![]() |
Wymieniał, tylko w pracy był i dopiero przeczytał ;)
Alternator regenerowany to koszt 150-300 zł w większości aut. Co do mnie, wolę wziąć swój i dać do regeneracji, mam jedną firmę pod Lublinem, która zajmuje się rozrusznikami i alternatorami i robi to dobrze i błyskawicznie (zwykle po dwóch godzinach można odbierać). Diagnostyki jak żyję nie robiłem, sprawność alternatora sprawdzam mierząc napięcie na klemach akumulatora po włączeniu auta ;) |
Chłopy wynoszą alternatory ze szrotów za 5 dych, marka nie ma większego znaczenia, ważniejsze jest pasujące mocowanie. Roboty z tym dużo nie ma, za to pełna diagnostyka na komputerze już trąci wielką niewiadomą. Wiedza i kompiuter kosztują tyle, ile powie mechanik.
Płakałeś jak płaciłeś? :D |
Niezbyt. 350. Stary alternator tak bujał, że komputer pokazywał błędy WSZYSTKIEGO!! Łącznie z szyberdachem, którego nie mam :)
|
No to krzywdy ci nie zrobił. O ile wsadził coś, co za chwilę się nie rozleci.
|
Cytat:
|
Eee mówiłem o chłopach, co altki do traktorów zakładają, a tam wtyczki idą pod ucinaczki. Byle miał proste wyjścia na ładowanie i wzbudzenie. Królują bosze :D
|
Mam nadzieję że niedługo czymś takim będę jeździł:https://propelbikes.com/wp-content/u...Disclaimer.jpg
|
Też bym mógł tym jeździć, ale z przodu, w tej torbie. :taktak.
|
Całkiem spoko wehikuł. Całkiem pakowny. Do sklepunarogu czy do nocnego jak znalazł. Pytanie tylko jaką nośność ma rama :hmm:
|
Cytat:
Jeździłem ja 100kg + żona (60kg) + 2 dzieci (2x20kg) i było spoko :) Raczej zastąpił samochód tak że po jakimś czasie sprzedaliśmy 4 koła. |
Nośność 4 Grzenie lub 1.5 Superrrmaria :)
|
Cytat:
Chociaż...tam tylko jedne pedały, to może lepiej że ona lekka. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Na razie tym
|
Autobusem jako pasażer
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:15. |