulatorami :rotfl: ), natomiast przy pełnym elektryku ani słowa o tym. To nie musi nic oznaczać, a i może się zmienić z czasem, dlatego pytam czy ktoś wie. Już mniejsza z tym, co stanie się z zasięgiem itd. Może pojadę nad morze dwa dni :haha:
Przypomnę, że początkowo cinkusie też nie mogły mieć haka, a potem się to zmieniło.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:07.