![]() |
Fstawać gieje.
:czas: czas na :kawa: |
:kawa:
|
przymierzam się do drugiej :kawa:
|
Druga :kawa: bez przymierzania. Pasuje. :spoko:
|
Cytat:
Cytat:
Patrząc na rynek obawiam się (i przez to tym bardziej żałuję :D), że miód będzie nadal drożał. Grzeniu! Słyszysz? Miód! |
No słyszę, słyszę. Nie jestem jakimś smakoszem miodowym, używam leczniczo jak zauważam, że coś zaczyna mnie brać. Wtedy idzie sporo. Warunek, żeby się nie spóźnić, bo potem to ani kadzidło nie pomoże... i działa.
A pszczółki też fajne, choć bliżej mi było do trzmieli, które miewałem - i nie, nie dla miodu. Miło popatrzeć jakie to robotne, w żadnym razie złośliwe czy niebezpieczne, wystarczy uszanować ich miejsce w ekosystemie. I mało kto zdaje sobie sprawę, jakie potrzebne. Dzięki takim jak ja populacja trzmieli w naszym kraju odrodziła się, bo już ich brakowało. No i fajnie. A żeby było na temat, to :piwko2: |
Oczywiście, że są potrzebne (zarówno pszczoły jak i inne owady zapylające typu trzmiele właśnie). Nie dziwi mnie co prawda, że nie wiedzą o tym przeciętni ludzie, nie każdy musi wiedzieć wszystko o wszystkim, ale zaskakuje, że tak samo miewają rolnicy. No i potem wychodzą kwiatki z opryskiwaniem nomen omen kwiatków w środku dnia, kiedy w najlepsze pracują sobie na nich owady...
Swoją drogą pszczoły to naprawdę zdumiewające stworzenia, złożoność i jednocześnie sprawność ich, jak byśmy to dziś powiedzieli, struktury korporacyjnej jest naprawdę niesamowita :) No nic, pora odpsyknąć :piwo: |
No słusznie :taktak:
:piwo: |
|
przyjdź do pracy w okresie międzyświątecznym mówili...
będą luzy ... mówili :sciana: |
|
Po dwóch dniach ciągłego ustawicznego nieprzerwanego nasączania się ankoholem, stwierdziłem wczoraj rano, że pomimo zakończenia procederu wczesnym popołudniem dnia poprzedniego, to nie jestem pewny, że nie posiadam magicznych 0,2 promila z samego rana, więc pojechałem do roboty autobusem i Boltem, raptem 3 dychy, a zero ryzyka. :D
Ale dzisiaj nasączam się colą z tym łotrem z Ameryki, a do tego piję Krupnik z sokiem jabłkowym i lodem. Były po 2 takie dryny, więc czas na piwo. toast2 |
No fucktycznie czas na piwo :taktak:
:kolejka: |
:piwko2: ot tak sobie. :)
|
A to tak też wolno? :wow:
No to ja też :piwko2: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:04. |