![]() |
Dziś wszyscy poza karpiami (no ogólnie rybami) szczęśliwi :D
A pod rybkę dobre winko zalecane, najlepiej białe wytrawne. :spoko: |
Rybka i białe wytrawne będzie później, dzisiejszy wieczór o poranku zaczyna kolega Jack z Tennessee. toast2
|
:kawa:
|
przejadłem się.... zdecydowanie. Warto było :D
|
:kawa: numer pięć.
|
Był śledzik, kawałek karpia smażonego, na deser kanapka ze schabem, a teraz odrobina rudej i piwo, żeby płyny wyrównać. :piwo:
|
:kolejka:
|
Cytat:
|
Cytat:
Portugalskie białe, niedrogie, ale nie jest to sikacz. Nie jestem koneserem win białych, ale to trąci dobrocią, tylko trochę, ale już coś. |
:kawa:
|
Piwo na miodzie gryczanym. Chyba zapomnieli miodu dodać. :hmm:
|
E, jeśli jest napisane że na miodzie, to na pewno jest tam miód. A że w ilościach homeopatycznych, to komu to przeszkadza, skoro masa ludzi w homeopatię wierzy? :fiu: Kolega na święta postanowił zrobić porządne ciasto, nie z jakimś wanilinowym aromatem tylko z rzeczywistym zapachem pochodzącym z wanilii - i kupił aromat z wanilią właśnie. Dużo droższy oczywiście, ale czego się nie robi, żeby ciasto było dobre... Po czym doczytał się na opakowaniu, że aromat zawiera ekstrakt z wanilii, jak miało być. W ilości 0,06% :haha:
:kawa: |
Po pierwsze, to piwo może co najwyżej być z miodem, bo na miodzie, to ten miód by drożdże zjadły i nic słodkości by nie zostało. Po drugie, to ja to piwo już piję sporadycznie od lat, no i zawsze ten miód był wyraźny, no ale jest kryzys, pszczoły się wojny boją, miodu mniej.
A tak poza tym, to lufka Jacka z colą i piwko, żeby było po hamerykańsku. :szczerb: |
Postaw na słoju z miodem, będziesz miał piwo na miodzie :D
Ostatnio, jak się leczyłem, to pół słoja miodu poszło do lekarstw. Na święta dostałem nowy, jeszcze większy słój. :O Nie wiem czy mam częściej chorować, czy co? :rotfl: |
Świątecznie :kolejka:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:03. |